X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze jedno. 110 godzine po zjedzeniu ciasta jest ok. Ale ile bylo po 0,5 h ile bylo po 2. Czy później po którymś posilku nie wywalilo lub rano ?
    Tu jes haczyk niestety w cukrzycy. Slodkosci niestety potrafia namieszać nie tylko godzinę po

editchen lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to byl moj ostatni wpis na ten temat.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie ja taki.olejek z drzewa herb.znajde w uk ? jak ja nawet herbatki z lisci malin nie moglam kupic

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja się na cukrzycy kompletnie nie znam także nie wypowiem się w tym temacie. Jedyne co to mając cholestazę w pierwszej ciąży czytałam dużo o diecie wątrobowej. Wówczas trafiłam na artykuły i wypowiedzi dziewczyn chorujących jednocześnie na cc i cholestazę. I wniosek był taki, że jeśli oba schorzenia się trafią jednocześnie to pacjent stosuje dietę dla cukrzyków bowiem obie, mimo tego, że są bardzo restrykcyjne to się jednak wzajemnie wykluczają. Także coś jest na rzeczy z tą dietą dla cukrzyków, że trzeba się bardzo pilnować
    Ja znam teorię na odwrót
    Jak oba to dietę wątrobowa
    Któraś z Was może to zweryfikować ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 16:00

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cc. Też mam stracha bo wiem jak to wygląda, choć staram się sama sobie dużo tłumaczyć i oswajać ten lęk bo wiele niestety same sobie kreujemy ;-) Miałam znieczulenie pp i potem przez tydzień słynne bóle głowy przez które nie mogłam wstawać z łóżka. Mój kręgosłup też nie jest idealny: zwyrodnienia, kręgozmyk i takie tam. On był i jest powodem cięć u mnie. Mimo tego anestezjolog znieczuliła mnie za pierwszym razem. Ale co z tego jak została użyta najprawdopodobniej zbyt gruba igła i to potem spowodowało zespół popunkcyjny. Co do przebiegu cc: po wyjęciu igły z pleców anestezjolog kazała mi się położyc, a ja po momencie przestawałam czuć od pasa w dół, choć wrażenie miałam, że jest inaczej. Czyli psycha zaczęła szaleć ;-) Lekarz mnie poprosił o uniesienie nóg a tego już nie potrafiłam zrobić :-P No i zaczęło się. Szybko jeszcze przypięli mi ręce pasami i to w sumie dobrze, bo zaczęły mi dygotać strasznie. Jedna pielęgniarka chwyciła mnie za rękę i zaczęła ją głaskać a anestezjolog jak gdyby nigdy nic zaczęła się pytać mnie o to jaki sport uprawiałam bo widzi ładny mięsień i takie tam. Ewidentnie mnie zagadywała po to abym się jeszcze bardziej nie nakręciła i nie denerwowała. Bo stres to i za szybki puls i skoki ciśnienia. Natomiast dźwięk narzędzi nie robił na mnie wrażenia, w żadnych lampach i witrynach nie widziałam odbicia tego co akurat ze mną robią. Czułam natomiast to nieprzyjemne szarpanie, ale nie trwało ono zbyt dlugo i nie bolało. W tym czasie starałam się uspokoić oddechem i skupić na rozmowie z anestezjolog. I jakoś to poszło. Jak pokazali mi Adasia to już nic nie miało znaczenia. Nie pamiętam za bardzo tego jak mnie szyli. Chociaż pamiętam tylko jak anestezjolog jeszcze podczas szycia pytała mnie czy chcę głupiego jasia aby zasnąć. Nie chciałam, stwierdziłam, że jak najgorsze za mną to już nie ma sensu. Wolałam być świadoma

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    a gdzie ja taki.olejek z drzewa herb.znajde w uk ? jak ja nawet herbatki z lisci malin nie moglam kupic

Choćby tutaj. Boots jest chyba tak rozprzestrzeniony w uk jak w Polsce Rossmann
    http://www.boots.com/boots-tea-tree-oil-20ml-10015945

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja znam teorię na odwrót
    Jak oba to dietę wątrobowa
    Któraś z Was może to zweryfikować ?

Na mnie dieta nie podziałała. Przez dwa tygodnie stosowałam dietę bardzo restrykcyjną i essentiale forte, nic nie pomogło, a było coraz gorzej. Położyli mnie do szpitala i tam wdrożyli leczenie polegające na podawaniu tabletek ursopolu. I to od razu poskutkowało, w ciągu kilku dni wyniki się unormowały. Wypisali mnie do domu. Leki brałam do końca i dietę miałam trzymać, ale już nie tak restrykcyjnie jak wcześniej. U mnie to był problem wynikający z tego, że wątroba nie radziła sobie z hormonami i pewnie dlatego dieta nie miała w tym wypadku aż tak wielkiego znaczenia.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Choćby tutaj. Boots jest chyba tak rozprzestrzeniony w uk jak w Polsce Rossmann
    http://www.boots.com/boots-tea-tree-oil-20ml-10015945

w bootsie nie wiedzialam ze sa takie rzeczy. ok dzieki

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey dam Ci linka do strony. Masz tu filmik co jest w pudełku, będzie przejrzyściej niżeli miałabym fotkę robić :( zresztą mój pies już był oburzony jak go odsunelam. Myślał biedny że to dla niego XD W Szkocji zaczęli dawać takie pudła chętnym dla dzieci urodzonych od sierpnia i później, ale zrezygnowali z jakiegoś innego dofinansowania na jego rzecz. Nie wiem dokładnie ;) Ale darmowe rzeczy zawsze cieszą :D
    http://www.parentclub.scot/baby-box

Aga a warto faktycznie rejestrować się w tym Emma's Diary? Patrzyłam na tą stronę wiele razy, ale nie mogłam się zdecydować, bo wiele komentarzy było na fb że ktoś nigdy nie dostał obiecanych kuponów na coś tam. Zarejestrowałam się za to w Boots club żeby zbierać extra punkty za rzeczy dla dziecka jeśli tam kupię.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja to raczej zadnych masci tutaj nie kupie ...pojde do lekarza to powie ze nie moge w ciazy i d...
    moze cos domowego

tak myslalam ze malo witamin mam bo jeszxze patrze na paznokciach tez sa biale plamki tzn cynku brakuje.

Za biale plamki odpowiada brak cynku, zelaza lub wapnia :)
    Za zajady chyba wit b2? W kazdym razie jak mialam z 2,3 razy zajady w ciazy, to po wlaczeniu wiekszej ilosci nabialu problem zniknął.

11.12.2017 syn Adaś
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    w bootsie nie wiedzialam ze sa takie rzeczy. ok dzieki
    Aga ewentualnie można jeszcze dostać w Body Shop ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    emilky zarejestowana jestes w emmas diary ? ja to od nich juz chyba z 5 paczke pampersow gratis dostalam plus z 10 znizek po £1 na proszki plyny do plukania oraz maja na stronce znizki na inne produkty
    Zarejstrowana. Ale nic nie dostalam :/ widzialas Co jest w szkocji . Całą wyprwwka.

Baby boxes in Scotland typically include around 40 items including:

Mattress, mattress cover and fitted sheet
    Cellular blanket
    Hooded bath towel and bath sponge
    Digital thermometer
    Play mat and changing mat
    Reusable nappy and liners
    Long-sleeve and short-sleeve vests
    Sleepsuits
    Socks and scratch mitts
    Fleece jacket
    Jersey trousers/jogging bottoms
    All-in-one day suit
    Books for young babies
    Chew toys
    Wrap for carrying a baby
    A poem, Welcome Wee One by Scotland’s national poet Jackie Kay

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od położonej. Nowa dziś była. I kolejna która mi powiedział, że moje dziecko to dziecko o silnym sercu. I mam spakować torbę do szpitala :P zdziwiła się jeszcze nie mam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie patrzylam robie obiad.

sprobuj ten link
    http://www.emmasdiary.co.uk/latest-offers

to sa oferty ze strony. a narazie to pampersy mam i te znizki

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura a Ty w końcu w wojewódzkim jednak ladujesz?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :) wypisali nas ze szpitala i wracam do corci !!!! Mam stawiac sie na wizyte teraz pod koniec tyg i nastepna po tygodniu, a za dwa na porod :) nawet brak slow by opisac jaka radosc czuje, ze zaraz prZytule moja corcie...

editchen, Lady Savage, MalaHD, k878, aknelam, emikey, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Petitka, Lura82, nataliamonika, Clarissa, [m]alina, aga1402, Kamcia1988, Coco55, Zołzimagic lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dobry wieczor :) wypisali nas ze szpitala i wracam do corci !!!! Mam stawiac sie na wizyte teraz pod koniec tyg i nastepna po tygodniu, a za dwa na porod :) nawet brak slow by opisac jaka radosc czuje, ze zaraz prZytule moja corcie...
    Super wiadomość:)

Eli lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku - człowiek wyjdzie na chwile z domu po,dziecko do szkoły i już nie da sie Was nadrobić tyle piszecie :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS - ujemny :)

k878, Iruletka, Petitka, Amus87, [m]alina, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie ruchów. Dziecko ma już mało miejsca, więc się przeciąga, wypycha, czasem porządnie kopnie - brzuch się przy tych ruchach mocno zniekształca. Ale od kilku dni zauważyłam oprócz tego takie dziwne ruchy, które trwają nieprzerwanie nawet kilka minut, nie jest to czkawka. Brzuch się w jednym miejscu podnosi i opada, jakby dziecko dosłownie "oddychało" pod samą skórą. Jest to takie szybkie i trwa dość długo, jest bardzo delikatne. Widoczne i odczuwalne jest to nad pępkiem. Widzicie u siebie coś takiego, bo jestem zaniepokojona. To nie są drgawki, nie jest to moje tętno, ale taki pulsujący ruch w jednym miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 17:47

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ