Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Stąd to usg to jest wiecie jakie ;)mi później jeszxe lekarz mówił jak sama martwiłam się tymi pomiarami ze każdy aparat usg obarczony jest błędem ok 21 dni. To znaczy że równie dobrze usg po 21 dniach może wyjść tak samo jak wcześniejsze
A drugie co mi powiedział że ponoć do 20t dzieci rosną równo. Cz ciała rosną równomiernie. Potem każda część rośnie w swoim tempie i zdarza się że rośnie potem nie rośnie i znowu rośnie
Pisze Wam to bo mnie to zdenerwowalo tydz temu
mi o tych 21/22 dniach powiedziala dopiero teraz nowa ginekolog, zeby sie nie martwic, bo to wlasnie +/- 21-22 dni i wszystko wyjdzie w praniu
-
Szczesliwa_mamusia wrote:ja mam chyba dziś duże zapotrzebowanie na wit C, piję już 4 herbatę z cytryną i miodem i zjadłam już 0,5 kg mandarynek
ja przez ost 2 dni zjadlam 2,5kg mandarynek... ale ja mam tak co rokuSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Lunka o tym , ze dzieci rosną do 20tc rowno to tez mi lekarz mówił. Zapytalam go na wizycie przed 20 tc ile mala wazy to stwierdził, ze wszystkie sa w tym wieku identyczne. A po 20 dzieci rosna roznie, a po 26 zaczynaja sie klopoty ciążowe i kurczę wykrakal mi22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
A ja jestem wkurzona. Znów wylazł mi hemoroid. Nawet 2. I to przez Anglię. Chodzę tu po 5 razy do wc. Mam to od kiedy się tu przeprowadziłam. Szukam przyczyny. I chyba obstawiam wodę. Używamy brity i pijemy kranowke przefiltrowana. A w domu piłam albo mineralną albo gotowaną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 10:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:A ja nie kupiłam laktatora
Znaczy inaczej pomijam fakt że dopiero od tygodnia mam trochę rzeczy to zastanawiam się nad laktatorem tak jak nad tym monitorem oddechu
Bo Tak - jak nie masz mleka to karmisz mm i wiadomo że laktator się nie przyda.a jak karmi się sn to wtedy chyba jest potrzebny?
To może lepiej kupić po porodzie jak już się wie jak dziecko będzie jadło
Tak sobie "Na głos" rozmyślam
mam tak samo... zobacze jaka sytuacja będzie po porodzie no bo są trzy opcje
1 - MM jak mleka nie bedzie wiec laktator na nic
2- Laktator bardziej zaawansowany/droższy jeśli mała nie będzie typowym ssakiem i będą problemy większe
3 - Laktator podstawowy do ściągania okazyjnego jak dzidzia będzie fajnie piła.
Na szczęście w dzisiejszych czasach wszystko możemy dostać w sklepie od ręki i jeszcze w ten sam dzień wysłać ukochanego po odpowiedni sprzęt -
belly_boom_boom wrote:mam tak samo... zobacze jaka sytuacja będzie po porodzie no bo są trzy opcje
1 - MM jak mleka nie bedzie wiec laktator na nic
2- Laktator bardziej zaawansowany/droższy jeśli mała nie będzie typowym ssakiem i będą problemy większe
3 - Laktator podstawowy do ściągania okazyjnego jak dzidzia będzie fajnie piła.
Na szczęście w dzisiejszych czasach wszystko możemy dostać w sklepie od ręki i jeszcze w ten sam dzień wysłać ukochanego po odpowiedni sprzęt
Jeśli okaże się ze mam mleko dziecko chce jeść i najada się to laktator będzie mi niezbędny. Ale teraz tego nie wiem. Nie mam doświadczenia z karmieniem piersią i nie umiem się wypowiedzieć w tym temacie
Mogę tylko powiedzieć jak sobie to idealnie wyobrażam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mycha91 wrote:Lady, wyjasnij mi prosze co daje mierzenie na czczo? Bo mnie sie wydaje ze to tylko pomiar bazowy do mierzenia po jedzeniu, ewentualnie pokazuje czy problem z cukrem nadal jest. I za uja nie rozumiem co to by mialo pokazywac. Ale nie mam cukrzycy, wiec moja wiedza jest raczej "podrecznikowa".
A ja w domu raz dziennie sobie badam cukier godzinę po posiłku, pisałam o tym też kiedyś, że sama się kontroluje w domu, i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 11:43
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:A ja jestem wkurzona. Znów wylazł mi hemoroid. Nawet 2. I to przez Anglię. Chodzę tu po 5 razy do wc. Mam to od kiedy się tu przeprowadziłam. Szukam przyczyny. I chyba obstawiam wodę. Używamy brity i pijemy kranowke przefiltrowana. A w domu piłam albo mineralną albo gotowaną.
Woda w UK ponoć jest lepsza niż nasza butelkowana, ale mi się coś w to wierzyć nie chce. Przestałam pić kranówkę i teraz też albo butelkowana albo po przegotowaniu ale czy to ma związek z hemoroidami? Cholera wie. Bardziej obstawiam tych naszych rozbojnikow co nam siedzą w brzuchachNatinka lubi tę wiadomość
-
Lady nie chce sie Cie pouczac, bo znawca nie jestem i nie wiem co dokładnie jesz. Cukier mierzyc należy godzinie po posilku, najlepiej kazdym, a juz na pewno po 3 glownych. To co zle wywali w dzień, wyjdzie rano. Tym bardziej ze masz juz insulinę i to duza dawke.
Przy insulinie mialam kontrole u diabetolog co 7-10 dni.
Serio raz dziennie po posiłku to żadna kontrola. Teraz na końcu to juz i rak nic nie zmieni ale to tak na przyszłość
Aaa i najważniejsze. Skoro cukier wywala o 3 rano pomimo insuliny to glodna jesteś. O której jesz ostatni posiłek?editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤