X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    dokladnie. tyle, ze w kwestii cukrzycy jak widac, inni lekarze sa zgodni. i to jest dziwne.
    Dlatego można wyciągnąć wnioski a nie gniewać się
    Powtarzam tutaj chcemy żeby każda był a zdrowa i miała zdrowe dziecko

editchen lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tam o tych plackach a mi glowa peka ... marza mi sie takie placuszki z cukinni. ..

tak czytam to ja chyba nic nie mam w takim razie bo nawet jeden reczniczek dla malego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak sie pozbyc opryszczki na ustach ? kaciki ust tez popekane... skad to sie wxielo wzielo:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomoge co do opryszczki, bo nigdy w życiu nie miałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    dziewczyny jak sie pozbyc opryszczki na ustach ? kaciki ust tez popekane... skad to sie wxielo wzielo:/
    jak masz i kąciki i opryszczka to mzoe to nie jest opryszczka
    czasami niedobór witaminy B tak wlasnie "wychodzi"

aga1402 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Z opryszczką walczę jakieś 25 lat już, niestety... Jedyne co pomaga, to heviran - usypia na jakiś czas wirusa. W ciąży miałam 2 razy, na samym początku, goiło się fatalnie, bo używałam tylko sonolu i maści cynkowej. Moja lekarka mówiła, że przed porodem może mi zapisać kurację heviranem, żeby sam poród znowu nie wywołał wirusa, bo przy maleństwu to niebezpieczne. Polecam sonol, bo z tego co można w ciąży, jest najlepszy.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze malo witamin ? tak mysle.
    zeby chociaz tak na ten ostatni miesiac ciazy miec kucharke co by mi gotowala ...

moj maluszek dzisiaj taki spokojny raz moze dwa sie ruszyl i tyle.

bebloszka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to raczej zadnych masci tutaj nie kupie ...pojde do lekarza to powie ze nie moge w ciazy i d...
    moze cos domowego

tak myslalam ze malo witamin mam bo jeszxze patrze na paznokciach tez sa biale plamki tzn cynku brakuje.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    to ja już nie wiem czy to moje to hemoroidy czy nie... Mnie tam nic nie boli tylko mam wrażenie jakby kawałek dupki mi wyszedł się przewietrzyc przy 2 a potem się chowa :P Wydaje mi się serio, że to od większego ucisku i mam nadzieję, że minie.

Ja mialam pp przy zabiegu na noge i wspominam bardzo okropnie. Na nast. dzień wstawalam i doszlam z łóżka do drzwi i się porzygałam z wysiłku. Dlaczego o takie okrutne wszystko :( takie piękne dzieciaczki a musi być taki horror żeby je mieć.
    To ja Ci powiem, że mój pierwszy tez nie bolał. Schował się i był spokój. Dopiero ten co wylazł wczoraj piecze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że można acyklowir w ciąży? Choć pewna nie jestem

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to przykładaj ząbek czosnku przecięty - często i wymieniaj, żeby był świeży. I jakąś bombe witaminową zapodaj.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wlasnego doswiadczenia wiem ze na zaparcia to naprawde pomagaja jablka a przynajmniej mi pomogly. a hemoroidy to slyszalam zeby sie nie robily to trzeba na tym lewym boku spac a nie na plecach czy prawym.
    nie wiem czy to prawda czy nie ale moze cos w tym jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Aga, to przykładaj ząbek czosnku przecięty - często i wymieniaj, żeby był świeży. I jakąś bombe witaminową zapodaj.

zastosuje zobaczymy co wyjdzie.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka pokaz co Ci Szkoci dali :) ok 40 rzeczy powinno być. Anglia tego nie ma :(

aga1402 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zachowuje się tak jakbym naprawdę żarła na potęgę te śmieciowe jedzenie, codziennie, albo raz w tygodniu, a ja się na prawdę bardzo pilnuję, i nie spróbowałam placków ziemniaczanych, Rafał próbował, ostatnio non stop mi wytyka że coś niedosolone i nie dopieprzone, no właśnie dlatego że nie próbuję.

staram się jak mogę, i jakoś dziwne mi się wydaje że np ten kawałek ciasta 4 miechy temu (chyba 4 miechy temu) wywaliło mi wczoraj cukier powyżej 110, albo że dziś mi spadł cukier do 87. Moim zdaniem znowu mam jakieś wariacje trzustkowe przed porodem.
    Same wiecie że ja raz w miechu w szpitalu ląduje na tydzień, no to jak tam uważają że jest ok, to ja nie wiem, a na prawdę mierzą tam tylko raz dobowo cukier, a potem tylko na czczo. Ale nie musicie mi wierzyć.

Przecież nie kłamie Was, po co miałabym Was okłamywać? Jeśli grzeszę to piszę. Nawet jak wtedy to ciasto zżarłam, to napisałam ;) napisałyście co o tym sądzicie, ale tutaj ewidentnie zarzucacie mi że ja grzeszę co najmniej raz w tygodniu.
    Zostawmy moją sprawę już w spokoju, po prostu na niektóre tematy nie będę pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 15:36

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilky zarejestowana jestes w emmas diary ? ja to od nich juz chyba z 5 paczke pampersow gratis dostalam plus z 10 znizek po £1 na proszki plyny do plukania oraz maja na stronce znizki na inne produkty

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na cukrzycy kompletnie nie znam także nie wypowiem się w tym temacie. Jedyne co to mając cholestazę w pierwszej ciąży czytałam dużo o diecie wątrobowej. Wówczas trafiłam na artykuły i wypowiedzi dziewczyn chorujących jednocześnie na cc i cholestazę. I wniosek był taki, że jeśli oba schorzenia się trafią jednocześnie to pacjent stosuje dietę dla cukrzyków bowiem obie, mimo tego, że są bardzo restrykcyjne to się jednak wzajemnie wykluczają. Także coś jest na rzeczy z tą dietą dla cukrzyków, że trzeba się bardzo pilnować

dhpclr4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi chodzi o to , ze nie wiesz co ci wyrzuca cukier, bo jak sama na początku napisalas nie mierzysz po posilkach.
    I to jest błąd.
    A o jedzeniu szpitalnym i diecie cukrzycowej w szpitalu juz nie raz rozmawiałyśmy. Mi moj maz do szpitala przywozil obiady i inne posilki lub dodatki do nich. O mierzenie cukru tez musialam sama dbac, bo tam nikt nie ma czasu na sprawdzanie co do godziny dokładnie.
    Taka jest sluzba zdrowia.
    Niestety.

editchen, Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja to raczej zadnych masci tutaj nie kupie ...pojde do lekarza to powie ze nie moge w ciazy i d...
    moze cos domowego

tak myslalam ze malo witamin mam bo jeszxze patrze na paznokciach tez sa biale plamki tzn cynku brakuje.

Na opryszczkę świetny jest olejek z drzewa herbacianego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 15:43

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa te diety cukrzycowe w szpitalu :D pamietam 2 dni na patologi na szpitalnej diecie cukrzycowej cukry 200 i cesarka :D ale co zrobic jak dawali do wszystkiego marchewke gotowana czy ziemniaki :p

editchen lubi tę wiadomość

‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ