Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ruchów. Dziecko ma już mało miejsca, więc się przeciąga, wypycha, czasem porządnie kopnie - brzuch się przy tych ruchach mocno zniekształca. Ale od kilku dni zauważyłam oprócz tego takie dziwne ruchy, które trwają nieprzerwanie nawet kilka minut, nie jest to czkawka. Brzuch się w jednym miejscu podnosi i opada, jakby dziecko dosłownie "oddychało" pod samą skórą. Jest to takie szybkie i trwa dość długo, jest bardzo delikatne. Widoczne i odczuwalne jest to nad pępkiem. Widzicie u siebie coś takiego, bo jestem zaniepokojona. To nie są drgawki, nie jest to moje tętno, ale taki pulsujący ruch w jednym miejscu.
-
Eli wrote:Dobry wieczor wypisali nas ze szpitala i wracam do corci !!!! Mam stawiac sie na wizyte teraz pod koniec tyg i nastepna po tygodniu, a za dwa na porod nawet brak slow by opisac jaka radosc czuje, ze zaraz prZytule moja corcie...
super a jak waga małego? ja teraz też mam co tydzień wizyty z usg.córcia-21.12.2014r. -
Amus87 wrote:opolanka ja tak czuje czkawke ostatnio31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Kurcze, ale ja czkawkę czuję dużo wyraźniej i niżej. Takie kopniaczki przy których skacze cały brzuch. A tutaj to dosłownie takie "pulsowanie pod skórą", szybkie bardzo. Trochę się tym stresuję. Nagrałam filmik, ale nie bardzo widać.
raz czuje przy spojeniu łonowym a raz 3 cm nad pepkiem
myslalam ze dziecko sie obróciło ale USG mnie wyporwadziło z błędu -
nick nieaktualny
-
grudniowa_mama88 wrote:przepraszam jeśli już to gdzieś pisałaś i przeoczyłam, ale będziesz miała cc czy sn? ja na 25.11 mam mieć skierowanie o ile tfu tfu nic wcześniej się nie wydarzy
-
magdzia26 wrote:Ciekawe ile Cię tam będą trzymać? A to idziesz od razu w piątek? Czy jeszcze nie wiesz? Zaciskaj nogi do 27. 11 to się spotkamy
Ale Ci zazdroszczę że już wiesz kiedy tylko dwa tygodnie już Ci zostały :)ja teraz mam takie myśli że przenoszę i będę leżała 2 tygodnie przed porodem w szpitalu..
Ja nie mam żadnych wskazań do cc. Pierwsza córka sn i teraz też chciałabym bardzo ale wiadomo że wszytsko się może wydarzyć. Pewnie się spotkamy o ile żądna nie rozpakuje sę wcześniej
a ja też dzis odebrałam GBS ujemny całe szczęście, 3 lata temu był dodatni, nie zdarzyli mi podać antybiotyku i córka miała przez 7 dni po porodzie antybiotyk Madzie też robiłas w dziecięcym szpitalu ten posiew? strasznie drogo wyszło - 70 zł..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 18:37
magdzia26 lubi tę wiadomość
córcia-21.12.2014r. -
grudniowa_mama88 wrote:przepraszam jeśli już to gdzieś pisałaś i przeoczyłam, ale będziesz miała cc czy sn? ja na 25.11 mam mieć skierowanie o ile tfu tfu nic wcześniej się nie wydarzy
grudniowa_mama88, magdzia26 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
magdzia26 wrote:Ciekawe ile Cię tam będą trzymać? A to idziesz od razu w piątek? Czy jeszcze nie wiesz? Zaciskaj nogi do 27. 11 to się spotkamy
editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
grudniowa_mama88 wrote:Ale Ci zazdroszczę że już wiesz kiedy tylko dwa tygodnie już Ci zostały :)ja teraz mam takie myśli że przenoszę i będę leżała 2 tygodnie przed porodem w szpitalu..
Ja nie mam żadnych wskazań do cc. Pierwsza córka sn i teraz też chciałabym bardzo ale wiadomo że wszytsko się może wydarzyć. Pewnie się spotkamy o ile żądna nie rozpakuje sę wcześniej
a ja też dzis odebrałam GBS ujemny całe szczęście, 3 lata temu był dodatni, nie zdarzyli mi podać antybiotyku i córka miała przez 7 dni po porodzie antybiotyk Madzie też robiłas w dziecięcym szpitalu ten posiew? strasznie drogo wyszło - 70 zł..