X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok super :D jakie lozeczko wybralas?

Ja mam walizke w niej mam.moje rzeczy ale do szpitala nie do porodu :p
    Potem mam reklamowke ( do porodu :p) w niej mam podklady, podpaski, pampersy chusteczki, niedrapki, czapeczka cienka, smoczek i takie tam a dla dziecka to tylko na wyjscie mambyc: ubranie, kombinezon, czapeczka itp to maz przywiezie na wyjscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały jest spakowany w malutka walizkę, a ja w torbę podręczna. Tak łatwiej będzie ogarnąć rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o czytanie tonja wole papierowe wersje, probowalam czytac na tablecie na komorce ale no...to nie to samo ;)

Opolanka 85, editchen lubią tę wiadomość

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A ja sie pochwale ze wczoraj w koncu z M. zabralismy sie za ogarnianie tematu. Wybralismy i zamowilismy łózeczko na allegro, robilismy pranie rzeczy malej i zaczelismy sie pakowac. Tzn na razie usiedlismy do listy rzeczy i kilka z nich jest juz w walizce :D mamy progres z przygotowaniami :)
    Wy spakowalyscie rzeczy swoje i maluchow w osobne torby? Bo ja sie wlasnie zastanawiam czy to nie wygodniejsze rozwiazanie.

To chyba zależy czego szpital wymaga.U mnie nie chcą nic dla dziecka,zresztą dla matki też okrojona lista względem tego, co jest u niektorych z dziewczyn. Ale dzwonilam do szpitala i upewniałam się,czy na pewno rzeczy dla dziecka dopiero przy wypisie, to położna powiedziała,że zapewniają wszystko,ale mogę wziać kilka ubranek, także bez problemu spakuję sie w jedną,wspolną torbę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście dla dziecka nic do szpitala mieć nie muszę ( i tak mam pieluchy, na wszelki wypadek). Torba stoi od dawna i się kurzy ale za to już skompletowana w 100% :)

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio mnie jakos piecze jakby serce i trocha lewa reka wtedy boli. Wolalabym myslec ze to jakis ucisk niz serce.... Cisnienie dore (niskie) terno max 90.
    Dzisiaj mialam 110/70 puls 83

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:21

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was sie orientuje jak kwalifikuja noworodki po urodzeniu ze względu na wymiary? Jak wg OM jest dajmy na to 34 tydzien i 2 dzien a wg usg ciąża donoszona, to dziecko i tak uznane będzie jako urodzone przedwcześnie?

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 2.5 kg donoszona i 38+0

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak sie urodzi w 36 i bedzie ponad 2.5 to nie jest donoszona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:24

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralismy biale proste łóżeczko z szufladą, jak tylko przyjedzie bede sie chwalic :)

No u nas wlasnie chca dla malucha wszystko - ubranka, kocyki, pieluszki tetrowe, chusteczki mokre, pampersy...nawet linomag trzeba miec swoj i sol fizjologiczna i gaziki do oczu...

ale i tak mala ma.tych rzeczy sporo mniej niz ja, chociazby gabarytowo.Zmiescilaby sie w malutka torbe podreczna. A ja jak wrzucilam koszule, szlafrok, te wszystkie ogromne podpaski i podklady to sie zrobila mala walizeczka. A jeszcze chce dorzucic wode, jakies jedzenie...
    No ja poczulam presje pakowania po tych 2 dniach koszmarnego bolu w pachwinach, krzyzu i brzuchu. Ledwo lazilam i scopolan nie bardzo cos dawal. Zdalam sobie sprawe ze cokolwiek odpukac sie wydarzy to ja nic nie mam..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spakowalam sie niedawno chyba to rozwarcie na opuszek mnie zmobilizowalo i to cmienie jak na @. Wczoraj maz mnie wkurzyl a ze hormonu buzuja to sie darlam i okropnie to potem brzuch bolal.ja wybuchowa jestem ale w ciazy to strasznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:33

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U nas jest 2.5 kg donoszona i 38+0
    A u nas donoszona 37+0 :)

Torbę do szpitala mam jedną dla siebie, bo dla dziecka rzeczy bierze się tylko na wyjście (oprócz pampersów i chusteczek).

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A ja sie pochwale ze wczoraj w koncu z M. zabralismy sie za ogarnianie tematu. Wybralismy i zamowilismy łózeczko na allegro, robilismy pranie rzeczy malej i zaczelismy sie pakowac. Tzn na razie usiedlismy do listy rzeczy i kilka z nich jest juz w walizce :D mamy progres z przygotowaniami :)
    Wy spakowalyscie rzeczy swoje i maluchow w osobne torby? Bo ja sie wlasnie zastanawiam czy to nie wygodniejsze rozwiazanie.
    Tak zrobiłam w poprzedniej ciąży i potem był problem to przenieść z jednej sali do drugiej, teraz mam wszystko w jednej torbie na kółkach

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-jak Cię tak boli. To jest nerwobol. Mięsień pod sercem. Ja mam tak często jak się zdenerwuje. Ciśnienie masz dobre. Puls też jest bardzo dobry. Spróbuj się zrelaksować i weź większa dawkę asparginu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus-jak Cię tak boli. To jest nerwobol. Mięsień pod sercem. Ja mam tak często jak się zdenerwuje. Ciśnienie masz dobre. Puls też jest bardzo dobry. Spróbuj się zrelaksować i weź większa dawkę asparginu
    Kurde dzieki bo tak na serce mi to nie pasowalo. Asparginu wcale nie biore tylko mama dha premium plus i dodatkowo magnez. To wezme ten aspargin

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo serce nie boli. Tak mi tłumaczyła kardiolog. Nawet przy zawale serce jako serce nie boli. Tylko mięśnie przy :) Ale taki ucisk jakby "na sercu", to typowy nerwobol

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucisk i jakby pieczenie

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Kamcia a mozna wgrac tam slownik np polsko niemiecki i czytac ksiazki po niemiecku a po nacisnieciu na dane slowo pokaze sie tlumaczenie na j. Polski? Kiedys o czyms takim slyszalam ale nie wiem czy dobrze zrozumialam.

Ponoć można, w sumie nigdy nie korzystałam z tej opcji- ale czasem jak dłużej przytrzymam, lub zaznaczę jakieś słowo pojawia się opcja tłumacz, ale na jakiej zasadzie to działa to nie wiem :)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane dwie torby: dla siebie i dziecka. Tą dla siebie wezmę od razu na izbę przyjęć a ta druga dla dziecka mąż mi przywiezie w ciągu dnia żeby na izbie nie pilnować dwóch toreb bo będę sama a tam jest zawsze bardzo dużo ludzi. Potem na miejscu przepakuje z tej małej rzeczy młodego do dużej a do tej spakuje sie na samą cc a potem znów podzielę na swoją i dziecka. Widziałam jak dziewczyny były na izbie przyjęć z takimi dużymi podróżnymi walizkami - trochę śmiesznie to wyglądało jakby na wakacje sie wybierały :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w koncu walizke mam ale malutka podrczna. Bo nie chce mi sie nosoc. Ale tylko krowa zdania nie zmienia :D

‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ