X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?

Ja mam 4 reczniki. Miałabym 2 ale akurat trafiłam na aukcje z allegro gdzie sprzedawali je za 5zl, komus się porąbało i zgubił 4 bo za chwilę już były po 45 :P żałuję, że więcej nie kupilam :P

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    nieee gin gadał ze anestezjolog sobie obada w szpitalu
    neurolog to moja inicjatywa
    bylam u niego z rwa kulszową ( on mi zalecił MRI) wiec uznałam ze ide do neigo
    To chyba bez sensu iść
    Masz opis
    Chyba że jako wskazanie do ogólnego

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?
    ja mam w sumie 3, 2 kupiłam,a jedno dostałam wczoraj w prezencie.
    ja mam taki tylko bialy https://naszsmyk.pl/pl/p/Bawelniane-okrycie-kapielowe-100-x-100-Sowki-Szare/5434 i jest cudownie miekki,ze sama z chęcia bym się w niego wycierała

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    To chyba bez sensu iść
    Masz opis
    Chyba że jako wskazanie do ogólnego
    na nFZ mam to uznałam ze sie przejde :P
    ogólnie chciałam zpaytac czy jakby mi powiedzieli przed CC ze mogę podjąć decyzje czy próbujemy to czy mam sie zgodzić
    bo ta ginka na NFZ co teraz byla powiedziala
    "no wie pani mogą próbować ale moze skonczyć się niedowładem ";/

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja mam w sumie 3, 2 kupiłam,a jedno dostałam wczoraj w prezencie.
    ja mam taki tylko bialy https://naszsmyk.pl/pl/p/Bawelniane-okrycie-kapielowe-100-x-100-Sowki-Szare/5434 i jest cudownie miekki,ze sama z chęcia bym się w niego wycierała
    A po praniu się nie odkształcił?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Ja też prawie ryczalam z bólu jak mi wylazly :( Teraz po smarowaniu maścią jest ok, ale zaraz na początku to ani siedzieć ani chodzić ani leżeć :( Jak nie urok to sraczka jak to mówią. Też się modlę by po porodzie zniknęły bo na razie to atrakcyjność -1000
    Po ilu dniach maść zaczęła działać?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    A po praniu się nie odkształcił?
    Nic a nic, jest mięciutki bardzo. drugi kupiłam w miejscowym sklepie, jest miekki,ale nie taki gruby. Ten co wczoraj dostałam to taka cienizna, nie prałam go jeszcze. Ale ten z sówkami,to załuje,że wziełam tylko jeden. Bo jest gruby i mięciutki

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus
    To idź koniecznie
    Takie pytania muszą mieć jasne odp
    A nie dziecko się urodzi a matka niepelnosprawn ;(
    poród musi być bezpieczny dla kobiety
    Przeciez dziecko musi wychować

Amus87, editchen lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nic a nic, jest mięciutki bardzo. drugi kupiłam w miejscowym sklepie, jest miekki,ale nie taki gruby. Ten co wczoraj dostałam to taka cienizna, nie prałam go jeszcze. Ale ten z sówkami,to załuje,że wziełam tylko jeden. Bo jest gruby i mięciutki
    Super, dzięki, też taki zamówię. Bo te moje, to po praniu już nie są kwadratowe :d

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jutro wchodze jako 1sza do neurologa , gadałam z Paniami w rejestracji zapisały mnie na 16 a on o 16 zaczyna
    Mowie ze te starsze Panie mimo innej godziny przychodzą wcześniej i co mam zrobić a ona ze nie wpuści i ja wejde i tak pierwsza :D jupi heheheh

jutro GBS odbieram
    zrobiłam na NFZ pewno moj gin ( prywatny) bedzie cmokał ;) ale soryy ja juz mam tyle badań za które płace to jak mam okazje coś na NFZ zrobić to robię.
    bo GBS prywatnie jest płatny ?

Lunk_a, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 z kapturkiem i 2 duże normalne ręczniki.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Lady nozzz nie syszalam nigdy wcześniej takich glupot. Jak w ciazy z cukrzyca na insulinie można przestac mierzyć cukier po posilkach?
    Nawet na samej diecie i to z dobrymi wynikami mierzy sie az do porodu i kilka dni po, plus krzywa po 8 tyg.

No to ja zapraszam na Polną, tutaj to standard z tego co widzę. A mówią że to najlepszy szpital dla mam z cukrzycą.
    Dobrze że ta ciąża się kończy ;/ ale widzę że i tak z forum muszę spadać, bo kwestia żywienia dziecka jest też nie właściwa.

Ja do wszystkich tu zawsze z sercem, radziłam, ale mówiłam każda robi jak chce, nie wierzę że wy będzie karmić dzieci zajebiście! I ani cukiereczka ani fryteczki dziecko nie zje. Przecież na litość boską nie jemy placów codziennie, teraz zrobiłam, a ostatnio było nie pamiętam kiedy, ale co was to obchodzi, zezłościłam się. Uważam że lekko przesadzacie z wtrącaniem sie z butami w życie.
    Życzę szczęśliwych rozwiązań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:51

Opolanka 85, Aqu lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a jutro wchodze jako 1sza do neurologa , gadałam z Paniami w rejestracji zapisały mnie na 16 a on o 16 zaczyna
    Mowie ze te starsze Panie mimo innej godziny przychodzą wcześniej i co mam zrobić a ona ze nie wpuści i ja wejde i tak pierwsza :D jupi heheheh

jutro GBS odbieram
    zrobiłam na NFZ pewno moj gin ( prywatny) bedzie cmokał ;) ale soryy ja juz mam tyle badań za które płace to jak mam okazje coś na NFZ zrobić to robię.
    bo GBS prywatnie jest płatny ?
    No to dobrze. Nie nasiedzisz się Ale i tak będą na Ciebie psioczyc :D

U mnie gbs 35 - 37. Takie wymogi.

iv09i09katk65tr1.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Po ilu dniach maść zaczęła działać?
    Na drugi dzień dopiero niestety. Po nocy było ciut lepiej a na drugi już spoko, ale smarowalam co godzinę dosłownie bo nie mogłam wytrzymać na początku :(

Mała może to i hemoroid, ale jeszcze nie wylazl na wierzch. U mnie tak się pierwszy objawił i właśnie uspił moją czujność. Niby taka górka powiększona niepozorna, a potem wylazl i prawie wylam z bólu :( Mam nadzieję, że u Ciebie się uda i nie doznasz tych wrażeń ;)

Przyszło moje pudełko z wyprawką od szkockiego rządu :D Cieszę się jakby to już były święta XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, nie zauważyłam żeby ktoś wchodził Ci z butami w życie. Forum ma to do siebie, że jak coś napiszesz to każdy ma prawo to skomentować. Wywlekasz swoje życie na forum to inni komentują - proste. Tak samo Ty masz prawo mówić co sądzisz o tym co piszą inne osoby.

editchen lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja to zawsze mówię, forum jest publiczne i ja jak coś pisze to zdaje sobie sprawę że wszystkie osoby moga to skomentować .
    Dyskutować polemizować zadawać pytania
    Na tyle dziewczyn każda moze mieć inne zdanie a zauważcie ze nasi lekarze często tez różnia się w osadach

iv09i09katk65tr1.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, moglabym Ci opowiedziec kilka takich historii o Polnej, ze ucieklabys stamtad z krzykiem, wiec sorry, ale to zadne guru. Dziwne tez, ze akurat w tym jednym jedynymi szpitalu maja zupelnie inne praktyki niz nie tylko w Polsce, ale i na swiecie. To raz. Dwa - nikt Ci z butami nie wchodzi, sama opowiadasz szeroko o swoim zyciu, a skoro opowiadasz, to nie mozesz oczekiwac, ze nikt nie wyrazi opinii. Taki urok opowiesci na forum. CHyba, ze oczekujesz tylko i wylacznie glaskania po glowie i przyklepywania z zachwytem tego, co mowisz. KOlejna rzecz - nikt nie powiedzial, ze jesz placki codziennie, ale te grzeszki Ci sie zdarzaja i to wlasnie one sa problematyczne. Tez trudno sie dziwic, ze to widzimy. Najlatwiej sie obrazic, zamiast moze przeanalizowac i sie zastanowic.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to ja zapraszam na Polną, tutaj to standard z tego co widzę. A mówią że to najlepszy szpital dla mam z cukrzycą.
    Dobrze że ta ciąża się kończy ;/ ale widzę że i tak z forum muszę spadać, bo kwestia żywienia dziecka jest też nie właściwa.

Ja do wszystkich tu zawsze z sercem, radziłam, ale mówiłam każda robi jak chce, nie wierzę że wy będzie karmić dzieci zajebiście! I ani cukiereczka ani fryteczki dziecko nie zje. Przecież na litość boską nie jemy placów codziennie, teraz zrobiłam, a ostatnio było nie pamiętam kiedy, ale co was to obchodzi, zezłościłam się. Uważam że lekko przesadzacie z wtrącaniem sie z butami w życie.
    Życzę szczęśliwych rozwiązań.
    Doskonale wiesz, ze nidy nic zlego o tobie ani nikim innym nie napisalam. Baaa malo tego nawet ostatnio stanelam w twojej obronie jak laska wytykala ci jakieś glupoty.
    Ale w tej kwestii nie zmienie zdania. Uważam, ze nie raz czytalas jakie zalecenia sa w ciąży z cukrzyca. Czy czytalas gdzieś, gdziekolwiek, zeby przy cukrzycy jesc smieciowe jedzenie i nie mierzyć cukru? Dajmy na to kebab po godz cukry ok ale po 2 h lub właśnie rano cukier wywali.
    Wystarczy zdrowy rozsądek, bo lekarz tez człowiek.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    I ja to zawsze mówię, forum jest publiczne i ja jak coś pisze to zdaje sobie sprawę że wszystkie osoby moga to skomentować .
    Dyskutować polemizować zadawać pytania
    Na tyle dziewczyn każda moze mieć inne zdanie a zauważcie ze nasi lekarze często tez różnia się w osadach

dokladnie. tyle, ze w kwestii cukrzycy jak widac, inni lekarze sa zgodni. i to jest dziwne.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiadomo że dieta cukrzycowa jest trudna i wymagająca
    Dziewczyny piszą to wszystko przez życzliwość a nie ze chca zaszkodzić. Tylko pomoc wesprzeć się :)

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ