X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja nie wiem jak o ciazy powiedziec przyjaciolce.... Ona sie o 1 dziecko stara juz mega dlugo a nam sie udalo....wiem ze ją to zaboli :(
    Oj :( delikatna sprawa... my z siostrą zaszłyśmy w ciąże w tym samym czasie z pierwszą córką ale siostra poroniła i to była dla niej tragedia jak ja chodziłam w ciąży. Swoje przepłacze i tak nic nie poradzisz... jak jak się spotykałam z siostrą to wogóle nie rozmawiałyśmy o ciąży ani nic o dziecku, rozumialam że nie chce.

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze ponad tydzień do wizyty no masakra jakaś! :):):)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya ja mam do 3.05 jeszcze az dwa tygodnie. Normalnie cwicze swoja cierpliwosc :D

• nesairah Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Kurde ja nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze ponad tydzień do wizyty no masakra jakaś! :):):)

Ja też ponad tydzień czekania mam jeszcze... a nie ma chwili żebym nie myślała, czy wszystko ok. Myślę też kiedy zrobić badania, które zlecił mi lekarz. Chyba w poniedziałek pójdę do laboratorium, to jakiś krok do przodu ;D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya o kurcze straszna tragedia :( wspolczuje, to byla bardzo trudna sytuacja :( nie wyobrazam sobie nawet :(

Nie wiem jak jej to powiem, ona ostatnio mowila ze nawet nie potrafi sie spotykac z kolezankami ktore zaszly, obce ciaze jej tak nie " przeszkadzaja" ona ma za tydz testowac a moze tez im wyszlo

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to bardzo dobrze z własnego doswiadczenia... w sierpniu ja poronilam a za dwa tyg okazało się że moja siostra która mieszka dom obok nas jest w ciąży...my bardzo chcieliśmy drugie dziecko staraliśmy się pół roku dla mnie to był koniec świata do tej pory mi ciężko ona teraz jest na końcówce ja miałam wtedy termin na 1 kwietnia... ale nieczyja wina starałam sobie to tłumaczyć bo nie chciałam żeby jej było przykro

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:

Ja też mam na 2.05 ...jestem niecierpliwa I dłuży mi się...ja piernicze jeszcze albo aż 11 dni.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dopiero 11 maja :) ale czas szybko leci :) wolę iść 11 na umówioną wizytę niż szybciej z powodu jakichś problemów :)

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A czy mi też mogłabyś podrzucić tą diete?

JUSTYNA i Joosefin, wsłałam wam wiadomości na priv, odpiscie, to zaraz wam podeślę te diety, dieta jest ustawiona pod kobietę z wagą 120 kg i ryzykiem wysapienia cukrzycy, bo przy takiej wadzie takie ryzyko jest spore.

Jooozefka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    A stosujecie juz jakies kremy ?

odnosnie kremów, co sądzicie o wiadomości na blogu mamaginekolog, że kremy utrudniają robienie usg, myślicie że to prawda?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda, każda substancja zawierająca tłuszcze powoduje nieprawidłowe rozpraszanie fal podczas usg. Dlatego żele usg są na bazie wody :-)

Nola lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja ważę 56 kg przy wzroście 166cm ogólnie jestem typem strasznego żarłoka i teraz w ciąży od 2 dni strasznie podjadam Mąż mi kupił zapas gum mamby i chipsow i nie mogę się opanować :) i tu pytanie jecie chipsy to swinstwo w ciazy teraz? ja wczoraj, dzisiaj troche przesadzam tym bardziej ze w nocy mialam bol zoladka i wymiotowalam :/ ale non stop jestem glodna na smieciowe zarcie! Masakra jakas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:44

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej dziewczyny ja ważę 56 kg przy wzroście 166cm ogólnie jestem typem strasznego żarłoka i teraz w ciąży od 2 dni strasznie podjadam Mąż mi kupił zapas gum mamby i chipsow i nie mogę się opanować :) i tu pytanie jecie chipsy to swinstwo w ciazy teraz? ja wczoraj, dzisiaj troche przesadzam tym bardziej ze w nocy mialam bol zoladka i wymiotowalam :/ ale non stop jestem glodna na smieciowe zarcie! Masakra jakas :)

nola ja nie mogę ważę 120 kg przy wzroście 170, mi nie wolno przytyć więcej jak 8 kg, w zeszłej ciaży jadłam może dlatego z 96 kg zrobiło się 124 kg. Urodziłam zdrową córkę, ale jakie problemy z cukrem miałam pod koniec ciąży, insulinę musiałam brać, wiem że można to uniknąc, dlatego unikam.

No ale każdy z nas jest inny, każdy organizm, i ciaża jest inna. Rób co uważasz za słuszne, znam osoby które pierwszy trymestr spędziły w mc donalds, pizzeriach i na filmie i chipsach, i nic im nie jest. Al jedno jest pewnie, są to puste kalorie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:52

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze wymioty za mna. Dokladnie w tym samym dniu, co w drugiej ciazy...
    Ja w ciazach uzywalam Serii Palmers. Teraz pewnie tez uzywa bede. Moze tendecji nie mam, ale zero rozstepow. A juz teraz smaruje balsamem brzuch, nogi - tym nivea pod prysznic :P

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nie wiem jak jej to powiem, ona ostatnio mowila ze nawet nie potrafi sie spotykac z kolezankami ktore zaszly, obce ciaze jej tak nie " przeszkadzaja" ona ma za tydz testowac a moze tez im wyszlo

Mam ten sam problem.w rodzinie wszyscy wiedzą ale z pracy nikt.i ta moja koleżanka stara się od 12 lat ma 41 lat i ivf też nie pomoglo jednak ukrywać nie będę i przy najbliższej okazji powiem .
    Ja przechodziłam ciężko wszystkie ciąże koleżanek ale byłam wdzięczna że nie ukrywaly przede mną z litości.
    Po kilku dniach ból żal minął i było super.
    Jednak moja kuzynka kiedy staralysmy się obydwie opowiadała mi wszystko jaki ma sluz że kuje itp a o ciąży powiedziała mi dopiero w 4 m-cu wszyscy wiedzieli tylko nie ja ! To było chyba gorsze od ukrywania i siedzenia cicho.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Można sobie pozwolić jasne ale żeby chipsy nie zastępowały normalnych posiłków:) czyli wszytsko w granicach rozsądku

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cukrzyve w 1 ciazy ale opanowalam dieta po ciazy cukrzycy nie mialam ale nietolerancje glukozy. Teraz jak jem wg diety mam cukier ok poposilkowy ( na czczo mam ok 90-95) jak zjem cos zakazanego cukier o posilku wysoki.wiec sie pilnuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 15:34

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja nie wiem jak o ciazy powiedziec przyjaciolce.... Ona sie o 1 dziecko stara juz mega dlugo a nam sie udalo....wiem ze ją to zaboli :(
    A u mnie siostra stara się od 3 lat teraz jak się dowiedziała o mojej ciąży kolejnej to jest obrazona. 2 tygodnie na mnie nawet nie spojrzała i gdyby mogła to chyba by mnie udusila. Myślałam że będzie smutna czy coś, ale tylko przez 10min później poprostu jakby uważała że zrobiłam to specjalnie tylko jej na złość... więc życzę by przyjaciółce było tylko przykro ale też cieszyła się twoim szczęściem.

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jutro czeka mnie podróż.... 5h w samochodzie, a później wesele. Mam nadzieję, że nie będzie sensacji w samochodzie. A wesele sama nie wiem jak przetrwam, zwykle o 21 padam na twarz.
    W takiej sytuacji jak się obecnie czuje i gdybym miała teraz jakieś wesele musiałabym chyba odmówić albo musiałabym nafaszerowac się jakimś aviomarinem :D

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    A stosujecie juz jakies kremy ?
    Ja mam oliwke przeciw rozstępom z rossmana ale z systematycznościa to u mnie ciężko

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ