Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis mialam usg wieczorem, Maly wazy 1907 g, wiec przybral 100 g (ogolnie wszystkie wymiary ok,poza brzuszkiem (4 tyg do tylu) i kosc udowa troche mniejsza, wody spadly z 12 do 7 afi, lekarka mowila, ze chca czekac do nastepnego tygodnia, to bedzie wtedy juz 36 tc. Zobaczymy co jutro na obchodzie powiedza.
Amus87, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Minionkowa, Lady Savage, k878, aga1402 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Lady, ale to chyba jesteś w stanie włożyć palec do pochwy, a nie w szyjkę macicy!
no i widzicie, ja też głupoty piszę i mam zaćmienie umysłowe jak każda baba w ciaży xD haha a to sobie humor poprawiłam zamiast spać, będę się rechotać do poduszki
-
Beti to już już prawie ale super!
Co do baldachimu, nie miałam przy synku a teraz mam bo chce:-) są specjalne szczotki do odkurzacza żeby ściągnąć kurz a przecież to tylko kawałek materiału i można przeprac i zawiesić spowrotem. Żaden wysiłek.
Pisalyscie o delikatnym przyszykowaniu się do porodu hihihi umówiłam się na rzęsy a co tam mam nadzieję że wyleze swoje bez bólu bo moja mała nie lubi jak leżę na plecach wierci się przeokropnie w okolicach psiutki
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Znalezione w sieci:
Częste wizyty w toalecie
Parcie na pęcherz (związane z obniżaniem się macicy), biegunka a nawet wymioty to sygnał, że organizm próbuje wyczyścić się przed porodem. To efekt działania prostaglandyn – związków wydzielanych, gdy zaczyna się pierwsza faza porodu. Opróżniając jelito grube, organizm przygotowuje się do tego, co ma się wydarzyć – dzięki temu łatwiej będzie ci wyprzeć dziecko.
Hehe wychodzi na to że od moja pierwsza faza porodu trwa juz 4 dzień:P:P
-
nick nieaktualny
-
Eli wrote:Dzis mialam usg wieczorem, Maly wazy 1907 g, wiec przybral 100 g (ogolnie wszystkie wymiary ok,poza brzuszkiem (4 tyg do tylu) i kosc udowa troche mniejsza, wody spadly z 12 do 7 afi, lekarka mowila, ze chca czekac do nastepnego tygodnia, to bedzie wtedy juz 36 tc. Zobaczymy co jutro na obchodzie powiedza.
to pięknie:) fajnie że przybrał, za tydzień na pewno będzie ponad 2 mój też ma mały brzuszek i kość udową, ale myśle że taka uroda moich dzieci. Córka też miała mały brzuszek a teraz w ogóle tego po niej nie widać, waży ponad 15 kg i najmniejsza w przedszkolu na pewno nie jest, pomimo że jest najmłodsza. więc odbiją dzieciaczki po porodzie
a jak psychicznie sobie radzisz z tęsknotą za córką?córcia-21.12.2014r. -
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Według suwaczka na belly możesz już rodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 07:51
nesairah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aga1402 wrote:lady a o co chodzi z ta biedra. jak urodzisz wczesniej to sie nie nalezy czy co ?