X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Witaj u mnie też dość spora różnica moj synek ma 9 lat :-)

U mnie między maluchem a najstarszą córą będzie 18 lat. Widzę,że Twój synuś z grudnia :) Moja córa ze stycznia 2008 :)

<3Wbwmp2.png <3
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Hej chciałabym sie do Was nieśmiało przyłączyć. Według kalkulatora termin porodu 01.12.2017. Dziś zrobiłam weryfikacje bety i ładnie przyrasta

Angie31 - hej, tez tu jesteś :) ciekawe kiedy reszta z ostatniego bumu pozytywnych bet tu zajrzy :)

Hej kochana kciukalam Mocno!
    Mam nadzieję że szybko do nas dojdą:-)
    11 kwietnia to dobra data ja mam na 5 tylko dlatego by potwierdzić ciążę i zrobić kolejną betę.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    U mnie między maluchem a najstarszą córą będzie 18 lat. Widzę,że Twój synuś z grudnia :) Moja córa ze stycznia 2008 :)

Oj to duża różnica ale jaką pomoc będziesz miała:-)
    Synek jest z 5 grudnia teraz twrm7n mam wg of 6 grudzień a z innej aplikacji też 5 grudzień. Może będzie miał prezent na urodziny ❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Umówiłam sie na 11.04 ale nie wiem czy to nie za wcześnie na serducho bo ja jestem dopiero 12dpt ( ze względu na długi protokół owulacji była jakiś tydzień później niż normalnie powinna być
    W 23 dniu życia płodu zaczyna bić mu serduszko....możliwe jest , że usłyszysz serduszko :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    Ja mam wizytę 5.04. Tak sobie teraz myślę,że chyba trochę za wcześnie,no ale zobaczymy
    Powinno już coś widać a przy dobtym sprzęcie może nawet sserduszko słychać.
    Ja mam wizytę na 4 kwietnia mam nadzieję ,że coś zobaczymy ale moja pani ginekolog nie ma možliwości , żeby posłuchać tak więc jeśli będzie wszystko dobrze to umówię się na prywatną wizytę.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Oj to duża różnica ale jaką pomoc będziesz miała:-)
    Synek jest z 5 grudnia teraz twrm7n mam wg of 6 grudzień a z innej aplikacji też 5 grudzień. Może będzie miał prezent na urodziny ❤
    Kiedy chcesz powiedzieć synkowi ? Ja mam córeczkę która w tym roku kończy 7 lat i zastanawiam sie kiedy i jak jej to powiedzieć. Chciałabym zrobic cos fajnego bo bardzo chce mieć rodzeństwo

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    U mnie niby wszystko Ok, czasem wieczorkiem brzuch mnie pobolewa
    A mdłości ? Ja to denerwuje się wizytą z dolegliwości to częstsze siusianie, senność I bóle gľowy....ale zobaczymy co jeszcze dojdzie :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    A mdłości ? Ja to denerwuje się wizytą z dolegliwości to częstsze siusianie, senność I bóle gľowy....ale zobaczymy co jeszcze dojdzie :-)
    Z tym sisusianiem to mam tak ciagle bo staram sie pic dużo wody, senność i zmęczenie jest ale skutecznie w pracy podnoszą mi ciśnienie. Mnie bolą plecy. Pamietam ze cała ciąże męczyłam sie z tymi plecami. Mam nadzieje ze mdłości mnie ominą bo nienajlepszej je wspominam :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać z bożonarodzeniowymi mamusiami :)

Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz betę, wynik 1940 mlU/ml, jest to 4 tydzień ciąży. Wcześniej robiłam trzy domowe testy z moczu i wszystkie wyszły pozytywne.
    Od dziś jesteśmy pewni - udało się i jestem w ciąży :D

Belly wyznaczył mi datę porodu na 9 grudnia.

A Wy kiedy dowiedziałyście się o ciąży, na kiedy macie ustalony termin porodu?
    Wszystkim życzę zdrowia i Bożej opieki :)

Wachciowa, Jooozefka, magdzia26, Tizzi, A85K, Nola, Krokodylica lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti witaj :) mamy wizytę w ten sam dzień i termin też taki sam :)

Jaka gratulacje :) Beta jest naprawdę świetna :)

Dopisalam Was do naszej listy z terminami porodów na 1 str tego wątku

Mam nadzieję, że z tych mdłości nie zrobią się wymioty. Strasznie szybko mnie złapało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 23:04

JaKa lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Z tym sisusianiem to mam tak ciagle bo staram sie pic dużo wody, senność i zmęczenie jest ale skutecznie w pracy podnoszą mi ciśnienie. Mnie bolą plecy. Pamietam ze cała ciąże męczyłam sie z tymi plecami. Mam nadzieje ze mdłości mnie ominą bo nienajlepszej je wspominam :)
    Ja w żadnej z trzech ciąż nie miałam mdłości bardziej byłam I jestem zmęczona I senna.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Chciałam się przywitać z bożonarodzeniowymi mamusiami :)

Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz betę, wynik 1940 mlU/ml, jest to 4 tydzień ciąży. Wcześniej robiłam trzy domowe testy z moczu i wszystkie wyszły pozytywne.
    Od dziś jesteśmy pewni - udało się i jestem w ciąży :D

Belly wyznaczył mi datę porodu na 9 grudnia.

A Wy kiedy dowiedziałyście się o ciąży, na kiedy macie ustalony termin porodu?
    Wszystkim życzę zdrowia i Bożej opieki :)
    Ja pierwszy test zrobiłam w sobotę był to 27 dzień cyklu a temperatura wysoka coś mi mówiło , że jednak się udało ... biegunka , zmęczenie no I ta wysoka temperatura wiedziałam, że jest coś na żeczy ...dwie tłuste kreseczki 13 dpo :-).
    Ja mam termin na 4 grudnia w poniedziałek.

JaKa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Tizzi U mnie piersi też mocno bolą przy chodzeniu, w ogóle mam wrażenie, że jestem jakaś spuchnięta :(

U mnie w piątek szykuje się firmowa impreza... i już widzę pytania, dlaczego się nie napiję. W pierwszej ciąży też tak było (akurat na weselu), nie wiedziałam co mówić, a ciążą nie chciałam się chwalić. Teraz chyba zrzucę wszystko na leki :D
    Ja mam to samo, pojawiły się poranne mdłości i teraz nie wiem z czego to i czuje się właśnie taka spuchnięta czy to normalne, Hmm

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dzieciaczki rodzą się w grudniu? :)))

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwią mnie bóle podbrzusza. :( bóle miesiączkowe. Czy to jest normalne? Boję się strasznie o naszego Groszka. ;(

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Martwią mnie bóle podbrzusza. :( bóle miesiączkowe. Czy to jest normalne? Boję się strasznie o naszego Groszka. ;(
    Bóle podbrzusza w tym czasie to normalka, ja tez mam. Trzeba sie obserwować i jak będzie cos niepokojącego to do lekarza

A ja spać nie mogę z tych emocji :(

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć! Termin porodu 4 grudnia 2017 :) Juz wczoraj przeglądałam z wypiekami na twarzy wszystkie wasze wpisy i imponujący postęp w coraz liczniejszej grupie ale przez to że rok temu w maju miałam poronienie bea nie przyrastała odpowiednio i skończylo sie wstretna operacja musialam poczekac do drugiej bety (ktora robilam wczoraj wieczorem - serce by mi peklo jak byloby cos nie tak i nie moglabym do was dolaczyc ale...hurra!!! Beta w 30dc 113,07 a w 33dc 288!!!! Dziekuje Bogu jestem najszczesliwsza na swiecie tak pragne tego muszka i jestem dumna byc w Waszej grupie :) Laski to byl ostatni rzut na tasme aby rodzic i miec dzidziusie w 2017 roku! Damy rade! Pozdrawiam Was wszystkie

Tizzi, magdzia26, Wachciowa, JaKa, A85K, Justya85, Krokodylica lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje pare szczegółów już kocham Was wszystkie hehe ale jak każda z Nas szukam bratniej duszy tzn kogos w identycznej sytuacji Otoz ost mies 27 luty, poczecie pewnie kolo 12marca, wojewodztwo Slaskie, pierwsza wizyta jutro (tylko dlatego ze moj gin wyjezdza na 2 tygodnie), 30 lat bedzie w maju :), rok staran i smutku po majowej stracie, tendencje do torbieli w liceum laparoskopia teraz w maju niestety laparotomia, objawy bole na poczatku mialam jak na okres, powiekszone piersi, czestomocz, ciagniecie w pachwinach i pociesze wszystkie zarloczki ze apetyt mam jak slon :) martwie sie bo wokol same zarazki wszyscy chorzy i tez jestem na granicy kicham juz i katar mam...Pozdrawiam wszystkie mamuski Grudzien 2017

Wachciowa, JaKa, Jooozefka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wpiszesz mnie prosze? Na 4grudnia? Tak wyznaczyl mi bellybestDzieluje :*

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Bóle podbrzusza w tym czasie to normalka, ja tez mam. Trzeba sie obserwować i jak będzie cos niepokojącego to do lekarza

A ja spać nie mogę z tych emocji :(
    haha ja tez spac nie moge z tych emocji :) bedziemy sie tak wszystkie godzina po godzinie budzic to bedzie cyrk :) i tak do grudnia hehe Powiem Wam ze to najpiekniejszy prezent na Mikolaja i Boze Narodzenie

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ