Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Donoszona to od 37t0d jak mówi mój lekarz, od 38t0d uważa się, że dziecko urodzone w terminie jakby, że chodzi o te +/- 2 tygodnie wtedy od terminu z OM.
Mi też jest ciężko, coraz ciężej, choć o tyle dobrze, że lepiej mi się oddycha, brzuch trochę opadł. Jeśli się samo zacznie nagle i około 37tc to trudno, choć wolałabym tak blisko do tego 39t praktycznie wytrzymać jak się da Ole urodziłam w 39t4d.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Minionkowa wrote:I po wizycie.. Szyjka zanikła i Mam 2 cm rozwarcia ! Szok ginekolog obstawia poród w każdej chwili, w ciągu 7 dni na pewno urodzę
Czop odszedł mi ostatnio pominęłam go bo była to gęsta wydzielina "brudna" a w pierwszej ciąży była to galaretka różowa. Gin mówi, że w kolejnych ciążach z czopem jest inaczej i można nie zauważyć. Przed chwilą mnie przeczyściło. I ogólnie tak jak ruchy codziennie były różne w ciągu 12 godzin to od 4 dni codziennie jest równa liczba 7.
Jest też zła wiadomość GBS pozytywny, przy pierwszych skurczach biegiem do szpitala po zastrzykMinionkowa lubi tę wiadomość
-
Minionkowa - oooo to w każdej chwili czekamy na relację, że to już
Minionkowa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Iruletka wrote:To ciekawe która pierwsza będzie: Beti czy Minionkowa? Ja się mogę bukmacherką zająć w razie czego
to ja obstawiam że kolejnym maluchem będzie Nikodem xD hahaIruletka, Nola lubią tę wiadomość
-
Minionkowa wrote:I po wizycie.. Szyjka zanikła i Mam 2 cm rozwarcia ! Szok ginekolog obstawia poród w każdej chwili, w ciągu 7 dni na pewno urodzę
Czop odszedł mi ostatnio pominęłam go bo była to gęsta wydzielina "brudna" a w pierwszej ciąży była to galaretka różowa. Gin mówi, że w kolejnych ciążach z czopem jest inaczej i można nie zauważyć. Przed chwilą mnie przeczyściło. I ogólnie tak jak ruchy codziennie były różne w ciągu 12 godzin to od 4 dni codziennie jest równa liczba 7.
Jest też zła wiadomość GBS pozytywny, przy pierwszych skurczach biegiem do szpitala po zastrzyk
Ooo i tak bez skurczy to rozwarcie? Mi też czop odchodzi jako brudny żółto-biały śluz. Trzymam kciuki za szybki poródMinionkowa lubi tę wiadomość
-
JA dostałam zielone światło do porodu już w 36 tygodniu u lekarza ale ja zmagam się z ciśnieniem i biorę już 3 tabletki dziennie więcej nie mogę już brać a ciśnienie skacze. Jutro kończę 38 tydzień także mój maluch jak coś jest bezpieczny.
Hehe minionkowa 2 cm rozwarcia to ja już mam od dobrych 3 tygodni i nic się nie rusza:P:P:P:P
Do mnie też zajechał kurier i przywiózł sam stelaż od wózka:/ Ale to już zawsze coś do przodu. Dostałam tez w środku karteczkę że reszta dojdzie na dniach. Podejrzewam ze nie mieli koloru a żebym nie wydzwaniała codziennie to wysłali dla spokoju chociaż stelaż.
-
nick nieaktualny
-
BTW, przy nieco ponad 3cm rozwarcia porządnie bolało, ale to przez skurcze krzyżowe na ktg co 5-6 minut były, nie mieściły się w skali Doczytałam niedawno, że gorzej skurcze krzyżowe są przez złe ułożenie dziecka, mimo, że główkowe, że jakoś napiera mocno na krzyż właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 12:58
-
Jejku Ale to rozwarcie chyba nie idzie w dzień:p ja mam szyjke teraz 2.6 zamknięta od wewn
A pon wizyta gin zobaczy jak pessar trzyma.
Mam nadzieję że potrzyma jeszcze tak jak gin mówi, ściąganie ok 37tc czyli za 2tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 12:58
-
nick nieaktualny
-
A ja rozpakowałam kartony i już zdążyłam się wkurZyć. Nie.mogę złożyć rączki od nosidelka i teraz nie wiem czy to przez to że.moje ręce nie są do końca władne czy coś jest popsute. I muszę czekać aż mąż przyjdzie i zobaczy grrr. Gondolka mi się podoba ale oczywiście znalazłam też jedno ale. Najlepsza jest spacerować. Daszek składa się aż do nog i można schować całe dziecko w razie deszczu czy mega słońca. Jestem przyzwyczajona do wyswiechtanego wózka mojego brata. Wózek ma ponad 9 lat i przeżył troje dzieci i wszystko chodzi jak po maśle a w tym nowym czasem ciężko
-
nick nieaktualnyemikey wrote:A ja rozpakowałam kartony i już zdążyłam się wkurZyć. Nie.mogę złożyć rączki od nosidelka i teraz nie wiem czy to przez to że.moje ręce nie są do końca władne czy coś jest popsute. I muszę czekać aż mąż przyjdzie i zobaczy grrr. Gondolka mi się podoba ale oczywiście znalazłam też jedno ale. Najlepsza jest spacerować. Daszek składa się aż do nog i można schować całe dziecko w razie deszczu czy mega słońca. Jestem przyzwyczajona do wyswiechtanego wózka mojego brata. Wózek ma ponad 9 lat i przeżył troje dzieci i wszystko chodzi jak po maśle a w tym nowym czasem ciężko
mąz poskłada -
My po wizycie, na nfz. W badaniu na fotelu oznak porodu nie widać, choć szyjka nieco zmieniona, ale normalna jak na ten etap ciąży. Tak jak sądziłam po ruchach mała fiknęła główką w dół Tak się rozbrykała przed badaniem i miała czkawkę w czasie badania, że tętno do 160 dochodziło Nie mierzył małej specjalnie, ale mówił, że jest duuuuuża. Plecki po prawej stronie brzucha dziś, a nóżkami skrobała całkiem z lewej, tuż na pachwiną Na moje pytanie o antybiotyk na paciorkowca przy porodzie powiedział, że i tak czeka mnie cesarka a przy niej i tak dają antybiotyk na który paciorkowiec jest wrażliwy. Troche miałam mimo wszystko nadzieje na sn, ale powiedział coś, że macica bardzo rozciągnięta, że mała się nie wstawi, a główka jest już na 38 tydzień gdzieś wg usg, a u mnie dopiero 34 (mówiąc o skończonych). I patrząc na to jak potoczyła się pierwsza ciąża (Ola nie wstawiła się, dużą główkę miała i ogólnie była duża) a teraz jest niemal identycznie, to na następnej wizycie ma wypisać coś do cc. I robią do tygodnia przed terminem OM jeśli nic się nie dzieje. Także ok 16 grudnia jak coś jeśli Izuni nie będzie się spieszyć
Acard odstawiony, Clexane mam brać do porodu. Luteine i magnez zmniejszać powoli tak żeby na 37t0d jak następna wizyta było odstawione już. Co się z tym wiąże, że skurcze mogą być intensywniejsze bądź częściej. Jak miewam czasem co 20 minut to co ile będą? ale, że lepiej, jeśli cesarka, to żeby nie całkiem na zimno, niech macica ćwiczy
Także tego, wygadałam się a Izunia ma 3 raz już czkawkę dziś. Wczoraj 5 razy byłaLady Savage, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość