Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Nasz synek Kubuś urodził się w samo Boże Narodzenie z wagą 2960g i 53cm wzrostu. Poród zaczął się naturalnie, ale skończył cesarką, bo Małemu zaczęło spadać tętno. Ale jest zdrowiutki! Jest cudowny, karmię piersią i w przeciągu tygodnia przytył pół kilo
Pozdrawiam Was wszystkie, długą drogę przeszłyśmy, to moje pierwsze dziecko, czuję się naprawdę spełniona
KubuśWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 13:28
k878, Szczesliwa_mamusia, kaka470, dagii, Monal, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
Edith wrote:Cześć Dziewczyny,
Nasz synek Kubuś urodził się w samo Boże Narodzenie z wagą 2960g i 53cm wzrostu. Poród zaczął się naturalnie, ale skończył cesarką, bo Małemu zaczęło spadać tętno. Ale jest zdrowiutki! Jest cudowny, karmię piersią i w przeciągu tygodnia przytył pół kilo
Pozdrawiam Was wszystkie, długą drogę przeszłyśmy, to moje pierwsze dziecko, czuję się naprawdę spełniona
Kubuś
gratulacje ! świąteczny chłopak!
Monal lubi tę wiadomość
-
Mój młody przedwczoraj obrócił sie z brzuszka na plecy i teraz za każdym razem kiedy go kładę na brzuchu to próbuje sie obracać na plecy
Szczesliwa_mamusia, Monal, k878, aknelam, Edith, Petitka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny jako ze już rodzilyscie mam pytanie , mam mieć cc i bardzo boje się obkurczania macicy po porodzie , jak to odczulyscie jak duzy to ból ?https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny78beti wrote:Da sie przeżyć podają środki bólowe i nie jest najgorzej. Mnie znacznie bardziej bolało za drugim razem.
A jak miesiączki u Ciebie ? Bo ja wtedy zwolnienie w pracy i chodzenie po ścianach dwa dni .. powaznie .. boje się ze przy tym ból będzie jeszcze większy -
moja macica obkurczała się trzy dni, jeszcze w szpitalu położna stwierdziła, że cała obkurczona; po powrocie do domu w zasadzie łyknęłam dwa apapy, prochy tylko w szpitalu, ale wtedy to jak nie łyknęłam tabsa od razu jak przyniosły, to masakra - ale to nie obkurczanie tylko rana bolałaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:moja macica obkurczała się trzy dni, jeszcze w szpitalu położna stwierdziła, że cała obkurczona; po powrocie do domu w zasadzie łyknęłam dwa apapy, prochy tylko w szpitalu, ale wtedy to jak nie łyknęłam tabsa od razu jak przyniosły, to masakra - ale to nie obkurczanie tylko rana bolała
A po cc jesteś ? Co się czuje kilka h po operacji ? Jaki to bol -
nick nieaktualny
-
Ja bardziej odczuwałam ból samej rany i brzucha niż obkurczanie się macicy. Myslę,że kazdy ma rózny prog bólu i inaczej będzie odczuwał. Środki przeciwbolowe bralam tylko w szpitalu chyba do 3 doby po cc, pozniej juz nie potrzebowalam. Dla mnie najgorsze bylo wstawanie z lozka, przekrecenie sie na bok itp. ,wtedy czulam rane i ból najbardziej.
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny jako ze już rodzilyscie mam pytanie , mam mieć cc i bardzo boje się obkurczania macicy po porodzie , jak to odczulyscie jak duzy to ból ?
-
nick nieaktualnyagii81 wrote:Ja wprawdzie nie miałam cc, ale ból był taki jak przy skurczach. Ja miałam głównie podczas karmienia w nocy, nie powiem, bolało ale to było np 3 skurcze, i przerwa do następnego karmienia. Przeszło po jakiś 5 dniach
Dzięki za opis dobrze wiedzieć co mnie czeka -
mnie blizna po cc mocno rwała jak się opóźniłam z lekami, jak łykałam grzecznie co przynosili, to było spoko;
dla mnie gorsze było to, że straciłam dużo krwi i dwa tygodnie miałam często gwiazdki, na skraju omdleniaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019