X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Wózek super :) w moim guście :D a te ciemnoniebieskie części na foteliku widać jak się człowiek przyjrzy, całość super
    Hehe. Jak się założy pokrowiec to ich w ogóle nie widac :P mąż nie dał mi sie pocieszyć. Pozakladal na wszystko folie i schował ;(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dumam czy przyspieszyc wizyte u mojego gina mam 17 tego. Trovhr mnie zestresowala ta w szpitalu ale na odwal zrobila to usg. Ale przyrost w 16 dni 300 gramow jest okej?

A coś się dzieje niepokojącego, czy tylko to USG Cię dręczy? Ja bym nie przekładała, 17 już za tydzień, a jak lekarka zrobiła badanie na odwal się to tym bardziej.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Discret Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w skończonym 38 tygodniu.

O 2 w nocy wzięłam paracetamol i bol się uspokoił troszkę że mogłam iść spać. Wstałam dopiero teraz. Ja w nocy wstawilam tylko max 2 razy siusiu a dzisiaj chyba z 10 i wyglądam jak zombie bez pudru chyba się nie obejdzie dzisiaj. 17 umówiłam się na rzęsy ciekawe czy wyleczenia 2h na łóżku bez ruchu

Lady Savage lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah ten brzuszek troche ze ta slabo rosnie byl tydz do tylu a jest lekko ponad dwa no ale ona nawet na monitor swoj nie patrzyla tylko na ten dla pacjrnta bo miala zepsuty. A cos gadala ze brzuszek taki plaski nie okragly. Pytalam czy to normalne a ona ze no raczej normalne ze do mierzenia zrobi z niego okragle :/ pytalam o przeplywy to uznala ze ona dopiero po 34 tyg robi jak sa wskazania

A tak czuje sie okej nic nie boki, twardnienia ale to normalne. Mala sie rusza w srode mialam ktg bylo okej kolejne mam w srode

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 10:03

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    10 dni to nie tak dużo, dasz radę :) faktycznie szkoda byłoby, żeby taki bonus przed świętami przepadł, a skierowanie do szpitala masz na 20?
    na 24 :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie koleżankę zaprosiłam na 11 i będziemy się farbować :3 też jak człowiek muszę wyglądać n poród XD co by się syn nie musiał wstydzić xD

bebloszka90 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nesairah ten brzuszek troche ze ta slabo rosnie byl tydz do tylu a jest lekko ponad dwa no ale ona nawet na monitor swoj nie patrzyla tylko na ten dla pacjrnta bo miala zepsuty. A cos gadala ze brzuszek taki plaski nie okragly. Pytalam czy to normalne a ona ze no raczej normalne ze do mierzenia zrobi z niego okragle :/ pytalam o przeplywy to uznala ze ona dopiero po 34 tyg robi jak sa wskazania

A tak czuje sie okej nic nie boki, twardnienia ale to normalne. Mala sie rusza w srode mialam ktg bylo okej kolejne mam w srode

No ja bym zaczekała już do wizyty, jak mała się rusza i nic się nie dzieje. Chociaż KTG miałaś, ja do tej pory ani razu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    To ja się witam w skończonym 38 tygodniu.

O 2 w nocy wzięłam paracetamol i bol się uspokoił troszkę że mogłam iść spać. Wstałam dopiero teraz. Ja w nocy wstawilam tylko max 2 razy siusiu a dzisiaj chyba z 10 i wyglądam jak zombie bez pudru chyba się nie obejdzie dzisiaj. 17 umówiłam się na rzęsy ciekawe czy wyleczenia 2h na łóżku bez ruchu

Ja też się właśnie zastanawiam jak tu wylezec chyba będę się przekręcac raz na lewym boczek raz na prawy daj znać jak Ci poszło ja mam rzęsy na 20-go

Dziewczyny do cc wiem że nie można mieć nic na paznokciach u rąk ale jak to jest u nóg?można mieć hybryde?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam taki chyba nietypowy problem. Od ponad tygodnia odczuwam swędzenie skóry zaraz pod piersiami. Na początku to było tylko swędzenie, a teraz szczypie pod skórą zaraz obok żeber. Lekarz mówił, że to przyczepy mięśni się pewnie rozciągają... kazał smarować oliwką. Nic na to nie pomaga, smaruję ciągle, masuję i nic, jak swędziało, tak teraz nawet piecze. Miałyście coś takiego? Na obrazku zaznaczyłam o jakie miejsce chodzi :D

Najdziwniejsze jest to nie żołądek, nie zgaga, bo czuję jak skóra od wewnątrz piecze, szczypie i swędzi.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/532cd90c5f4f.jpg

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah a może stanik Ci się odciska albo po prostu pocisz tam się pod piersiami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah no chyba poczekam moze mala cos podrosnie do tego czasu. A ktg mam ze wzgeldu na watrobe i cukrzyce.

A to swedzrnie pieczenie, moze odparzenie? Moze od stanika? Zmienilas proszek albo plyn??

• nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się, że jak leżę/siedzę w domu to w większości bez stanika :D
    Na skórze nie mam żadnego śladu, nic. Tylko mnie to denerwuje i coś czuję, że receptą na tą dziwną dolegliwość jest poród :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Magdzia a Ty nie chciałaś próbować SN?
    Chciałam ale po długiej rozmowie z moim ginem i z położna postanowiliśmy zrobić cc...ze względu na brak postępu przy pierwszym porodzie który zakończył się cc i ciężkim stanem mojego pierwszego syna... marne szanse żeby drugi raz mi się udało ginek i położna powiedzieli zgodnie ze przy drugim duże prawdopodobieństwo że skonczyloby się i tak cc (moja szyjka nie chciała przy pierwszym porodzie współpracować pomimo mega dawek oksytocyny i innych specyfików na razwieranie szyjki, skurcze trwały bardzo długo a nic się nie działo niestety tak samo może być z drugim) dodatkowo mam problemy ze spojeniem i nie chce ryzykowac... dziecko raczej do terminu uroslo by ok 4 kg co dodatkowo ginek stwierdził że przy moich "możliwościach tam na dole" marne szanse na poród sn...więc wolę cc niż ryzykować problemy ze zdrowiem synka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 10:27

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziewczyny, ja mam taki chyba nietypowy problem. Od ponad tygodnia odczuwam swędzenie skóry zaraz pod piersiami. Na początku to było tylko swędzenie, a teraz szczypie pod skórą zaraz obok żeber. Lekarz mówił, że to przyczepy mięśni się pewnie rozciągają... kazał smarować oliwką. Nic na to nie pomaga, smaruję ciągle, masuję i nic, jak swędziało, tak teraz nawet piecze. Miałyście coś takiego? Na obrazku zaznaczyłam o jakie miejsce chodzi :D

Najdziwniejsze jest to nie żołądek, nie zgaga, bo czuję jak skóra od wewnątrz piecze, szczypie i swędzi.

tak ja, kilka tyg temu posmarowałam sudocremem i przeszło jak ręką odjął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 10:30

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dumam czy przyspieszyc wizyte u mojego gina mam 17 tego. Trovhr mnie zestresowala ta w szpitalu ale na odwal zrobila to usg. Ale przyrost w 16 dni 300 gramow jest okej?

Ja to nie wiem po co Wy robicie tyle tych badań i usg :D ja mam 3 w ciągu całej ciąży i nie mam jak się przejmować czy w ciągu jakiegoś czasu przyrosl tyle i czy to dobrze bo nie mam co chwila usg. Wg mnie jak lekarz powiedział na usg 3 trym że jest dobrze wszystko to jest dobrze a po co się ciągle przejmować i wynajdowac wszystko czy aby jest dobrze. Skoro lekarz powiedział że jest to mu zaufajcie. U nas też są odchylenia że coś jest w innym tyg a coś w innym ale lekarz powiedział że jest prawidłowe więc nie rozumiem po co mam wymyślać... Czemu nie prowadzicie ciąży u zaufanego lekarza a u takich którym nie ufacie?..

Aqu lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chodzę w staniku sportowym bo mnie tak gniota fiszbiny, że nie mogę wytrzymać. Mam nadzieję, że to przejdzie bo ja bez stanika nie mam biustu wcale (noszę push-upy :P)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Ja mam to samo:( pytalam lekarza i w tym miejscu maly mial giry to mowil ze skroa jest mocno naciagnieta i smarowac tlustym kremem mocno nawilzac ale ocipiec idzie tak swedzi a czasem mam takie wybrzuszenie ze az piecze mnie skora w tym miejscu

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Ja to nie wiem po co Wy robicie tyle tych badań i usg :D ja mam 3 w ciągu całej ciąży i nie mam jak się przejmować czy w ciągu jakiegoś czasu przyrosl tyle i czy to dobrze bo nie mam co chwila usg. Wg mnie jak lekarz powiedział na usg 3 trym że jest dobrze wszystko to jest dobrze a po co się ciągle przejmować i wynajdowac wszystko czy aby jest dobrze. Skoro lekarz powiedział że jest to mu zaufajcie. U nas też są odchylenia że coś jest w innym tyg a coś w innym ale lekarz powiedział że jest prawidłowe więc nie rozumiem po co mam wymyślać... Czemu nie prowadzicie ciąży u zaufanego lekarza a u takich którym nie ufacie?..
    Mam marskosc watroby, cukrzyce i niedoczynnosc tarczycy. Gdybym byla zdrowa tez bym na lajcie do ciazy podchodzila :) nie ufam lekarzom w 100% i to obojetnie jaki doktor. Kilka lat chodzilam po fachowcach od watroby z koszmarnymi wynikami i gadali ze nic sie nie dzieje a jak w 2015 w grudniu trafilam do szpitala okazalo sie ze.watroba jest marska. Takze mam swoje powody by nie ufac lekarzom i doszukiwac sie dopytywac itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 10:40

editchen lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja mam to samo:( pytalam lekarza i w tym miejscu maly mial giry to mowil ze skroa jest mocno naciagnieta i smarowac tlustym kremem mocno nawilzac ale ocipiec idzie tak swedzi a czasem mam takie wybrzuszenie ze az piecze mnie skora w tym miejscu

Mój też tam dokładnie wbija stopy, ewentualnie pod prawe żebro :P
    Mnie to boli prawie cały czas, a w szczególności kiedy siedzę albo położę się tak, że nie jestem maksymalnie wyprostowana w tym miejscu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja już chodzę w staniku sportowym bo mnie tak gniota fiszbiny, że nie mogę wytrzymać. Mam nadzieję, że to przejdzie bo ja bez stanika nie mam biustu wcale (noszę push-upy :P)
    Ja to na wyjscie sporotowy a w domu be chodze :)

‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ