Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie poczulam porodu xD zanim sie rozkrecilo to zuza byla na swiecie, caly porod trwal 1.45 min, parte mialam 2, trwaly 10 min z czego 6 min to byla drzemka xD tak usnelam na porodowce miedzy skurczami partymu xD
Justya85, Tizzi, Wachciowa, A85K, chicken, Nola lubią tę wiadomość
-
ciekawe z tymi ziołami, bo uwielbiam zarówno rozmaryn i tymianek ehhh.... o tych liściach malin słyszałam że dziewczyny piły po 36tyg mi nie było dane doczekać i spróbować.
Jejku a jak mi się dłuży masakra! A minął dopiero tydzień od poprzedniej wizyty a ja się czuje jakby minął miesiąc! hehe
Jeśli chodzi o męża to ogólnie po sobie zbiera, czasem coś zostawi no ale przymykam oko bo siedzę w domu. Ale z domu to masakra co wyniósł. Jego mama nie pracowała więc nawet kosić ogrodu nie musiał, nic, nie umyje po sobie naczyń itp. Za to złota rączka jeśli chodzi o sprzęty, wszystko naprawi:) no ma swoje plusy i minusy ale nie ma ideałów, a jeśli chodzi o skoki hormonów to ja mu na początku powiedziałam żeby nastawił się że w pierwszym trym ze mną nie wytrzyma, nie dość że wkur...w mam na wszystko to jeszcze cały czas ten stres no bo to pierwszy trymestr! oni tego nie rozumieją....
Dziewczyny a ja się tak zastanawiam, bo zwykle kilka mamusiek bliźniaków się pojawia na wątkach, a u nas cisza! czekamy czekamy....Nola lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Lady Savage wrote:Ja nie poczulam porodu xD zanim sie rozkrecilo to zuza byla na swiecie, caly porod trwal 1.45 min, parte mialam 2, trwaly 10 min z czego 6 min to byla drzemka xD tak usnelam na porodowce miedzy skurczami partymu xD
Nola lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Potem mialam wycieczki lekarzy + studenci -> to ta pierworodka co urodzila w niecale 2 godziny, bez szycia i jeszcze sie wyspala xD milo wspominam porod. Na wizycie teraz moja gin mi to przypomniala i powiedziala ze mnie skieruje do szpitala w 37 tyg. Co bysmy porodu nie przegapili xD.
Wachciowa, chicken lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Ja nie poczulam porodu xD zanim sie rozkrecilo to zuza byla na swiecie, caly porod trwal 1.45 min, parte mialam 2, trwaly 10 min z czego 6 min to byla drzemka xD tak usnelam na porodowce miedzy skurczami partymu xD
ale że ci dali tak drzemać! z opowieści koleżanek wiem, że raczej szarpią i nie pozwalają oczu przymknąć, żeby nie przegapić utraty przytomności - która też się potrafi zdarzyć...
i porodu też się boję; jakoś nie dociera do mnie, że taki będzie finał; z jednej strony chciałabym SN, bo to lepsze dla dziecka i szybciej kobieta dochodzi do siebie, ale jakoś cesarka wydaje mi się kusząco bezbolesna...
dobrze, że jest jeszcze czas na takie rozważaniaNola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Jest pęcherzyk ciążowy (niestety nie zmierzył jak duży) i żółtkowy. Zarodka brak. Wg dr obraz usg jest prawidłowy na ten wiek ciąży 5+5, faktycznie ma prawo nie być zarodka?
Tizzi wpisz mnie na wizytę 27.04. Mój sądny dzieńYoselyn82, A85K, Jooozefka, Tizzi lubią tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Jest pęcherzyk ciążowy (niestety nie zmierzył jak duży) i żółtkowy. Zarodka brak. Wg dr obraz usg jest prawidłowy na ten wiek ciąży 5+5, faktycznie ma prawo nie być zarodka?
Tizzi wpisz mnie na wizytę 27.04. Mój sądny dzień
Ja miałam dokladnie to samo, lekarz powiedział, że wyglada na to, że wszystko rozwija się prawidłowo, ale ze jeszcze nie można zmierzyć zarodka i że widać tylko ten pęcherzyk cięazoy i żółtkowy. Kazał mi przyjść za dwa tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 16:21
-
A85K wrote:Ja nosze spodnie dresowe jak coś zjem to czuje się taka wzdęta ale w górnej części brzucha ...
Mala - jak byłam pierwszy raz ba usg to lekarz tylko powiedział ze jest pęcherzyk ale nic nie mówił ze mam zarodek - spokojnie za tydzień będzie już serduchoA85K lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Co do herbatki z liści malin na forum wrzesniowych maluszków cześć dziewczyn też piła włącznie ze mną i nie miało to super wpływu na dlugosc/bolesnosc porodu mój trwał dluuuugooo a i tak zakończył się cc pomimo pełnej gotowości i skurczy partych które trwały z 1,5 h
Co do cc to porownojac do porodu sn jest wg mnie dużo mniej bolesne oczywiście po porodzie boli brzuch itp ale jest to wszystko do zniesienia w przeciwieństwie do skorczy krzyżowych przy porodzie sn -
Mam i ja!
Jestem przeszczęśliwa pomiędzy torsjami
Ciąża młodsza o tydzień, ale jestem dobrej myśli.
6t1d - tak wskazuje usg i 5,1mm.
https://naforum.zapodaj.net/eaa00847bf52.jpg.html
Kolejna wizyta 9.05.2017 u tego lekarza, a wcześniej mam innego 26.04.2017. Nie wiem do którego chodzić, może po kolejnych wizytach się zdecyduję.
Powiedział mi że tam gdzie jest dzidzia, czyli u mnie jest to prawa strona, może trochę bardziej boleć.
W razie silnych wymiotów dostałam Metoklopramid w tabletkach, pierwszy raz słyszę że można to w ciąży brać, ale myślę że nie skorzystam.
Walczę z mdłościami dzisiaj od rana, rzuca mną jak chce. L4 nie chciałam bo i tak jestem na działalności, więc to mi niewiele daje.
Pozdrawiam
Lady Savage, Justya85, Wachciowa, Yoselyn82, A85K, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość
Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Czy któraś z Was miała kiepskie wyniki moczu w ciaży ?
Dzwonił do mnie ginekolog, że dużo bakterii itp itd i że mam odebrać z recepcji receptę na jakieś saszetki do picia i za tydzien powtórka badania.
Jako naczelna panikara naczytałam się, że złe wyniki moczu mogą prowadzić nawet do poronienia i zaraz umrę ze stresu
-
emilydread wrote:Czy któraś z Was miała kiepskie wyniki moczu w ciaży ?
Dzwonił do mnie ginekolog, że dużo bakterii itp itd i że mam odebrać z recepcji receptę na jakieś saszetki do picia i za tydzien powtórka badania.
Jako naczelna panikara naczytałam się, że złe wyniki moczu mogą prowadzić nawet do poronienia i zaraz umrę ze stresu -
No więc hmm... co do cc (ja nie rodziłam sn więc porównania brak) dla mnie to był koszmarny ból, sam poród git, nawet dostałam coś rozweselającego bo się baby ze mnie śmiały ale później hmm....
Bakterie i ja miałam ale nieliczne i lekarz kazał brać żuravit.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka