Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na wizytach
I dzień dobry
Może mi poprawicie humor wieściami z wizyt bo hehe pomimo fajnej bety nawet te yebaniutkie plamienia mnie prześladują. Choć zdaje sobie sprawę, że tym razem to i leki mogą mieć na to wpływ, ale cóż...
Ja mam mieć jutro wizyte niby, do mojego lekarza ogromne kolejki na nfz, ale kazał mi przyjść wyjąć kartkę i się najwyżej kłócić z panią w rejestracji, że tak mi kazał, bo czasem jakaś pinda się trafi. W sumie nie wiem czego się spodziewać po tej wizycie, mogłabym iść dopiero za tydzień, bo leki mam, no chyba, że tak na zapas to mi Luteine ze zniżką tylko da bo reszte i tak 100% płacę. Może zrobiłby usg, może byłoby widać tyci pęcherzyk, za tydzień jak bym poszła to serduszka też nie byłoby jeszcze i tak widać na 99%, no chyba, że jakimś cudem, bo to niby byłoby 6t równe, ale sprzęt gorszy niż u niego w gabinecie, także cudów bym się nie spodziewała. Chyba pójde dla świętego spokoju jutro a potem na kiedyś mnie wciśnie w poradni na później, a w międzyczasie do niego prywatnie pójdę pewnie.
Mi kazał brać magnez, mówi, że lepiej brać magnez regularnie niż no-spę, no chyba, że zajdzie taka potrzeba to i no-spę doraźnie. wit. D no cóż, w zimę to znakomita większość społeczeństwa ma niedobór a i w okresie letnim też, dawka 2000 jedn. raczej nikomu nie zaszkodzi, zawsze można zbadać sobie poziom wit. D3 zanim zacznie się ją brać. Witaminy to biorę teraz Femibion 1, do tego kw. foliowy 5mg. A tak poza tym to Encorton, Luteinę i Clexane.
Miłego dnia
P.S. W ciąży z córką przybyło mi 25 kg, spodni z przed ciąży na koniec ciąży to nawet na łydke nie mogłam wcisnąć Ale jakoś tak proporcjonalnie wszystko się rozłożyło, chociaż brzuch przeogromny wg mojej sylwetki był Pół roku po ciąży waga wróciła do stanu wyjściowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 07:12
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dla dziwwczyn lykajacych wit D pamiętajcie że ważne żeby ją brać z wit k2MK7
Ja w ciąży poprzedniej przytyłam z 12 kg i przez ostatnie 3 dni jeszcze 3 kg spuchlam po wyjściu ze szpitala miałam już tylko 6 kg na plusie a po 2 mc karmienia piersią -10 kg wg wagi sprzed ciąży ale miałam też specjalna dietę bo mój maluch ma alergie na mleko krowie (a ze ono w śladowych ilościach jest wszędzie więc mało co mogłam jeść ale to co mogłam jadłam w dużych ilościach bo byłam non stop głodna ) 3 Mc po porodzie wbilam się w dżinsy w które nie miescilam się przed zajściem w ciąże -
Wogole tak dla dziewczyn które są pierwszy raz w ciąży bardzo fajnym pomysłem jest robienie sobie zdjęć z powiększający brzuszkiem co miesiąc i później zrobienie takiego zestawienia ja tak robiłam z Nikosiem super pamiątka
mycha91, Zołzimagic lubią tę wiadomość
-
Ja też schudłam oczywiście po 2 ciąży tak wzięłam się za dietę i ćwiczenia, że miałam lepsza figurę niż kiedykolwiek. Chodzi mi jedynie o okres 3trymsetru kiedy już ani nie chciałam mieć zdjęć robionych ani oglądać siebie w lustrze bo wyglądałam jak słon
-
Witam się w ten brzydki, zimny i śniegowy poranek. Pogoda zwariowała
Nola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Angie 31 wrote:U mnie to samo ale ja i tak będę chodzić prywatnie do lekarza bo w Szwecji usg robią tylko 4 razy w ciągu 9 m-cy !
Z tym USG to w PL też mówią, że 4 wystarczy. Oczywiście jak wszystko jest w porządku.
Kiedyś czytałam o badaniach jakiegoś Rosjanina, który stwierdził, że ADHD wynika właśnie z częstych USG w czasie ciąży.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyTizzi dziekuje nawet nie jest zle mdlosci od czasu do czasu troche sie martwie bo do bety bralam witaminy kompleks w tym jest wit A (retinol) w dawce 100% dziennego zapotrzebowania i żeń szen zakazany w ciazy. Pocieszam sie ze to sam poczatek byl...ale strach jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 08:32
Tizzi lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Witam i ja moge do was dolaczyc?? termin 20.12
witam i gratulujeAmus87 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyJa w 1 ciazy przytylam 40 kg ale z wlasnej winy. Przed ciaza schudlam przez 4 msc na dukanie 35 potem przez pol roku wage utrzymywalam (diete tez) ale w ciazy musialam przerwac wiadomo teraz sie pilnuje bo nadal jestem otyla i musze uwazac na wage.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 08:31
-
Magdzia super pomysl, tez tak bede robic, zacznę gdzies od 9 tygodnia. Dziewczyny jaki jest mniej wiecej koszt badan prenatalnych w 12/13 tyg ciazy ? Tu w Niemczech raczej nie bede miala robionych (Dziewczyny z Niemiec orientujecie sie, jak to.jest z tymi badaniami tutaj?) I mysle o zrobieniu ich w Pl.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Witam nowe mamusie
Gratuluję pozytywnych wizyt i super zdjęć groszków
Trzymam kciuki za najbliższe wizyty
Ja biorę na razie sam kwas foliowy.
Ostatnio Was tylko podczytuję bo nie jestem w stanie wysiedzieć przy kompie.Tak mi siadł krzyż (w wakację miałam rwę kulszową) ,że najlepiej jakbym wisiała w powietrzu, wtedy by nie bolało Do tego jestem mega przeziębiona.Byłam u lekarza z pytaniem czy mogę coś brać na ten krzyż, tak jak sie spodziewałam- NIE ,jeśli już nie będę w stanie sie ruszać to ew jedna tabletkę na dzień paracetamolu.trzeba przeczekać, samo przejdzie
A ja nie wytrzymałam i zapisałam się jutro na USG. Znając mojego lekarza miałabym je dopiero 10-11 tydzień. Chciałam zmienić na jakiegoś z NFZ,ale jak juz znalazłam dobrych to terminy......styczeń,luty 2018 No cóż, zostaję przy tym by mieć badania za free a biegać będe prywatnie.
Tizzy wpisz mnie prosze jeszcze na wizytę jutro 20.04
Ja w poprzedniej ciąży też miałam porcelanowego przyjaciela,ni rozstawał się ze mną tak do 16 tyg a sporadycznie do 18Tizzi lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Magdzia super pomysl, tez tak bede robic, zacznę gdzies od 9 tygodnia. Dziewczyny jaki jest mniej wiecej koszt badan prenatalnych w 12/13 tyg ciazy ? Tu w Niemczech raczej nie bede miala robionych (Dziewczyny z Niemiec orientujecie sie, jak to.jest z tymi badaniami tutaj?) I mysle o zrobieniu ich w Pl.
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Dziewczyny a orientujecie sie moze jak to z tymi lekami o ktorych pisalam wyzej ??