X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam połowę wozka. Mogę już prac gondolę.bo jeszcze nie mam stelazu. Pojechaliśmy do wózek do mojej siostry i okazało się,ze jakimś dziwnym trafem stelaż jest w innym magazynie. Dobrze,ze Gondola jest. To przynajmniej wypiore.
    .

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn jest alergikiem (alergia na białko mleka krowiego + na jaja) dodatkowo na początku miał wtórna nietolerancja laktozy (jego ukl pokarmowy został tak podrazniony antybiotykami które w niego ladowali od razu po porodzie + szczepionka, że nie był w stanie strawic laktozy) a pomimo to kp rok więc da się ;) taka ciekawostka jak dziecko ma alergie lepiej jest kp niż dawać mm bo wtedy dziecku szybciej alergia mija... więc warto się poświęcić mój Nikos w tej chwili jako 3 latek może jeść już wszystko a przez pierwszy rok jego życia wystarczyły śladowe ilości alergenu w tym co ja zjadłam i on już cierpiał katusze ( wysypka + krwawienie z ukl pokarmowego - mega bóle brzucha i płacz cała dobe)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teoretycznie nie ma diety mamy karmiacej,ale właśnie alergeny przechodzą do krwi i dlatego właśnie niektóre dzieci reagują kolkami, nieładna kupka po kn. Ja wolą uważać. Bede jadła ostrożnie. Na pewno będę na początku unikać pokarmów, które najczesciej mogą alergizowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda jest taka, że wszystko może zaszkodzić dziecku..ale nie musi. Trzeba jeść rozsądnie i obserwować malucha :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Chyba że warto mieć wcześniej właśnie do pobudzania laktacji
    I wiem o tym że dając butlę dziecko może nie chcieć potem już cyca. Ale czasem nie ma wyboru i trzeba te butle dac.
    Ja tak miałam, Młody naprawdę ospale ssał i wolał kimać niż jeść. To miałam ten komfort, że sięgnełam do torby a w niej miałam laktator, dzięki czemu w końcu poszło. A potem nie karmiłam, bo mi nie wolno było, ale używałam laktatora zamiast przystawiania dziecka bo próbowałam w ten sposób podtrzymać laktację

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja nie wiem ale ja mleka prawie nie mialam dwie polozne mi powiedzialy ze nic z tego nie bedzie tarmosily wyciskaly mi cycki itp. Juz wiem ze na debilki trafilam. Polozna co przylazla do domu powiedziala ze mam dac sobie spokoj karmic nie bede (taka wredna pi....) Ale sie zaparlam przystawialam nie bylo nic...po kilku dniach z sepsa trafilam do szpitala bez dziecka chcialam nadal walczyc o lakatcje w kiblu siedzialam z lakaktorem i maltretowalam sutki sciagajac ...5 ml na dobe. I oczywiscoe wylewajac bo dostawalam antybiotyki zakazane przy karmieniu. Ale jak wrocilam po tyg do domu to juz nie bylo ani kropelki.

A potem mialam taka depreche ( juz nie z racji karmienia) ze mi bylo wszystko ale to wszystko jedno co sie wokol mnie dzieje

Ja też miałam do czynienia z taką piz... w szpitalu, która stwierdziła, że nic z tego nie będzie i na bank nie dam rady rozbudzić kp laktatorem. To się tak kurde zaparłam, że się głupia ci... zdziwiła jak jej pokazałam 3/4 buteleczki od medeli zapełnionej moim mlekiem. W ogóle mam taki uraz do tej baby po tylu latach, że szkoda gadać.

dhpclr4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja mialam na zimno i nie wiem w czym moglby byc problem ;)

Mi dr na wizycie mówiła ze cc na zimno o ok.10% zwieksza prawdopodobieństwo drobnych komplikacji jak np zachłyśnięcie i ze dziecko musi na trochę trafić do inkubatora. Przekonala mnie tym żeby czekać do akcji a jak już czekać to może by i sparować SN:)

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codo karmienia to moja starsza miała brzuszkowa jazdy jak tylko zjadłam nabiał i tak było do około 6 miesiąca później już był luzik mogłam jeść wszystko a jak już miała koło 10 miesięcy i jadła już ładnie normalne posiłki to i wypić można;)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią to ja nie miałam pokarmu - wiec jest to możliwe :( przychodziła do mnie pielęgniarka już do domu pomóc w laktacji i nic nie pomagało z jej rozkręceniem. Miałam dwa laktatory, herbatki, masaże i nic z tego nie wyszło. Tak wiec teraz jestem przygotowana na obie sytuacje. Chce karmić ale jak nic z tego nie będzie to tez nie będę sie tym martwić :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu planowanej cc to ja będę mieć w 37tc6. Mój gin uważa ze jak jest wskazanie do cc a nie wymysł to nie można ryzykować i czekać bo czasem jak zacznie sie poród to na cc może być już za późno.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Eli, u mnie wyszla mala akcja w piatek na KTG. Urzadzenie zarejestrowalo regularne skurcze porodowe. Dokladnie 5 w ciagu 30 minut. Jak zobaczyl ten wynik ginekolog, to mnie zaraz do gabinetu zawolal, ze ja rodze :0 . Ja oczy wielkie na niego z tekstem ,"ale mnie nic nie boli" w sensie nie czulam dyskomfortu od tych skurczy. Patrzyl na szyjke, zrobil srednia mine. Kazal sie ubrac i, że bedziemy myslec co robic dalej ze mna.

Zastanawial sie, czy mnie do szpitala nie skierowac na hamowanie skurczy, czy pozwolic mimo wszystko na ewentualny porod ze wzgledu na wielkosc i specyfike prowadzenia mojej ciazy. Uznal, ze dziecko daloby sobie juz rade, a nie chce,zeby mi w szpitalu clexane odstawiali. Dziecko zakladajac blad pomiaru w najgorszym wypadku powinno miec juz 2 kg . Na ostatnim usg z przed tygodnia mial prawie 2,5 kg +/- 300 -iles gram.

Poki co, z domu sie nie ruszam nigdzie i wciaz mlody grzecznie sie rusza w brzuchu. Jednak zaczynam watpic, ze ja do grudnia w ciazy jeszcze bede ;)

Wczesniej o tym nie pisalam Wam, bo czekalam z lekkim stresem, czy cos sie rozkreci. Teraz sie ludze, ze wszystko dopuścilo i jest bezpiecznie. Chciałabym chociaz dotrwac do skonczonego 34 tygodnia wg OM.[/QUOTE]
    Dotrasz :)

[m]alina, SSunny' lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ale przy cukrzycy tnie się szybciej.
    Tyle wiem.
    I nie ma co się martwić bo lekarz wie co robi.
    Jeśli łożysko masz ok wszystko ok to zapewne lekarz robi jak trzeba :)
    Tak porodu są między 39 a 40 tyg, przy cukrzycy nie czeka się do 40 tyg +1 dzien, a w normalnej ciąży mogą cię nawet potrzymać do 42 tyg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale fajnie było bez okresu, a już niedługo co miesiąc trzeba się będzie znów męcZyć :/
    Niestety ;(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Podobno nie maczegoś takiego jak brak mleka. Nie ma sytuacji w zwiecie zwierzat, ze mlode umarly bo matka nie miala mleka. Nie ma. jedne mają od razu inne muszą zawalczyć. A jak ktoś mówi, że w 2 dobie nie leci to pie*dole daje butle to jego wybór. Oczywiście ja nie neguje cudzych wyborów jak ktoś nie chce, nie ma siły się starać czy ją boli i ma to gdzieś. Życie swoje zweryfikuje, może i ja stwierdze, że mnie to psychicznie wykańcza i mam to w dupie i dam butle, nie mówię, że nie. Plan jest jednak inny :)
    Ja rozkręcałem laktację miesiąc :/ wszyscy karm cyckiem karm cyckiem mleko jest, zaglodzilavym taka głupim gadaniem dziecko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okres dostałam już w 2 miechy po porodzie, nie łudzę się nawet, źe teraz będzie później :-/

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    dziewczyny mam taki pomysl co wy na to zeby zrobic taka liste czego sie nie je o porodzie tzn w cxasie karmienia sa zakazane jakies ptodukty. ja za bardzo nie wiem kazdy mowi co innego. tna forum sa dziewczynycojuzrodzily to moze maja jakies doswiadczenie. co wy na to zeby pomoc pozostalym ?[/QUOTE

Ja nie wiele pomogę bo karmiłam 2 miesiące tylko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja okres dostałam już w 2 miechy po porodzie, nie łudzę się nawet, źe teraz będzie później :-/
    Ja dokładnie tak samo

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 miesięcy bez miesiączki po porodzie potem jeden cykl i kolejna ciąża:) zapomniałam co to okres

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie będę się wymadrzac odnośnie cc czy sn , póki co łatwo mi pisać bo pisze suche fakty a sama nie wiem co mnie czeka :)
    Dowiem się dopiero na wizycie w tym tyg

iv09i09katk65tr1.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Bo teoretycznie nie ma diety mamy karmiacej,ale właśnie alergeny przechodzą do krwi i dlatego właśnie niektóre dzieci reagują kolkami, nieładna kupka po kn. Ja wolą uważać. Bede jadła ostrożnie. Na pewno będę na początku unikać pokarmów, które najczesciej mogą alergizowac.

Nie, nie, nie kochana. Kolki a alergie to rozne rzeczy. Nie ma to zwiazku bo kolki powoduje niedorozwiniety jeszcze uklad a alergia to odpowiedz ukladu immuno. Kumpela urodzila miesiac temu, kp - mega kolki i na mm jest to samo.

editchen, nataliamonika, magdzia26 lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ