X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • A85K Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Zaraz wychodzę do ginekologa, moje serce chce mi wyskoczyć gardłem

Powodzenia kochana :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to się zdenerwowalam na swoją firmę dzwonilam do kadrowej i stwierdziła że oni stwierdzili że już nie wrócę i nie pójdą mi na rękę żeby z dnia na dzień przejść z wychowawczego na L4 i mam wysłać pismo z zachowaniem terminu 30 dni...nie wiem co im zależy i tak ZUS mi płaci a nie oni a na L4 i tak przejdę i tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:35

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Będzie dobrze dawaj znać od razu :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pocieszenie zrobiłam sobie gofry z truskawkami :)

Zołzimagic, A85K, Missjust, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • bebloszka90 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytałam, że wiele z Was bierze sporo różnego rodzaju suplementów. Bierzecie je na własną rękę czy ze wskazania ginekologa? Pytam, ponieważ mnie wczoraj na wizycie mój lekarz powiedział,żebym w I trymestrze brała tylko kwas foliowy (akurat mam femibion natal 1 i powiedział, że może być), ponieważ zbyt duża suplementacja w I trymestrze nie jest wskazana i najlepiej unikać leków itd. Powiedział nawet, żebym nie suplementowala wit. D, której poziom mam za niski. Przyznam, że trochę zglupialam czytając, jak wiele suplementów Wy przyjmujecie.

A85K lubi tę wiadomość

m3sx3e3kh2c0mitc.png
    5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kciukam :)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    kciuki zaciśnięte :)
    ja dopiero na 19 idę...

a wiecie co? naprodukowałyśmy tu więcej stron niż mamy listopadowe... a ten wątek powstał miesiąc później ;)

A85K, magdzia26 lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • A85K Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Dziewczyny, przeczytałam, że wiele z Was bierze sporo różnego rodzaju suplementów. Bierzecie je na własną rękę czy ze wskazania ginekologa? Pytam, ponieważ mnie wczoraj na wizycie mój lekarz powiedział,żebym w I trymestrze brała tylko kwas foliowy (akurat mam femibion natal 1 i powiedział, że może być), ponieważ zbyt duża suplementacja w I trymestrze nie jest wskazana i najlepiej unikać leków itd. Powiedział nawet, żebym nie suplementowala wit. D, której poziom mam za niski. Przyznam, że trochę zglupialam czytając, jak wiele suplementów Wy przyjmujecie.

Ja biorę Femibion Natal classic I magnez na skurcze mięśni :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    kciuki zaciśnięte :)
    ja dopiero na 19 idę...

a wiecie co? naprodukowałyśmy tu więcej stron niż mamy listopadowe... a ten wątek powstał miesiąc później ;)

Powodzenia na wizycie :-)

Masz rację produkcja idzie pełną parą :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 1 +kwas foliowy+magnez+ luteina + acard wszystko w porozumieniu z ginem

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Ja od bety tylko kwas foliowy i letrox nic wiecej nie biore, lepiej unikac

Kciuki za wizyty !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:46

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:

Ja tylko prenatal, ale zaczęłam go brać 3 miesiące przed ciążą.
    Lekarz tylko spytał czy biorę jakieś suplementy, powiedziałam że ten jeden od stycznia, na co stwierdził że "to ładnie" i tyle ;) poza lekami nie przepisywał mi innych suplementów

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Mnie zalecil gin branie. Ale ja karmie piersia jeszcze. Wiec u mnie witaminy na dwa fronty plus moj organizm.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • chicken Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, u mnie też chyba zaczynają się mdlosci. Od rana wkurzaja mnie perfumy kolezanki-az mnie dusily. A na przerwie nie mogłam znieść zapachu smażonych pieczarek... :/ ciężko

geeky-2017-12-12.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore dupka, lutke, encorton, acard, femibion natal 1,wit d3, magnez i nospe w razie potrzeby.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:

Dla mnie to głupota, niestety ale nauczyłam się nie ufać lekarzom (a napewno nie polegać tylko na jednym), mój pytał co suplementuje, i oczywiście pytał dlaczego. Nie widział nic złego w tym że biorę witD czy magnez+potas

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za godzine wychodze na wizyte, ale mam stresa

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ;/ jedz do niej i w pysk! Ja bym tak zrobiła. Masakra co za głupi babsztyl.

Masakra, następna specjalistka od ochrony życia. Też bym złożyła skargę i postraszyła prokuratorem.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka ciekawostka nie wiem czy slyszalyscie ale witaminy ciążowe mogą wywoływać mdłości...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejjj ale dużo Was dziewczynki dzisiaj ma wizyty :) dawajcie znać później!

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ