Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś i ich pociech. Rownueż życzenia szybkiego rozwiązania dla wszystkich kobietek, które wciąż trwają w formie 2w1. Najlepszego!

U nas dzisiaj wielki dzień, jedziemy na wywołanie porodu, więc dzieciaczek albo jeszcze grudniowy lub już styczniowy. Szykuje się niezapomniany Sylwester
Wszystkiego dobrego drogie mamusie!
Marteczka93, Juśka, aknelam, k878, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Petitka powodzenia .
Również życzę Szczęśliwego Nowego Roku .
Dla mamusiek zdrówka i pociech z dzieciaczków .
Szybkiego rozwiązania dla mam 2w1
Ja tez nadal oczekuje i wielka niewiadoma kiedy synek zechce przywitać świat .
Petitka, Marteczka93, Juśka, aknelam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane. Dodałam już post na fb więc i tutaj się pochwałę
Otóż 01.01.2018 o 04:02 przez cc urodził się nasz synek Eryk- 3,890kg
Jesteśmy jeszcze oboje w szpitalu i uczymy się karmić piersią. Pozdrawiamy i czekamy na resztę dzieciaczków
Marteczka93, k878, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Juśka wrote:Ojej,chyba ja zostałam.Jutro podłącza mnie pod kroplowke i zobaczymy co dalej.Właśnie wróciłam z badań.Mała waży 3900.Dziewczyny w czasie sn zadecydowali o cc czy pojawiły się wskazania?
U mnie po 7 godzinach sn i braku postepu porodu, rozwarcie mialam caly czas 5cm, zadecydowali o cc. Dodatkowo z usg mała była duza 4100, caly czas byla wysoko, no i ja juz nie dawalam rady i dołownie prosiłam,żeby cięli. -
U nas zdecydowali o cc po nieudanych próbach obrotu małego. Buzię miał cały czas zwrócona w prawo i nie dało go rady wypchnac pomimo usilnych starań. Skurcze u mnie zaczęły się bardzo szybko już po 1 tabletce na wywołanie. Podali o 15, o 22 byłam już na porodowce, a o 4:02 przez cc urodził się mały.
-
Gratulacje dla kolejnych mamuś i dzieciaczków

U mnie pierwsza cc z braku postępu porodu. Druga, wpisane jako stan po cięciu i makrosomia płodu (4100 z usg na 37 tygodni).12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Zazdroszczę mnie trzymali 17 h na skurczach i 4 cm rozwarcia wykrzyczałam sobie cc inaczej rodziła bym dalej, po otwarciu okazało się ze mam już prawie odklejone łożysko, ktoś nade mną czuwał z ta cc tak to nie wiem co by się stało ...aknelam wrote:U mnie po 7 godzinach sn i braku postepu porodu, rozwarcie mialam caly czas 5cm, zadecydowali o cc. Dodatkowo z usg mała była duza 4100, caly czas byla wysoko, no i ja juz nie dawalam rady i dołownie prosiłam,żeby cięli.Apolonia ❤️

-
Jacqueline wrote:Gratulacje dla kolejnych mamuś i dzieciaczków

U mnie pierwsza cc z braku postępu porodu. Druga, wpisane jako stan po cięciu i makrosomia płodu (4100 z usg na 37 tygodni).
U mnie wpisali przy cc, że było z wyboru czyli jakbym je sobie zażyczyła moimi krzykami i błaganiem po 7h prób naturalnego. Moja mała też była wielka bo 4520g ( z usg przed porodem 4100g), ale jako wskazanie do cc tego nie uwzględnili.
Dagii, ja myślę,że i mnie by dalej trzymali na próbie rodzenia naturalnie, ale na szczęście trafiłam na ogarniętego lekarza, który mnie przyjmował na oddział i robił usg. Ten który był na dyżurze przed nim raczej na cc by sie szybko nie zgodził, tylko naciskałby dalej na naturalne próby. Kazałby mi dłuzej w wannie siedzieć, albo dalej na piłce skakać, kiedy ja już nawet nie miałam siły na tym fotelu porodowym leżeć, tylko wyłam z bólu. -
Miałam to samo już płakałam z bólu i tez przyszedł inny lekarz jakiś bardziej ludzki....aknelam wrote:U mnie wpisali przy cc, że było z wyboru czyli jakbym je sobie zażyczyła moimi krzykami i błaganiem po 7h prób naturalnego. Moja mała też była wielka bo 4520g ( z
Dagii, ja myślę,że i mnie by dalej trzymali na próbie rodzenia naturalnie, ale na szczęście trafiłam na ogarniętego lekarza, który mnie przyjmował na oddział i robił usg. Ten który był na dyżurze przed nim raczej na cc by sie szybko nie zgodził, tylko naciskałby dalej na naturalne próby. Kazałby mi dłuzej w wannie siedzieć, albo dalej na piłce skakać, kiedy ja już nawet nie miałam siły na tym fotelu porodowym leżeć, tylko wyłam z bólu.
dobrze ze już jest po !
Apolonia ❤️

-
Dziewczyny któraś z Was pisała ze już prawie od początku będzie podróżować z dzieckiem samolotem. Zastanawiam sie czy dziecko które jeszcźe nie siedzi podróżuje tak normalnie jak np. roczne czy lepiej zabrać fotelik samochodowy do samolotuhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png

[/url]
[/url]