X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Lunka, bo w ogole przeciez te cale pomiary usg roznia sie zwykle od rzeczywistosci :)
    Dokładnie. To mi lekarz powiedział. Zresztą wyżej właśnie napisalam :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh i koleżanka teraz rodziła.
    Dziecko 2880.
    A na usg 3tyg temu 2700.
    Także raczej niemożliwe ze uroslo tak mało.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chyba dziś duże zapotrzebowanie na wit C, piję już 4 herbatę z cytryną i miodem i zjadłam już 0,5 kg mandarynek

• editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Stąd to usg to jest wiecie jakie ;)mi później jeszxe lekarz mówił jak sama martwiłam się tymi pomiarami ze każdy aparat usg obarczony jest błędem ok 21 dni. To znaczy że równie dobrze usg po 21 dniach może wyjść tak samo jak wcześniejsze
    A drugie co mi powiedział że ponoć do 20t dzieci rosną równo. Cz ciała rosną równomiernie. Potem każda część rośnie w swoim tempie i zdarza się że rośnie potem nie rośnie i znowu rośnie
    Pisze Wam to bo mnie to zdenerwowalo tydz temu

mi o tych 21/22 dniach powiedziala dopiero teraz nowa ginekolog, zeby sie nie martwic, bo to wlasnie +/- 21-22 dni i wszystko wyjdzie w praniu

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja mam chyba dziś duże zapotrzebowanie na wit C, piję już 4 herbatę z cytryną i miodem i zjadłam już 0,5 kg mandarynek

ja przez ost 2 dni zjadlam 2,5kg mandarynek... ale ja mam tak co roku :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka o tym , ze dzieci rosną do 20tc rowno to tez mi lekarz mówił. Zapytalam go na wizycie przed 20 tc ile mala wazy to stwierdził, ze wszystkie sa w tym wieku identyczne. A po 20 dzieci rosna roznie, a po 26 zaczynaja sie klopoty ciążowe :) i kurczę wykrakal mi

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wkurzona. Znów wylazł mi hemoroid. Nawet 2. I to przez Anglię. Chodzę tu po 5 razy do wc. Mam to od kiedy się tu przeprowadziłam. Szukam przyczyny. I chyba obstawiam wodę. Używamy brity i pijemy kranowke przefiltrowana. A w domu piłam albo mineralną albo gotowaną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 10:42

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz siedze u diaba od gabinetem. Ale mimsoe nic nie chcem jutro neurolog, w srode ktg w piatek ginekolog. Meczace te wyvieczki. Njgorzej jutro...bo tam wiecznie sa kolejki. Moze uda mi sienwcisnac bo nie widzi mi sie czekac 3h

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A ja nie kupiłam laktatora
    Znaczy inaczej pomijam fakt że dopiero od tygodnia mam trochę rzeczy to zastanawiam się nad laktatorem tak jak nad tym monitorem oddechu
    Bo Tak - jak nie masz mleka to karmisz mm i wiadomo że laktator się nie przyda.a jak karmi się sn to wtedy chyba jest potrzebny?
    To może lepiej kupić po porodzie jak już się wie jak dziecko będzie jadło
    Tak sobie "Na głos" rozmyślam

mam tak samo... zobacze jaka sytuacja będzie po porodzie no bo są trzy opcje
    1 - MM jak mleka nie bedzie wiec laktator na nic
    2- Laktator bardziej zaawansowany/droższy jeśli mała nie będzie typowym ssakiem i będą problemy większe
    3 - Laktator podstawowy do ściągania okazyjnego jak dzidzia będzie fajnie piła.

Na szczęście w dzisiejszych czasach wszystko możemy dostać w sklepie od ręki i jeszcze w ten sam dzień wysłać ukochanego po odpowiedni sprzęt :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Dziewczyny mi gin dopiero to powiedział teraz jak zaczęłam dopytywac.
    Widzę że wszystko wiecie :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:
    mam tak samo... zobacze jaka sytuacja będzie po porodzie no bo są trzy opcje
    1 - MM jak mleka nie bedzie wiec laktator na nic
    2- Laktator bardziej zaawansowany/droższy jeśli mała nie będzie typowym ssakiem i będą problemy większe
    3 - Laktator podstawowy do ściągania okazyjnego jak dzidzia będzie fajnie piła.

Na szczęście w dzisiejszych czasach wszystko możemy dostać w sklepie od ręki i jeszcze w ten sam dzień wysłać ukochanego po odpowiedni sprzęt :)
    Tak właśnie wszystko można kupić stąd ja się wstrzymam. Nie wiem teraz jak będzie i nie nastawiam się w żadną stronę
    Jeśli okaże się ze mam mleko dziecko chce jeść i najada się to laktator będzie mi niezbędny. Ale teraz tego nie wiem. Nie mam doświadczenia z karmieniem piersią i nie umiem się wypowiedzieć w tym temacie
    Mogę tylko powiedzieć jak sobie to idealnie wyobrażam :)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a ta kosc to razy ile??

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet na jednym usg mam normy oboj +/- 21 dni więc to wszystko jest takie pi razy oko ;) ważne, że rosnie.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lunka a ta kosc to razy ile??

razy 7

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez odkryłam ze mam takie normy :) i gin mi powiedział sam.
    Kość razy 7 Ale nie sprawdzilo się u tych moich koleżanek.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem,czy przyśla mi dzisiaj kasę z zusu za okres od 13 pażdziernika do 3 listopada

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Lady, wyjasnij mi prosze co daje mierzenie na czczo? Bo mnie sie wydaje ze to tylko pomiar bazowy do mierzenia po jedzeniu, ewentualnie pokazuje czy problem z cukrem nadal jest. I za uja nie rozumiem co to by mialo pokazywac. Ale nie mam cukrzycy, wiec moja wiedza jest raczej "podrecznikowa".
    mi wywala cukier w nad ranem właśnie koło 3, ja po posiłakach mam cukier prawidłowy, tylko na czczo mam za wysoki, dlatego biorę insulinę tzw bazę nocną. Dokładnie nie wiem na czym to polega bo lekarzem nie jestem.

A ja w domu raz dziennie sobie badam cukier godzinę po posiłku, pisałam o tym też kiedyś, że sama się kontroluje w domu, i jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 11:43

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam okropna noc bol glowy niesamowity teraz tez jeszcze opryszczka na ustach mi sie zrobila. pozniej poczytam co tam nowego na forum bo ciagle spie od rana... meczarnia

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A ja jestem wkurzona. Znów wylazł mi hemoroid. Nawet 2. I to przez Anglię. Chodzę tu po 5 razy do wc. Mam to od kiedy się tu przeprowadziłam. Szukam przyczyny. I chyba obstawiam wodę. Używamy brity i pijemy kranowke przefiltrowana. A w domu piłam albo mineralną albo gotowaną.
    Łączę się z Tobą w bólu ;/ też mam niestety dwa paskudne hemoroidy. Niby przy zaparciach jest tendencja do ich powstawania a mi też się pojawiły jak zaczęłam częstsze wizyty w toalecie. Teraz odpukać się uspokoiło ale hemoroidy zostały :( Wstyd mi do porodu tak iść :/
    Woda w UK ponoć jest lepsza niż nasza butelkowana, ale mi się coś w to wierzyć nie chce. Przestałam pić kranówkę i teraz też albo butelkowana albo po przegotowaniu ale czy to ma związek z hemoroidami? Cholera wie. Bardziej obstawiam tych naszych rozbojnikow co nam siedzą w brzuchach :D

Natinka lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie chce sie Cie pouczac, bo znawca nie jestem i nie wiem co dokładnie jesz. Cukier mierzyc należy godzinie po posilku, najlepiej kazdym, a juz na pewno po 3 glownych. To co zle wywali w dzień, wyjdzie rano. Tym bardziej ze masz juz insulinę i to duza dawke.
    Przy insulinie mialam kontrole u diabetolog co 7-10 dni.
    Serio raz dziennie po posiłku to żadna kontrola. Teraz na końcu to juz i rak nic nie zmieni ale to tak na przyszłość :)
    Aaa i najważniejsze. Skoro cukier wywala o 3 rano pomimo insuliny to glodna jesteś. O której jesz ostatni posiłek?

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ