Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
agii81 wrote:Witam się i ja. Własnie się zarejestrowałam,więc jestem caałkiem nowa.Termin wychodzi mi na 04.12.
Pozdrawiam
Wachciowa wrote:Ja też cały czas myślę ale tylko pozytywnie. Nie dopuszczam do siebie złych myśli. Uwalniajmy nasze endorfinki to i Dzieciątko poczuje się lepiej.
Wzięłam się za robienie świątecznego wianka na drzwi. Znajduję sobie coś do roboty żeby nie panikować i póki co działa.
Na rozpisce od gina mam, że muszę zrobić ponowne badanie bHcg pod koniec tego tygodnia i w przyszłym w połowie. Mamuśki później tez tak często się wykonuje to badanie? I przed usg 10.04 musze zrobic tsh i prolaktyne. Pozostale badania później, jak zobaczy serduszko.
i właśnie to jest ważne żeby nastawić się pozytywnie, przynajmniej życia nie zmarnujemy na zamarwianiu się ja będę miała stresa przed wizytą no ale to przecież normalne... ja już bety nie robie (ale mi lekarz nie kazał) ale zastanawiam się po co prolaktyna? bo jak wiadomo w ciąży rośnie bardzo... miałaś problemy?
Ja też szukam sobei zajęcie żeby czas zleciał... jak ja już chciałabym ze 4 miesiąc...Wachciowa lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:i właśnie to jest ważne żeby nastawić się pozytywnie, przynajmniej życia nie zmarnujemy na zamarwianiu się ja będę miała stresa przed wizytą no ale to przecież normalne... ja już bety nie robie (ale mi lekarz nie kazał) ale zastanawiam się po co prolaktyna? bo jak wiadomo w ciąży rośnie bardzo... miałaś problemy?
Ja też szukam sobei zajęcie żeby czas zleciał... jak ja już chciałabym ze 4 miesiąc...
Prolaktynę mam zrobić ze względu na mikrogruczolaka przysadki. Niedawno odstawiłam dostinex i mam być pod stałą kontrolą lekarzy. -
A ja w koncu zrobilam ostre tajskie curry z ryzem jasminowym i bede wsuwac w lozku przed tv. A na kolacje koktajl moj ulubiony ciazowy - sok pomaranczowy zmiksowany z mango i malinami.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Mamabyc3 wrote:Agii81 witamy
A skoro rozmawiacie o dodatkowych badaniach to po co niektóre ciężarne badają progesteron razem z beta? Też tak ostatnio o tym pomyslalam
Gwałtowny spadek progesteronu może świadczyć o ryzyku poronienia. Wtedy Mamuśki biorą np luteinę. Mogę się mylić, dziewczyny poprawcie mnie jakby co. -
Tak.Progesteron jest bardzo wazny we wczesnej ciąży podtrzymuje ją w razie "w".Jeśli ktoś starał się bardzo długo to dmucha na zimne i sprawdza progesteron lub zapobiegawczo bierze luteinę lub Duphaston czyli progesteron.
Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
A wytłumaczy mi ktoś jeszcze jak liczyć te tygodnie? Bo nie wiem czy dobrze liczę.
Teraz jestem w 5 tygodniu a suwaczek pokazuje 4tydz+6 czyli on pokazuje te zakończone tygodnie i dni?
Mowicie według Suwaczkow czy jakby ten tydzień do przodu w którym naprawdę jesteście?
Ja na razie jestem też pozytywnie nastawiona ale czuję, że przed wizytą będę świrowacWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 19:46
Wachciowa lubi tę wiadomość
Lea
-
agii81 wrote:Witam się i ja. Własnie się zarejestrowałam,więc jestem caałkiem nowa.Termin wychodzi mi na 04.12.
Pozdrawiam
Witaj u mnie też dość spora różnica moj synek ma 9 latWachciowa lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Tizzi wrote:A wytłumaczy mi ktoś jeszcze jak liczyć te tygodnie? Bo nie wiem czy dobrze liczę.
Teraz jestem w 5 tygodniu a suwaczek pokazuje 4tydz+6 czyli on pokazuje te zakończone tygodnie i dni?
Mowicie według Suwaczkow czy jakby ten tydzień do przodu w którym naprawdę jesteście?
Ja na razie jestem też pozytywnie nastawiona ale czuję, że przed wizytą będę świrowac
Jesteś powyżej 4 tygodnia więc wychodzi 5 tydzień. Jutro zaczniesz 6 tydzień a będzie pisało 5 tydzień później 5 tydzień i 1 dzień itd itdWachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Tizzi skoro masz na suwaczek i 4+6 to jesteś w 5, ale lekarz powie 4tc bo dla lekarza ważne są skończone tygodnie a nie ten który właśnie leci. Czyli np. Idziesz do giną ty mowisz że właśnie 18tc a on powie przy badaniu 17tc. Bo masz pełnych 17tc skończonych. mam nadzieję że dobrze wyjaśniłam
Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Hej chciałabym sie do Was nieśmiało przyłączyć. Według kalkulatora termin porodu 01.12.2017. Dziś zrobiłam weryfikacje bety i ładnie przyrasta
Angie31 - hej, tez tu jesteś ciekawe kiedy reszta z ostatniego bumu pozytywnych bet tu zajrzyWachciowa, magdzia26, Jooozefka, Tizzi, Krokodylica lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti wrote:Hej chciałabym sie do Was nieśmiało przyłączyć. Według kalkulatora termin porodu 01.12.2017. Dziś zrobiłam weryfikacje bety i ładnie przyrasta
Cześć
Kiedy pierwsza wizyta u gina? Mamy podobny termin -
78beti wrote:Hej chciałabym sie do Was nieśmiało przyłączyć. Według kalkulatora termin porodu 01.12.2017. Dziś zrobiłam weryfikacje bety i ładnie przyrasta
Angie31 - hej, tez tu jesteś ciekawe kiedy reszta z ostatniego bumu pozytywnych bet tu zajrzyLaura
-
Umówiłam sie na 11.04 ale nie wiem czy to nie za wcześnie na serducho bo ja jestem dopiero 12dpt ( ze względu na długi protokół owulacji była jakiś tydzień później niż normalnie powinna być
Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png