X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    jasne że idzie ;) są kobiety gdzie rozwarcie idzie kilka dni, tygodni, a są takie jak ja że rano np 2 cm miałam, brak skurczy na ktg, o 14.30 miałam iść pod gabinet by mi pęcherz przebili, a sam pękł, zmierzyli 2 cm nadal, a po godzinie i 30 min miałam juz 10 cm i bóle parte.

Koleżanka już tutaj wymieniona w 40 tyg miała rozwacie na opuszek palca, i lekarz jej powiedział że jak w ciągu tyg się nie zmieni, to ma przyjść na wywołanie po weekendzie, a ona w nocy dostała skurczy,jak przyjechała to już było 5 cm.
    A weź nie strasz :P

iv09i09katk65tr1.png
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Tydzien temu Olek byl na 2 perycentylu, czyli 3-stopien hipotrofii, brzuszek mniejszy ponad 3 tyg

u mnie brzuszek na 3 percentylu ale troche głową nadrabia synek i w sumie wychodzi na 10 percentyl. Mój lekarz mówi że nie ma ewudentnej hipotrofii.. colekarz to opinia inna :/

córcia-21.12.2014r.
  • Discret Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę wystawić kombinezon jeden skoro mój synek ma być duzy to w niego nie wejdzie na 100%. A jest taki śliczny :(

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Tydzien temu Olek byl na 2 perycentylu, czyli 3-stopien hipotrofii, brzuszek mniejszy ponad 3 tyg
    Mój ma za to brzuch 95% normy i też się martwię że za duży :/ ale lekarka mówi że jest ok. Może porostu dużo je i jest gruby.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Amus no patrz. To łatwe jak budowa cepa a ja nadal nie mogę :/ mój jest na pozycji 3 i w ani w jedna ani w druga stronę nie drgnie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c3189507c08.jpg

może z dwóch stron trzeba nacisnąć jednoczesnie, ja mam słabszą lewą rekę i cieżko mi regulować rączke od fotelika bo musi być jednocześnie takie same naciśniecie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    muszę wystawić kombinezon jeden skoro mój synek ma być duzy to w niego nie wejdzie na 100%. A jest taki śliczny :(
    Poczekaj aż się urodzi. Zdążają się pomyłki o 1kg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to nie kumam wtedy mój powiedział ze 3 są max i więcej nie może mi zlecić. A i dalej mam to pierniczone białko w moczu :/

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Ty weź poczekaj zanim sprzedasz, bo może się okazać, że błędnie syna Ci zmierzyli, sprzedasz jak się urodzi i faktycznie w niego nie wlezie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    może z dwóch stron trzeba nacisnąć jednoczesnie, ja mam słabszą lewą rekę i cieżko mi regulować rączke od fotelika bo musi być jednocześnie takie same naciśniecie.
    No ja mam ten zespół ciesni nadgarstka. Mi czasem ciężko naczynia domyć a co dopiero nacisnąć guziki. Co nie zmienia faktu, że to badziewie jest za głośne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 13:45

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznajcie nosidelko z pieklarodem. Zjadło mi już wystarczająco dużo nerwów dziś. W sumie jest mi potrzebne tylko do lotów samolotem bo gondoli nie mogę zabrać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36654c673c78.jpg

Wózek wrzucę jak mąż zlozy stelaż :P

W sumie zafalszowany kolor. Jest miętowe a tu wygląda jak lazurowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 13:55

Minionkowa, nataliamonika lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Poznajcie nosidelko z pieklarodem. Zjadło mi już wystarczająco dużo nerwów dziś. W sumie jest mi potrzebne tylko do lotów samolotem bo gondoli nie mogę zabrać.

Bardzo ladne;)

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Bardzo ladne;)
    I rączka się składa :D :P
    Ale nie wiem po co te niebieskie coś po bokach. Jak oglądaliśmy wózek to mieli tylko nosidelko do 10kg i miało czarne. Powiedzieli, że jest możliwość takiego samego do 13kg więc wzięliśmy ten do 13 i przyszedł z Niebieskimi zaslepkami :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f1587601c8.jpg

Nie żeby kolor był najważniejszy ... ale ... mi przeszkadza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:04

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Jakiej to firmy? Bo przy starszym mieliśmy Maxi Cosi Cabriofix i też kliki były głośne. Myślałam, że taka sztuka mi się trafiła, ale teraz jak pożyczyliśmy od brata mojego męża ten sam model to też głośno klika.

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A wymiary masz symetryczne ?
    Hmm dobre pytanie. Ostatnio na badaniu mojemu ginowi wyszło stan ciąży pomiędzy 36 a 33 tc w zależności od tego co mierzył. Pocieszam sie tym, że w szpitalu wielokrotnie miałam usg i nikt nie stwierdził nieprawidłowości wiec już chyba przestane sie martwić tymi wymiarami bo i tak już jestem teraz mega nerwus przed cc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to niebieskie "coś " przeprowadzasz pas biodrowy w aucie jeśli nie korzystasz z bazy. W poprzednim fotelku i obecnym też takie były/są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:07

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    To ciekawe która pierwsza będzie: Beti czy Minionkowa? Ja się mogę bukmacherką zająć w razie czego ;-)
    Ja muszę czekać jeszcze cały tydzien :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    I rączka się składa :D :P
    Ale nie wiem po co te niebieskie coś po bokach. Jak oglądaliśmy wózek to mieli tylko nosidelko do 10kg i miało czarne. Powiedzieli, że jest możliwość takiego samego do 13kg więc wzięliśmy ten do 13 i przyszedł z Niebieskimi zaslepkami :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f1587601c8.jpg

Nie żeby kolor był najważniejszy ... ale ... mi przeszkadza :P
    Wiem o co chodzi. Ale to jest ładne , nie gadaj :) całe nosidełko bardzo ładne więc tylko się cieszyć że już doszło :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Hmm dobre pytanie. Ostatnio na badaniu mojemu ginowi wyszło stan ciąży pomiędzy 36 a 33 tc w zależności od tego co mierzył. Pocieszam sie tym, że w szpitalu wielokrotnie miałam usg i nikt nie stwierdził nieprawidłowości wiec już chyba przestane sie martwić tymi wymiarami bo i tak już jestem teraz mega nerwus przed cc
    Te wymiary to chyba rzeczywiście normalne że tak się różnią.
    Ja tez chyba nie mogę się martwić bo co to da.

iv09i09katk65tr1.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    to bardzo mało. standardowa dawka dopegytu dla nadciśnienia indukowanego ciążą to 3 x 2 tabletki. także jeszcze spokojnie.

mi 3 lata temu 6 tabletek dopegytu dziennie nie wystarczało. a teraz jak mam utrzymujace się pod granicę 130/90 lekarz zalecił 3x1 jako dawka minimalna.

dokladnie tak. ja zaczynalam od 4 dziennie, teraz jest 6x dziennie; 2 kardiologow potwierdzilo, ze maksymalna dawka dzienna to 8 tabletek i w razie duzych skokow wlasnie te 2 dodatkowo moge wziac.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A dasz linka ?

Ja jeszcze nie zamowilam. Beti mi poleciła taki przenośny.
    My zdecydowaliśmy sie na przenośny bo po pierwsze dziecko będzie spało raz u góry raz na dole w domu a po drugie lubimy wyjeżdżać na wakacje czy wypady a wtedy ten przenośny jest o wiele wygodniejszy

‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ