Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam tragiczne wspomnienia odnosnie lekarza ktory twierdzil ze nie wolno robic czesto usg, okazalo sie ze nie wiedzial ani on ani ja ze moje dziecko nie rosnie, dopiero wiz kontrolna u innego-szpital-porod. Tak wiec ja nie mysle wariowac ale raz na trzy tyg to mus. Ew raz.na dwa czesciej sensu nie widze. Chyba ze sa jakies.krwiaki,ew cos nie tak to wiadomo ze trzeba. Ja ide dopiero za dwa tygodnie chyba ze cos mnie zaniepokoi. Musze zbadac glukoze bo wyszla wyzsza:(Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Anuśka jasne że możesz zostać jak nam życie, to mimo że ja mam na początek grudnia, to urodzę wcześniej, a ty możesz przenieść dzieciątko na początek grudnia te terminy są wyzanczone, by wyznaczyć :p a rzeczywiscie dzieciaki rodzą sie kiedy chcą
A85K, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Anuśka...G wrote:No i już się zdenerwowałam...dobra to jeszcze raz. Święta i nas spokojnie, w piątek przed miałam wizytę, noszę w brzuszku 1,5 cm szczęścia, wyniki ok tylko tarczyca blisko granicy więc dostałam tab. A i termin mam na 30 listopada...ale mam nadzieję że mogę zostać: )
Spora dzidzia chyba będzie chłopak
Jak na 6+2 to bardzo ładnie
Zostań kochana ... u mnie dzisiaj na Usg dzidzia mierzyła 8,6 mm I od ostatniej wizyty 10.04 urosła 4,3 mm ...pewnie znowu dziewczynka będzie bo jak patrzyłam na zdjęcie Usg z poprzedniej ciąży w 7 tyg. córka mierzyła 0,9 mm .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 19:58
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Laura
-
Lady Savage wrote:Anuśka jasne że możesz zostać jak nam życie, to mimo że ja mam na początek grudnia, to urodzę wcześniej, a ty możesz przenieść dzieciątko na początek grudnia te terminy są wyzanczone, by wyznaczyć :p a rzeczywiscie dzieciaki rodzą sie kiedy chcą
Masz racje moja pierwsz córka urodziła się tydzień po terminie ( poród wywoływany tabletkami ) , druga 2 tyg. I 2 dni przed terminem a trzecia dzień po terminie
Laura
-
emilydread wrote:W zeszły wtorek bylo0.50cm, więc Fasola urosła 7 mm. A Ty się Kochana nie denerwuj, każde dzidzi rośnie w swoim tempie :* lekarz mówił Ci ze jest ok to znaczy że jest okej spokojnie!
Dziękuje ...każde dziecko rośnie w swoim tempie najważniejsze , że z dzidzią jest wszystko dobrze
Laura
-
Ja mam mieszane uczucia , strach myślałam że beta ok według kalkulatora belly w normie , ale nastraszyła mnie koleżanka że według jej obliczeń powinnam mieć około 1300 , dziś teoretycznie mam 4t1dz sama nie wiem co myśleć niby jestem spokojna w środku nie czuję żeby się coś niepokojącego działo nic mnie nie boli , tylko mam wrażliwe piersi eh a gdzie tu do 11 maja wytrzymać , mąż mnie już wyzywa że słucham koleżanki , testy z dnia na dzień ciemnieją , sama nie wiem .
HCG podwaja się co 1 dni 9 godzin (33 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 222 mlU/ml (174.1%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
taki jest opis -
Kaka - koleżanka niech się w puknie w ten pusty łeb za przeproszeniem...
Takie teksty jak wygłasza twoja koleżanka niezmiernie mnie denerwują. A może to jednak nie jest koleżanka?
Jak wiesz, nie liczy się jednorazowa wartość a przyrost i beta jest ładna z przyrostu jak i z ogólnej wartości na ten czasA85K, magdzia26, Tizzi lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
kaka470 wrote:Ja mam mieszane uczucia , strach myślałam że beta ok według kalkulatora belly w normie , ale nastraszyła mnie koleżanka że według jej obliczeń powinnam mieć około 1300 , dziś teoretycznie mam 4t1dz sama nie wiem co myśleć niby jestem spokojna w środku nie czuję żeby się coś niepokojącego działo nic mnie nie boli , tylko mam wrażliwe piersi eh a gdzie tu do 11 maja wytrzymać , mąż mnie już wyzywa że słucham koleżanki , testy z dnia na dzień ciemnieją , sama nie wiem .
HCG podwaja się co 1 dni 9 godzin (33 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 222 mlU/ml (174.1%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
taki jest opis
Kaka ja w 4+1 miałam 227 mój Groszek rośnie i ma się dobrze. A co do koleżanek, przyjaciółek itp. Każda z nas jest inna. A takie informacje to o kant stołu rozbić.
Czasami mam ochotę zamknąć buźki i moim znajomym czy rodzinie. Jedz wszystko, żeby dziecko nie było alergikiem. Gdzie będziesz rodzić itp. Co druga to mądrzejsza.
Nie przejmuj się. Myśl pozytywnie. Wg Twojego suwaczka masz prawidlowe przyrosty. Kiedy masz kolejną wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 20:43
A85K, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
kaka470 wrote:Dziękuje dziewczyny jestem troszkę spokojniejsza wizytę mam 11 maja
Powinnyśmy sobie pomagać 11 maja to juz będzie wizyta serduchowa superkaka470 lubi tę wiadomość
-
lolapola wrote:Hej. Na początek chciałam sie przywitać i pogratulować wszystkim szczesciarom
Hej. Powiedz coś o sobie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 22:36
-
Tyle napisałam a tu tylko początek sie wyswietlil:/
Od kilka dni Was czytam i w końcu odważyłam sie dołączyć.
W piątek wyszedł mi pozytywny test. Według jakiegoś kalendarza internetowego wychodzi ze w tej chwili chyba mam 6 tydzien. Zrobiłam dzis bete, wynik to 8188 wiec chyba dobrze. W czwartek wieczorem mam wizytę u lekarza. Jestem jednak zestresowana bo od tygodnia pobolewa mnie brzuch jak na @. Rozmawiałam ze znajoma ktora ma trojke dzieci i mówi ze za każdym razem miała taki bol. U mnie to dosłownie kilka razy dziennie, bardzo delikatne, po kilkunastu sekundach przechodzi. Nie wiem czy zrobic jeszcze w czwartek rano znowu bete czy poczekać do wieczora na wizytę? Boje sie ponieważ w zeszłym roku miałam ciaze pozamaciczna. Objawy jednak były inne niż te które teraz mam. Pobolewają mnie piersi, chodzę częściej siku i jestem ogólnie delikatnie zmęczona. Tyle z objawów.
Wachciowa, A85K, Tizzi, kaka470, migiem lubią tę wiadomość
-
lolapola wrote:Tyle napisałam a tu tylko początek sie wyswietlil:/
Od kilka dni Was czytam i w końcu odważyłam sie dołączyć.
W piątek wyszedł mi pozytywny test. Według jakiegoś kalendarza internetowego wychodzi ze w tej chwili chyba mam 6 tydzien. Zrobiłam dzis bete, wynik to 8188 wiec chyba dobrze. W czwartek wieczorem mam wizytę u lekarza. Jestem jednak zestresowana bo od tygodnia pobolewa mnie brzuch jak na @. Rozmawiałam ze znajoma ktora ma trojke dzieci i mówi ze za każdym razem miała taki bol. U mnie to dosłownie kilka razy dziennie, bardzo delikatne, po kilkunastu sekundach przechodzi. Nie wiem czy zrobic jeszcze w czwartek rano znowu bete czy poczekać do wieczora na wizytę? Boje sie ponieważ w zeszłym roku miałam ciaze pozamaciczna. Objawy jednak były inne niż te które teraz mam. Pobolewają mnie piersi, chodzę częściej siku i jestem ogólnie delikatnie zmęczona. Tyle z objawów.
A bierzesz jakieś leki? My na silne bóle z zalecenia gina bralysmy no-spe i magnez. Betę możesz zrobić dla własnego spokoju, jednak powyżej 1000 ona przyrasta słabiej- nie panikuj w razie czego. wierzę że będzie ok.