Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Nie przejmuj się tym. Dziecko jest z Tobą w pełni połączone dopiero jak w pełni funkcjonuje łożysko czyli ok 12tc.
-
AnaR wrote:Hej dziewczyny nie myślalyscie może o tym by stworzyć grupę zamknięta na fb??
Tizzi, Lady Savage, migiem lubią tę wiadomość
-
Amus - bez przesady, nie żarłaś tego nie wiadomo ile, odstawiłaś tuż po implantacji praktycznie, więc nawet gdyby tfu tfu coś miało się stać, to na 99% nie przez to, że wzięłaś parę tych tabletek. Nie czytaj za dużo, głowa będzie lżejsza od stresu Tak samo jak No-spa ma kategorię C niby a co, jak tylko jakieś bóle czy coś to ją ładują. Prędzej duży stres więcej Ci a raczej dzidzi zaszkodzi niż te tabletki12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ale mnie dzis mdli okrutnie. Zeby to chocoaz nioslo jakos ulge w postaci randki z toaleta...a tu tylko mdlosci...
-
nick nieaktualnyNo nie wiadomo ile nie bralam trn suplement 3 msc ale przy becie 70 odstawilam. Nie wiedzialam ze nospa ma kat C czlowiek codziennie czegos nowego sie uczy :p
Myycha mnie tez mdli, juz od 2 tyg dwa kg spadly bo jesc nie umuem zbytnio no i nie cwicze a wczesniej dziennir bieznia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 09:42
-
Hej dziewczyny.
Ja też narazie biore Femibion. Dzisiaj mam to usg i trochę zaczynam się spinać. Siedzę w pracy i nie umiem się skupić. Myślę tlyko o tym, że dzisiaj jest ta wizyta i zastanawiam się czy wszytsko będzie ok. 12.04 byłam na pierwszej wizycie, po zrobionych wczesniej czterech testach domowych (wszystkie oczywiscie pozytywne). Na tej wizycie lekarz powiedział mi "najpierw zrobimy bete i zobaczymy czy jest Pani w ciązy, a po świetach będziemy sie martwić czy jest ona prawidłowa..." co za lekarz tak mówi.. Beta wyszła wtedy 914 a był to ok. 17 dpo, 34dc. I teraz sie zastanawiam i rozmóżdżam czy aby na pewno wszystko będzie ok. Dzisiaj liczyąc od pierwszego dnia ost.miesiączki jest 5tydzien i 5dzien. Mój narzeczony ciągle mi powtarza ze nie potrzebnie się tyle stresuję i że pewnie wszytsko będzie dobrze a mi już głupio przed nim ciągle się zamartwiać ale to silniejsze ode mnie -
Mini89 witamy
Myślę, że grupa fb może się sprawdzić po porodzie kiedy będziemy chciały pochwalić się maluszkami. Póki co ta forma forum bardzo mi akurat odpowiada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 09:55
Lady Savage, A85K, migiem lubią tę wiadomość
Lea
-
Witam się i ja dzisiaj, coś okropnego jaka pogoda. U nas deszcz ze śniegiem ja jestem okropnie zmulona, wogóle z łóżka nie wychodziłabym no ale jest dziecko już jedno więc są i obowiązki...
Ja biorę femibion (on zawiera kwasy dha) + witD+K2 + magnez+potas tyle z witamin
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Co do grupy na fb jestem za, ale dopiero w 2 trymestrze, jak już się wszyscy o ciąży dowiedzą bo nie chce by znajomi (albo co gorsza rodzina) dowiadywali się że dołączyłam do grudniówek 2017 chyba że będzie inna nazwa grupy
Ja zawiozłam dziecko do przedszkola i siedzę pod kocem z gorącą herbatą.... brrrrPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Kategoria C to niby, że nie jest wskazane branie takich leków w ciąży.
Jednakże lekarze dając to wybierają mniejsze zło, No-spa tak doraźnie zapewne nie zaszkodzi, jednak długotrwałe przyjmowanie czy ileś tygodni ciągle przed porodem może np. osłabiać napięcie mięśniowe u maluszków.
Odnośnie grupy na fb - dziewczyny które się boją, że ktoś będzie widział, że do takiej należycie, spoko, grupę można zrobić tzw. tajną i nikt nie będzie widział, że do niej należycie, tak samo w ustawieniach swego profilu można pozmieniać sporo rzeczy co mogą widzieć znajomi.
Jednak uważam, że tworzenie tej grupy już teraz jest za wcześnie. Moim skromnym zdaniem lepiej poczekać jeszcze z miesiąc, sporo dziewczyn jeszcze pewnie dołączymagdzia26 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
cześć
ja już po pobieraniu krwi. wypompowali że mnie 4 probowki i nawet nie bolało. u nas sypie taki śnieg że mąż caly czas pytał czy bezpiecznie zajechalam.
byłam po drodze w lidlu i udało mi się kupić to co chciałam:D
https://zapodaj.net/5bd327a85209b.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 10:13
Lady Savage, magdzia26, migiem lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Czuję się dziś jak na mega kacu... od rana boli mnie głowa, ziewam i zasypiam na siedząco w pracy Do tego co chwilę mdłości... okropne. Wyglądam jak 7 nieszczęść, jakbym tydzień nie spała. USG miałam w piątek, a już zastanawiam się czy wszystko ok... następne dopiero 28.04.
chicken lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:No niby tak ale podobno wit A i zrn szen w I trymestrze sa w kategorii x (w niektorych opisac C,D) czyli moga powodowac wady plodu, zarodka
-
ale się rozczesałam. Dzwonie umówić się na wizytę do gin- muszę mięć wizytę pilnie, endokrynolog zaleciła- i mówię pani w rejestracji, że potrzebuje pilnie wizyty, na co pani mówi, że sobota. Jakoś ją uprosiłam żeby była jutro. po czym pani pyta o numer tel, pesel i wiek ciąży. no to powiedziałam, że termin około miesiączki, ale przez bardzo silne bóle brzucha endokrynolog kazała nie zwlekać. Ona do mnie dostartowała, że ta wizyta mi nie potrzebna, że mogę poronić. Więc uprzejmie jej dalej tłumacze że progesteron mam wysoki, co skwitowała wielkim westchnięciem i dalej mówiła że czasami kobiety nie wiedzą że sa w ciąży bo te ciąże tak szybko obumierają.
No ale ja to wszystko przecież wiem. Starałam się o ciąże prawie 2 lata.
ale żeby obcej osobie, nie wiedząc jaka jest sytuacja, tym bardziej,ze to osoba postronna?
a teraz z tych emocji cała się trzese -
lola1 wrote:ale się rozczesałam. Dzwonie umówić się na wizytę do gin- muszę mięć wizytę pilnie, endokrynolog zaleciła- i mówię pani w rejestracji, że potrzebuje pilnie wizyty, na co pani mówi, że sobota. Jakoś ją uprosiłam żeby była jutro. po czym pani pyta o numer tel, pesel i wiek ciąży. no to powiedziałam, że termin około miesiączki, ale przez bardzo silne bóle brzucha endokrynolog kazała nie zwlekać. Ona do mnie dostartowała, że ta wizyta mi nie potrzebna, że mogę poronić. Więc uprzejmie jej dalej tłumacze że progesteron mam wysoki, co skwitowała wielkim westchnięciem i dalej mówiła że czasami kobiety nie wiedzą że sa w ciąży bo te ciąże tak szybko obumierają.
No ale ja to wszystko przecież wiem. Starałam się o ciąże prawie 2 lata.
ale żeby obcej osobie, nie wiedząc jaka jest sytuacja, tym bardziej,ze to osoba postronna?
a teraz z tych emocji cała się trzese