Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa witamy
Ja Euthyrox biore na czczo, pol godziny przed posilkiem
Odnosnie zaparc to je mam, potem boli mnie brzuch bo 2-3 dni nie bylam w wc, ale typowo mdlosci nie mam, nie mam sensacji przy porcelanie...
p.s a moze powinnam miec? hmmMorwa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Witaj Morwa i powodzonka ale by było jakby były odrazu dwa, super!
Ja się dzisiaj witam w miarę w dobrym nastroju. Ja to wogóle zauwazyłam że z tymi objawamy to bywa różnie, raz mam mdłości raz nie, głównie jak dłużej nie jem to masakra, musze coś przegryźć. Cyc też czasem mniej boli i już się boje ale za to na drugi dzień są tak bolesne że nie tykać.
Co do euthyroxu robię jak dziewczyny, rano się budzę idę siku i biorę tabletke. Później wstaje z dzieckiem i jem śniadanie. też słyszałam że nie powinno się nabiału jeść rano.
Morwa lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Morwa wrote:A widzisz nie pomyślałam o tym , przepraszam :* zmieniłam kolejność. Tak by ten cały gif był na samym dole. Więc jak nie będzie się przesuwać stopki to nie będzie tam nic latać. Jak znajdę inny ,mniej ruchliwy gif to tamten wrzucę całkowicie
Morwa, chicken lubią tę wiadomość
-
Witamy nowe mamy!
agii81 wrote:Pytanie do dziewczyn biorących euthyrox: ja wczoraj wzięłam i po 10 minutach "randka" ,żeby złagodzić mdłości to najlepiej zjeść coś i wypic przed wstaniem z łózka,jak to się ma do odczekania po tabletce? Jak sobie z tym radzicie? W weekend to pikuś, bo można poleżeć w łóżku, ale w tygodniu musiałabym wstawać chyba o 4
Ja akurat po prostu się budzę prawie codziennie między 3 a 6 na toaletę i wtedy łykam i idę z powrotem spać, więc chyba nie pomogę. I generalnie rano jak wstaję albo popołudniu po drzemce też mnie mdli od pustego żołądka i wymiotuję wodą mineralną...
Endo mi powiedziała, że można też brać tabletkę na wieczór, ale tak 4h po ostatnim posiłku, bo inaczej się gorzej wchłania.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Angie 31 wrote:Morwa witaj kochana !!!!!! Ale masz super termin! Dbaj o siebie teraz zresztą co ja piszę tu każda o siebie dba najlepiej jak potrafi
Jak się czujesz?Robiłaś już sikacza? Wiesz ze ja je uwielbiam:-)
5dpt zrobiłam test sikany i wyszła bardzo blada druga kreseczka przy becie 22,8. 7dpt druga kreseczka była znacznie widoczna i ten test wrzuciłam nawet na wątek in vitro beta przy takim sikaczu wynosiła 110
Dodam ,że robię nędzne testy pepino z Auchana po 2zł z czymś :pLady Savage, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Kurczę, ale tu nas jest z niedoczynnością, jakaś plaga czarnobylowa!
Macie tak przez ciążę czy wcześniej też się leczyłyście? Ja miałam przed ciążą złe wyniki, ale żaden lekarz co na nie patrzył nie widział problemu (bo TSH było w normie, np. 4). I miałam objawy np. ciągłe zmęczenie, ale zawsze to sobie jakoś wytłumaczyłam.
I podziwiam, że tak o północy piszecie, ja o 21:30 najpóźniej idę spać; do tego drzemki w ciągu dnia.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyja mam 30 the i lecze sie od 7 lat
całe życie zwolniony metabolizm zmeczenie itp TSH mialam prawie 5
z poczatku 75 euthyroxu starczała, potem w ciazy 100 az doszłam do 175
po pordzie już musiałam mieć 100 a od roku mam 125 ....
ja zasypiam fajnie kolo 22:30 ale budze sie tak jak dzisiaj kolo 4,5 i spać nie umiem -
A85K wrote:Powodzenia na wizycie Czekam na nowiny I trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Ja też jestem zmęczona I senna ...
Daj znać jak będziesz po wizycie
Który to już u Ciebie tydzień?A85K, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
A85K wrote:Już nie pamiętam a kiedy byłaś ostatni raz I ile podrosła już dzidzia ?
Ostatni raz bylam 10 kwietnia (wedlug om 6t1d) i zarodek byl malutki 2,5 mm (wedlug usg 5t6d). Zarodek zatem powiekszyl sie o niecale 8mm wciagu 11dni. Czy to nie jest za malo?
23dpo bHCG 7493 mIU/ml
25dpo bHCG 15 400 mIU/ml
27dpo bHCG 23 411 mIU/ml -
Jula911 wrote:Ostatni raz bylam 10 kwietnia (wedlug om 6t1d) i zarodek byl malutki 2,5 mm (wedlug usg 5t6d). Zarodek zatem powiekszyl sie o niecale 8mm wciagu 11dni. Czy to nie jest za malo?
Mój gin twierdzi że prawidłowy dzienny przyrost to 0.6mm-1mm. Groszek rośnie
Znalazlam coś takiego
http://polki.pl/rodzina/ciaza,masa-plodu-i-jego-wielkosc-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy-tabela,10321468,artykul.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 12:13
-
Jula911 wrote:Ostatni raz bylam 10 kwietnia (wedlug om 6t1d) i zarodek byl malutki 2,5 mm (wedlug usg 5t6d). Zarodek zatem powiekszyl sie o niecale 8mm wciagu 11dni. Czy to nie jest za malo?
To ładnie mój 10.04 miał 4,3 mm a 18.04 czyli 8 dni później 8,6 mm czyli urósł 4,3 mm w ciągu 8 dni a twój 8 mm w ciągu 11 dni to ładnie.Laura
-
Wachciowa wrote:Mój gin twierdzi że prawidłowy dzienny przyrost to 0.6mm-1mm. Groszek rośnie
Znalazlam coś takiego
http://polki.pl/rodzina/ciaza,masa-plodu-i-jego-wielkosc-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy-tabela,10321468,artykul.html
Ja wyliczyłam , że u mnie było to 0.53 mm na dzień to chyba mało bo u Jula911 było
0.72 mm trochę się tym denerwuje .Laura
-
A85K wrote:Ja wyliczyłam , że u mnie było to 0.53 mm na dzień to chyba mało bo u Jula911 było
0.72 mm trochę się tym denerwuje .
Rośnie Groszek. Nie martw się. później nadrobi. Poza tym uważam że takie widelki są pewnie umowne. Przyrost jest.
Nie dało mi to spokoju. Szukam w książkach z anatomii i medycyny. Naukowcy piszą że dziecko od 8+1 powinno być wielkości maliny od około 1 cm i wzwyż, dopiero teraz następuje gwałtowny wzrost dzidzi.
Każda Mamusia jest inna. Ciekawe ile ma mój Groszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 12:32
A85K lubi tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Rośnie Groszek. Nie martw się. później nadrobi. Poza tym uważam że takie widelki są pewnie umowne. Przyrost jest.
Wizyta dopiero 2.05 wiem nie powinnam się denerwuje przecież rośnie a każde dziecko rośnie we własnym tempie .
Przecież to moja czwarta ciąża a denerwuje się jak przy pierwszej.
Laura
-
Wachciowa wrote:Rośnie Groszek. Nie martw się. później nadrobi. Poza tym uważam że takie widelki są pewnie umowne. Przyrost jest.
Nie dało mi to spokoju. Szukam w książkach z anatomii i medycyny. Naukowcy piszą że dziecko od 8+1 powinno być wielkości maliny od około 1 cm i wzwyż, dopiero teraz następuje gwałtowny wzrost dzidzi.
Każda Mamusia jest inna. Ciekawe ile ma mój Groszek.
Ja też jestem ciekawa. Piszesz , że po 8+1 czyli po organogenezie jak najważniejsze organy są na swoim miejscu to wtedy następuje szybszy wzrost to by się zgadzało.
Laura
-
A85K wrote:Ja też jestem ciekawa. Piszesz , że po 8+1 czyli po organogenezie jak najważniejsze organy są na swoim miejscu to wtedy następuje szybszy wzrost to by się zgadzało.
Mimo tego że to Twoja 4 Dzidzia i tak już ją bardzo mocno kochasz. stąd ta troska i zmartwienia. Każda normalna Mama podchodzi do tego podobnie. Trochę narobilam zamieszania z tym co przekazał mi gin. Mam nadzieję że nie jesteś zdenerwowana. Każda z nas jest inna. Tabelki tabelkami A i tak najważniejsze jest zdrowie Groszka i nasze. Bobaski nie są identyczne i każde potrzebuje czasu do rozwoju. Mają na to tyle tygodniA85K lubi tę wiadomość
-
Witam nowe mamusie
A wszystkim życzę spokojnego weekendu
Co do eutyroxu mój syn ma niedoczynność i wyjątkowo ma pozwolenie od endo na branie leków z jedzeniem...hormony sa ustabilizowane i jest wszystko w porządku ale wiem, że dzieciaczki innych znajomych biorą na czczo
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Witam i dołączam do wątku, mój termin wg OM to 20 grudnia
Moja historia jest taka, że staramy się półtora roku, w między czasie jedna ciąża biochemiczna. W marcu miałam Hsg które wykazało obustronna niedrożność a tu niespodzianka, okres się spóźnia i sa dwie kreski nawet moja gin była zaskoczona. Wczoraj byłam na USG ze względu na malutkie plamienia, jest pęcherzyk ciążowy 0,59 cm w macicy i pęcherzyk zoltkowy. Dostałam duphaston i czekam do 5.05 - wtedy mam mieć USG i oby było serduszkoWachciowa, A85K, MalaHD, Jooozefka, Lady Savage, magdzia26, Tizzi, Justya85, migiem lubią tę wiadomość
Synuś