X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady teoretycznie po skończonym 12tc a taka prawda jak czytałam artykuły największe zagrożenie jest do 9tc później drastycznie maleje a minimalne właśnie jest po skończonym 12tyg czyli jak 13 się zaczyna ;) jak dobrze pamiętam. Ja w 2 ciążach właśnie czekałam aż zacznie się 10tc i oddychalam z ulga. Ale w sumie nie wiem czy to chodzi o skończone tygodnie jeśli chodzi o trymestry heh. Chociaż nie jeśli przezierbosc karkowa mierzy się w 1 trymestrze i do 12tc. Czyli idąc tym tropem to 2 zaczyna się od 13tc czyli przy skończonych 12, ale mogę się mylic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 08:08

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie chodzi o zagrozenie, ale o to zle samopoczucie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i GRATULUJĘ :)

Ja na zaparcia piję len. Dwie łyżki zalewam gorącą wodą i piję wieczorem.

U mnie po USG zaczęły się mdłości. Kurcze,zastanawiam się jak będę chodzić rano do pracy. Zauważyłam,że pomagają paluszki. Dzisiaj rano myślałam,że będę miała randkę z porcelanowym,ale wzięłam trzy paluszki i przeszło.

Pytanie do dziewczyn biorących euthyrox: ja wczoraj wzięłam i po 10 minutach "randka" ,żeby złagodzić mdłości to najlepiej zjeść coś i wypic przed wstaniem z łózka,jak to się ma do odczekania po tabletce? Jak sobie z tym radzicie? W weekend to pikuś, bo można poleżeć w łóżku, ale w tygodniu musiałabym wstawać chyba o 4 :/

Morwa ale fajnie :) Wczoraj dziewczyny pisały tutaj,że nie mamy jeszcze bliźniaków na grudniówkach :)

Morwa lubi tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ahhh no to przepraszam nie zrozumiam:) mam problemy teraz z myśleniem. Jeśli chodzi o samopoczucie to chyba tak samo, ale nie wiem czy w kolejnych trymestrach jest lepiej ja to całe ciążę przechodziłam ryczac nie wiadomo o co ;) ale może teraz hormony będą dla nas laskawsze

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

O ja, ja tez bym chciała już ten okres mieć za sobą. Zastanawiam się co wykombinować (no chyba,że do tej pory mdłościmi przejdą) bo 14 maja mam komunię najmłodszej córki.Wprawdzie na 11:30 ,więc o tej porze powinno być względnie (to będzie 10+6 tydzień) ale,przeciez nie będe paluszków po kryjomu w kościele wcinać.

<3Wbwmp2.png <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii81 ja w 2 ciąży musiałam coś zjeść bo tych tabletek inaczej mogłam wogole nie brać. Lekarz o tym wiedział i nie widział problemów

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze ta ciaza nie jest taka sama jak ta pierwsza,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox musi byc na czczo i dopiero po 20 min (najlepiej 30) mozna cos zjesc. Mialam wielu endo i kazdy tak samo mowil. Inaczej lek nie ma szans sie wchlonac. Ja wstaje o 6 ale o 5 na siku wiec biore go o 5 i dalej ide spac

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja w sumie chyba czuje sie fizycznie podobnie jak w poprzedniej no ale w poprzedniej dowiedzialam sie kolo 6 tyg :p

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Agii81 ja w 2 ciąży musiałam coś zjeść bo tych tabletek inaczej mogłam wogole nie brać. Lekarz o tym wiedział i nie widział problemów

No własnie u mnie od wczoraj jest tak samo. Czyli Brałaś tabletkę i od razu coś zjadłas tak? TSH miałas dobre?

<3Wbwmp2.png <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Euthyrox musi byc na czczo i dopiero po 20 min (najlepiej 30) mozna cos zjesc. Mialam wielu endo i kazdy tak samo mowil. Inaczej lek nie ma szans sie wchlonac. Ja wstaje o 6 ale o 5 na siku wiec biore go o 5 i dalej ide spac

Ja tak samo robiłam,ale zastanawiam sie co jesli po 10 minutach się ją ,że tak to określę,z organizmu ewakuuje. Czy coś zdąży się wchłonąć? Mnie od wczoraj dopadły takie mdłości,że dopiero jak zjem np 3 paluszki to jest ulga,inaczej tabletka ląduje nie powiem gdzie. W poprzednich ciążach nie miałam niedoczynności,więc dla mnie to coś nowego

<3Wbwmp2.png <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

A ja poprzednich już nie pamiętam :) ,z ostatniej pamiętam tylko tyle z pierwszego trymestru),że biegałam do wc jeszcze w 4 miesiącu i jadłam tylko brzoskwinie z puszki ;)

Nie miałas takiego samopoczucia w poprzedniej?

<3Wbwmp2.png <3
  • Jula911 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj widzialam drugi raz moja Dzidzie- ma 1 cm. Wiek ciazy wedlug usg to 7t1d

Lady Savage, A85K, Jooozefka, Angie 31, Jacqueline, agii81, Zołzimagic, Wachciowa, Monal, magdzia26, Tizzi, migiem lubią tę wiadomość

gannrjjg51tj643e.png
    23dpo bHCG 7493 mIU/ml
    25dpo bHCG 15 400 mIU/ml
    27dpo bHCG 23 411 mIU/ml
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa witaj kochana !!!!!! Ale masz super termin! Dbaj o siebie teraz zresztą co ja piszę tu każda o siebie dba najlepiej jak potrafi
    Jak się czujesz?Robiłaś już sikacza? Wiesz ze ja je uwielbiam:-)

Morwa lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • A85K Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula911 wrote:
    Ja wczoraj widzialam drugi raz moja Dzidzie- ma 1 cm. Wiek ciazy wedlug usg to 7t1d

Już nie pamiętam a kiedy byłaś ostatni raz I ile podrosła już dzidzia ? :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    No własnie u mnie od wczoraj jest tak samo. Czyli Brałaś tabletkę i od razu coś zjadłas tak? TSH miałas dobre?
    Tak np pół banana. Ogólnie to tylko w Polsce jet takie przekonanie, że tabletki letrox czy eytyrox trzeba brać na czczo. Jak w Niemczech się liczyłam to lekarze mówili. Można po posiłku brać. A wyniki miałam dobre także nie zaburzylo wchłaniania pół banana. Normalnego śniadania i tabletki nie próbowałam bo ufalam bardziej polskim lekarza :)

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 no ja właśnie też słyszałam o tym,że za granicą nie trzeba na czczo. Moja koleżanka mieszka we Francji i tam normalnie bierze, po lub w trakcie jedzenia. Wszystkie wyniki jej się unormowały i są bardzo dobre. Leczy się tam już kupę czasu.
    U nas z kolei każą brać na czczo i weź tu bądź człowieku mądry. Moja Babcia mieszka w Holandii i tam tez nie trzeba brać na czczo. Ja zawsze grzecznie brałam na czczo. Ciekawa jetem jaką radę będzie miał mój gin,idę we wtorek ale po nim nie spodziewam sie za dużo.

<3Wbwmp2.png <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkie Mamuśki <3
    Mój gin mówił mi o lactulosie. Można pić syrop w ciąży, codziennie rano 1 łyżeczkę. Pomaga na perystaltyke jelit.

Ja euthyrox biorę na czczo. Jeszcze przed wstaniem z łóżka inaczej jest ze mną ciężko. Mam ustawione 2 budziki, po tabletce idę siusiu i spać. Euthyrox wchłania się na czczo w 80%, a posiłki spowalniają ten proces. Przy hormonach tarczycy rano powinno ograniczyć się soje i nabiał. Tak mi mówił mój Endo ale mleko i tak piłam.:D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Morwa witaj! Czy dobrze Cie kojarze z rozowej strony staraczek podczas staran w 2016roku? :) Jak milo Cie tu spotkac Jak sie czyta Twoja historie to nalezy Ci sie wszystko co najlepsze jak psu buda :) Ja w 100% popieram in vitro u Ciebie sprawdzila sie ta metoda w stosunku do naturalnej ze nie wychodzi nie wychodzi a in vitro1 podejscie pyk i jest :) Gratulacje
    Możesz pamiętać mnie i z końca 2014 roku :p bo od września 2014 jestem na OF. Od Grudnia 2013 staramy się o dziecko z różnymi skutkami.
    Ja też popieram in vitro, bo to jedyna opcja , aby urodzić dziecko np dla takich osób jak ja. Najchętniej to nie wybrałabym opcji in vitro , gdyby była możliwość przeprowadzenia operacji ,która dałaby mi nowe, sprawne jajowody, nawet za ogromne pieniądze. Jak bylaby taka opcja w medycynie to pewnikiem bym z niej skorzystała, ale takowej możliwości nie ma. Gdyby była lepsza opieka medyczna, gdyby lekarze nie skąpili na badania , gdyby sami z siebie proponowali gdzie szukać przyczyny ,to uratowałabym jeden z jajowodów po pierwszej ciazy pozamacicznej i nie musiała przechodzić przez ciążę pozamaciczną drugi raz. No, ale czasu nie cofnę. Lekarze mnie okaleczyli, bo to głównie przez nich nie mogę mieć dzieci naturalnie. No nic... Czasu nie cofnę ,więc pozostaje mi iść do przodu z podniesioną głową i cieszyć się tym co mam :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Morwa mozna by usunac te tanczace dzieciaki u ciebie, mam taka wade wzroku ze takie szybkie ruchy nie służą moim oczom.
    A widzisz nie pomyślałam o tym , przepraszam :* zmieniłam kolejność. Tak by ten cały gif był na samym dole. Więc jak nie będzie się przesuwać stopki to nie będzie tam nic latać. Jak znajdę inny ,mniej ruchliwy gif to tamten wrzucę całkowicie :)

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ