X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • A85K Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa widząc wzrost bety to będziesz miała dwa groszki :-)

Morwa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa witamy :) ale fajna data na porod 31.12 :D chociaż jak będą bliźniaki to pewnie nieco szybciej ;)

MalaHD kochana jaki sadny dzień?! Będzie za tydzień serduszko i nie ma innej opcji. :*

Ja_Sonia a ty widziałaś już serduszko czy jeszcze nie? :)

Morwa lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę z innej beczki, znów z pytaniami. Po pierwsze jak sobie radzicie z zaparciami, o ile je macie. Bo mnie dopadły koszmarne. Próbuję wszystkie mi znane domowe metody ale mało co przynosi ulgę. Już tak się staram pilnować diety, dużo błonnika i wody i guzik.
    A drugie pytanie czy któraś z Was ma ciągle podły nastrój? I to nie taki że jest drażliwa czy płaczliwa. Tylko mam tak jakby uszła ze mnie cała radość życia. Jakby stan depresyjny. Nic mnie nie cieszy, na nic nie mam ochoty (poza jedzeniem oczywiście) nic mnie nie interesuje. Aż mi mój T zwrócił na to uwagę. Nawet myślenie o grudniu nie wywołuje żadnych emocji. Zero.

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjuust ja czuje podobnie ale tylko dlatego ze radosc jest niszczona przez obawe o zdrowie dziecka,W poprzedniej ciazy mialam tak samo...ubzduralam sobie ze kubusiowi cos bedzie i do 1r zycia swirowalam -ciagly strach. Skonczylo sie n lekach na depresje (mialam popporodowa - mialam sepse i tydzien lezalam bez synka w szpitalu- ale dr mowil ze juz w ciazy mnie zlapala depresja) takze uwazaj na te nastroje. Ja wiem ze w ciazy mozna miec humory itp ale na te stany depresyjne trzeba uwazac. U mnie skonczylo sie na tak silnych lekach ze okres po porodze do 2 roku zycia pamietam jak przez mgle.... W tej ciazy mialo byc inaczej...na spokojnid a znowu mi sie wl ataki paniki, budze sie w nocy z walacym sercrm itp ehhhhhhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 04:55

• Nola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    giphy.gif

Cześć przygarniecie mnie ? :D Termin według OM co prawda wychodzi mi na 2 Stycznia ,a według programu OF na 31 Grudnia :) Jestem po in vitro ,udało się za pierwszym podejściem. Miałam podane dwa zarodki , a ile się przyjęło to zobaczymy za jakiś czas. Na chwilę obecną beta ładnie przyrasta ,więc nic tylko się cieszyć :D
    To będzie/ą moje pierwsze dziecko/dzieci, a ciąża 6. Także ten tego... teraz musi być dobrze ! :) Pozdrawiam i życzę dobrej nocy :*
    Morwa witaj! Czy dobrze Cie kojarze z rozowej strony staraczek podczas staran w 2016roku? :) Jak milo Cie tu spotkac Jak sie czyta Twoja historie to nalezy Ci sie wszystko co najlepsze jak psu buda :) Ja w 100% popieram in vitro u Ciebie sprawdzila sie ta metoda w stosunku do naturalnej ze nie wychodzi nie wychodzi a in vitro1 podejscie pyk i jest :) Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 05:43

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzy tak! Widzialam serducho, wczoraj

blannkka, Jooozefka, Nola lubią tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Nola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Potem mialam wycieczki lekarzy + studenci -> to ta pierworodka co urodzila w niecale 2 godziny, bez szycia i jeszcze sie wyspala xD milo wspominam porod. Na wizycie teraz moja gin mi to przypomniala i powiedziala ze mnie skieruje do szpitala w 37 tyg. Co bysmy porodu nie przegapili xD.
    Hahahha dowalilas Kochana Hitem na porodowce nie do pobicia :) Dobrze ze nie chrapalas smacznie :) A moze kto Cie tam wie :D To sie nazywa łatwy poród

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluje

Morwa lubi tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Oby wszystko było dobrze!!! Co u Was dziewczyny? :) ja mam jutro pierwsza prywatna jak narazie wizytę u ginekologa i bardzo się stresuje... oby było Ok z moim Groszkiem, jak się czujecie? Bo mi brak powera, ciagle bym spała, mam całymi dniami nudności.. i przepraszam ze tak żądło się udzielam ale pracuje ciagle i nie mam kiedy nadrabiać... pozdrawiam kochane dziewczyny :)
    U mnie tak samo

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie,

Morwa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mozna by usunac te tanczace dzieciaki u ciebie, mam taka wade wzroku ze takie szybkie ruchy nie służą moim oczom.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hahahha dowalilas Kochana Hitem na porodowce nie do pobicia :) Dobrze ze nie chrapalas smacznie :) A moze kto Cie tam wie :D To sie nazywa łatwy poród
    No mega latwy. Dlatego jestem za pomyslem mojej gin by isc do szpitala wczesniej, nie chce urodzic w samochodzie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - czekaliśmy na Ciebie :) byłam ciekawa kiedy do nas dołączysz :)

Morwa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust wrote:
    A ja trochę z innej beczki, znów z pytaniami. Po pierwsze jak sobie radzicie z zaparciami, o ile je macie. Bo mnie dopadły koszmarne. Próbuję wszystkie mi znane domowe metody ale mało co przynosi ulgę. Już tak się staram pilnować diety, dużo błonnika i wody i guzik.
    A drugie pytanie czy któraś z Was ma ciągle podły nastrój? I to nie taki że jest drażliwa czy płaczliwa. Tylko mam tak jakby uszła ze mnie cała radość życia. Jakby stan depresyjny. Nic mnie nie cieszy, na nic nie mam ochoty (poza jedzeniem oczywiście) nic mnie nie interesuje. Aż mi mój T zwrócił na to uwagę. Nawet myślenie o grudniu nie wywołuje żadnych emocji. Zero.
    Nie mam zaparc ake ponoc dobry jest napar z lnu. A co do stanu, to tak, z zuza czulam sie jal tygrysek, moglam gory przenosic, teraz jak depresyjny klapouszek.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa witamy.

Ja zaparć nie mam wręcz przeciwnie mam takie kurcze jelit, że aż zaczynam się niepokoić czy wszystko aby napewno dobtze. Bo zawsze tak miałam przed @ i przez pierwsze 2dni...

Morwa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dobre sa sliwki i winogrona na zaparcia.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia śliwki suszone a jest też syrop lactulosum ( daje się go malutkim dzieciom wydaje mi się ze w ciąży też można ale to trzebaby się upewnic)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi niedobrze dzisiaj, masakra, az mi zle i mnie mdli ze lzy mi leca.
    Wczoraj sie poplakalam bo z dzieckiem na taras nie miglam wyjsc bo tak zaczelo lac :(. Kiedy ten pierwszy trymestr sie konczy?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady juz niebawem II trymestr :)

• blannkka Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też trochę ciężko było z zaparciami. Mama poleicła mi jogurt naturalny i upiekła mi domowej roboty ciasteczka owsiane. Troche pomogło. Ogolnie owsianki, płatki jaglane, polecam :)

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ