Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?
Ja mam 4 reczniki. Miałabym 2 ale akurat trafiłam na aukcje z allegro gdzie sprzedawali je za 5zl, komus się porąbało i zgubił 4 bo za chwilę już były po 45 żałuję, że więcej nie kupilamOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:nieee gin gadał ze anestezjolog sobie obada w szpitalu
neurolog to moja inicjatywa
bylam u niego z rwa kulszową ( on mi zalecił MRI) wiec uznałam ze ide do neigo
Masz opis
Chyba że jako wskazanie do ogólnego -
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Dziewczyny, a ile macie tych słodkich ręczniczków z kapturkiem? Kupiłam 2, nie wiem czy nie za mało? No i te z BabyOno jakościowo d*py nie urywają, może znacie coś lepszego?
ja mam taki tylko bialy https://naszsmyk.pl/pl/p/Bawelniane-okrycie-kapielowe-100-x-100-Sowki-Szare/5434 i jest cudownie miekki,ze sama z chęcia bym się w niego wycierałaOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:To chyba bez sensu iść
Masz opis
Chyba że jako wskazanie do ogólnego
ogólnie chciałam zpaytac czy jakby mi powiedzieli przed CC ze mogę podjąć decyzje czy próbujemy to czy mam sie zgodzić
bo ta ginka na NFZ co teraz byla powiedziala
"no wie pani mogą próbować ale moze skonczyć się niedowładem ";/ -
Szczesliwa_mamusia wrote:ja mam w sumie 3, 2 kupiłam,a jedno dostałam wczoraj w prezencie.
ja mam taki tylko bialy https://naszsmyk.pl/pl/p/Bawelniane-okrycie-kapielowe-100-x-100-Sowki-Szare/5434 i jest cudownie miekki,ze sama z chęcia bym się w niego wycierała31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Petitka wrote:Ja też prawie ryczalam z bólu jak mi wylazly Teraz po smarowaniu maścią jest ok, ale zaraz na początku to ani siedzieć ani chodzić ani leżeć Jak nie urok to sraczka jak to mówią. Też się modlę by po porodzie zniknęły bo na razie to atrakcyjność -1000
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:A po praniu się nie odkształcił?
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Nic a nic, jest mięciutki bardzo. drugi kupiłam w miejscowym sklepie, jest miekki,ale nie taki gruby. Ten co wczoraj dostałam to taka cienizna, nie prałam go jeszcze. Ale ten z sówkami,to załuje,że wziełam tylko jeden. Bo jest gruby i mięciutki31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnya jutro wchodze jako 1sza do neurologa , gadałam z Paniami w rejestracji zapisały mnie na 16 a on o 16 zaczyna
Mowie ze te starsze Panie mimo innej godziny przychodzą wcześniej i co mam zrobić a ona ze nie wpuści i ja wejde i tak pierwsza jupi heheheh
jutro GBS odbieram
zrobiłam na NFZ pewno moj gin ( prywatny) bedzie cmokał ale soryy ja juz mam tyle badań za które płace to jak mam okazje coś na NFZ zrobić to robię.
bo GBS prywatnie jest płatny ?Lunk_a, editchen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lura82 wrote:Lady nozzz nie syszalam nigdy wcześniej takich glupot. Jak w ciazy z cukrzyca na insulinie można przestac mierzyć cukier po posilkach?
Nawet na samej diecie i to z dobrymi wynikami mierzy sie az do porodu i kilka dni po, plus krzywa po 8 tyg.
No to ja zapraszam na Polną, tutaj to standard z tego co widzę. A mówią że to najlepszy szpital dla mam z cukrzycą.
Dobrze że ta ciąża się kończy ;/ ale widzę że i tak z forum muszę spadać, bo kwestia żywienia dziecka jest też nie właściwa.
Ja do wszystkich tu zawsze z sercem, radziłam, ale mówiłam każda robi jak chce, nie wierzę że wy będzie karmić dzieci zajebiście! I ani cukiereczka ani fryteczki dziecko nie zje. Przecież na litość boską nie jemy placów codziennie, teraz zrobiłam, a ostatnio było nie pamiętam kiedy, ale co was to obchodzi, zezłościłam się. Uważam że lekko przesadzacie z wtrącaniem sie z butami w życie.
Życzę szczęśliwych rozwiązań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:51
Opolanka 85, Aqu lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:a jutro wchodze jako 1sza do neurologa , gadałam z Paniami w rejestracji zapisały mnie na 16 a on o 16 zaczyna
Mowie ze te starsze Panie mimo innej godziny przychodzą wcześniej i co mam zrobić a ona ze nie wpuści i ja wejde i tak pierwsza jupi heheheh
jutro GBS odbieram
zrobiłam na NFZ pewno moj gin ( prywatny) bedzie cmokał ale soryy ja juz mam tyle badań za które płace to jak mam okazje coś na NFZ zrobić to robię.
bo GBS prywatnie jest płatny ?
U mnie gbs 35 - 37. Takie wymogi. -
emikey wrote:Po ilu dniach maść zaczęła działać?
Mała może to i hemoroid, ale jeszcze nie wylazl na wierzch. U mnie tak się pierwszy objawił i właśnie uspił moją czujność. Niby taka górka powiększona niepozorna, a potem wylazl i prawie wylam z bólu Mam nadzieję, że u Ciebie się uda i nie doznasz tych wrażeń
Przyszło moje pudełko z wyprawką od szkockiego rządu Cieszę się jakby to już były święta
-
nick nieaktualnyLady, nie zauważyłam żeby ktoś wchodził Ci z butami w życie. Forum ma to do siebie, że jak coś napiszesz to każdy ma prawo to skomentować. Wywlekasz swoje życie na forum to inni komentują - proste. Tak samo Ty masz prawo mówić co sądzisz o tym co piszą inne osoby.
editchen lubi tę wiadomość
-
I ja to zawsze mówię, forum jest publiczne i ja jak coś pisze to zdaje sobie sprawę że wszystkie osoby moga to skomentować .
Dyskutować polemizować zadawać pytania
Na tyle dziewczyn każda moze mieć inne zdanie a zauważcie ze nasi lekarze często tez różnia się w osadacheditchen lubi tę wiadomość
-
Lady, moglabym Ci opowiedziec kilka takich historii o Polnej, ze ucieklabys stamtad z krzykiem, wiec sorry, ale to zadne guru. Dziwne tez, ze akurat w tym jednym jedynymi szpitalu maja zupelnie inne praktyki niz nie tylko w Polsce, ale i na swiecie. To raz. Dwa - nikt Ci z butami nie wchodzi, sama opowiadasz szeroko o swoim zyciu, a skoro opowiadasz, to nie mozesz oczekiwac, ze nikt nie wyrazi opinii. Taki urok opowiesci na forum. CHyba, ze oczekujesz tylko i wylacznie glaskania po glowie i przyklepywania z zachwytem tego, co mowisz. KOlejna rzecz - nikt nie powiedzial, ze jesz placki codziennie, ale te grzeszki Ci sie zdarzaja i to wlasnie one sa problematyczne. Tez trudno sie dziwic, ze to widzimy. Najlatwiej sie obrazic, zamiast moze przeanalizowac i sie zastanowic.
-
Lady Savage wrote:No to ja zapraszam na Polną, tutaj to standard z tego co widzę. A mówią że to najlepszy szpital dla mam z cukrzycą.
Dobrze że ta ciąża się kończy ;/ ale widzę że i tak z forum muszę spadać, bo kwestia żywienia dziecka jest też nie właściwa.
Ja do wszystkich tu zawsze z sercem, radziłam, ale mówiłam każda robi jak chce, nie wierzę że wy będzie karmić dzieci zajebiście! I ani cukiereczka ani fryteczki dziecko nie zje. Przecież na litość boską nie jemy placów codziennie, teraz zrobiłam, a ostatnio było nie pamiętam kiedy, ale co was to obchodzi, zezłościłam się. Uważam że lekko przesadzacie z wtrącaniem sie z butami w życie.
Życzę szczęśliwych rozwiązań.
Ale w tej kwestii nie zmienie zdania. Uważam, ze nie raz czytalas jakie zalecenia sa w ciąży z cukrzyca. Czy czytalas gdzieś, gdziekolwiek, zeby przy cukrzycy jesc smieciowe jedzenie i nie mierzyć cukru? Dajmy na to kebab po godz cukry ok ale po 2 h lub właśnie rano cukier wywali.
Wystarczy zdrowy rozsądek, bo lekarz tez człowiek.editchen lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lunk_a wrote:I ja to zawsze mówię, forum jest publiczne i ja jak coś pisze to zdaje sobie sprawę że wszystkie osoby moga to skomentować .
Dyskutować polemizować zadawać pytania
Na tyle dziewczyn każda moze mieć inne zdanie a zauważcie ze nasi lekarze często tez różnia się w osadach
dokladnie. tyle, ze w kwestii cukrzycy jak widac, inni lekarze sa zgodni. i to jest dziwne.