X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mnie przy synku mialam malo pokarmu, ale i karmilam 2 miesiace, bo za bardzo nie udawalo mi sie laktatorem rozbujac laktacji.. Z cora od razu zrezygnowalam z laktatora i postawilam na ciagle przystawianie malej, czulam mega bol obkurczajacej sie macicy po cc, przeszywajacy bol w cyckach na poczatku kazdego karmienia, ale udalo sie. Karmilam 7 m-cy.

Z tego co nie jadlam, to grzyby, groch i kapuste. Poza tym jadlam wszystko.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    U mnie 11 miesięcy bez miesiączki po porodzie potem jeden cykl i kolejna ciąża:) zapomniałam co to okres
    moja kuzynka tak ma xD jest w 5 ciąży, od 6 lat brak okresu xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie zaczął mega boleć. Wzięłam scopolan. Czekam na reakcje. Z jednej strony nie boję się porodu i wiem,ze jest trochę czasu jeszcze. A z drugiej strony przeraża mnie to,ze może sie to zacząć w każdej chwili i ten ból towarzyszący. Żeby jeszcze człowiek znał datę i godzinę, to by się na to przygotował.A tak to czekaj...

• 78beti Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wow :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Brzuch mnie zaczął mega boleć. Wzięłam scopolan. Czekam na reakcje. Z jednej strony nie boję się porodu i wiem,ze jest trochę czasu jeszcze. A z drugiej strony przeraża mnie to,ze może sie to zacząć w każdej chwili i ten ból towarzyszący. Żeby jeszcze człowiek znał datę i godzinę, to by się na to przygotował.A tak to czekaj...
    Przeszło ?

dhpclr4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Huhu nie no u mnie po tej ciąży basta:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Przeszło ?
    Przechodzi. Ale jeszcze cmi

Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a długo Ci kazał lekarz ten scopolan brać?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mnie dopadł lekki ból, ale taki typowo miesiączkowy. Po raz pierwszy od x czasu, do tej pory żadnych skurczów ani bóli nie miałam. Nowość dla mnie więc nie powiem, zaczęłam się stresować,że ten ból zacznie przybierać na sile.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Huhu nie no u mnie po tej ciąży basta:)

tez tak mówiła XD nawet ostatnio jak jej oznajmiłam w lutym że ja będę mieć dzidziusia, ona że to takie fajne być w ciąży, szkoda że ona już nie będzie XD zaczęła szkołę policealną xD i napisała do mnie 10 tyg temu że jest w 5 ciąży XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spokój ze skurczami, od jakiegoś czasu, przeraża mnie troszkę fakt że mały się bardzo rzadko rusza. cały dzień nic, gdyby nie ta czkawka i położna z detektorem to bym zwariowała.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    A mnie dopadł lekki ból, ale taki typowo miesiączkowy. Po raz pierwszy od x czasu, do tej pory żadnych skurczów ani bóli nie miałam. Nowość dla mnie więc nie powiem, zaczęłam się stresować,że ten ból zacznie przybierać na sile.
    mam ostatnio codziennie niestety :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja okres miewam raz na pol roku przy PCOs także noo ;) chociaz jak zrzuciłam pare kg to dwa ost cykle mialam co 28 dni :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak boku, to mogę brać. Jak zacznie mi się akcja, to powiedzial,ze nawet scopolan nie da rady. A to nawet nie da takie skurcze, tylko ból @. Ale się wyciszylo po scopolanie. Teraz mały szaleje

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam taka teorię. Nie wiem na ile prawdziwa. Długość dziecka całkowita to kość udowa razy 7.
    Sprawdza się? Czy niekoniecznie?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier mi spadł do 87! A wczoraj jeszcze na czczo było 110 mimo 17j, no zobaczę jutro, i zadzwonię do diabetologa czy zmniejszyć dawkę czy zostać czy co. Bo chyba nie zacznę rodzić, jakos nie czuje się na porodówkę xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Słyszałam taka teorię. Nie wiem na ile prawdziwa. Długość dziecka całkowita to kość udowa razy 7.
    Sprawdza się? Czy niekoniecznie?
    Pierwsze słyszę

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Pierwsze słyszę
    No dlatego pytam bo to niepopart niczym. Tylko Internetami ;D
    Na zasadzie gdzies kiedyś wyczytałam.
    A ja lubię mieć poparte.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady bez znaczenia bld pomiaru ja 3 dni temu mialam 100 a dzisiaj 84 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-bardzo dużo bierzesz tych jednostek. Nie myślałaś o jakiejś zdrowej diecie dla cukrzykow? Nie chodzi o ilość zmniejszenia kalorii, tylko o jakość produktów nie podnoszacych cukru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 08:07

editchen lubi tę wiadomość

‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ