Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
malysmok84 wrote:Wy spakowalyscie rzeczy swoje i maluchow w osobne torby? Bo ja sie wlasnie zastanawiam czy to nie wygodniejsze rozwiazanie.
-
editchen wrote:a to w ogole nie jest tak, ze insulinoterpie stosuje sie przy nieskutecznosci diety?
Najpierw mialam diete, na czczo bylo ciagle ponad 90 i dostalam insulinę. Bo jak na czczo za wysoko, to juz caly dzień potrafi sie sypac niestety, a szczególnie śniadanie.editchen lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Hej cho! Dawno nie pisalam, bo u mnie caly czas sie działo i działo. Czasem czytalam ale nie da się nadrobić.
Dzisiaj umowilam sie na cc na 1.12. Mam byc naczczo bo odrazu po przyjeciu robia cc. Znieczulenie na 99proc. ogolne czyli na spiocha z intubacja. Także mąż dzielnie przejmie dowodzenie nad cala akcja. Ma nie spuszczac oczu z synka kiedy ja bede spac po porodzie.
Ktoras z mam ma doswiadczenie z takim porodem? Z tego co pamietam Amus chyba sie szykuje na ogolne znieczulenie????
PozdrawiamAniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Ja_Sonia wrote:Hej cho! Dawno nie pisalam, bo u mnie caly czas sie działo i działo. Czasem czytalam ale nie da się nadrobić.
Dzisiaj umowilam sie na cc na 1.12. Mam byc naczczo bo odrazu po przyjeciu robia cc. Znieczulenie na 99proc. ogolne czyli na spiocha z intubacja. Także mąż dzielnie przejmie dowodzenie nad cala akcja. Ma nie spuszczac oczu z synka kiedy ja bede spac po porodzie.
Ktoras z mam ma doswiadczenie z takim porodem? Z tego co pamietam Amus chyba sie szykuje na ogolne znieczulenie????
Pozdrawiamhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Lunka a to można wybrac?
Ja w zeszlym roku mialam operacje kregoslupa i w miejscu operowanym mam torbielke, ktorej nie można przebić. Z tego co mowia lekarze, anastezjolog nie odważy sie na zzo, zresztą tak ryzykować bym nie chciała zeby mi majstrowali koło niej igłą, brrrrr....
Lekarz mowil ze podaja znieczulenie, ja zasypiam, wkladaja rurke i sa w stanie w minutę dziecko wyciągnąć. Szybka akcja żeby znieczulenie do dziecka nie dotarlo.
Jakoś to będzie, jestem dobrej myśli....
Aniołek [*]
Można wybrać przynajmniej w moim szpitalu.
Nikt nie zmusi Cię na podpajeczynowkowe.
U nas decyzja należy do pacjenta
O ile nie ma pwskazan medycznych.
Anestezjolog zawsze będzie namawiał na znieczulenie pp.
Decyzja należy jednak do pacjenta
Ja_Sonia lubi tę wiadomość
-
78beti wrote:Ja miałam przy cc zzo. U nas w szpitalu ogólne robią tylko wtedy gdy z jakiś przyczyn nie można zrobic zzo. O znieczuleniu decyduje anestezjolog dzień wcześniej po konsultacji
Ja mam elaboraty popisane w tej sprawie od 2 neurochirurgow, odważny anestezjolog musialby być zeby zzo mi zrobic, hmmm albo nierozsadny, dlatego napisalam ze na 99proc. będę miala ogolne....
Aniołek [*]
Lunk_a wrote:Można wybrać przynajmniej w moim szpitalu.
Nikt nie zmusi Cię na podpajeczynowkowe.
U nas decyzja należy do pacjenta
O ile nie ma pwskazan medycznych.
Anestezjolog zawsze będzie namawiał na znieczulenie pp.
Decyzja należy jednak do pacjenta
Dobrze wiedzieć.
A mogę wiedzieć dlaczego Ty chcesz ogolne?Aniołek [*]
Petitka wrote:Łączę się z Tobą w bólu ;/ też mam niestety dwa paskudne hemoroidy. Niby przy zaparciach jest tendencja do ich powstawania a mi też się pojawiły jak zaczęłam częstsze wizyty w toalecie. Teraz odpukać się uspokoiło ale hemoroidy zostały Wstyd mi do porodu tak iść
Woda w UK ponoć jest lepsza niż nasza butelkowana, ale mi się coś w to wierzyć nie chce. Przestałam pić kranówkę i teraz też albo butelkowana albo po przegotowaniu ale czy to ma związek z hemoroidami? Cholera wie. Bardziej obstawiam tych naszych rozbojnikow co nam siedzą w brzuchach -
Lura82 wrote:Lady nie chce sie Cie pouczac, bo znawca nie jestem i nie wiem co dokładnie jesz. Cukier mierzyc należy godzinie po posilku, najlepiej kazdym, a juz na pewno po 3 glownych. To co zle wywali w dzień, wyjdzie rano. Tym bardziej ze masz juz insulinę i to duza dawke.
Przy insulinie mialam kontrole u diabetolog co 7-10 dni.
Serio raz dziennie po posiłku to żadna kontrola. Teraz na końcu to juz i rak nic nie zmieni ale to tak na przyszłość
Aaa i najważniejsze. Skoro cukier wywala o 3 rano pomimo insuliny to glodna jesteś. O której jesz ostatni posiłek?
ja tak miałam prowadzoną cukrzycę w pierwszej ciąży, i teraz też tak mi prowadza diabetolodzy na Polnej, na poczatku ciąży tutaj na forum też dyskutowałam z dziewczynami, i zobiłam, jak radziłyście, dostałam opierdol od diabetolog, bo co tak często mierzę, dla swojego spokoju mierzę w domu, sama i do tabelki nie wpisuję. kontrolę u diabetologa mam tak pi razy drzwi co 10-14 dni. Ostatni posiłek jem o 21.00. -
Zresztą jakbym miała złą dietę to by wyszło w hemoglobinie glikowanej.
A czy 17 j to dużo, w porównaniu do poprzedniej ciąży tak, ale do innych to ja mało mam, ostatnio spotkałam babkę w szpitalu z 34j. Dopiero w 4 ciazy jej wyszła cukrzyca, też miała bazę nocną, ale już do porodu tam została. Ja myślę ze u mnie 17j zostanie juz, koleżanka z sierpniówek skończyła z 26 j. -
Ja_Sonia wrote:Dobrze wiedzieć.
A mogę wiedzieć dlaczego Ty chcesz ogolne?
Po drugie czasem zdarzy się taki anestezjolog który zanim wbije Ci się w plecy to minie godzina. A czasem takie znieczulenie Działa średnio.
Ja zaraz zacznę się denerwować ze zacznie boleć zaraz mi się słabo zrobi nakręce się i i tak skończy się na ogólnym.
Kolejny argument to stan człowieka po pp.
Miałaś - to wiesz co to paraliż , wiesz że popunkcyjne bóle głowy nie są rzadkością. Płyn mózgowo rdzeniowy u niektórych wyrównuje się dłużej.
Powiem Ci tak - jeśli przy PP byłaby opcja spania np krótkotrwałe dożylne wtedy bym rozwazala.
Nie wiem jakie praktyki maja anestezjolodzy przy cc
Decyzja zapadnie podczas rozmowy
A poza tym znam siebie. Nie jestem panikara Ale mam niesamowitą zdolność nakręcania się.
Zaraz mi będzie źle słabo duszno.
I tylko problem dla lekarzy
Ja dowiem się dopiero na wizycie czy będzie cc. Tak czy inaczej Ty i tak nie masz wyboru przez torbiel więc po prostu musisz to przyjać zaakceptować i nie bać się. Wszystko ma swoje plusyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 12:55
Ja_Sonia, editchen lubią tę wiadomość
-
editchen wrote:ja bede miec cc, ale nie wiem czy ogolnie znieczulenie czy zzo. moze byc problem z zzo przez kregoslup, ale pewnie bedzie decydowac anastezjolog
Ah te kregoslupy...
Orientujesz się na jakim dokladnie poziomie podają zzo? Ja mam torbielke na l4-l5Aniołek [*]
editchen wrote:a to w ogole nie jest tak, ze insulinoterpie stosuje sie przy nieskutecznosci diety?
tak, dokładnie, insuline się wprowadza jak dieta nie działa, to znaczy jesz sałatę, awokado, nic słodkiego a cukier Ci wywala. -
Ja_Sonia wrote:Ah te kregoslupy...
Orientujesz się na jakim dokladnie poziomie podają zzo? Ja mam torbielke na l4-l5
Ok 3 ledzw
Między 2 a 4
Edit: nawet 3a 5 krag bardziej. Nie wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 13:14