X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas 22.12 przyszedł na świat Oliwierek, z wagą 3070g i 54 cm. Poród sn szybki, tylko najgorsze było to nacięcie. Niestety malutki ma zoltaczke i musimy sie naswietlac przez co święta spędzamy w szpitalu. Mam nadzieję tylko, że zoltaczka szybko zejdzie i wrocimy do domku. Mały jest cudowny <3 zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 20:57

Marteczka93, kaka470, Petitka, k878, Monal, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz radości w całym nowym roku i oczywiście zdrowia dla Maluszków

kaka470, Petitka, k878 lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czy u Waszych dzieci pojawiaja się kupki ze śluzem plus problem z wypróżnianiem? Karmie piersią. Malutka ma strzelające kupki bo podczas robienia jest taki hałas jak wystrzał. Przed zrobieniem pręży się a dużo wcześniej jest niespokojna. Malutka ma 18 dni.

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten śluz nie jest z pochwy malutkiej przypadkiem? Bo tak może być i to normalne. Hormony matki uaktywniają się dziecku, tak samo może wystąpić trądzik

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monal wrote:
    Cześć Czy u Waszych dzieci pojawiaja się kupki ze śluzem plus problem z wypróżnianiem? Karmie piersią. Malutka ma strzelające kupki bo podczas robienia jest taki hałas jak wystrzał. Przed zrobieniem pręży się a dużo wcześniej jest niespokojna. Malutka ma 18 dni.
    Moja ma podobnie tzn.zanim zrobi kupkę strasznie się pręży, stęka, robi się aż cała czerwona i tak jest po kazdym jedzeniu. Karmię w wiekszosci butelka.

Co do sluzu to u nas byly takie pojedyncze pasma z krwia przy siusianiu, ale polozna mowila, ze to normalne.

dagii lubi tę wiadomość

• Monal Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten śluz napewno jest wydalany z kałem bo jest go dość sporo. Malutka robi kupki jedna lub dwie dziennie. Jedna duża lub dwie średnie. Za nim zrobi kupke to jest niespokojna. Czasem trwa to kilka godzin. Ma wtedy gazy o brzydkim zapachu i albo robi odrazu kupke albo za kilka godzin. Przed samym zrobieniem pręży się i złości robi czerwona aż w końcu jak już uda jej sie zrobić kupke to jeszcze chwile jest niespokojna a potem juz jest ok. Kupka jest żółta i taka błyszczaca. Ten śluz jest taki ciągnacy lub jak taki bezbarwy gęsty katar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2017, 21:32

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy czyścicie nos swoim maleństwom ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monal wrote:
    Ten śluz napewno jest wydalany z kałem bo jest go dość sporo. Malutka robi kupki jedna lub dwie dziennie. Jedna duża lub dwie średnie. Za nim zrobi kupke to jest niespokojna. Czasem trwa to kilka godzin. Ma wtedy gazy o brzydkim zapachu i albo robi odrazu kupke albo za kilka godzin. Przed samym zrobieniem pręży się i złości robi czerwona aż w końcu jak już uda jej sie zrobić kupke to jeszcze chwile jest niespokojna a potem juz jest ok. Kupka jest żółta i taka błyszczaca. Ten śluz jest taki ciągnacy lub jak taki bezbarwy gęsty katar.
    Ja bym z nią poszła do lekarza, na tym etapie kupek powinno być więcej i ten śluz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny czy wy czyścicie nos swoim maleństwom ?
    Katar miała długo więc kupiłam wodę morską od 1msc życia i gruszkę, teraz jak nie ma kataru to nic nie robię chyba, że widzę, że coś w nosku zalega

• 78beti Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Katar miała długo więc kupiłam wodę morską od 1msc życia i gruszkę, teraz jak nie ma kataru to nic nie robię chyba, że widzę, że coś w nosku zalega
    Młody nie ma kataru ale czasem widzę w środku jakieś kozy i nie wiem czy zostawić czy jednak wyczyścić ? A jak czyścić to najpierw woda morska a potem fryda czy od razu fryda ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti-ja najpierw zakraplam woda morska albo solą fizjologiczną, a potem dopiero frida. Pięknie się czysci

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakraplam nosek codziennie przy myciu solą fizjologiczną; jak ma bardzo dużo, że prawie dziurki zapchane, to czyszczę aspinoskiem; ale wyciągać na siłę też lepiej chyba po zakropleniu, lepszy poślizg łapie :P

moja od czwartku ma kolki, ale podejrzewam, że od połykania powietrza podczas karmienia, czasami mi leci jak z prysznica; od niedzieli dokładnie odbijamy po każdym karmieniu, masuję brzuszek i jest lepiej; do tego nauczyła się sama pięknie puszczać bąki, widać jej wysiłek ale skuteczny; kupy chyba OK, kilka dziennie w kolorze żółte curry;

są jakieś dzieci-prezenty pod choinką?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam watek ;)

Dziewczyny świeżo po cc. Jak wstajecie, to na wydechy powinno sie to robic. Jak sie schylacie do lozeczka, to tak samo. Jak chodzicie to sie podtrzymuje brzuch. Mnie pomoglo.to byly rady od rechsbilitantow. Jak ktoras miala naciecie krocza to siedximy na jednym posladku. Ja mialam oba naciecia jednoczesnie i te metody pomogly mi funkcjonowac, przy dziecku.

k878 lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,u Nas nic się nie rozwinęło.Święta rodzinnie w Dwupaku:)Jutro mam wizytę u swojej gin i zobaczymy.Wiem tylko,że jak do 2.01 będzie cisza to szpital.Czekamy..

Marteczka93 lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bez zmian :) z tym, że ja mam wizytę w piątek i wtedy dostanę już skierowanie do szpitala :)

Juśka lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba będziemy mieć również styczniowe dzieciaczki :)

Juśka, Petitka, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 jak sytuacja?Jesteś w szpitalu?Ja mam jutro ktg w szpitalu a we wtorek już mam pojawić się na przyjęciu.W szpitalu tym nie ma mojej prowadzacej,ale już tam rodzilam i opieka super.No nic teraz już oby dotrwać do stycznia;)W czwartek Mała wazyla 3740,chyba już nie nabierze dużo cialka.Ogolnie na trzech usg uchwycilysmy jak się uśmiecha,a teraz?Oczka otworzyła:)Och jak Ja Wam zazdroszczę,że macie już porody i szpital za sobą..

relgh371oag5i13h.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka tak się składa, że dostałam skierowanie do szpitala już wczoraj ale ginekolożka i położna powiedziały, że najlepiej jakbym poszła do szpitala dopiero w poniedziałek po sylwestrze. Tak więc idę do szpitala w poniedziałek a od wtorku będą pewnie działać.. :) Mi z ostatniego USG wyszło, że mały waży ok 3500g więc też sporo :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i Wy już niedługo będziecie miały przy sobie małe skarby :)teraz macie jeszcze okazję się wyspać :D i poodpoczywać, chociaż wiem,że z brzuszkiem na końcówce ciąży jest ciężko.

‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ