X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    O widzisz. Nie każdy jednak zamawia.
    Ja bardzo się waham
    ja też nie

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Prasowałam właśnie pieluchy. Kupiłam w jednym miejscu na allegro i dziwne, że niektóre tetry te białe które mają jakieś delikatne aplikacje jakieś serduszka czy coś są jak psu z gardła, cienkie, okropnie wygniecione ale już te kolorowe czy białe ale z większymi motywami wydają się grubsze no i nie są aż takie wygniecione. Ciekawe...

Flanelki super a w ogóle te muślinowe są ekstra. Praktycznie nie trzeba prasować. Chyba dokupię więcej :P
    Mnie w prasowaniu pieluch denerwuje to, że ona są nie równe. Zawsze krzywo się składają. Bambusowe jest cudowna w dotyku ale w prasowaniu koszmar

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie zamawiałam monitora oddechu raz nie spodziewam się wcześniaka a niby głównie dla wcześniaków się kupuje dwa mój młody ma zdrowe serduszko wiec tez pod tym względem nie jest mi potrzebny a dwa pytałam się położnej to powiedziała ze jeśli będzie wskazanie do zakupu to po porodzie lekarz mi o tym powie i wtedy tatuś będzie miał czas na zakup a tak to szkoda wydawać kasy bo mieć by mieć to bez sensu.
    Za to kupuje nianie elektroniczną bo duże mieszkanie więc może się przydać czasami.

Z monitorem to zweryfikuje życie już po porodzie także ja się wstrzymuje po słowach położnej. A mam zarąbistą położną :):):)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę co chwilę sprawdzać czy oddycha i mieć jakąś schizę to też kupię. W dobie internetu 2 dni i masz na miejscu bez ruszania się z domu więc w razie czego to żaden problem :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jak będę co chwilę sprawdzać czy oddycha i mieć jakąś schizę to też kupię. W dobie internetu 2 dni i masz na miejscu bez ruszania się z domu więc w razie czego to żaden problem :)
    Dokladnie
    Poza tym dziecko bedzie przy mnie non stop. Ja w nocy kazdy szelest slyszalam przy kubie nawet jak "mlackal" sobie ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja w tej ciąży odwiedziłam już 8 ginekologów :P Częściowo przez luxmed a tam wszyscy są do dupy więc chodzę do kogo akurat jest termin. Ale ja bardzo lubię negować zdanie lekarza i podważać jego opinie więc nie byłabym sobą gdybym nie poszła też zapytać kogoś innego :P

Ja też mam 6 ginekologów w tej ciąży ;/ jedną stałą którą znam od 8 lat, prowadziła pierwszą ciażę, ale z NFZ już nie prowadzi, tylko prywatnie i szukałam kogoś kto da mi za darmo badania, ale same konowały ;/ ostatecznie zostałam przy tej na Lwa ;/ chodź mi się nie podoba, ale już nie mam siły szukać kolejnego gina.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobne przygody jak Lady. Syn miał już tak około 8 miesięcy, nagle zacząć wymiotować i dusić się wymiocinami. Całe szczęście, że monitor włączył alarm bo nie wiem co by było. Nawet nie chcę myśleć

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zrób NFZ na złość. Idź jeszcze raz :P
    Ale ja chodzę prywatnie :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc mały ma jakieś 2700 -3000 ciężko było pomierzyc. Łożysko III stopnia . CC prawdopodobnie 27.11 jutro mam potwierdzić. No to zaczyna mnie stres łapać...

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Iruletka, aga1402, Minionkowa, kaka470, nataliamonika, Angie 31, Coco55 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia piękna waga i data.
    Nie uwierzysz ale od początku ciąży chodzi mi po głowie 27.11 jako data mojego porodu. Nawet do niedawna tak mialam suwak ustawiony.

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Discret Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyna zaleta cc to wiesz kiedy urodzisz :) a przy sn to niespodzianka i każdy dzień z myślą może to już

U mnie dzisiaj jeden skurcz tylko :(

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    jedyna zaleta cc to wiesz kiedy urodzisz :) a przy sn to niespodzianka i każdy dzień z myślą może to już

U mnie dzisiaj jeden skurcz tylko :(
    A ja chyba bym wolała żeby mnie złapało nagle :) jak wiesz dokładnie kiedy to się stanie to chyba bardziej stresujesz. A tak to myślisz, że może dziś a może nie ale ni e patrZysz na zegarek i nie odliczasz godzin

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Nie uwierzysz ale od początku ciąży chodzi mi po głowie 27.11 jako data mojego porodu. Nawet do niedawna tak mialam suwak ustawiony.
    To może jednak trafimy razem na salę :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Więc mały ma jakieś 2700 -3000 ciężko było pomierzyc. Łożysko III stopnia . CC prawdopodobnie 27.11 jutro mam potwierdzić. No to zaczyna mnie stres łapać...
    Polubiłam za wagę i termin. Dziecko prawie o czasie :) już niedługo

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole wiedzoec kiedy. Widzialam babke w 42 tc na patologi po 3 kroplowkach z oxy i nic ;) jak wychodzilam to chyba miala miec cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Fajna waga :)))

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że do cc może być 3,5 kg ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jakos dziwnie sie czuje siedze sobie na sofie w salonie i ćmi mnie krzyż i tak jakos słabo się dziwnie robi dobrze ze zaraz mój przyjedzie bo to nie jest fajne

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:

mi chodzi po głowie 28.11. No to co laseczki rodzimy razem xD do tego dołączymy discret i forum oszaleje XD

Lura82 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja sie pisze chce juz normalnie funkcjonować a nie jak 80 letnia babcia:P:P:P

Wczoraj sie śmiałam do mojego że całe szczęście nie jestem klaczą bo 11 miesięcy ciąży to ja bym nie dała chyba rady chodzić.

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ