X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bakterii w moczu proponuję powtórzyć badanie bo mało kto odpowiednio pobiera próbkę już nie mówiąc że powinna być jak najszybciej do lab dostarczona... mocz pobiera się najlepiej do jałowego pojemnika pod prysznicem (nigdy nad wc) po uprzednim podmyciu i wytarciu czystym recznikiem...

Nola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o poród to w sumie nie ma reguły dla jednych sn a dla cc będzie gorsze kazdy poród jest inny jak każdy organizm i ciąża więc myślę że nie ma co porównywać ;) najwaznajsze w porodzie jest to ze prowadzi on do pojawienia się do największego cudu na świecie i najukochanszej osoby pod słońcem dla której jesteśmy w stanie znieść i zrobić wszystko <3

A85K, Krokodylica, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była próba sn, samo sie zaczęło, najpierw bezbolesne regularne skurcze co 5-6 minut, od 8-mej rano, odszedł czop po dwóch godzinach, potem w ciagu dnia coraz bardziej upierdliwe, ale boleć zaczęło około 20-tej, cały czas krzyż, o 21-szej na ktg skurcze co 4 minuty, rozwarcie 3-4cm w porywach, o 8-mej rano dali oxytocyne, o 10-tej przebili pęcherz, o 13:30 rozwarcie ledwo 5,5 cm, dziecko nie mogło wstawić się w kanał rodny, ja tez nic nie czułam aby coś naciskało, skurcze co 2 minuty już od paru godzin. Decyzja o cc. Najgorzej było wstać pierwszy raz, a tak to luzik.

To jak zniosłam cc życzę tego każdej kobiecie :) Serio :) Jestem raczej wytrzymała na ból i cc było dla mnie ulgą po tym wszystkim. Nie brałam nic przeciwbólowego po pionizacji, nie czułam potrzeby ;)

Urodził sie kawał kluchy i dlatego pewnie nie mogła sie wstawić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 17:18

Tizzi lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jest pęcherzyk ciążowy (niestety nie zmierzył jak duży) i żółtkowy. Zarodka brak. Wg dr obraz usg jest prawidłowy na ten wiek ciąży 5+5, faktycznie ma prawo nie być zarodka?

Tizzi wpisz mnie na wizytę 27.04. Mój sądny dzień

JA NA TYM ETAPIE MIALAM PECHEZTK CIAZOWY I PECHERZYK ZOLTKOWY, ZARODKA NIE BYLO :)

MalaHD, Nola lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia gratuluje maluszka I trzymam kciuki za kolejną wizytę ;-)

MalaHD na następnej wizycie zobaczysz już swojego maluszka :-) Trzymam kciuki ;-)

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Jak byłam u lekarza rodzinnego na kontroli zakazał mi picia soku z czarnego bzu. Spotkałyście się z czymś takim? Podobno trzeba tez się wystrzegać pietruszki w ciąży? Pierwszy raz słyszałam.

Bzdura! Czarny bez w ciazy super pomaga na przeziebienie!

Nola lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o liście malin to mi w 1 ciąży nie pomogły zaczęło się od wód odxhodzacych rozwarcie na 1cm dosłam po 4 godz kroplowke, która wywołała po kolejnych 4godz skórze co 2 min a rozwarcie tylko na 2 cm nawet masaż szyjki nie pomógł. Po kolejnych 3 godzinach zaczęłam się modlić by coś ruszyło ( bałam się o małą minęło już ponad 10godz od odplyniecia wód a położne chciały mnie kłaść na salę obserwacyjna i czekać na kolejny dzień przy skurczach co 2 min. Aż w końcu się zlitowaly dały 2 kroplowke która w końcu wywołała rozwarcie. Łącznie od odplyniecia wód minęło 16godz skurcze co 2-3 min miałam prawie 10godz...na szczęście gdy mała zobaczyłam cały bol był nieważny. Także uważam, że liście mi wtedy nie pomogły. Ale nie zrezygnowałam i w 2 ciąży faktycznie lekko miło i przyjemnie jeśli można nazwać tak poród :) skurcze dostalam w nocy były tak co 5min już chciałam jechać do szpitala gdy nagle minęły, wiedziałan jednak że to kwestia doby. Cały dzień spokój w nocy mówię to mojego że ma mnie bzyknac bo coś rozleniwila się nam córka a byłam po terminie 8dni heh. No i po przytulaniu 4godz później skurcze co 6min później co 5min więc wsio do szpitala miałam już 5cm rozwarcia. Skurcze prawie bezbolesne i myślam że znów dupa będzie do położnej mówię, że do domu chyba pojadę bo prawie nie boli. A ta mnie bada i mówi 8cm rozwarcia wody akurat odeszły. Poszłam pod prysznic i wtedy zaczęło no trochę boleć. Wróciłam po 40min jak mi kazała już skurcze co 2min i mówię do mojego że to chwilę potrwa idź mi po wodę. Polozna znów bada mówi że na 9cm czekamy na skurcz i masaz (o matko to bolalo) i co mała już trzymała za główkę. Więc me dziecięce 2 leniwe jest ale jak już się zabierze do roboty to idzie w sumie bólu jakieś 15min. Reszta super położne się śmiały, że ja bole porodowe a ja sobie skalalam i oglądam narzędzia ich heh. Życzę każdej takiego porodu ;)

Może haotycznie napisałam ale gdy przypomnę sobie te chwile to boję i cieszę że czeka mnie to kolejny raz bo jest to niezapomniane przeżycie. I nie ważne czy sn czy cc poprostu ta świadomość czekania kilku godzin by zobaczyć to mała cząstkę siebie

Aha olejek z wiesiola też dobry na koniec ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:38

A85K lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Bzdura! Czarny bez w ciazy super pomaga na przeziebienie!
    Mi też się wydaje, że czarny bez i czosnek są głównymi składnikami syropow na przeziębienie w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:31

A85K, Nola lubią tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 zgadzam się z Tobą :-)
    To wspaniałe I niezapomniane przeżycie.
    Zapomina się o tym bólu gdy trzymasz w ramionach tą małą istotkę taką niewinną, poprostu piękną, cudowną , którą nosiło się pod sercem 9 miesięcy :-) <3

Cc czy sn to zależy od kobiety I od przebiegu porodu.
    Każda kobieta inaczej odczuwa poród I ma inny próg bólu ale moim zdaniem warto bo ten ból to nic gdy trzymasz już tą małą istotkę która wzieła swój pierwszy oddech :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 20:22

Nola lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Mi też się wydaje, że czarny bez i czosnek są głównymi składnikami syropow na przeziębienie w ciazy

Tak, dlatego zdziwiłam się jak zabronił mi czarnego bzu. Wiekszosc suplementow dla mamusiek sklada sie z czarnego bzu, czosnku, miodu, owoców malin. Jakies farmazony sieje :D
    Ja akurat czosnku przewlekle nie moge stosowac z powodu niższego cisnienia. Uzywam do potraw ale nie moglabym go zagryzac chlebkiem.
    A czarny bez jest ok tylko nie w duzych ilosciach bo ma dzialanie przeczyszczajace, a niedojrzale owoce wydzielaja pochodne cyjanku co doprowadza do mdlosci, wymiotow.
    Moja Babcia mowi ze jesli w dzien zrywu owocow popsuje sie pogoda, bedzie burza- owoce sa do wyrzucenia... Zabobon a moze cos w tym jest hihi :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołożę pyszny miód do tych rzeczy na przeziębienie i czarną porzeczkę.

Kurczę, ale się rozkręciłyście z tymi porodami. A tu tyle czasu jeszcze do grudnia...

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Dołożę pyszny miód do tych rzeczy na przeziębienie i czarną porzeczkę.

Kurczę, ale się rozkręciłyście z tymi porodami. A tu tyle czasu jeszcze do grudnia...
    A wiesz jak to szybko zleci... Mi się wydaje, że boze Narodzenie było miesiąc temu heh. Czas szybko leci. Niektóre z nas zaraz zaczną 10tc q dopiero co wątek był zakładany ;)

Lady Savage, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zadnej ciazy porodu sie nie balam. Szlam z nastawieniem zeby isc, urodzic i wracac do domu.
    Mamabyc3 tez do 8cm nic nie czulam, zadnych boli, a pozniej zaczely byc bolace.
    Dla mnie gorsze od porodu, to badanie przed... drugi syn sie spoznial z wyjsciem i 4 razy wizyte na porodowce zaliczalam. Najgorsze bylo badanie rozwarcia. 'Niech pani nie ucieka' - przy badaniu zawsze slyszalam, bo to dla mnie masakra. Rodzic moge! Ale to badanie, to katastrofa!
    Liczylam, ze urodze dzieci tak szybko, jak moja mama mnie - 15minut. Teraz trzecie podejscie i licze, ze tak bedzie (chociaz z drugiej strony, jak do 8cm skurczy nie czuje , ze sa, to martwie sie, ze do szpitala nie zdaze).

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giphy.gif

Cześć przygarniecie mnie ? :D Termin według OM co prawda wychodzi mi na 2 Stycznia ,a według programu OF na 31 Grudnia :) Jestem po in vitro ,udało się za pierwszym podejściem. Miałam podane dwa zarodki , a ile się przyjęło to zobaczymy za jakiś czas. Na chwilę obecną beta ładnie przyrasta ,więc nic tylko się cieszyć :D
    To będzie/ą moje pierwsze dziecko/dzieci, a ciąża 6. Także ten tego... teraz musi być dobrze ! :) Pozdrawiam i życzę dobrej nocy :*

A85K, Wachciowa, Tizzi, magdzia26, Ja_Sonia, Nola, Zołzimagic, Lady Savage, lolapola, blannkka, Jooozefka, Angie 31, kaka470, Justya85, Yoselyn82, migiem lubią tę wiadomość

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Morwa

Morwa lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa witaj :-) Widzę , że I Tobie się udało...może będziesz pierwszą z bliźniakami tutaj ;-)
    Powodzenia...na kiedy masz wizytę :-)
    Gratulacje kochana :-)

Morwa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko było dobrze!!! Co u Was dziewczyny? :) ja mam jutro pierwsza prywatna jak narazie wizytę u ginekologa i bardzo się stresuje... oby było Ok z moim Groszkiem, jak się czujecie? Bo mi brak powera, ciagle bym spała, mam całymi dniami nudności.. i przepraszam ze tak żądło się udzielam ale pracuje ciagle i nie mam kiedy nadrabiać... pozdrawiam kochane dziewczyny :)

A85K, Morwa, Tizzi, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Oby wszystko było dobrze!!! Co u Was dziewczyny? :) ja mam jutro pierwsza prywatna jak narazie wizytę u ginekologa i bardzo się stresuje... oby było Ok z moim Groszkiem, jak się czujecie? Bo mi brak powera, ciagle bym spała, mam całymi dniami nudności.. i przepraszam ze tak żądło się udzielam ale pracuje ciagle i nie mam kiedy nadrabiać... pozdrawiam kochane dziewczyny :)

Powodzenia na wizycie :-) Czekam na nowiny I trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ;-)
    Ja też jestem zmęczona I senna ...
    Daj znać jak będziesz po wizycie :-)
    Który to już u Ciebie tydzień?

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Morwa witaj :-) Widzę , że I Tobie się udało...może będziesz pierwszą z bliźniakami tutaj ;-)
    Powodzenia...na kiedy masz wizytę :-)
    Gratulacje kochana :-)
    Nie myślę o pierwszej wizycie :) jeszcze nie myślę . W poniedziałek chcę zrobić ostatnia betę i wysłać do kliniki wszystkie moje dotychczasowe wyniki bety i progesteronu i ustalić kiedy najlepiej abym do nich wpadła :) a później to się zobaczy. Zraziłam się do większości lekarzy z mojej okolicy ,więc lekarza prowadzącego będę poszukiwała z poza okolic. Szpital , w którym będę miała rodzić też będzie gdzieś dalej. Jeszcze żadnego szpitala ani lekarza nie mam na celowniku ,więc wszystko wyjdzie w praniu :)

A85K lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki za dobre wyniki I znalezienia dobrego lekarza prowadzącego :-) Ja mam wizytę 2.05 .
    Powodzenia kochana ;-)

Morwa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ