X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa gratulacje. Jacczyje ze też nie doczekam cięcia. Jeszcze 3 tygodnie mi zostały. Ogólnie nie mam siły tylko bym spała ale starszy synek mi nie daje. Iluś waży już 3400 a to końcówka 36 tygodnia.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Jejku ale się wystraszylam.. Robiłam badanie moczu jak co miesiąc i wyszło dużo leukocytow i liczne bakterie no i czytam ma necie że to prowadzi do przedwczesnego porodu lub mały się przestanie rozwijać.. Ahh te internety. Powtórzyłam badanie i zrobiłam posiew, badanie wyszło teraz dobrze a na posiew 4 dni czekania
    Ale ważne że to było źle pobrane lub coś z pojemnikiem tylko
    Miałam tak w połowie ciazy. Powtórzyłam dokładnie badanie i wyszlo wzorowo. Też się naczytalam i nieźle nakreciłam. Oś tamtej pory wychodzi wzorowo.Za to wymaz z pochwy wykazał mi gronkowca zlocustehi i grzybki. I dostałam antybiotyk zinnat i krem gynazol. I też świruje czy to m aluchowi nie zaszkodzi. i do tego jwszze ten spadek energii. Masakra. mecze się najmniejsza czynnością.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Miałam tak w połowie ciazy. Powtórzyłam dokładnie badanie i wyszlo wzorowo. Też się naczytalam i nieźle nakreciłam. Oś tamtej pory wychodzi wzorowo.Za to wymaz z pochwy wykazał mi gronkowca zlocustehi i grzybki. I dostałam antybiotyk zinnat i krem gynazol. I też świruje czy to m aluchowi nie zaszkodzi. i do tego jwszze ten spadek energii. Masakra. mecze się najmniejsza czynnością.

Spadek energii to u mnie od jakichś 2 miesięcy i wraz z powiększającym się brzuchem coraz bardziej. Tak się zastanawiam czy po urodzeniu będzie tak lżej bez brzucha i tych kilogramów czy będzie jakiś czas organizm się przyzwyczajal do tego i będzie ociezaly jeszcze
    Po antybiotyku powinno się poprawić, nie miałam tego nigdy ale lekarz coś mowil na ten temat? Jak badania podczas usg?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - my już z młodym w domku :)

Sorry ze nie dałam znać na forum ale w szpitalu nie było wifi a na moim necie nie wiadomo czemu mnie łączyło mnie ze strona :(

Lady Savage, aga1402, omii, k878, kaka470, [m]alina, Eli, magdzia26, Marteczka93, Sunshine_111, dagii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, clarissa gratuluję,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Clarissa, jak sie czujesz? Czy mimo wszystko mialas cc?[/QUOTE]

Tak, miałam cc. Wody mi odeszly przed 1 w nocy. W 20 min bylismy w szpitalu. Oczywiscie pusto, nikomu sie nie spieszy. Massakra jakas. Rozwarcie na palec. Podpjeli mnie pod ktg i ze mam czekac do 8 rano. Meczylam sie ponad godzine. Skurcze co 10, pozniej co 5 min. Pielęgniarki sprawdzaja rozwarcie. Mówią ze to nie sa te wlassciwe skurcze tylko stawianie macicy. Chyba szalone. Wkoncu lekarz sprawdza rozwarcie 2,5. W koncu biora mnie na stół. 4.45 rodz sie mala.
    Pionizacja masssakra ale do przezycia

belly_boom_boom, k878 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa gratulacje, piekne imie ma corcia :)

Clarissa lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti super, ze juz w domku jestescie :) u mnir dzis wizyta i dobre wiesci :) Maly przybral przez tydzien pol kilo, wiec z 1900 zrobilo nam sie 2400 :) 27.11 mam staeic sie do szpitala, mam nadzieje, ze Maly znowu wszystkich zaskoczy ;)

Lady Savage, aga1402, [m]alina, magdzia26, k878, grudniowa_mama88, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile jeszcze skorpioników przywitamy :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    Tak, miałam cc. Wody mi odeszly przed 1 w nocy. W 20 min bylismy w szpitalu. Oczywiscie pusto, nikomu sie nie spieszy. Massakra jakas. Rozwarcie na palec. Podpjeli mnie pod ktg i ze mam czekac do 8 rano. Meczylam sie ponad godzine. Skurcze co 10, pozniej co 5 min. Pielęgniarki sprawdzaja rozwarcie. Mówią ze to nie sa te wlassciwe skurcze tylko stawianie macicy. Chyba szalone. Wkoncu lekarz sprawdza rozwarcie 2,5. W koncu biora mnie na stół. 4.45 rodz sie mala.
    Pionizacja masssakra ale do przezycia

Dlugo zwlekali, wiedzac, ze masz miec cc . Chociaz z tego co slyszalam od innycch dziewczyn z naszego watku, to bardziej służy kp jesli sa naturalne skurcze , czy po oksycotynie? Milych chwil z cora i duzo sil! :)

11.12.2017 syn Adaś
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc w domku za nami :)

Mam cycki wielkości swojej głowy i twarde jak skala. Doświadczone dziewczyny proszę o pomoc co zrobic żeby nie dostać jakiejś gorączki

Druga cc jest o wiele gorsza niż pierwsza ;(

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti, Clarissa, dużo zdrówka dla Was!

o cyckach to tylko słyszałam o kapuście, zimnych bądź ciepłych okładach (byle nie przesadzić, żeby nie przeziębić)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti liście kapusty włóż do zamrażarki, jak się schłodzi rozbij tłuczkiem do kotletów i włóż w biustonosz. jak pojawi się gorączka to apap. ja bym ściągałalaktatorem albo ręczie nadmiar do odczucia ulgi i ewentualnie delikatnie masowała pod prysznicem.

córcia-21.12.2014r.
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli super wiadomości :) cieszę się bardzo. u mnie też już spokojnie. czekam sobie na poród z nadzieją że te 3 kg synek osiągnie :)

Eli lubi tę wiadomość

córcia-21.12.2014r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli extra wiesci!!

Jupi 9 okienko :D

k878, Eli, [m]alina lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 27.11 mam sie juz pojawic w szpitalu, moj lekarz obstawia, ze Olek bedzie listopadowy, bo lozysko juz bardso zwapniale, ale jesli beda sprawdzac wage i przeplywy, to moze jeszcE do grudnia nas potrzymaja, takze na dzien dzisiejszy nie wiem czego sie spodziewac, ale ciesze sie, ze Olus tak urosl, dla porownania corka na tym etapie wazyla 2100, a w 37 tc w dniu porodu 2300, takze bedzie troszke wiekszy od siostry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 09:18

[m]alina, k878 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Pierwsza noc w domku za nami :)

Mam cycki wielkości swojej głowy i twarde jak skala. Doświadczone dziewczyny proszę o pomoc co zrobic żeby nie dostać jakiejś gorączki

Druga cc jest o wiele gorsza niż pierwsza ;(
    Dlaczego druga gorsza??? Juz sie boje na sama mysl.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej boli obkurczanie macicy przy drugiej cc

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info odnośnie cycków - właśnie zamierzałam odciągać pokarm laktarorem i potem podawać małemu już z butli bo teraz to mnie tak sutki bolą że umieram

A czy te nakładki silikonowe na brodawki są naprawdę dobre / skuteczne ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli slyszalam ze macica sie gorzej obkurcza.

‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ