X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Witaj u mnie też dość spora różnica moj synek ma 9 lat :-)

U mnie między maluchem a najstarszą córą będzie 18 lat. Widzę,że Twój synuś z grudnia :) Moja córa ze stycznia 2008 :)

<3Wbwmp2.png <3
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Hej chciałabym sie do Was nieśmiało przyłączyć. Według kalkulatora termin porodu 01.12.2017. Dziś zrobiłam weryfikacje bety i ładnie przyrasta

Angie31 - hej, tez tu jesteś :) ciekawe kiedy reszta z ostatniego bumu pozytywnych bet tu zajrzy :)

Hej kochana kciukalam Mocno!
    Mam nadzieję że szybko do nas dojdą:-)
    11 kwietnia to dobra data ja mam na 5 tylko dlatego by potwierdzić ciążę i zrobić kolejną betę.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    U mnie między maluchem a najstarszą córą będzie 18 lat. Widzę,że Twój synuś z grudnia :) Moja córa ze stycznia 2008 :)

Oj to duża różnica ale jaką pomoc będziesz miała:-)
    Synek jest z 5 grudnia teraz twrm7n mam wg of 6 grudzień a z innej aplikacji też 5 grudzień. Może będzie miał prezent na urodziny ❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Umówiłam sie na 11.04 ale nie wiem czy to nie za wcześnie na serducho bo ja jestem dopiero 12dpt ( ze względu na długi protokół owulacji była jakiś tydzień później niż normalnie powinna być
    W 23 dniu życia płodu zaczyna bić mu serduszko....możliwe jest , że usłyszysz serduszko :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    Ja mam wizytę 5.04. Tak sobie teraz myślę,że chyba trochę za wcześnie,no ale zobaczymy
    Powinno już coś widać a przy dobtym sprzęcie może nawet sserduszko słychać.
    Ja mam wizytę na 4 kwietnia mam nadzieję ,że coś zobaczymy ale moja pani ginekolog nie ma možliwości , żeby posłuchać tak więc jeśli będzie wszystko dobrze to umówię się na prywatną wizytę.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Oj to duża różnica ale jaką pomoc będziesz miała:-)
    Synek jest z 5 grudnia teraz twrm7n mam wg of 6 grudzień a z innej aplikacji też 5 grudzień. Może będzie miał prezent na urodziny ❤
    Kiedy chcesz powiedzieć synkowi ? Ja mam córeczkę która w tym roku kończy 7 lat i zastanawiam sie kiedy i jak jej to powiedzieć. Chciałabym zrobic cos fajnego bo bardzo chce mieć rodzeństwo

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    U mnie niby wszystko Ok, czasem wieczorkiem brzuch mnie pobolewa
    A mdłości ? Ja to denerwuje się wizytą z dolegliwości to częstsze siusianie, senność I bóle gľowy....ale zobaczymy co jeszcze dojdzie :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    A mdłości ? Ja to denerwuje się wizytą z dolegliwości to częstsze siusianie, senność I bóle gľowy....ale zobaczymy co jeszcze dojdzie :-)
    Z tym sisusianiem to mam tak ciagle bo staram sie pic dużo wody, senność i zmęczenie jest ale skutecznie w pracy podnoszą mi ciśnienie. Mnie bolą plecy. Pamietam ze cała ciąże męczyłam sie z tymi plecami. Mam nadzieje ze mdłości mnie ominą bo nienajlepszej je wspominam :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać z bożonarodzeniowymi mamusiami :)

Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz betę, wynik 1940 mlU/ml, jest to 4 tydzień ciąży. Wcześniej robiłam trzy domowe testy z moczu i wszystkie wyszły pozytywne.
    Od dziś jesteśmy pewni - udało się i jestem w ciąży :D

Belly wyznaczył mi datę porodu na 9 grudnia.

A Wy kiedy dowiedziałyście się o ciąży, na kiedy macie ustalony termin porodu?
    Wszystkim życzę zdrowia i Bożej opieki :)

Wachciowa, Jooozefka, magdzia26, Tizzi, A85K, Nola, Krokodylica lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti witaj :) mamy wizytę w ten sam dzień i termin też taki sam :)

Jaka gratulacje :) Beta jest naprawdę świetna :)

Dopisalam Was do naszej listy z terminami porodów na 1 str tego wątku

Mam nadzieję, że z tych mdłości nie zrobią się wymioty. Strasznie szybko mnie złapało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 23:04

JaKa lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Z tym sisusianiem to mam tak ciagle bo staram sie pic dużo wody, senność i zmęczenie jest ale skutecznie w pracy podnoszą mi ciśnienie. Mnie bolą plecy. Pamietam ze cała ciąże męczyłam sie z tymi plecami. Mam nadzieje ze mdłości mnie ominą bo nienajlepszej je wspominam :)
    Ja w żadnej z trzech ciąż nie miałam mdłości bardziej byłam I jestem zmęczona I senna.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Chciałam się przywitać z bożonarodzeniowymi mamusiami :)

Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz betę, wynik 1940 mlU/ml, jest to 4 tydzień ciąży. Wcześniej robiłam trzy domowe testy z moczu i wszystkie wyszły pozytywne.
    Od dziś jesteśmy pewni - udało się i jestem w ciąży :D

Belly wyznaczył mi datę porodu na 9 grudnia.

A Wy kiedy dowiedziałyście się o ciąży, na kiedy macie ustalony termin porodu?
    Wszystkim życzę zdrowia i Bożej opieki :)
    Ja pierwszy test zrobiłam w sobotę był to 27 dzień cyklu a temperatura wysoka coś mi mówiło , że jednak się udało ... biegunka , zmęczenie no I ta wysoka temperatura wiedziałam, że jest coś na żeczy ...dwie tłuste kreseczki 13 dpo :-).
    Ja mam termin na 4 grudnia w poniedziałek.

JaKa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Tizzi U mnie piersi też mocno bolą przy chodzeniu, w ogóle mam wrażenie, że jestem jakaś spuchnięta :(

U mnie w piątek szykuje się firmowa impreza... i już widzę pytania, dlaczego się nie napiję. W pierwszej ciąży też tak było (akurat na weselu), nie wiedziałam co mówić, a ciążą nie chciałam się chwalić. Teraz chyba zrzucę wszystko na leki :D
    Ja mam to samo, pojawiły się poranne mdłości i teraz nie wiem z czego to i czuje się właśnie taka spuchnięta czy to normalne, Hmm

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dzieciaczki rodzą się w grudniu? :)))

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwią mnie bóle podbrzusza. :( bóle miesiączkowe. Czy to jest normalne? Boję się strasznie o naszego Groszka. ;(

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Martwią mnie bóle podbrzusza. :( bóle miesiączkowe. Czy to jest normalne? Boję się strasznie o naszego Groszka. ;(
    Bóle podbrzusza w tym czasie to normalka, ja tez mam. Trzeba sie obserwować i jak będzie cos niepokojącego to do lekarza

A ja spać nie mogę z tych emocji :(

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć! Termin porodu 4 grudnia 2017 :) Juz wczoraj przeglądałam z wypiekami na twarzy wszystkie wasze wpisy i imponujący postęp w coraz liczniejszej grupie ale przez to że rok temu w maju miałam poronienie bea nie przyrastała odpowiednio i skończylo sie wstretna operacja musialam poczekac do drugiej bety (ktora robilam wczoraj wieczorem - serce by mi peklo jak byloby cos nie tak i nie moglabym do was dolaczyc ale...hurra!!! Beta w 30dc 113,07 a w 33dc 288!!!! Dziekuje Bogu jestem najszczesliwsza na swiecie tak pragne tego muszka i jestem dumna byc w Waszej grupie :) Laski to byl ostatni rzut na tasme aby rodzic i miec dzidziusie w 2017 roku! Damy rade! Pozdrawiam Was wszystkie

Tizzi, magdzia26, Wachciowa, JaKa, A85K, Justya85, Krokodylica lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje pare szczegółów już kocham Was wszystkie hehe ale jak każda z Nas szukam bratniej duszy tzn kogos w identycznej sytuacji Otoz ost mies 27 luty, poczecie pewnie kolo 12marca, wojewodztwo Slaskie, pierwsza wizyta jutro (tylko dlatego ze moj gin wyjezdza na 2 tygodnie), 30 lat bedzie w maju :), rok staran i smutku po majowej stracie, tendencje do torbieli w liceum laparoskopia teraz w maju niestety laparotomia, objawy bole na poczatku mialam jak na okres, powiekszone piersi, czestomocz, ciagniecie w pachwinach i pociesze wszystkie zarloczki ze apetyt mam jak slon :) martwie sie bo wokol same zarazki wszyscy chorzy i tez jestem na granicy kicham juz i katar mam...Pozdrawiam wszystkie mamuski Grudzien 2017

Wachciowa, JaKa, Jooozefka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wpiszesz mnie prosze? Na 4grudnia? Tak wyznaczyl mi bellybestDzieluje :*

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Bóle podbrzusza w tym czasie to normalka, ja tez mam. Trzeba sie obserwować i jak będzie cos niepokojącego to do lekarza

A ja spać nie mogę z tych emocji :(
    haha ja tez spac nie moge z tych emocji :) bedziemy sie tak wszystkie godzina po godzinie budzic to bedzie cyrk :) i tak do grudnia hehe Powiem Wam ze to najpiekniejszy prezent na Mikolaja i Boze Narodzenie

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ