Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Zawsze może się zdarzyć, że się nie dotrwa do terminu cc a wtedy też nie znamy dnia anu godziny
Ja się obawiam, że ja nie będę wiedziała czy rodze czy nie i te skurcze przegapie. Czy to tak boli że nie da się przegapić? -
nick nieaktualny
-
nie wiem co to juz mam wizję że to od ciężaru brzucha mnie tak boli. Jutro wizyta na 14:50 zobaczymy co ciekawego mi powie jak zapytam skad ten ból. Nawet nie ból tylko takie hmm ciężko opisać coś jak na okres coś jak od przedźwignięcia cos jakby mi ktos szpilki wbijał.
-
Dziewczyny co na czyraki? Znów mnie dopadł tym razem nie na gardle tylko w pachwinie, rano troszkę bolało, a teraz normalnie masakra, z lusterkiem patrze a taki czyrak niech to szlak, męczyłam się z tym gównem na początku ciaży na twarzy, a teraz na koniec tam masakra.
-
Kupiliśmy wózek:D prawdopodobnie do wycieczki po sklepach przekonała mojego męża wizja,że jak urodzę, to będzie się musiał zakupem zająć sam;) no, ale jestem już spokojniejsza. Początkowo myśleliśmy o zakupie wózka z gondolą w komisie, a później jak mała wyrośnie to wypasionej nowej spacerówki, ale w końcu kupiliśmy nowy 2w1, po sporej przecenie, bo wyprzedawany jest tegoroczny rocznik. Mogę rodzić ;p a serio to bardzo bym chciała wytrzymać do grudnia, no ale jeśli przyjdzie mi rodzić wcześniej, to też będę szczęśliwa. W sumie to już się powoli nie mogę doczekać, nawet ból przy porodzie mnie nie przeraża, bo jestem po prostu ciekawa dzieciaczka i tylko czekam na to,żeby wreszcie przytulić maleństwo.
Zobaczymy, co za tydzień powie lekarz.
Mi monitor oddechu z głowy wybił mąż chociaż jak będę miała paranoję, albo po nocach nie będę spać tylko przy łóżeczku siedzieć i sprawdzać czy wszystko okej, to kupimy. Ale na razie zostawiam to jako ewentualny wydatek po porodzie.
Pisałyście o apetycie, w sensie jedzeniu przy każdej możliwej okazji... Ja mam tak ostatnio. Staram się ograniczać i wieczorami już nie jeść, bo w nocy mam mega zgagę, ale mimo wszystko ciągnie mnie do lodówki ciągle. Tym bardziej,że siedzę w domu i dostęp do jedzenia mam nieograniczony;) a do słodkiego to już w ogóle strasznie mnie ciągnie.k878 lubi tę wiadomość
-
monitor ja mam ten przenosny snuzy, wlasnie dlatego ze mloda bedzie sobie spala w roznych miejscach. Ja wzielam dla wlasnwgo spokoju. Moja siostrzenica miala mega refluks jako noworodek i to powodowalo u niej bezdechy. Znajomej corka z kolei ulewala nawet przez sen i ta sama historia. Maluchy maja jakos polaczone przelyk z oddechowym i dlatego jak cokolwiek maja ze ssaniem, lykaniem zy brzuszkiem to sie moze zdarzyc bezdech. Stwierdzialam ze jak mam nie spac i patrzec czy oddycha to wole niec juz ten monitor, dla spokoju.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Zostałam dzisiaj bardzo ładnie potraktowana na zakupach. Weszłam rano po kilka rzeczy do Kauflanda, w cholerę ludzi, ogromne kolejki. Stwierdziłam, że nie dam rady ustać i podeszłam do kasjerki poprosić czy mnie obsłuży poza kolejnością, bo jestem w 9. miesiącu. Ludzie nie robili większych problemów, choć Pani, która stała jako pierwsza nie miała nadzwyczaj zadowolonej miny, ale nie protestowała. Babka za mną z własnej inicjatywy pomogła mi wypakować rzeczy z koszyka i odniosła go. Musiałam sama wyjść przed szereg, ale przekonałam się już nieraz, że często inaczej się nie da. Ważne, że nie zawsze ludzie reagują agresją czy zniecierpliwieniem i warto zaryzykować, a naprawdę było mi ciężko.
k878 lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Dla mnie monitor oddechu to podstawa bo to zwiększa bezpieczeństwo dziecka i mój spokój. Wole nie kupić 10 kocyka a postawić na bezpieczeństwo. Dla mnie monitor to tak jak wykup ubezpieczenia na wakacje - kupuje i mam nadzieje że mi sie nie przyda
Szczesliwa_mamusia, malysmok84, agii81, salenne, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
k878 wrote:Coco, ale bym zjechała Luxmed! Co za debile.
A dlaczego cesarka? Przez szyjkę?
Przecież jeszcze jest dużo czasu.
A co do pomiaru to serio, błąd usg może być spory, jest jeszcze miesiąc!
Zdaje się ze teraz prawidłowy przyrost to Ok 200 g na tydzień, wiec 1kg na miesiąc mocno od tego nie odbiega. -
78beti wrote:Teoretycznie w środę
-
78beti wrote:Dla mnie monitor oddechu to podstawa bo to zwiększa bezpieczeństwo dziecka i mój spokój. Wole nie kupić 10 kocyka a postawić na bezpieczeństwo. Dla mnie monitor to tak jak wykup ubezpieczenia na wakacje - kupuje i mam nadzieje że mi sie nie przyda
-
nick nieaktualnymłoda_mama wrote:Kolejne pytanie do dziewczyn które już rodziły. Czy jak ma się już te pierwsze skurcze (i już zaczyna się poród) to nadal można czuć ruchy dziecka?
Pytałaś chyba szybciej o karmienie? Ja wspominam źle tylko pierwsze 2 dni w szpitalu, przez stres miałam problem z karmieniem a mała nie umiała chwycić piersi. No i nawał pokarmu jakoś 5 dni po porodzie to piersi jak kamienie, masowanie odciąganie i płacz ale tylko 2 dni. Tak karmienie wspominam dobrze -
młoda_mama wrote:Kolejne pytanie do dziewczyn które już rodziły. Czy jak ma się już te pierwsze skurcze (i już zaczyna się poród) to nadal można czuć ruchy dziecka?
o kurcze, nie mam pojęcia, tak mnie bolało że nie zwracałam uwagi zy sie rusza czy nie