Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A85K nie mierz tej temperatury poważnie bo ona tylko stresuje. Poprzeglądaj sobie inne temp jeśli chcesz na ovu w czasie ciąży (może ktoś uzupełniał) przecież spadki są normalne, masz powyżej 37 (ja w początku ciąży nawet 37 nie miałam) więc wyluzuj, bo i tak nie wiele zdziałasz na tym etapie, ew progesteron zbadaj jak dziewczyny piszą. Infekcja w ciąży też jest na porządku dziennym, ja mam i lecze. Ja wiem że nie wolno bagatelizować objawów różnych ale też nie trzeba przesadzać(chodzi mi tylko o temp).
Ja nie mam sił wogóle, wczoraj dwa razy spałam, dzisiaj wstałam niewyspana po 10h spania. Mdłości nie mam.
Witam nowe dziewczynki, przybywa Nas Grudniówek supcio
To może jak tak piszemy o sobie to też coś naskrobie mam 32l (mąż 35l) i to nasze drugie dzieciątko, pierwsza urodzona troszkę za wcześnie, cały czas na oku rozwój, musi być wspomagana. Ale większych problemów z nią nie ma staraliśmy się 4 miesiące i strasznie chciałam urodzić w tym roku no i uda się!:)najpiękniejszy prezent na Święta Bożego Narodzenia:) miałam podejrzenie pcos ale owulki monitorowane i były. Córkę wstrzeliliśmy za pierwszym razem:) Modle się by urodzić zdrowe dziecko o czasie, by karmić (córka była za słaba) z rok, i cieszyć się z każdego dnia bycia mamąWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 11:27
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
a mnie standardowo w okolicach 12 zaczyna boleć głowa i zaczyna mi się robić słabo... myślicie, że to może być związane z pracą przy komputerze od rana? Chciałam pracować do około 7 miesiąca, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba lepiej będzie iść na zwolnienie.
-
Hej Dziewczyny!
Z wielka radoscia zapisuje się na 01 grudnia;)
Coś o mnie, mam 27 lat i to moja druga ciaża. Pierwszą poroniłam w styczniu w 10 tygodniu. Nie minął miesiąc i znów jestem z dwiema kreskami:) Oby tylko teraz się udało wszystko i fasolka urodzila się cała i zdrowa!
Pozdrawiam i zdrówka życzęTizzi lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:a mnie standardowo w okolicach 12 zaczyna boleć głowa i zaczyna mi się robić słabo... myślicie, że to może być związane z pracą przy komputerze od rana? Chciałam pracować do około 7 miesiąca, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba lepiej będzie iść na zwolnienie.
Czy wy zdajecie sobie dziewczyny sprawe ze kobieta w ciazy na terenie RP przy komputerze moze pracowac tylko max. 4 h dziennie? I jesli czujecie sie zle to jest to powod zeby porozmiawiac z pracodawca. Tak stanowi Prawo Pracy i prosze sobie poczytac co tam jest napisane o ciezarnych - mowila Pani Bhapowiec i zona prawnika. Obecnie nauczycielka geografii, lat rocznikowo 26. ^^ - to tak w ramach przedstawiania sie ^^
-
Jezu zjadlam wczoraj ostre curry - kropek to przyjal wzorowo i ruszyly mi jelita ! Kibelek juz byl 2 razy dzis.
Cycuchy bola nadal ale sa miekkie chociaz ^^ -
Dziewczyny wiem ze ten temat juz byl ale wlasnie pije kawe i sie stresuje Taaak mi smakuje a robie male lyczki i doslownie boje sie brac do ust ale tez nie umiem sobie odmowic komicznie to wyglada Pijecie kawe? Wiem ze jenda slaba jest dozwolona To dobra kawa z ekspresu specjalnie malo intensywna a i tak mam wrazenie ze mocna i juz sobie wszywam ze organizm chce dac znak przestrzec nie pij
-
mycha91 wrote:Czy wy zdajecie sobie dziewczyny sprawe ze kobieta w ciazy na terenie RP przy komputerze moze pracowac tylko max. 4 h dziennie? I jesli czujecie sie zle to jest to powod zeby porozmiawiac z pracodawca. Tak stanowi Prawo Pracy i prosze sobie poczytac co tam jest napisane o ciezarnych - mowila Pani Bhapowiec i zona prawnika. Obecnie nauczycielka geografii, lat rocznikowo 26. ^^ - to tak w ramach przedstawiania sie ^^
Ja dzisiaj dostałam telefon od dziewczyn z pracy. Kierownik ułożył grafik w pracy. Mam się przygotować do pracy na 12 godz. 12 godz stać przy komputerze a jak się zmęczę to mam iść do receptury robić leki. Idę na zwolnienie. Pozostali pracownicy mają więcej przywilei. Wcześniej miałam wyrzuty sumienia, teraz już mi przeszło. Myślę o naszym Groszku. Teraz już nie jestem sama, musimy brać odpowiedzialność za nowe życie.Justya85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaKa wrote:Pozwólcie, że i ja napiszę coś o sobie
We wrześniu skończę 31 lat, mój Mąż lada moment skończy 32. Staramy się od grudnia i udało się w 4 ms, który przekreśliliśmy po wizycie u gina, który nie widział pęcherzyka i stwierdził, że może to być cykl bezowulacyjny.
W poprzednią sobotę 25.03. dostałam lekkie krwawienie, tylko jednorazowo na papierze i tu mnie tknęło, ale też przestraszyłam się, że to coś złego. W niedzielę rano zrobiłam test, wyszedł pozytywny i tak jeszcze przez kolejne dwa dni. Dopiero wczoraj poszłam na betę, na moje oko był to 15 dpo. Doznałam szoku jak zobaczyłam wynik aż tak wysokiej nie spodziewałam się 1940,0 mlU/ml. W podanych normach mieszczę się w 5 tyg ciąży, ale jestem w 4 tygodniu. Troszkę mnie to niepokoi, czy jest to dobry przyrost, czy nie za szybko, co myślicie?
Jutro pójdę zrobić raz jeszcze po 48 godzinach.
Dzisiaj zmierzyłam temp. i bardzo poszła w górę, aż mam palące policzka.
A poza tym wczoraj zaczęłam na kalendarzu ciąży coś uzupełniać i tak namieszałam, że mi się skasował. Nie wiem, czy nie będę musiała założyć nowego konta
szkoda, że przestałaś nas odwiedzać na staraczkach 2017, zajrzyj i zostaw trochę wiruskówJaKa lubi tę wiadomość
-
Nola wrote:Dziewczyny wiem ze ten temat juz byl ale wlasnie pije kawe i sie stresuje Taaak mi smakuje a robie male lyczki i doslownie boje sie brac do ust ale tez nie umiem sobie odmowic komicznie to wyglada Pijecie kawe? Wiem ze jenda slaba jest dozwolona To dobra kawa z ekspresu specjalnie malo intensywna a i tak mam wrazenie ze mocna i juz sobie wszywam ze organizm chce dac znak przestrzec nie pij
Nola lubi tę wiadomość
-
Ja pracowałam przy kompie 8h ale z przerwami, do 6 miesiąca. Ale dziewczyny, jak nie ta praca to inna nie ma co się poświęcać. Ja bardzo chciałam wrócić ani nie byłam na rocznym macierzyńskim choć dziecko wcześniak a i tak życie zweryfikowało później, musiałam się zwolnić. Także przede wszystkim MY!
Jejku jakie ciepło, przebrałam pościel, umyłam dwa okna, mierzę firanki bo nowe kupiłam ahhh. Jakich czynności odmawiacie sobie? pytam bo moja bratowa bardzo przesadzała i leżała całą ciąże, ja nie umiem siedzieć ale też nie chce brać się za rzeczy niewskazane...Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
mycha91 wrote:Czy wy zdajecie sobie dziewczyny sprawe ze kobieta w ciazy na terenie RP przy komputerze moze pracowac tylko max. 4 h dziennie? I jesli czujecie sie zle to jest to powod zeby porozmiawiac z pracodawca. Tak stanowi Prawo Pracy i prosze sobie poczytac co tam jest napisane o ciezarnych - mowila Pani Bhapowiec i zona prawnika. Obecnie nauczycielka geografii, lat rocznikowo 26. ^^ - to tak w ramach przedstawiania sie ^^
Tak, tak, słyszałam o tym. Ale to się wiąże z poinformowaniem pracodawcy o ciąży, czego na razie nie chcę robić. Może wezmę kilka dni urlopu albo popracuję z domu...
A ja się chyba nie przedstawiałam. 26 lat, druga ciążą (pierwszą poroniłam w 6tc). -
Cześć dziewczyny! Wszystkim gratuluję pozytywnych testów i wysokich hcg
Ja przychodzę z problemem, który mnie trapi, a wizytę mam dopiero na 4 kwietnia. Obecnie jestem w 4tc4dc, byłam u lekarza jak tylko pojawiła się druga kreska na teście i pierwsza zrobiona beta wskazywała na ciąże. Mam niestety przykre doświadczenie z listopada, kiedy poroniłam, więc staram się dmuchać na zimne. Beta przyrasta prawidłowo tj. 229 a po 48h wartość jej wynosiła 487.
Martwi mnie jednak wartość progesteronu - mój lekarz zleca w początkach ciąży kilkakrotne badanie tego hormonu i tak:
27.03 miałam 46 jednostek
27.03 miałam 32 jednostki,
a dzisiaj już 27 jednostek.
Ja wiem,że progesteron lubi się wahać, ale tu jest jakaś tendencja spadkowa i to spora. Nie wiem czy mam to traktować jako powód do zmartwienia, czy dopóki wzrasta beta a progesteron mieści się w normach zachować spokój?
Kolejna wizytę mam 4 kwietnia, ale wcale nie sprawia to,że martwię się mniej.
Może ktoś coś podpowie, bo niektóre z was są już mamami i pewnie różne ciążowe doświadczenia nie są wam obce -
aknelam wrote:Cześć dziewczyny! Wszystkim gratuluję pozytywnych testów i wysokich hcg
Ja przychodzę z problemem, który mnie trapi, a wizytę mam dopiero na 4 kwietnia. Obecnie jestem w 4tc4dc, byłam u lekarza jak tylko pojawiła się druga kreska na teście i pierwsza zrobiona beta wskazywała na ciąże. Mam niestety przykre doświadczenie z listopada, kiedy poroniłam, więc staram się dmuchać na zimne. Beta przyrasta prawidłowo tj. 229 a po 48h wartość jej wynosiła 487.
Martwi mnie jednak wartość progesteronu - mój lekarz zleca w początkach ciąży kilkakrotne badanie tego hormonu i tak:
27.03 miałam 46 jednostek
27.03 miałam 32 jednostki,
a dzisiaj już 27 jednostek.
Ja wiem,że progesteron lubi się wahać, ale tu jest jakaś tendencja spadkowa i to spora. Nie wiem czy mam to traktować jako powód do zmartwienia, czy dopóki wzrasta beta a progesteron mieści się w normach zachować spokój?
Kolejna wizytę mam 4 kwietnia, ale wcale nie sprawia to,że martwię się mniej.
Może ktoś coś podpowie, bo niektóre z was są już mamami i pewnie różne ciążowe doświadczenia nie są wam obce
Progesteron z tego co mi się wydaje (nie mierzyłam w pierwszej ciąży i teraz też nie bo biorę dupka) powinien piąc się w góre a nie w dół. A bierzesz coś? Wiesz... jest ponad 20 więc ciąża się utrzyma ale jeśli miałaś aż 46 na początku to wydaje mi się że przy takim spadku powinnaś coś brać.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Nic nie biorę, przy pierwszym wyniku tj. 46 lekarz powiedział,że jest na tyle wysoki,że nie trzeba, a dwóch następnych wyników nie widział jeszcze. Stąd właśnie moje obawy.
Przy pierwszej ciąży miałam raz badany progesteron i był na poziomie ok. 20, z tym,że ciąża stracona.
No nic, zapiszę się na wizytę na jutro do innego lekarza, zobaczymy. -
emilydread wrote:Hej Dziewczyny!
Z wielka radoscia zapisuje się na 01 grudnia;)
Coś o mnie, mam 27 lat i to moja druga ciaża. Pierwszą poroniłam w styczniu w 10 tygodniu. Nie minął miesiąc i znów jestem z dwiema kreskami:) Oby tylko teraz się udało wszystko i fasolka urodzila się cała i zdrowa!
Pozdrawiam i zdrówka życzęLea
-
aknelam witaj i gratuluję :)Ja progesteronu nie badalam więc nie pomogę. na kiedy masz termin?
magdzia26 wrote:Aknelam myślę że jak najszybciej skonsultuj ten progesteron bo zdecydowanie powinnaś wg mnie dostać dupka albo luteine
Bo zastanawiam się czy też zbadać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 13:15
Lea
-
aknelam wrote:Zaklepałam termin wizyty na dzisiaj popołudniu, także pójdę zapytam i może mnie to uspokoi.
Wg internetowych kalendarzy to między 1 a 5 grudnia ;p więc wolę dowiedzieć się od lekarza jakiś konkretów co do terminu
No i bardzo dobrze, jak poroniłaś to lekarz powinien Ci dać coś. Powodzenia i daj znać!Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Ja po wizycie . Pani ginekolog zribiła mi Usg nic nie widać ...na infekcje przepisała mi maść I jakąś herbatkę...
Powiedziała , że nic nie widzi I następną wizytę mam na 10 kwietnia....Już nic nie wiem...Boję się , że nic z tego nie będzie I tylko się napalam...bo chyba już coś powinno widać...Wachciowa lubi tę wiadomość
Laura