Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Poza tym dziewczyny jak sobie wyobrażacie sytuacje ze każdy szpital w Polsce liczy inaczej ciążę donoszona ?
NFZ by ich zajechał.
Wiecie jakie nakłady finansowe sa na wcześniaki ?
Ile badań skierowań szczepień darmowych ?
Nie jest to możliwe.
Takie sprawy muszą być usystematyzowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 11:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Eli - tak, pamiętam jak o tym pisałaś Ale co zaważyło na tym fakcie skoro lekarze mówią o ciąży donoszonej od 37+0? Mój lekarz też tak mówi. Może chodziło o ogólny rozwój fizyczny twojej córci plus waga urodzeniowa? Dzieci urodzone blisko terminu z OM czasem mają lekkie objawy wcześniactwa. U Ciebie było to na pograniczu. Ale czemu lekarze tak zdecydowali jak piszesz skoro odgórnie jest, że odnoszona od 37+0 to musiałabyś już ich spytać. Mój lekarz mówi, że byle do tego 37t0d.
Od 38t0d uważa się, że dziecko jest "urodzone w terminie".Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 11:54
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Eli - tak, pamiętam jak o tym pisałaś Ale co zaważyło na tym fakcie skoro lekarze mówią o ciąży donoszonej od 37+0? Mój lekarz też tak mówi. Może chodziło o ogólny rozwój fizyczny twojej córci plus waga urodzeniowa? Dzieci urodzone blisko terminu z OM czasem mają lekkie objawy wcześniactwa. U Ciebie było to na pograniczu. Ale czemu lekarze tak zdecydowali jak piszesz skoro odgórnie jest, że odnoszona od 37+0 to musiałabyś już ich spytać. Mój lekarz mówi, że byle do tego 37t0d.
Od 38t0d uważa się, że dziecko jest "urodzone w terminie". -
Eli wrote:A corka poza niska waga, nie miala stwierdzonych cech wczesniactwa, nie byla w inkubatorze, od razu byla ze mna i wyszlysmy po 3 dobach.
Być może waga zdecydowała o tym
Może obwód główki dl ciała
Tak jak w tym artykule co dałam linka
Nie wiem nie mi się wypowiadać
Tak jak cc robią- jedni tuż przed terminem inni tuż po 37tc. Każdy ma swoją filozofię
Aczkolwiek powtzszam ze definicja ciąży donoszonej to nie jest wg widzimisię szpitala. WHO to ustala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 12:11
-
MalaHD wrote:Amus dobrze chce ciąć. Po skończonym 39 tc, u nas też tak robią. Im bliżej terminu tym dla dzidziusia lepiej
Tyle wiem.
I nie ma co się martwić bo lekarz wie co robi.
Jeśli łożysko masz ok wszystko ok to zapewne lekarz robi jak trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 12:33
-
Też Eli pamiętam jak o tym pisałaś. Ale u nas na SR położna powiedziała, że 37+0 jest donoszona, tak samo mówi moja lekarka i jeszcze na IP zapytałam dla pewności Jak tak sobie czytam na necie, no najważniejsze żeby chociaż do tego 34 tc dociągnąć ze względu na płucka. Poza tym dwie koleżanki rodziły bliźniaki przez cc - jedna w 34, druga w 35. I to były cc planowane, ciąże bez powikłań. Po prostu dzieciaki już nie miały miejsca. Dlatego cieszę się, że chociaż już w tym 34 jestem31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny