Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady teoretycznie po skończonym 12tc a taka prawda jak czytałam artykuły największe zagrożenie jest do 9tc później drastycznie maleje a minimalne właśnie jest po skończonym 12tyg czyli jak 13 się zaczyna jak dobrze pamiętam. Ja w 2 ciążach właśnie czekałam aż zacznie się 10tc i oddychalam z ulga. Ale w sumie nie wiem czy to chodzi o skończone tygodnie jeśli chodzi o trymestry heh. Chociaż nie jeśli przezierbosc karkowa mierzy się w 1 trymestrze i do 12tc. Czyli idąc tym tropem to 2 zaczyna się od 13tc czyli przy skończonych 12, ale mogę się mylic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 08:08
-
Witam nowe mamusie i GRATULUJĘ
Ja na zaparcia piję len. Dwie łyżki zalewam gorącą wodą i piję wieczorem.
U mnie po USG zaczęły się mdłości. Kurcze,zastanawiam się jak będę chodzić rano do pracy. Zauważyłam,że pomagają paluszki. Dzisiaj rano myślałam,że będę miała randkę z porcelanowym,ale wzięłam trzy paluszki i przeszło.
Pytanie do dziewczyn biorących euthyrox: ja wczoraj wzięłam i po 10 minutach "randka" ,żeby złagodzić mdłości to najlepiej zjeść coś i wypic przed wstaniem z łózka,jak to się ma do odczekania po tabletce? Jak sobie z tym radzicie? W weekend to pikuś, bo można poleżeć w łóżku, ale w tygodniu musiałabym wstawać chyba o 4
Morwa ale fajnie Wczoraj dziewczyny pisały tutaj,że nie mamy jeszcze bliźniaków na grudniówkach
Morwa lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Mi nie chodzi o zagrozenie, ale o to zle samopoczucie.
-
Lady Savage wrote:Mi nie chodzi o zagrozenie, ale o to zle samopoczucie.
O ja, ja tez bym chciała już ten okres mieć za sobą. Zastanawiam się co wykombinować (no chyba,że do tej pory mdłościmi przejdą) bo 14 maja mam komunię najmłodszej córki.Wprawdzie na 11:30 ,więc o tej porze powinno być względnie (to będzie 10+6 tydzień) ale,przeciez nie będe paluszków po kryjomu w kościele wcinać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamabyc3 wrote:Agii81 ja w 2 ciąży musiałam coś zjeść bo tych tabletek inaczej mogłam wogole nie brać. Lekarz o tym wiedział i nie widział problemów
No własnie u mnie od wczoraj jest tak samo. Czyli Brałaś tabletkę i od razu coś zjadłas tak? TSH miałas dobre?
-
Amus87 wrote:Euthyrox musi byc na czczo i dopiero po 20 min (najlepiej 30) mozna cos zjesc. Mialam wielu endo i kazdy tak samo mowil. Inaczej lek nie ma szans sie wchlonac. Ja wstaje o 6 ale o 5 na siku wiec biore go o 5 i dalej ide spac
Ja tak samo robiłam,ale zastanawiam sie co jesli po 10 minutach się ją ,że tak to określę,z organizmu ewakuuje. Czy coś zdąży się wchłonąć? Mnie od wczoraj dopadły takie mdłości,że dopiero jak zjem np 3 paluszki to jest ulga,inaczej tabletka ląduje nie powiem gdzie. W poprzednich ciążach nie miałam niedoczynności,więc dla mnie to coś nowego -
Lady Savage wrote:Szkoda ze ta ciaza nie jest taka sama jak ta pierwsza,
A ja poprzednich już nie pamiętam ,z ostatniej pamiętam tylko tyle z pierwszego trymestru),że biegałam do wc jeszcze w 4 miesiącu i jadłam tylko brzoskwinie z puszki
Nie miałas takiego samopoczucia w poprzedniej? -
Ja wczoraj widzialam drugi raz moja Dzidzie- ma 1 cm. Wiek ciazy wedlug usg to 7t1d
Lady Savage, A85K, Jooozefka, Angie 31, Jacqueline, agii81, Zołzimagic, Wachciowa, Monal, magdzia26, Tizzi, migiem lubią tę wiadomość
23dpo bHCG 7493 mIU/ml
25dpo bHCG 15 400 mIU/ml
27dpo bHCG 23 411 mIU/ml -
Morwa witaj kochana !!!!!! Ale masz super termin! Dbaj o siebie teraz zresztą co ja piszę tu każda o siebie dba najlepiej jak potrafi
Jak się czujesz?Robiłaś już sikacza? Wiesz ze ja je uwielbiam:-)Morwa lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
agii81 wrote:No własnie u mnie od wczoraj jest tak samo. Czyli Brałaś tabletkę i od razu coś zjadłas tak? TSH miałas dobre?
-
Mamabyc3 no ja właśnie też słyszałam o tym,że za granicą nie trzeba na czczo. Moja koleżanka mieszka we Francji i tam normalnie bierze, po lub w trakcie jedzenia. Wszystkie wyniki jej się unormowały i są bardzo dobre. Leczy się tam już kupę czasu.
U nas z kolei każą brać na czczo i weź tu bądź człowieku mądry. Moja Babcia mieszka w Holandii i tam tez nie trzeba brać na czczo. Ja zawsze grzecznie brałam na czczo. Ciekawa jetem jaką radę będzie miał mój gin,idę we wtorek ale po nim nie spodziewam sie za dużo. -
Dzień dobry wszystkie Mamuśki
Mój gin mówił mi o lactulosie. Można pić syrop w ciąży, codziennie rano 1 łyżeczkę. Pomaga na perystaltyke jelit.
Ja euthyrox biorę na czczo. Jeszcze przed wstaniem z łóżka inaczej jest ze mną ciężko. Mam ustawione 2 budziki, po tabletce idę siusiu i spać. Euthyrox wchłania się na czczo w 80%, a posiłki spowalniają ten proces. Przy hormonach tarczycy rano powinno ograniczyć się soje i nabiał. Tak mi mówił mój Endo ale mleko i tak piłam. -
Nola wrote:Morwa witaj! Czy dobrze Cie kojarze z rozowej strony staraczek podczas staran w 2016roku? Jak milo Cie tu spotkac Jak sie czyta Twoja historie to nalezy Ci sie wszystko co najlepsze jak psu buda Ja w 100% popieram in vitro u Ciebie sprawdzila sie ta metoda w stosunku do naturalnej ze nie wychodzi nie wychodzi a in vitro1 podejscie pyk i jest Gratulacje
Ja też popieram in vitro, bo to jedyna opcja , aby urodzić dziecko np dla takich osób jak ja. Najchętniej to nie wybrałabym opcji in vitro , gdyby była możliwość przeprowadzenia operacji ,która dałaby mi nowe, sprawne jajowody, nawet za ogromne pieniądze. Jak bylaby taka opcja w medycynie to pewnikiem bym z niej skorzystała, ale takowej możliwości nie ma. Gdyby była lepsza opieka medyczna, gdyby lekarze nie skąpili na badania , gdyby sami z siebie proponowali gdzie szukać przyczyny ,to uratowałabym jeden z jajowodów po pierwszej ciazy pozamacicznej i nie musiała przechodzić przez ciążę pozamaciczną drugi raz. No, ale czasu nie cofnę. Lekarze mnie okaleczyli, bo to głównie przez nich nie mogę mieć dzieci naturalnie. No nic... Czasu nie cofnę ,więc pozostaje mi iść do przodu z podniesioną głową i cieszyć się tym co mam -
Lady Savage wrote:Morwa mozna by usunac te tanczace dzieciaki u ciebie, mam taka wade wzroku ze takie szybkie ruchy nie służą moim oczom.