X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po cichu licze, ze jak powiem, ze panikuje w trakcie zwyklego zastrzyku, ze niski prog bolu etc, to jednak nie bedzie pp tylko ogolne. boje sie, ze jak beda komplikacje i bede slyszec, to spanikuje kompletnie...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A dlaczego nie, wiele osób tu pisze o lekarzach, jedni są dobrzy, inni źli, nikt sie z niczym nie kryje, dlaczego ja się ma kryć? Zresztą jak już powiedziałam, ufam tym lekarzom i wynikom badań bardziej jak Wam nie lekarzom. Mogę to rozpatrzyć że się mylą, i brać to pod uwagę, ale do tej pory było ok, radziłam sobie i cukier miałam ok, jak mi nagle wywalało kilka dni pod rząd to za ich wiedzą zwiększałam jednostki, w samym szpitalu na samym początku na w 9 tyg. Mimo diety cukrzycowej szpitalnej z 4j wyszliśmy z 7j. Mówię jak jest na Polnej, nie będę się z tym kryć, i jak ktoś tam kiedyś trafi, to bedzie wiedział czego się spodziewać, tak, robi się bilans cukrów jeden dzień, jeśli ktoś ma problem z cukrami po posiłkach to kontynuuje, a jeśli jak w moim przypadku to się przerywa i tylko na czczo.
    Lady nozzz nie syszalam nigdy wcześniej takich glupot. Jak w ciazy z cukrzyca na insulinie można przestac mierzyć cukier po posilkach?
    Nawet na samej diecie i to z dobrymi wynikami mierzy sie az do porodu i kilka dni po, plus krzywa po 8 tyg.

editchen lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no nie wiedziałam, że na forum mamy tylu lekarzy specjalistów od wszystkiego ;)
    Diabetolodzy, Ginekolodzy, Anestezjolodzy, Pediatrzy... Dajcie spokój, niech każda się słucha i ufa swojemu prawdziwemu lekarzowi jeśli czuje że wszystko jest robione należycie, a życie zweryfikuje. Nie ma tu co nikogo krytykować za decyzje i wybory bo tak naprawdę jesteśmy anonimowymi awatarkami i o historii swoich chorób, życia, ciąż, przypadków wiemy tyle co nic. Nie spinajcie się tak :)

Ja za to poszukuje specjalistycznej porady jeśli chodzi o pranie kocyków.
    Co robicie, żeby wasze mięciusie, puchate, milutkie i gładziutkie kocyki po wypraniu np w płynie do prania Lovella (czy jakaś inna firma) nadal były mięciusie, puchate itp? Ciuszki wychodzą fajnie, ale pościel, kocyki, ręczniki, pieluszki to szorstki horror :(

Aqu, Opolanka 85, aga1402 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    ja po cichu licze, ze jak powiem, ze panikuje w trakcie zwyklego zastrzyku, ze niski prog bolu etc, to jednak nie bedzie pp tylko ogolne. boje sie, ze jak beda komplikacje i bede slyszec, to spanikuje kompletnie...

Obawiam się, że Twoje "boję się" lekarza będzie gówno obchodzić, mało tego obawiam się, że mój stan psychiczny z papierem od psychiatry też będzie gówno kogo obchodzić :P Ja co prawda jeszcze nie wiem czy go użyje. Nie martw się zrobią tak żeby było dobrze :)

editchen lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - ale jak im zaczne wrzeszczec na stole i histeryzowac to moze sie juz przejma :) nie, zeby taki byl moj plan, ale znajac siebie to.... :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lunka zerknij :(
    u mnie to chyba nie bedzie gdzie sie wbijać ....

9975487_23626990_1668820893149103_1814735588_o.jpg

Amus, poza L5-s1 to niezle masz plecy... jak podają znieczulenie wyzej niz L5 to może Ci zrobią...
    Oczywiscie dam znac jak poszlo, mam nadzieje ze bedzie to brzmialo jak bajka o spiacej krolewnie ☺

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie wspominam zle cesarki bez uspania, owszem jak go wyjeli a kuba nie płakał to sie zestresowałam i mi dowalili relanium ( które nic nie dało :P )

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:
    Co robicie, żeby wasze mięciusie, puchate, milutkie i gładziutkie kocyki po wypraniu np w płynie do prania Lovella (czy jakaś inna firma) nadal były mięciusie, puchate itp? Ciuszki wychodzą fajnie, ale pościel, kocyki, ręczniki, pieluszki to szorstki horror :(
    Też chętnie się dowiem, bo kocyki wyprane w 40 stopniach już nie są takie śliczne jak przed praniem ;/ A chcę jeszcze kupić bambusowy, który jest dość drogi, mam nadzieję, że będzie się lepiej prał.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - masz skierowanie na cc od psychiatry z uwagi na tokofobię? to się nieźle zabezpieczyłaś :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Obawiam się, że Twoje "boję się" lekarza będzie gówno obchodzić, mało tego obawiam się, że mój stan psychiczny z papierem od psychiatry też będzie gówno kogo obchodzić :P Ja co prawda jeszcze nie wiem czy go użyje. Nie martw się zrobią tak żeby było dobrze :)
    Ja papiery też już mam :D

Sonia
    Oczywiście leki mogą dojść Ale to dzieje się bardzo szybko. Cześć leków dojdzie i zawsze dziecko będzie trochr ospałe.
    Ale nie martw się, bo naprawdę komplikacje się nie zdarzają takie związane z dzieckiem i znieczlenirm.

Amus
    Anestexjo nie jestem. Tyle co podczas nauki z na studiach o znieczuleniach. No trochę masz ten kręgosłup sknocony w sensie przestrzeni gdzie można się wbić.
    Może byc ciężko kochana z pp.
    Bo w każdej z dostępnych przestrzeni masz coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:26

iv09i09katk65tr1.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:
    Kurde no nie wiedziałam, że na forum mamy tylu lekarzy specjalistów od wszystkiego ;)
    Diabetolodzy, Ginekolodzy, Anestezjolodzy, Pediatrzy... Dajcie spokój, niech każda się słucha i ufa swojemu prawdziwemu lekarzowi jeśli czuje że wszystko jest robione należycie, a życie zweryfikuje. Nie ma tu co nikogo krytykować za decyzje i wybory bo tak naprawdę jesteśmy anonimowymi awatarkami i o historii swoich chorób, życia, ciąż, przypadków wiemy tyle co nic. Nie spinajcie się tak :)

Wystarczy chociażby poczytac podstawowe zasady o cc. Zanim trafiłam do lekarza to juz sama stosowalam dietę.
    Gdy sie na czyms nie znam to sie nie wypowiada.
    Ale jak ktos z cukrzyca gada , ze je maca i ma cukry ok. Serio? To moze taka glupota jakiejs podczytywaczce zaszkodzić.
    Moze i racja wiecej sie nie wypowiadam. Kazdy ma swoj rozum

editchen, aga1402 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Amus, poza L5-s1 to niezle masz plecy... jak podają znieczulenie wyzej niz L5 to może Ci zrobią...
    Oczywiscie dam znac jak poszlo, mam nadzieje ze bedzie to brzmialo jak bajka o spiacej krolewnie ☺
    ja _sonia a to byla ironia czy serio nie jest źle :D pytam bo nie znam się na tym kompletnie hehehe

niby MRi z 2016
    cesarka byla w 2011 ale jakos nie wiezr ze w 2011 nie bylo tych zmian bo ja otyla od małego dwa cechy przebytej choroby Sh. czyli cos w dziecinstwie
    wiec jak wtedy sie udało moze i teraz sie uda
    owszem celował kilka razy i trafić nie umial ale w koncu trafił :P

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    MalaHD - masz skierowanie na cc od psychiatry z uwagi na tokofobię? to się nieźle zabezpieczyłaś :D
    Tez mam :D
    Bez wywiadu się nie obeszło :)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy dobrze ze do neurologa ide moze mialam do ortopedy isc albo neurochirurga ?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a ja nie wiem czy dobrze ze do neurologa ide moze mialam do ortopedy isc albo neurochirurga ?
    A gin nie powiedział Ci Co do kogo iść ?
    Bo wyżej Ci napisalam odn tego opisu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:30

iv09i09katk65tr1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:31

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

Tak ale chciałabym urodzić naturalnie. Mój dr też namawia na sn. Jeszcze mam chwilę czasu żeby się zastanowić :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A gin nie powiedział Ci Co do kogo iść ?
    Bo wyżej Ci napisalam odn tego opisu
    nieee gin gadał ze anestezjolog sobie obada w szpitalu
    neurolog to moja inicjatywa
    bylam u niego z rwa kulszową ( on mi zalecił MRI) wiec uznałam ze ide do neigo

• editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Wystarczy chociażby poczytac podstawowe zasady o cc. Zanim trafiłam do lekarza to juz sama stosowalam dietę.
    Gdy sie na czyms nie znam to sie nie wypowiada.
    Ale jak ktos z cukrzyca gada , ze je maca i ma cukry ok. Serio? To moze taka glupota jakiejs podczytywaczce zaszkodzić.
    Moze i racja wiecej sie nie wypowiadam. Kazdy ma swoj rozum

wez sie nie przejmuj. zwykle tak jest, ze jak trafisz w sedno, to sie niektorzy oburzaja. wystarczy zajrzec na strony dla cukrzykow i wszystko wiadomo, nie trzeba byc lekarzem. a jesli ktos sam akurat cierpi na to samo, to jakas wiedze ma. dziwne, ze to co Ty piszesz i inne dziewczyny, pokrywa sie ze zrodlami medycznymi. maca, placki i reszta juz jakos nie :)

Lura82 lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?
    ja mam dwa

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ