X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natinka wrote:
    Ja się zastanawiam ile mój mały będzie ważył. Lekarka straszy bo w 35 i3 ważył już ponoć 2900

To widze, ze mamy podobna sytuacje. Moj maly wazyl w 32 tygodniu i 4 dniu? prawie 2,5 kg, wiec jesli nic nie zwolnil,to wazy podobnoe do Twojego bobasa :)

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natinka wrote:
    A ja mam głupie pytanie czy bierzecie do szpitala smoczek i butelkę?

Smoczek biore, ale mam nadzieje, ze zostanie w torbie ;p Gdyby byly problemy z karmieniem to poprosze meza o przywiezienie butelki.

11.12.2017 syn Adaś
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola gratuluję, co za nowina

Natinka ja biorę smoczek, butelki nie, bo z tego co wiem, to w szpitalu w którym rodzę, butelki z mlekiem są już gotowe, do podania. A jeśli coś się zmieniło od 2015 to partner w każdej chwili może dostarczyć, nie bierz na siebie wszystkiego ;) partnera też zaangażuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 11:59

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie ciąża donoszona, bardzo się cieszę bo nie muszę rodzic w szpitalu wojewódzkim w ktorym musialam niestety podczas ciazy polezec i dali mi tam niezle do myslenia. Nie cierpię tego szpitala i balam się ze jak zaczne wczesniej rodzić to mnie tam odesla, maja tam oddzial dla wcześniaków.
    Wczoraj na usg maly mial 3150, doktorek powiedzial ze wazy 2800-3000, ze usg na koncowce zawyza wagę. Nie wiem ile w tym prawdy, najwazniejsze ze wszystko ok, szyjka krotka ale zamknieta, do 1.12 do cc powinnam dotrwac w dwupaku, zobaczymy...
    Gratuluję swiezym mamusiom i powodzenia tym co na dniach nimi zostaną

[m]alina lubi tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam właśnie bo o mleku też słyszałam że w razie czego to jest gotowe. Ale siostra mówiła że jak ona urodziła to pielęgniarki darly się że nie wolno smoczka a same później na dawały. A ja wolę być przygotowana. W takim razie biorę tylko smoczek. Akurat na męża nie narzekam on da radę;)

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • Natinka Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]To widze, ze mamy podobna sytuacje. Moj maly wazyl w 32 tygodniu i 4 dniu? prawie 2,5 kg, wiec jesli nic nie zwolnil,to wazy podobnoe do Twojego bobasa :)[/QUOTE]
    Mnie ginka powiedziała że jeśli jakoś dotrwam do TP czyli 14.12 to mały będzie ważył ok 4kg. Ale może sprawdzi się jej przepowiednia wcześniejszego porodu. We wtorek mąż odbiera dopiero wynik z GBSa

m3sxflw1d6k2bnb2.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Ja przez dlugi okres ciąży walczylam z candida. Nystatyna wystarczyla, ale mialam trzy podejscia zanim pozbylam sie tego. Miedzyczasie mialam juz dwa wymazy na ktorycch.mi nic nie wyszlo :) Jak najbardziej da sie tego pozbyc.

Specjalnoe dla Ciebie przegrzebalam swoje stare wyniki i w czerwcu mialam tez wzrost obfity gronkowca. Nic procz nystatyny mi ginekolog nie podawal i pozbylam sie obu dziadostw.

Na gbs, to juz sam przepisal mi recepture do zrobienia przez farmaceutki.[/QUOTE]

Ciekawe co mi tam da. No cóż muszę mi zaufać.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola gratulacje !! :) Napisz cos wiecej jak sie czujecie :)

• Eli Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola gratulacje!!! A co z Beti?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natinka, ja jedynie uslyszalam, ze dziecko bedzie duze i predzej na mikoloja niz pod choinke ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga też dostałam dziś paczkę z Emma's Diary. Baby wipes, oliwke i płyn do kąpieli top to toe. Oni będą takie rzeczy sami co jakiś czas przesyłać, czy tam trzeba coś zaznaczać i zamawiać?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie trzeba nic zamawiac ale powinny byc kupony na pampersy i proszki itd na meila moga ci wysylac kupony. jeszcze w argosie albo bootsie sie odbiera paczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.emmasdiary.co.uk/
    zarejestruj sie

• omii Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale się wystraszylam.. Robiłam badanie moczu jak co miesiąc i wyszło dużo leukocytow i liczne bakterie no i czytam ma necie że to prowadzi do przedwczesnego porodu lub mały się przestanie rozwijać.. Ahh te internety. Powtórzyłam badanie i zrobiłam posiew, badanie wyszło teraz dobrze a na posiew 4 dni czekania
    Ale ważne że to było źle pobrane lub coś z pojemnikiem tylko

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omii, w internet lepiej sie nie zaglebiac :D
    Strach sie zaczytywac, co tam czasem wypisuja, a potem czlowiek w stresie ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    http://www.emmasdiary.co.uk/
    zarejestruj sie
    No jestem zarejestrowana od jakiegoś czasu ale myślałam, że to lipa. Wczoraj wróciliśmy z Bristolu a pod wycieraczka czekała ta paczka "welcome to the world" i przypomniałam sobie, że Ty mówiłaś o pampetsach od niej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jest jeszcze jakaś darmowa paczka porodowa warta 15£ o której piszą na Emmas, że trzeba pytać o nią midwife bądź GP. Pytałaś już? Dostępna po 32 tc

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam miec cc w pon.ale malutka postanowila wczesniej przywtac ten swiat. Wczoraj o 4.46 urodzilam córkę Nataszę.Waga 3040 g, dł 54 cm. Jest piękna

[m]alina, Petitka, belly_boom_boom, omii, Lady Savage, Kala06, aga1402, agii81, k878, kaka470, Eli, Opolanka 85, Edith, Monal, Marteczka93, Sunshine_111, dagii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarisa gratulacje. Plany swoje, a dzieciaczki swoje. Zdrówka dla małej

Clarissa lubi tę wiadomość

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa, jak sie czujesz? Czy mimo wszystko mialas cc?

11.12.2017 syn Adaś
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ