Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do bakterii w moczu proponuję powtórzyć badanie bo mało kto odpowiednio pobiera próbkę już nie mówiąc że powinna być jak najszybciej do lab dostarczona... mocz pobiera się najlepiej do jałowego pojemnika pod prysznicem (nigdy nad wc) po uprzednim podmyciu i wytarciu czystym recznikiem...
Nola lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o poród to w sumie nie ma reguły dla jednych sn a dla cc będzie gorsze kazdy poród jest inny jak każdy organizm i ciąża więc myślę że nie ma co porównywać najwaznajsze w porodzie jest to ze prowadzi on do pojawienia się do największego cudu na świecie i najukochanszej osoby pod słońcem dla której jesteśmy w stanie znieść i zrobić wszystko
A85K, Krokodylica, Nola lubią tę wiadomość
-
U mnie była próba sn, samo sie zaczęło, najpierw bezbolesne regularne skurcze co 5-6 minut, od 8-mej rano, odszedł czop po dwóch godzinach, potem w ciagu dnia coraz bardziej upierdliwe, ale boleć zaczęło około 20-tej, cały czas krzyż, o 21-szej na ktg skurcze co 4 minuty, rozwarcie 3-4cm w porywach, o 8-mej rano dali oxytocyne, o 10-tej przebili pęcherz, o 13:30 rozwarcie ledwo 5,5 cm, dziecko nie mogło wstawić się w kanał rodny, ja tez nic nie czułam aby coś naciskało, skurcze co 2 minuty już od paru godzin. Decyzja o cc. Najgorzej było wstać pierwszy raz, a tak to luzik.
To jak zniosłam cc życzę tego każdej kobiecie Serio Jestem raczej wytrzymała na ból i cc było dla mnie ulgą po tym wszystkim. Nie brałam nic przeciwbólowego po pionizacji, nie czułam potrzeby
Urodził sie kawał kluchy i dlatego pewnie nie mogła sie wstawićWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 17:18
Tizzi lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MalaHD wrote:Jest pęcherzyk ciążowy (niestety nie zmierzył jak duży) i żółtkowy. Zarodka brak. Wg dr obraz usg jest prawidłowy na ten wiek ciąży 5+5, faktycznie ma prawo nie być zarodka?
Tizzi wpisz mnie na wizytę 27.04. Mój sądny dzień
JA NA TYM ETAPIE MIALAM PECHEZTK CIAZOWY I PECHERZYK ZOLTKOWY, ZARODKA NIE BYLOMalaHD, Nola lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Wachciowa wrote:Jak byłam u lekarza rodzinnego na kontroli zakazał mi picia soku z czarnego bzu. Spotkałyście się z czymś takim? Podobno trzeba tez się wystrzegać pietruszki w ciąży? Pierwszy raz słyszałam.
Bzdura! Czarny bez w ciazy super pomaga na przeziebienie!Nola lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o liście malin to mi w 1 ciąży nie pomogły zaczęło się od wód odxhodzacych rozwarcie na 1cm dosłam po 4 godz kroplowke, która wywołała po kolejnych 4godz skórze co 2 min a rozwarcie tylko na 2 cm nawet masaż szyjki nie pomógł. Po kolejnych 3 godzinach zaczęłam się modlić by coś ruszyło ( bałam się o małą minęło już ponad 10godz od odplyniecia wód a położne chciały mnie kłaść na salę obserwacyjna i czekać na kolejny dzień przy skurczach co 2 min. Aż w końcu się zlitowaly dały 2 kroplowke która w końcu wywołała rozwarcie. Łącznie od odplyniecia wód minęło 16godz skurcze co 2-3 min miałam prawie 10godz...na szczęście gdy mała zobaczyłam cały bol był nieważny. Także uważam, że liście mi wtedy nie pomogły. Ale nie zrezygnowałam i w 2 ciąży faktycznie lekko miło i przyjemnie jeśli można nazwać tak poród skurcze dostalam w nocy były tak co 5min już chciałam jechać do szpitala gdy nagle minęły, wiedziałan jednak że to kwestia doby. Cały dzień spokój w nocy mówię to mojego że ma mnie bzyknac bo coś rozleniwila się nam córka a byłam po terminie 8dni heh. No i po przytulaniu 4godz później skurcze co 6min później co 5min więc wsio do szpitala miałam już 5cm rozwarcia. Skurcze prawie bezbolesne i myślam że znów dupa będzie do położnej mówię, że do domu chyba pojadę bo prawie nie boli. A ta mnie bada i mówi 8cm rozwarcia wody akurat odeszły. Poszłam pod prysznic i wtedy zaczęło no trochę boleć. Wróciłam po 40min jak mi kazała już skurcze co 2min i mówię do mojego że to chwilę potrwa idź mi po wodę. Polozna znów bada mówi że na 9cm czekamy na skurcz i masaz (o matko to bolalo) i co mała już trzymała za główkę. Więc me dziecięce 2 leniwe jest ale jak już się zabierze do roboty to idzie w sumie bólu jakieś 15min. Reszta super położne się śmiały, że ja bole porodowe a ja sobie skalalam i oglądam narzędzia ich heh. Życzę każdej takiego porodu
Może haotycznie napisałam ale gdy przypomnę sobie te chwile to boję i cieszę że czeka mnie to kolejny raz bo jest to niezapomniane przeżycie. I nie ważne czy sn czy cc poprostu ta świadomość czekania kilku godzin by zobaczyć to mała cząstkę siebie
Aha olejek z wiesiola też dobry na koniec ciąży:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:38
A85K lubi tę wiadomość
-
mycha91 wrote:Bzdura! Czarny bez w ciazy super pomaga na przeziebienie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:31
A85K, Nola lubią tę wiadomość
-
Mamabyc3 zgadzam się z Tobą
To wspaniałe I niezapomniane przeżycie.
Zapomina się o tym bólu gdy trzymasz w ramionach tą małą istotkę taką niewinną, poprostu piękną, cudowną , którą nosiło się pod sercem 9 miesięcy
Cc czy sn to zależy od kobiety I od przebiegu porodu.
Każda kobieta inaczej odczuwa poród I ma inny próg bólu ale moim zdaniem warto bo ten ból to nic gdy trzymasz już tą małą istotkę która wzieła swój pierwszy oddechWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 20:22
Nola lubi tę wiadomość
Laura
-
Mamabyc3 wrote:Mi też się wydaje, że czarny bez i czosnek są głównymi składnikami syropow na przeziębienie w ciazy
Tak, dlatego zdziwiłam się jak zabronił mi czarnego bzu. Wiekszosc suplementow dla mamusiek sklada sie z czarnego bzu, czosnku, miodu, owoców malin. Jakies farmazony sieje
Ja akurat czosnku przewlekle nie moge stosowac z powodu niższego cisnienia. Uzywam do potraw ale nie moglabym go zagryzac chlebkiem.
A czarny bez jest ok tylko nie w duzych ilosciach bo ma dzialanie przeczyszczajace, a niedojrzale owoce wydzielaja pochodne cyjanku co doprowadza do mdlosci, wymiotow.
Moja Babcia mowi ze jesli w dzien zrywu owocow popsuje sie pogoda, bedzie burza- owoce sa do wyrzucenia... Zabobon a moze cos w tym jest hihi -
k878 wrote:Dołożę pyszny miód do tych rzeczy na przeziębienie i czarną porzeczkę.
Kurczę, ale się rozkręciłyście z tymi porodami. A tu tyle czasu jeszcze do grudnia...Lady Savage, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość
-
Ja w zadnej ciazy porodu sie nie balam. Szlam z nastawieniem zeby isc, urodzic i wracac do domu.
Mamabyc3 tez do 8cm nic nie czulam, zadnych boli, a pozniej zaczely byc bolace.
Dla mnie gorsze od porodu, to badanie przed... drugi syn sie spoznial z wyjsciem i 4 razy wizyte na porodowce zaliczalam. Najgorsze bylo badanie rozwarcia. 'Niech pani nie ucieka' - przy badaniu zawsze slyszalam, bo to dla mnie masakra. Rodzic moge! Ale to badanie, to katastrofa!
Liczylam, ze urodze dzieci tak szybko, jak moja mama mnie - 15minut. Teraz trzecie podejscie i licze, ze tak bedzie (chociaz z drugiej strony, jak do 8cm skurczy nie czuje , ze sa, to martwie sie, ze do szpitala nie zdaze).syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Cześć przygarniecie mnie ? Termin według OM co prawda wychodzi mi na 2 Stycznia ,a według programu OF na 31 Grudnia Jestem po in vitro ,udało się za pierwszym podejściem. Miałam podane dwa zarodki , a ile się przyjęło to zobaczymy za jakiś czas. Na chwilę obecną beta ładnie przyrasta ,więc nic tylko się cieszyć
To będzie/ą moje pierwsze dziecko/dzieci, a ciąża 6. Także ten tego... teraz musi być dobrze ! Pozdrawiam i życzę dobrej nocy :*A85K, Wachciowa, Tizzi, magdzia26, Ja_Sonia, Nola, Zołzimagic, Lady Savage, lolapola, blannkka, Jooozefka, Angie 31, kaka470, Justya85, Yoselyn82, migiem lubią tę wiadomość
-
Oby wszystko było dobrze!!! Co u Was dziewczyny? ja mam jutro pierwsza prywatna jak narazie wizytę u ginekologa i bardzo się stresuje... oby było Ok z moim Groszkiem, jak się czujecie? Bo mi brak powera, ciagle bym spała, mam całymi dniami nudności.. i przepraszam ze tak żądło się udzielam ale pracuje ciagle i nie mam kiedy nadrabiać... pozdrawiam kochane dziewczyny
A85K, Morwa, Tizzi, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość
-
_darkblueberry wrote:Oby wszystko było dobrze!!! Co u Was dziewczyny? ja mam jutro pierwsza prywatna jak narazie wizytę u ginekologa i bardzo się stresuje... oby było Ok z moim Groszkiem, jak się czujecie? Bo mi brak powera, ciagle bym spała, mam całymi dniami nudności.. i przepraszam ze tak żądło się udzielam ale pracuje ciagle i nie mam kiedy nadrabiać... pozdrawiam kochane dziewczyny
Powodzenia na wizycie Czekam na nowiny I trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Ja też jestem zmęczona I senna ...
Daj znać jak będziesz po wizycie
Który to już u Ciebie tydzień?Laura
-
A85K wrote:Morwa witaj Widzę , że I Tobie się udało...może będziesz pierwszą z bliźniakami tutaj
Powodzenia...na kiedy masz wizytę
Gratulacje kochanaA85K lubi tę wiadomość