X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Jakiej to firmy? Bo przy starszym mieliśmy Maxi Cosi Cabriofix i też kliki były głośne. Myślałam, że taka sztuka mi się trafiła, ale teraz jak pożyczyliśmy od brata mojego męża ten sam model to też głośno klika.
    My wzięliśmy ten 3w1. Nic specjalnego. Ten akurat to Jedo Kite. Fotelik do samochodu mamy z isofixem i średnio się nadaje do ciachania po samolotach i lotniskach. Ten to taki fotelik tranzytowy Anglia-Polska-Węgry :P fotelik za 300zł nie będzie mi szkoda walić do luku bagazowegp. Tylko muszę dokupić mu pokrowiec co by się smarem nie pobrudzil

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Przez to niebieskie "coś " przeprowadzasz pas biodrowy w aucie jeśli nie korzystasz z bazy. W poprzednim fotelku i obecnym też takie były/są.
    No ja wiem :P ale mogli by dać czarne. Dla estety ten niebieski kolor razi w oczy straszliwie :P ale kolor nie najważniejsZy. Ale i tak razi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:13

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemaluj :-P

Lady Savage lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja muszę czekać jeszcze cały tydzien :)

To kiedy dokładnie Cię potną? W przyszły czwartek?

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czekam na wizytę u giną i jakos strasznie się stresuje...nie wiem czemu...chyba dociera do mnie powoli że to już i że to może być ostatnia wizyta przed porodem O.o

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    My zdecydowaliśmy sie na przenośny bo po pierwsze dziecko będzie spało raz u góry raz na dole w domu a po drugie lubimy wyjeżdżać na wakacje czy wypady a wtedy ten przenośny jest o wiele wygodniejszy
    Wiem i właśnie pamiętam Twoje słowa :)
    Ja jeszcze nie zamowilam bo waham się czy zamawiać to raz , a dwa to właśnie czy pod materac czy przenośny.
    Chyba nie każda zamawia monitor ?
    Na pewno niedługo podejmę decyzję.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Właśnie czekam na wizytę u giną i jakos strasznie się stresuje...nie wiem czemu...chyba dociera do mnie powoli że to już i że to może być ostatnia wizyta przed porodem O.o
    No raczej już ostatnia :) to juz 37tc ile tych wizyt byś jeszcze chciała :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Zrób NFZ na złość. Idź jeszcze raz :P

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowałam właśnie pieluchy. Kupiłam w jednym miejscu na allegro i dziwne, że niektóre tetry te białe które mają jakieś delikatne aplikacje jakieś serduszka czy coś są jak psu z gardła, cienkie, okropnie wygniecione ale już te kolorowe czy białe ale z większymi motywami wydają się grubsze no i nie są aż takie wygniecione. Ciekawe...

Flanelki super a w ogóle te muślinowe są ekstra. Praktycznie nie trzeba prasować. Chyba dokupię więcej :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja nie mam monitora i nie zamawiam

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lunka ja nie mam monitora i nie zamawiam
    O widzisz. Nie każdy jednak zamawia.
    Ja bardzo się waham

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam to za zbędny wydatek i nawet niewiele wiem o śmierci łóżeczkowej i nie mam zamiaru czytać i schizować. Tyle co ja paniki zasiałam na początku ciąży i jak wykończyło mnie to psychicznie to teraz nie czytam już żadnych straszących internetów.

Ja też chciałabym miętowy wózek :( Ale mam odziedziczony - czerwony. Nie lubię tego koloru :/ Ale się pocieszam, że moja honda jest czerwona więc będzie mi chociaż do auta pasował bo do Olki i jej całego różowego outfitu już nie bardzo :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Uważam to za zbędny wydatek i nawet niewiele wiem o śmierci łóżeczkowej i nie mam zamiaru czytać i schizować. Tyle co ja paniki zasiałam na początku ciąży i jak wykończyło mnie to psychicznie to teraz nie czytam już żadnych straszących internetów.

Ja też chciałabym miętowy wózek :( Ale mam odziedziczony - czerwony. Nie lubię tego koloru :/ Ale się pocieszam, że moja honda jest czerwona więc będzie mi chociaż do auta pasował bo do Olki i jej całego różowego outfitu już nie bardzo :P
    Mi się bardzo podobał miętowy kolor. Przez pewien czas jednak obstawoalam inny wózek szary, ze względu na to, że praktyczny i niebrudzacy. Tu tapicerkę ciągle będę musiała prac. Przekonał mnie mąż mówiąc, że w Anglii wszystko i tak jest szare i bure i on nie chce żeby jego dziecko ciągle patrzyło się w czerń czy szarość. No i wzięliśmy ten miętowy. Będzie też dobry dla córki jeśli mój mąż zdoła dziołche splodzić. Ja mam jakieś przeczucie, że on tylko chłopaków umie robić :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja trochę panikara Ale nie taka klasyczna. Bo ogólnie nie panikuje Ale jak się na coś nakręce to wtedy masakra - sieje panikę i nie umiem się czasem psychicznie wyciszyć. Czasem zamawiam cos czy idę np na powtórne badanie czy cokolwiek bo wiem że psychika mnie wykończy. Że sama sobie zagrażam :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Wiem i właśnie pamiętam Twoje słowa :)
    Ja jeszcze nie zamowilam bo waham się czy zamawiać to raz , a dwa to właśnie czy pod materac czy przenośny.
    Chyba nie każda zamawia monitor ?
    Na pewno niedługo podejmę decyzję.

Ja z Zuzą nie miała zamiaru kupić, ale życie zweryfikowało moje plany, przez tą reanimację młodej w szpitalu, każde zachłyśniecie, przyprawiało mnie o zawał, i sprawdzanie co 15 min czy żyje w nocy. I mój dla świętego spokoju kupił mi ten monitor, zrobił mi tym niespodziankę, bo nic nie mówiłam mu by kupił, więc my mamy, po Nikosiu sprzedam na allegro.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja z Zuzą nie miała zamiaru kupić, ale życie zweryfikowało moje plany, przez tą reanimację młodej w szpitalu, każde zachłyśniecie, przyprawiało mnie o zawał, i sprawdzanie co 15 min czy żyje w nocy. I mój dla świętego spokoju kupił mi ten monitor, zrobił mi tym niespodziankę, bo nic nie mówiłam mu by kupił, więc my mamy, po Nikosiu sprzedam na allegro.
    Właśnie w tym przypadku to jak najbardziej uzasadnione.
    Wiem że skoro o tym myślę będę się skłaniać do zamówienia.
    Ale to jeszcze poczekam. Nie pali się z tym. Moge zamówić już po porodzie.
    A Jaki macie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:51

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałam zielony wózek, och jak mi się marzył :) ale nadarzyła się okazja na tani, bardzo dobry wózek czerwono-beżowy, to wzięłam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam monitor dla spokoju głowy. Będę jakoś bardziej spokojna o bezpieczeństwo mojej córeczki :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez właśnie chodzi o spokój psychiczny. Chyba te monitory głównie temu służą. Bezpieczeństwu dziecka i spokoju rodziców.

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży odwiedziłam już 8 ginekologów :P Częściowo przez luxmed a tam wszyscy są do dupy więc chodzę do kogo akurat jest termin. Ale ja bardzo lubię negować zdanie lekarza i podważać jego opinie więc nie byłabym sobą gdybym nie poszła też zapytać kogoś innego :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ