X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po cichu licze, ze jak powiem, ze panikuje w trakcie zwyklego zastrzyku, ze niski prog bolu etc, to jednak nie bedzie pp tylko ogolne. boje sie, ze jak beda komplikacje i bede slyszec, to spanikuje kompletnie...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A dlaczego nie, wiele osób tu pisze o lekarzach, jedni są dobrzy, inni źli, nikt sie z niczym nie kryje, dlaczego ja się ma kryć? Zresztą jak już powiedziałam, ufam tym lekarzom i wynikom badań bardziej jak Wam nie lekarzom. Mogę to rozpatrzyć że się mylą, i brać to pod uwagę, ale do tej pory było ok, radziłam sobie i cukier miałam ok, jak mi nagle wywalało kilka dni pod rząd to za ich wiedzą zwiększałam jednostki, w samym szpitalu na samym początku na w 9 tyg. Mimo diety cukrzycowej szpitalnej z 4j wyszliśmy z 7j. Mówię jak jest na Polnej, nie będę się z tym kryć, i jak ktoś tam kiedyś trafi, to bedzie wiedział czego się spodziewać, tak, robi się bilans cukrów jeden dzień, jeśli ktoś ma problem z cukrami po posiłkach to kontynuuje, a jeśli jak w moim przypadku to się przerywa i tylko na czczo.
    Lady nozzz nie syszalam nigdy wcześniej takich glupot. Jak w ciazy z cukrzyca na insulinie można przestac mierzyć cukier po posilkach?
    Nawet na samej diecie i to z dobrymi wynikami mierzy sie az do porodu i kilka dni po, plus krzywa po 8 tyg.

editchen lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no nie wiedziałam, że na forum mamy tylu lekarzy specjalistów od wszystkiego ;)
    Diabetolodzy, Ginekolodzy, Anestezjolodzy, Pediatrzy... Dajcie spokój, niech każda się słucha i ufa swojemu prawdziwemu lekarzowi jeśli czuje że wszystko jest robione należycie, a życie zweryfikuje. Nie ma tu co nikogo krytykować za decyzje i wybory bo tak naprawdę jesteśmy anonimowymi awatarkami i o historii swoich chorób, życia, ciąż, przypadków wiemy tyle co nic. Nie spinajcie się tak :)

Ja za to poszukuje specjalistycznej porady jeśli chodzi o pranie kocyków.
    Co robicie, żeby wasze mięciusie, puchate, milutkie i gładziutkie kocyki po wypraniu np w płynie do prania Lovella (czy jakaś inna firma) nadal były mięciusie, puchate itp? Ciuszki wychodzą fajnie, ale pościel, kocyki, ręczniki, pieluszki to szorstki horror :(

Aqu, Opolanka 85, aga1402 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    ja po cichu licze, ze jak powiem, ze panikuje w trakcie zwyklego zastrzyku, ze niski prog bolu etc, to jednak nie bedzie pp tylko ogolne. boje sie, ze jak beda komplikacje i bede slyszec, to spanikuje kompletnie...

Obawiam się, że Twoje "boję się" lekarza będzie gówno obchodzić, mało tego obawiam się, że mój stan psychiczny z papierem od psychiatry też będzie gówno kogo obchodzić :P Ja co prawda jeszcze nie wiem czy go użyje. Nie martw się zrobią tak żeby było dobrze :)

editchen lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - ale jak im zaczne wrzeszczec na stole i histeryzowac to moze sie juz przejma :) nie, zeby taki byl moj plan, ale znajac siebie to.... :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lunka zerknij :(
    u mnie to chyba nie bedzie gdzie sie wbijać ....

9975487_23626990_1668820893149103_1814735588_o.jpg

Amus, poza L5-s1 to niezle masz plecy... jak podają znieczulenie wyzej niz L5 to może Ci zrobią...
    Oczywiscie dam znac jak poszlo, mam nadzieje ze bedzie to brzmialo jak bajka o spiacej krolewnie ☺

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie wspominam zle cesarki bez uspania, owszem jak go wyjeli a kuba nie płakał to sie zestresowałam i mi dowalili relanium ( które nic nie dało :P )

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:
    Co robicie, żeby wasze mięciusie, puchate, milutkie i gładziutkie kocyki po wypraniu np w płynie do prania Lovella (czy jakaś inna firma) nadal były mięciusie, puchate itp? Ciuszki wychodzą fajnie, ale pościel, kocyki, ręczniki, pieluszki to szorstki horror :(
    Też chętnie się dowiem, bo kocyki wyprane w 40 stopniach już nie są takie śliczne jak przed praniem ;/ A chcę jeszcze kupić bambusowy, który jest dość drogi, mam nadzieję, że będzie się lepiej prał.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - masz skierowanie na cc od psychiatry z uwagi na tokofobię? to się nieźle zabezpieczyłaś :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Obawiam się, że Twoje "boję się" lekarza będzie gówno obchodzić, mało tego obawiam się, że mój stan psychiczny z papierem od psychiatry też będzie gówno kogo obchodzić :P Ja co prawda jeszcze nie wiem czy go użyje. Nie martw się zrobią tak żeby było dobrze :)
    Ja papiery też już mam :D

Sonia
    Oczywiście leki mogą dojść Ale to dzieje się bardzo szybko. Cześć leków dojdzie i zawsze dziecko będzie trochr ospałe.
    Ale nie martw się, bo naprawdę komplikacje się nie zdarzają takie związane z dzieckiem i znieczlenirm.

Amus
    Anestexjo nie jestem. Tyle co podczas nauki z na studiach o znieczuleniach. No trochę masz ten kręgosłup sknocony w sensie przestrzeni gdzie można się wbić.
    Może byc ciężko kochana z pp.
    Bo w każdej z dostępnych przestrzeni masz coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:26

iv09i09katk65tr1.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly_boom_boom wrote:
    Kurde no nie wiedziałam, że na forum mamy tylu lekarzy specjalistów od wszystkiego ;)
    Diabetolodzy, Ginekolodzy, Anestezjolodzy, Pediatrzy... Dajcie spokój, niech każda się słucha i ufa swojemu prawdziwemu lekarzowi jeśli czuje że wszystko jest robione należycie, a życie zweryfikuje. Nie ma tu co nikogo krytykować za decyzje i wybory bo tak naprawdę jesteśmy anonimowymi awatarkami i o historii swoich chorób, życia, ciąż, przypadków wiemy tyle co nic. Nie spinajcie się tak :)

Wystarczy chociażby poczytac podstawowe zasady o cc. Zanim trafiłam do lekarza to juz sama stosowalam dietę.
    Gdy sie na czyms nie znam to sie nie wypowiada.
    Ale jak ktos z cukrzyca gada , ze je maca i ma cukry ok. Serio? To moze taka glupota jakiejs podczytywaczce zaszkodzić.
    Moze i racja wiecej sie nie wypowiadam. Kazdy ma swoj rozum

editchen, aga1402 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Amus, poza L5-s1 to niezle masz plecy... jak podają znieczulenie wyzej niz L5 to może Ci zrobią...
    Oczywiscie dam znac jak poszlo, mam nadzieje ze bedzie to brzmialo jak bajka o spiacej krolewnie ☺
    ja _sonia a to byla ironia czy serio nie jest źle :D pytam bo nie znam się na tym kompletnie hehehe

niby MRi z 2016
    cesarka byla w 2011 ale jakos nie wiezr ze w 2011 nie bylo tych zmian bo ja otyla od małego dwa cechy przebytej choroby Sh. czyli cos w dziecinstwie
    wiec jak wtedy sie udało moze i teraz sie uda
    owszem celował kilka razy i trafić nie umial ale w koncu trafił :P

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    MalaHD - masz skierowanie na cc od psychiatry z uwagi na tokofobię? to się nieźle zabezpieczyłaś :D
    Tez mam :D
    Bez wywiadu się nie obeszło :)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy dobrze ze do neurologa ide moze mialam do ortopedy isc albo neurochirurga ?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a ja nie wiem czy dobrze ze do neurologa ide moze mialam do ortopedy isc albo neurochirurga ?
    A gin nie powiedział Ci Co do kogo iść ?
    Bo wyżej Ci napisalam odn tego opisu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:30

iv09i09katk65tr1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:31

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

Tak ale chciałabym urodzić naturalnie. Mój dr też namawia na sn. Jeszcze mam chwilę czasu żeby się zastanowić :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A gin nie powiedział Ci Co do kogo iść ?
    Bo wyżej Ci napisalam odn tego opisu
    nieee gin gadał ze anestezjolog sobie obada w szpitalu
    neurolog to moja inicjatywa
    bylam u niego z rwa kulszową ( on mi zalecił MRI) wiec uznałam ze ide do neigo

• editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Wystarczy chociażby poczytac podstawowe zasady o cc. Zanim trafiłam do lekarza to juz sama stosowalam dietę.
    Gdy sie na czyms nie znam to sie nie wypowiada.
    Ale jak ktos z cukrzyca gada , ze je maca i ma cukry ok. Serio? To moze taka glupota jakiejs podczytywaczce zaszkodzić.
    Moze i racja wiecej sie nie wypowiadam. Kazdy ma swoj rozum

wez sie nie przejmuj. zwykle tak jest, ze jak trafisz w sedno, to sie niektorzy oburzaja. wystarczy zajrzec na strony dla cukrzykow i wszystko wiadomo, nie trzeba byc lekarzem. a jesli ktos sam akurat cierpi na to samo, to jakas wiedze ma. dziwne, ze to co Ty piszesz i inne dziewczyny, pokrywa sie ze zrodlami medycznymi. maca, placki i reszta juz jakos nie :)

Lura82 lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?
    ja mam dwa

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ