Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalysmok super jakie lozeczko wybralas?
Ja mam walizke w niej mam.moje rzeczy ale do szpitala nie do porodu :p
Potem mam reklamowke ( do porodu :p) w niej mam podklady, podpaski, pampersy chusteczki, niedrapki, czapeczka cienka, smoczek i takie tam a dla dziecka to tylko na wyjscie mambyc: ubranie, kombinezon, czapeczka itp to maz przywiezie na wyjscieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malysmok84 wrote:A ja sie pochwale ze wczoraj w koncu z M. zabralismy sie za ogarnianie tematu. Wybralismy i zamowilismy łózeczko na allegro, robilismy pranie rzeczy malej i zaczelismy sie pakowac. Tzn na razie usiedlismy do listy rzeczy i kilka z nich jest juz w walizce mamy progres z przygotowaniami
Wy spakowalyscie rzeczy swoje i maluchow w osobne torby? Bo ja sie wlasnie zastanawiam czy to nie wygodniejsze rozwiazanie.
To chyba zależy czego szpital wymaga.U mnie nie chcą nic dla dziecka,zresztą dla matki też okrojona lista względem tego, co jest u niektorych z dziewczyn. Ale dzwonilam do szpitala i upewniałam się,czy na pewno rzeczy dla dziecka dopiero przy wypisie, to położna powiedziała,że zapewniają wszystko,ale mogę wziać kilka ubranek, także bez problemu spakuję sie w jedną,wspolną torbę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ostatnio mnie jakos piecze jakby serce i trocha lewa reka wtedy boli. Wolalabym myslec ze to jakis ucisk niz serce.... Cisnienie dore (niskie) terno max 90.
Dzisiaj mialam 110/70 puls 83Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:21
-
Dziewczyny, czy ktoras z Was sie orientuje jak kwalifikuja noworodki po urodzeniu ze względu na wymiary? Jak wg OM jest dajmy na to 34 tydzien i 2 dzien a wg usg ciąża donoszona, to dziecko i tak uznane będzie jako urodzone przedwcześnie?
11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wybralismy biale proste łóżeczko z szufladą, jak tylko przyjedzie bede sie chwalic
No u nas wlasnie chca dla malucha wszystko - ubranka, kocyki, pieluszki tetrowe, chusteczki mokre, pampersy...nawet linomag trzeba miec swoj i sol fizjologiczna i gaziki do oczu...
ale i tak mala ma.tych rzeczy sporo mniej niz ja, chociazby gabarytowo.Zmiescilaby sie w malutka torbe podreczna. A ja jak wrzucilam koszule, szlafrok, te wszystkie ogromne podpaski i podklady to sie zrobila mala walizeczka. A jeszcze chce dorzucic wode, jakies jedzenie...
No ja poczulam presje pakowania po tych 2 dniach koszmarnego bolu w pachwinach, krzyzu i brzuchu. Ledwo lazilam i scopolan nie bardzo cos dawal. Zdalam sobie sprawe ze cokolwiek odpukac sie wydarzy to ja nic nie mam..Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyJa tez spakowalam sie niedawno chyba to rozwarcie na opuszek mnie zmobilizowalo i to cmienie jak na @. Wczoraj maz mnie wkurzyl a ze hormonu buzuja to sie darlam i okropnie to potem brzuch bolal.ja wybuchowa jestem ale w ciazy to strasznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:33
-
Amus87 wrote:U nas jest 2.5 kg donoszona i 38+0
Torbę do szpitala mam jedną dla siebie, bo dla dziecka rzeczy bierze się tylko na wyjście (oprócz pampersów i chusteczek).31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
malysmok84 wrote:A ja sie pochwale ze wczoraj w koncu z M. zabralismy sie za ogarnianie tematu. Wybralismy i zamowilismy łózeczko na allegro, robilismy pranie rzeczy malej i zaczelismy sie pakowac. Tzn na razie usiedlismy do listy rzeczy i kilka z nich jest juz w walizce mamy progres z przygotowaniami
Wy spakowalyscie rzeczy swoje i maluchow w osobne torby? Bo ja sie wlasnie zastanawiam czy to nie wygodniejsze rozwiazanie.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Amus-jak Cię tak boli. To jest nerwobol. Mięsień pod sercem. Ja mam tak często jak się zdenerwuje. Ciśnienie masz dobre. Puls też jest bardzo dobry. Spróbuj się zrelaksować i weź większa dawkę asparginu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zołzimagic wrote:Kamcia a mozna wgrac tam slownik np polsko niemiecki i czytac ksiazki po niemiecku a po nacisnieciu na dane slowo pokaze sie tlumaczenie na j. Polski? Kiedys o czyms takim slyszalam ale nie wiem czy dobrze zrozumialam.
Ponoć można, w sumie nigdy nie korzystałam z tej opcji- ale czasem jak dłużej przytrzymam, lub zaznaczę jakieś słowo pojawia się opcja tłumacz, ale na jakiej zasadzie to działa to nie wiemZołzimagic lubi tę wiadomość
-
Ja mam spakowane dwie torby: dla siebie i dziecka. Tą dla siebie wezmę od razu na izbę przyjęć a ta druga dla dziecka mąż mi przywiezie w ciągu dnia żeby na izbie nie pilnować dwóch toreb bo będę sama a tam jest zawsze bardzo dużo ludzi. Potem na miejscu przepakuje z tej małej rzeczy młodego do dużej a do tej spakuje sie na samą cc a potem znów podzielę na swoją i dziecka. Widziałam jak dziewczyny były na izbie przyjęć z takimi dużymi podróżnymi walizkami - trochę śmiesznie to wyglądało jakby na wakacje sie wybierałyhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny