X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Aga co do karmienia piersią w szpitalu przyjdzie do ciebie pielęgniarka laktacyjna. Przyjdzie też do domu po 2-5 dniach. Nie wiem czy u ciebie w mieście są breastfeeding cafes gdzie możną zawsze iść z dzieckiem uzyskać ponoć i poprzebywac z innymi mamami karmiacymi piersią. U mnie są. Warto sprawdzić.

Emilka jak wyjde np w ten sam dzien to ta piekegniarka lakt. przyjdzie dopiero po 2-3 dniach do domu.. biedna ja co ja zrobie rzez ten czas ? chyba bede musia sie bardzo skupic w szpitalu jak mi powie jak to robic.
    troszke ogladalam czytalam jak dziecko przystawiac do piersi ale jak to bedzie w praktyce
    w tym tyg albo za tydz juz nie pamietam musze spojrzec przyjdzie do mnie ta srodowiskowa to jej zapytam czy to co spakowakam do szpitala jest ok .

moj maly dzisiaj tak szaleje... a czkawke to biedaczek nawet w nocy mial..i wdzientez tak 4-5 razy.

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i jeszcze przygotuj się na wizytę pielęgniarki środowiskowej. Ponoć odwiedzają cię raz przed porodem po 36tc

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu pielęgniarka laktacyjna ci pomoże, a nie tylko wpadnie pokaże i pójdzie. Ponoć w Anglii kładą duży nacisk na kp. Położna przychodzi do domu po 1 nocy dziecka w domu. Ona chyba też pomóc może z kc. Ale laktacyjns to około 2-5 dnia.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam małego obkupione już na maksa, do tego zrobiliśmy już zakupy na święta :) nowa choinka, dwumetrowa O.O, łańcuchy, styropianowe bombi :3 zabieram się za pracę :) trzeba choinkę napełnić. Jestem wykończona zakupami.

aga1402 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma ciągle czkawkę. ćwiczą płucka. Przygotowują się do ewakuacji :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:

Lady, ja uwielbiam taki kolor włosów, miałam nawet kilka razy ale mi za szybko schodzi :(
    No ja jestem ciemna blondynką z połyskiem w słoncu na rudy, więc mi aż tak szybko nie schodzi :) najlepsze są końcówki, je rzadko farbuję, bo one ciągle trzymają kolor :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze w Anglii ściągają szwy w domu :P nie trzeba łazić do szpitala czy przychodni jak u nas ;)

aga1402 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    I jeszcze w Anglii ściągają szwy w domu :P nie trzeba łazić do szpitala czy przychodni jak u nas ;)
    U nas tez ;) polozna moze po cc wyciagnac ;) juz mi mowila ze jak cos to w domu wyjmuje

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U nas tez ;) polozna moze po cc wyciagnac ;) juz mi mowila ze jak cos to w domu wyjmuje
    Moja bratowa musiała jeździć do szpitala ... i to do Wawy. U mnie w przychodni też trzeba było stawić się osobiście. Pamiętam jak pielęgniarka wlazła do mojego gina poinformować, że pacjentka po cc przyszła już zdjąć szwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 16:06

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam taki pomysl co wy na to zeby zrobic taka liste czego sie nie je o porodzie tzn w cxasie karmienia sa zakazane jakies ptodukty. ja za bardzo nie wiem kazdy mowi co innego. tna forum sa dziewczynycojuzrodzily to moze maja jakies doswiadczenie. co wy na to zeby pomoc pozostalym ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bd ta srodowiskowa to zapytam a we wt ten mam jeszcze raz midwife ze wzgledu na to usg co mialam w pt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z tego co wiem to zakazane to co w ciazy. Alko i fajki itp ;) a jesc mozna wszystko

editchen, magdzia26, nataliamonika, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moja bratowa musiała jeździć do szpitala ... i to do Wawy. U mnie w przychodni też trzeba było stawić się osobiście. Pamiętam jak pielęgniarka wlazła do mojego gina poinformować, że pacjentka po cc przyszła już zdjąć szwy
    Ja pok kubie tez bylam w szpitalu ;) widocznie cos sie zmienilo od tego czasu

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo karmienia, slyszalam to samo co Amus87

editchen lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. Jesz wszystko tak jak w ciąży

editchen, nataliamonika lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja slyszalam ze nie mozna kapusty grochu banaow cytrusow pomidorow bo to niby u dzieckamoze wywolac uczulenie

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja slyszalam ze nie mozna kapusty grochu banaow cytrusow pomidorow bo to niby u dzieckamoze wywolac uczulenie

Zabobony. Jesz i obserwujesz. Jak pojawia sie kaszka na skorze to uwazasz, i powoli wprowadzasz. A kolki i jedzenie nie maja ze soba nic wspolnego.

magdzia26, editchen, nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale fajnie było bez okresu, a już niedługo co miesiąc trzeba się będzie znów męcZyć :/
    Emikey nic pewnego :P ja pierwsza @ od porodu dostałam po 10 mc ;) a jak się Twój mąż postara to możesz na kolejne 9 mc nie mieć :D :P

editchen, aga1402, emikey, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uczulenie od kapusty? Mleko tworzy się z krwi, jedzenie nie ma jak się dostać, może w jakiejś mikro ilości i wtedy zmienić smak. Za to dziecko może mieć alergie na laktoze wtedy to chyba dupa i tylko mm zostaje

editchen, salenne, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    uczulenie od kapusty? Mleko tworzy się z krwi, jedzenie nie ma jak się dostać, może w jakiejś mikro ilości i wtedy zmienić smak. Za to dziecko może mieć alergie na laktoze wtedy to chyba dupa i tylko mm zostaje
    Nie tak do końca dziecko może mieć "nietolerancje laktozy" ( zdaza się bardzo bardzo rzadko) wtedy można próbować dawać delicol kropelki ułatwiające trawienie laktozy( przy nietolerancji laktozy dieta matki nie ma znaczenia bo tu chodzi o laktoze która jest produkowana przez matkę a nie o laktoze z mleka krowiego ;))
    A dziecko może mieć też alergie na różne produkty m.in na białko mleka krowiego( mleko, przetwory mleczne)
    Na białko jaja kurzego i jeszcze jest kilka produktów bardzo alergizujacych ( miód, orzechy, sezam, kakao...i już nie pamiętam co jeszcze :P) z tymi bardziej alergizujacymi produktami trzeba uważać i najlepiej pojedynczo je wprowadzać żeby sprawdzić czy mogą wywołać reakcje czy nie... co nie znaczy że trzeba je od razu wykluczyć z diety przy kp. Niestety jest tak ze dziecko może uczulac wszystko nawet głupie ziemniaki czy marchewka. Bóle brzuszka- kołki to tzw niedojrzaly ukl pokarmowy i nie ma nic wspólnego z tym co mama je ( jedzenie wzdymajace jak wam zapewne będą wciskać tesciowe czy mamy, że zjadlyscie kapustę czy golabka i dziecko boli brzuszek od tego)...

Szczesliwa_mamusia, aga1402, editchen lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ