X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między innymi właśnie z kp bo dziecko ospałe a drugie problemy z obkurczaniem się macicy i jej oczyszczaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 13:22

dhpclr4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak sa planowe i nie ma skurczy dają oksy i tyle. Trudno trzymac każda pacjentke w szpitalu aż się skurcze zaczną i wtedy cc. Cc musi byv często zaplanowane to operacja więc i personel i sala.
    A nie ze z ulicy przyjeżdża na cc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 13:25

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie kupiłam laktatora
    Znaczy inaczej pomijam fakt że dopiero od tygodnia mam trochę rzeczy to zastanawiam się nad laktatorem tak jak nad tym monitorem oddechu
    Bo Tak - jak nie masz mleka to karmisz mm i wiadomo że laktator się nie przyda.a jak karmi się sn to wtedy chyba jest potrzebny?
    To może lepiej kupić po porodzie jak już się wie jak dziecko będzie jadło
    Tak sobie "Na głos" rozmyślam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 13:41

iv09i09katk65tr1.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Chociaż powiem Wam, że chciałabym aby na godzinkę lub dwie przed godziną cięcia zaczęła się akcja. Cc na zimno ma też swoje wady o czym się przekonałam, dlatego chciałabym aby organizm choć trochę się przygotował.
    To prawda, ze takie wyjeciena zimno tez ma jakieś skutki.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie było bez okresu, a już niedługo co miesiąc trzeba się będzie znów męcZyć :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był mój pierwszy zakup. Będę odciągnąć, mrozic i pić bezkarnie wino hehe. Żartuje oczywiście, choć pewnie kilka razy tak zrobię. Ale żeby tatusiowi zostawić, jak dziecko nie bedzie umialo/ chciało ssać na początku albo do pobudzania piersi jak sie trafi śpioch albo będzie musiało być w inkubatorku. Ale to fakt można po porodzie dopiero zweryfikować. Ja w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, że karmić nie będę. Obym nie spadła z wysokiego konia :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej, ze po pologu zaraz moze przyjsc okres ;p

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale fajnie było bez okresu, a już niedługo co miesiąc trzeba się będzie znów męcZyć :/

Uważaj o czym marzysz bo czasem może się spełnić ;) Jak ja dostane okres to serio będę szczęśliwa bo ja nie miesiaczkuje wcale bez leków.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała
    Ja w ogóle nie myślę że muszę karmić czy nie będę. Tu mam inne podejście. Przekonałam się wiele razy ze plany planami a życie życiem :)
    Jak będzie to taką sytuację zaakceptuje.
    Oczywiście można jakoś walczyć o laktacje bo jeśli miałabym wybór chciałabym karmić te 3mce na pewno kiedy przekazujesz przeciwciała.
    Na pewno jeśli okaże się ze mleko jest laktator kupię bo mam działalność gosp oprócz etatu i od stycznia będę ok 2 razy w tyg pracować po kilka godz. A wtedy mleko trzeba sciagac.
    Nie mówiąc o wyjściu gdzieś choćby do pracy zanieść podanie o urlop czy coś.
    Dlatego rozważam zakup właśnie po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 13:55

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że warto mieć wcześniej właśnie do pobudzania laktacji
    I wiem o tym że dając butlę dziecko może nie chcieć potem już cyca. Ale czasem nie ma wyboru i trzeba te butle dac.

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie ma czegoś takiego jak brak mleka. Nie ma sytuacji w zwiecie zwierzat, ze mlode umarly bo matka nie miala mleka. Nie ma. jedne mają od razu inne muszą zawalczyć. A jak ktoś mówi, że w 2 dobie nie leci to pie*dole daje butle to jego wybór. Oczywiście ja nie neguje cudzych wyborów jak ktoś nie chce, nie ma siły się starać czy ją boli i ma to gdzieś. Życie swoje zweryfikuje, może i ja stwierdze, że mnie to psychicznie wykańcza i mam to w dupie i dam butle, nie mówię, że nie. Plan jest jednak inny :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Podobno nie ma czegoś takiego jak brak mleka. Nie ma sytuacji w zwiecie zwierzat, ze mlode umarly bo matka nie miala mleka. Nie ma. jedne mają od razu inne muszą zawalczyć. A jak ktoś mówi, że w 2 dobie nie leci to pie*dole daje butle to jego wybór. Oczywiście ja nie neguje cudzych wyborów jak ktoś nie chce, nie ma siły się starać czy ją boli i ma to gdzieś. Życie swoje zweryfikuje, może i ja stwierdze, że mnie to psychicznie wykańcza i mam to w dupie i dam butle, nie mówię, że nie. Plan jest jednak inny :)
    Wiadomo o tym napisalam ze o laktacje trzeba powalczyć. Dlatego tutaj waham się czy laktator nie pomoże jej rozbujac.
    I tak jak napisalam kluczowe 3mce gdzie dajesz przeciwciała dobrze jest karmić. Jeśli nie wychodzi lub dziecko głodne można łączyć kp z mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 14:09

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej oxy nie dostane bo u nas po cc nie daja. Z kuba tez mi nie dawali oxy

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja raczej oxy nie dostane bo u nas po cc nie daja. Z kuba tez mi nie dawali oxy
    Bo też nie wszędzie nie zawsze dają. Nie martw się:) na pewno będzie tak że będzie dobrze:)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmic chociaz miesiac max 3 msc :) potem jesli pokarm bedzie moge sciagac i butelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 14:35

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Podobno tylko ok. 5% kobiet ma faktyczny problem z laktacją

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ale ja mleka prawie nie mialam dwie polozne mi powiedzialy ze nic z tego nie bedzie tarmosily wyciskaly mi cycki itp. Juz wiem ze na debilki trafilam. Polozna co przylazla do domu powiedziala ze mam dac sobie spokoj karmic nie bede (taka wredna pi....) Ale sie zaparlam przystawialam nie bylo nic...po kilku dniach z sepsa trafilam do szpitala bez dziecka chcialam nadal walczyc o lakatcje w kiblu siedzialam z lakaktorem i maltretowalam sutki sciagajac ...5 ml na dobe. I oczywiscoe wylewajac bo dostawalam antybiotyki zakazane przy karmieniu. Ale jak wrocilam po tyg do domu to juz nie bylo ani kropelki.

A potem mialam taka depreche ( juz nie z racji karmienia) ze mi bylo wszystko ale to wszystko jedno co sie wokol mnie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 14:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj dopakowalam biszkopty i wode jeszcze buteleczke malemu. dla siebie mam mala torbe dla malego wieksza( juz wszystko razem na wyjscie bo niewiem jak tutaj jest po porodzie ile zostaje sie w szpitalu) .. boje sie o to karmienie piersia.oby nie bylo problemow.

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja dzisiaj dopakowalam biszkopty i wode jeszcze buteleczke malemu. dla siebie mam mala torbe dla malego wieksza( juz wszystko razem na wyjscie bo niewiem jak tutaj jest po porodzie ile zostaje sie w szpitalu) .. boje sie o to karmienie piersia.oby nie bylo problemow.
    Jak urodzisz rano, to wieczorem idziesz do domu. Jak urodzisz po południu to zostajesz 1 noc. Jak bardzo popekasz i cię zszywaja to zostajesz 2-3 noce. Po cc 2 noce. Na szkole rodzenia nam kobieta mówiła.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co do karmienia piersią w szpitalu przyjdzie do ciebie pielęgniarka laktacyjna. Przyjdzie też do domu po 2-5 dniach. Nie wiem czy u ciebie w mieście są breastfeeding cafes gdzie możną zawsze iść z dzieckiem uzyskać ponoć i poprzebywac z innymi mamami karmiacymi piersią. U mnie są. Warto sprawdzić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ