Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Lady,ale z tego co ja kojarzę, to TY nie trzymasz restrykcyjnie diety. podjadasz a to krokiety,a to maca. a to pizze. A raczej węglowodany proste nie są u Ciebie wskazane.Więc chyba nie jestes ze sobą sama szczera
-
78beti wrote:Ja tez myślałam że hemoroidy robią sie przy zaparciach których ja nie mam imdlatego myślałam że ten temat mnie nie dotyczy. Człowiek uczy sie całe życie.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Lady,ale z tego co ja kojarzę, to TY nie trzymasz restrykcyjnie diety. podjadasz a to krokiety,a to maca. a to pizze. A raczej węglowodany proste nie są u Ciebie wskazane.Więc chyba nie jestes ze sobą sama szczera
raz na jakiś czas jak zjem to nic się nie stanie, zresztą jak piszę że na obiad dziś robię pizzę to nie znaczy że ją jem ostatnio pisałam że był kapuśniak i placki ziemniaczane, ja jadłam kapuśniak a reszta placki. Na prawdę uważam, co sresztą witać po hemoglobinie glikowanej która jak to określił mój diabetolog jest do pozazdroszczenia. -
Lady Savage wrote:tak, dokładnie, insuline się wprowadza jak dieta nie działa, to znaczy jesz sałatę, awokado, nic słodkiego a cukier Ci wywala.
no ale przeciez nie trzeba jesc slodkiego, zeby wywalilo. co z indeksem glikemicznym? wystarczy puree z ziemniakow zamiast krotko gotowanych, papka z ryzu zamiast al dente, winogrono, arbuz etc i juz moze wywalic. a to przeciez nic slodkiego, a do tego owoce.Lura82 lubi tę wiadomość
-
editchen wrote:no ale przeciez nie trzeba jesc slodkiego, zeby wywalilo. co z indeksem glikemicznym? wystarczy puree z ziemniakow zamiast krotko gotowanych, papka z ryzu zamiast al dente, winogrono, arbuz etc i juz moze wywalic. a to przeciez nic slodkiego, a do tego owoce.
dobra od dzisiaj mierzę cukier i będę tu wam wrzucać zdjęcia, bo zaczyn mnie to denerwować. -
Lady Savage wrote:tak, dokładnie, insuline się wprowadza jak dieta nie działa, to znaczy jesz sałatę, awokado, nic słodkiego a cukier Ci wywala.
Moja diabetolog potrafila mnie opierniczyc za placki z maki zytniej i jajka bez oleju smażone plus np jablko. Bo cukier byl po tym ok 130. Gdzie norma 140. Nie bylo mowy o odstepstwach od diety. I dzieki bogu doszlam do 6j insuliny, a teraz juz wcalee jej nie biorę. Teraz tylko dieta. Pomimo iz cukry sa super to dalej pilnuje, tylko troszkę wiecej ilosciowo moge jesc.
Pierwsze słyszę, zeby komuś po salacie lub warzywach cukier wywalilo.
Przecież cukrzyca i to jeszcze w ciazy to bardzo powazna choroba.
Dlatego pomimo iz juz u mnie sie wszystko unormowalo to za tydzień i tak obserwacja do konca w szpitalueditchen, magdzia26 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
a i do tego zdjęcia tego co jem codziennie, 3 posiły, bo człowiek Wam mówi że to i tamto i ni wierzycie, ja widzę różnice ogromną miedzy tamta ciążą a tą, tam zarłam na potęgę niezdrowe rzeczy i waga też była spora, a tutaj ciągle jestem na minusie. Zezłościłyście mnie.
-
editchen wrote:a zzo na jakiej wysokosci?
Ja_Sonia- nie mam pojecia na jakiej, ale Lunka juz odpoiedziala
Nie stosuje się zwykle przy cc a sn
Dlatego że początek działania jest długi czeka się kilkadziesiąt min
I może działać odrobinę gorzej jak pp.
Podawane sa leki i tu i tu ale w inną przestrzeń kręgosłupa
Przy zzo możesz dodawać ciągle lek. To.plus przy sn
Przy pp podajesz lek wyciągasz igle i juz nic nie dodaszeditchen lubi tę wiadomość
-
Pomimo hemoglobiny glikowanej w normie nie jest powiedziane, ze nie masz skokow po 200.
Serio nie obrazaj sie. Jeżeli tyle osob tobie pisze, ze inaczej ma niz ty to powinno cie to zastanowic. Nie sądzisz?
editchen lubi tę wiadomość
-
Lura82 wrote:Pomimo hemoglobiny glikowanej w normie nie jest powiedziane, ze nie masz skokow po 200.
Serio nie obrazaj sie. Jeżeli tyle osob tobie pisze, ze inaczej ma niz ty to powinno cie to zastanowic. Nie sądzisz?
ale mam 2 diabetologów, którzy uważają ze jest ok, a z Was któraś ma tytuł diabetologa? Komu mam ufać lekarzom i wyniom badań, czy laskom z forum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 13:15
-
Lady Savage wrote:a i do tego zdjęcia tego co jem codziennie, 3 posiły, bo człowiek Wam mówi że to i tamto i ni wierzycie, ja widzę różnice ogromną miedzy tamta ciążą a tą, tam zarłam na potęgę niezdrowe rzeczy i waga też była spora, a tutaj ciągle jestem na minusie. Zezłościłyście mnie.
editchen, Coco55 lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:robi się grupa 3-4 osób na forum, w końcu umrze to forum
W hb glik mierzy się średnia z 3mcy
Niestety to badanie nie łapie skoków
Trzeba wierzyć swoim lekarzom i o ! Tyle powiem
A jak mierzysz cukier regularnie jak trzeba to nie masz co się obawiać jak masz okWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 13:18
editchen lubi tę wiadomość
-
Ja_Sonia wrote:Lunka, odgłosy narzędzi?? Nie wpadlabym na to. To jest argument również dla mnie ☺ dzieki!https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Lunk_a wrote:Zzo może być założone na każdy odc kręgosłupa
Nie stosuje się zwykle przy cc a sn
Dlatego że początek działania jest długi czeka się kilkadziesiąt min
I może działać odrobinę gorzej jak pp.
Podawane sa leki i tu i tu ale w inną przestrzeń kręgosłupa
Przy zzo możesz dodawać ciągle lek. To.plus przy sn
Przy pp podajesz lek wyciągasz igle i juz nic nie dodasz
W takim razie mylilam pojecia. Zaraz sie doedukuje co by mnie na porodowce dobrze zrozumieli, jak trzeba bedzie negocjacje prowadzic...Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Lura82 wrote:Ty nic mi nie musisz udowadniać. Ale jak mowisz ze w poprzedniej ciazy tez mialas cukrzyce a jadlas pelno niezdrowego zarcia, to tylko pozostaje pogratulować ! Szczegolnie zdrowego dziecka. Co i tak niestety nie jest powiedziane, ze u niej cukrzyca nie wyjdzie w późniejszym czasie
pogratulować gdy cukrzyce wykryli w 34 tyg ciąży! 5 Tyg brałam insulinę tylko. Cud że się mojej córce nic nie stało! Jestem zła na lekarza ginekologa że to zbagatelizował. Na siebie zresztą też, mojego partnera, który w duszy miał moje prośby by nie kupować tego, a i tak przyjeżdzał z mc donaldem bo jemu się zakupów nie chciało robić.
Mądry polak po szkodzie, tą ciążę prowadzę zupełnie inaczej, i wierzcie sobie albo nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 13:23