Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Alxawl - ta no weź bez jaj, jak butelki ona dotykała to równie dobrze mógł przez rękawiczki wziąć żeby nie było jego odcisków i sam mógł sobie tam czegoś dosypać żeby w badaniach wyszło... Nie oglądałam całego tylko chwilę jak do rodziców zeszłam, a tego drugiego reportażu to w ogóle nic,
A na którą masz wizytę? Trzymam kciuki
Moja dopiero w czwartek i tez trochę się stresuję. Liczę, że zrobi mi usg, bo to mój doktor co i prywatnie do niego chodzę Bardzo chciałabym zobaczyć serduszko chociaż wiem, że może być za wcześnie, ale pewnie odpowiednich rozmiarów pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy by mnie też uspokoiły12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wachciowa wrote:Dziewczynki to jest moja kochana Dzidzia. Podczas badania Dzidzia spała. Widziałam oczka, rączki i nóżki. Pan doktor włączył na chwilę odgłos serduszka. Takie malutkie a jakie kochane.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efa23ec215f3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a19589c031bb.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50915f620d2.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=kT9UHEYQGtQ&feature=youtu.bekaka470 lubi tę wiadomość
-
Witam sie w kolejnym tygodniu z porannymi mdlosciami. Mialam problem co mam zjesc na sniadanie bo na wiekszosc "normalnych" rzeczy robilo mi sie niedobrze.
Skonczylo sie na bulce z serem i ogorkiem kiszonym
Jakos to zjadlam .
W pracy kolezanki zaczynaja albo cos podejrzewac albo sie smieja, ze jestem w ciazy Jeszcze nie wiedza tego oficjalnie, narazie sie z nimi troche "draznie"
Dzis mam wizyte u gina. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok... Ciekawe czy zrobi mi USG. Mam zamiar go poprosic. No i wyniki badan... W sumie tego sie boje chyba najbardziej -
Dziewczyny dziękuję za tyle ciepłych słów . Wizytę u innego lekarza, mam dzisiaj o 17:45. Staram się być dobrej myśli.
Wachciowa śliczne maleństwo , niech zdrowo rośnie Twój okruszek .Justya85, Wachciowa lubią tę wiadomość
25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
24.04.17 jest serducho
-
Alxawl wrote:Wachciowa ekstra zdjęcia! fajnie ze jest u was możliwość takiego obrazu 3d. ja miałam w połowie pierwszej ciąży takie usg prywatnie i mam z tego zdjęcia i filmik ponad 20 minutowy:)
No przecież to jest typowy przykład przerzucania winy na ofiarę przemocy domowej. mnie rozwalił o jak powiedział że żona mu coś dosypala do alkoholu :o i po tym niby był agresywny. przecież to jest śmieszne. a z tym że on jej nie bił a na nagraniu to krzyczała dlatego że on uderzył ręcznikiem w krzesło... chyba jedynie przekupiony sędzia w to uwierzy.
a co jest najgorsze ten człowiek chce rozwodu z jej winy, grozi że jej córki weźmie że szkoły. biedna kobieta... sądy w tym kraju działają niestety tak że do zabezpieczenia kontaktów on jej może zabrać dzieci kiedy chce a ona z tym nic nie zrobi. a oczywiście w "trosce" o dobro dzieci sądy wyznaczają terminy rozpraw o zabezpieczenie po 6ciu miesiącach najszybciej...
ten drugi reportaż o autystycznym dziecku też mi podniósł ciśnienie.
a dzis wizyta... stresuje sięWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 08:49
-
Mus wrote:Dziewczyny dziękuję za tyle ciepłych słów . Wizytę u innego lekarza, mam dzisiaj o 17:45. Staram się być dobrej myśli.
Co do tego radnego to wiecie, ja stałam przed telewizorem i myślałam że mu wy... tzn sobie telewizor. Jak on płakał lobidy.... a za chwile puszczają nagranie że on mówi do żony żeby brała tabletki na libido albo ma się wynosić bo go nie podnieca i z tekstami "szmato... itp (to i tak chyba najdelikatniejsze było). I że po tabletkach tak?mam nadzieje że dostanie za swoje, kariere ma napewno skończoną, sam mówił że mu grożą że jak do wawy pojedzie to nie wróci hehe:). I coś jeszcze tłumaczył że na wakacjach ona się szlajała z innymi typami i jakieś zdjęcia pokazywał no masakra...
Ten drugi też leciał?pewnie na ttv?
Ja dopiero chyba coś zjem bo mi niedobrze strasznie dzisiajPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Mus wrote:Dziewczyny dziękuję za tyle ciepłych słów . Wizytę u innego lekarza, mam dzisiaj o 17:45. Staram się być dobrej myśli.
Wachciowa śliczne maleństwo , niech zdrowo rośnie Twój okruszek .
Wachciiwa piękne zdjęcia. Dopiero teraz sobie uswiadomilam jakie to dziecko juz duże rośnie.
Magdzia ja tez nie mam żadnych objawów. Nic zupełnie. W pierwszej ciąży takie poważne wymioty były koło 10-12tyg ale takie sporadyczne juz w 6, zgaga, mdłości. A teraz kompletnie nic nie czuje. Nawet żadnych takich subiektywnych objawów. Trzeba być dobrej myśli.
Ja w sobotę mam USG. Takie tylko żeby sprawdzić serduszko.
Wachciowa lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
dziś po 14:00 mam wizytę
Justya85 wrote:I coś jeszcze tłumaczył że na wakacjach ona się szlajała z innymi typami i jakieś zdjęcia pokazywał no masakra...
Ten drugi też leciał?pewnie na ttv?
Ja dopiero chyba coś zjem bo mi niedobrze strasznie dzisiaj
To zdjęcie jak pokazał to też był hit... Wakacje (gdzieś w ciepłych krajach), temperatura pewnie około 35st, a jego żona bezczelnie założyła kostium dwuczęściowy na basen, a do tego 5 metrów za nią na zdjęciu jest jakiś facet, który się uśmiecha. A przecież powinna założyć tradycyjny arabski strój dla kobiet, żeby nie prowokować...
A drugi reportaż był o dziecku z zespołem Aspergera (7 latek), które terroryzuje, gryzie, bije , wyzywa inne dzieci i nauczycieli. Do tego obnaża się, sika w klasie jeśli nauczyciel nie pozwoli mu natychmiast wyjść do toalety (tylko np. prosi żeby zaczekał 2 minuty, bo wie że w ubikacji jest inne dziecko, które może paść ofiarą jego agresji). Rodzice pozostałych dzieci zaczęli się buntować, niestety reporterzy uwagi (tradycyjnie wrogo nastawieni do zawodu nauczyciela) dali widzom odnieść wrażenie, że to wina szkoły i dyrektora. Wypowiadała się też mama chłopca, że dziecko jest chore i ma orzeczenie o zA. Niestety, wg mnie największy problem mają wszyscy rodzice w tej klasie. Matka chłopca miała przedstawiany szereg środków, które pomogą jej dziecku (m.in. nauczanie indywidualne), ale odniosłam wrażenie że ona na złość nie chce się na to zgodzić, żeby tylko dowalić rodzicom pozostałych dzieci. A jakby spróbowała chociaż na kilka miesięcy dać dziecku szansę pracy indywidualnej z nauczycielem , może by zobaczyła że to jest dobre. A jak nie to by go przywróciła na zajęcia z klasą i nikt by jej nie zarzucał że nie próbuje. A tak to te wszystkie dzieci męczą się. Bo ten już ma łatkę łobuziaka, rodzice pewnie zabraniają dzieciom się kolegować. Żal mi naprawdę dzieci, bo niepotrzebnie biorą udział w konflikcie rodziców.
Ja też dopiero teraz idę coś zjeśćMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl wrote:A drugi reportaż był o dziecku z zespołem Aspergera (7 latek), które terroryzuje, gryzie, bije , wyzywa inne dzieci i nauczycieli. Do tego obnaża się, sika w klasie jeśli nauczyciel nie pozwoli mu natychmiast wyjść do toalety (tylko np. prosi żeby zaczekał 2 minuty, bo wie że w ubikacji jest inne dziecko, które może paść ofiarą jego agresji). Rodzice pozostałych dzieci zaczęli się buntować, niestety reporterzy uwagi (tradycyjnie wrogo nastawieni do zawodu nauczyciela) dali widzom odnieść wrażenie, że to wina szkoły i dyrektora. Wypowiadała się też mama chłopca, że dziecko jest chore i ma orzeczenie o zA. Niestety, wg mnie największy problem mają wszyscy rodzice w tej klasie. Matka chłopca miała przedstawiany szereg środków, które pomogą jej dziecku (m.in. nauczanie indywidualne), ale odniosłam wrażenie że ona na złość nie chce się na to zgodzić, żeby tylko dowalić rodzicom pozostałych dzieci. A jakby spróbowała chociaż na kilka miesięcy dać dziecku szansę pracy indywidualnej z nauczycielem , może by zobaczyła że to jest dobre. A jak nie to by go przywróciła na zajęcia z klasą i nikt by jej nie zarzucał że nie próbuje. A tak to te wszystkie dzieci męczą się. Bo ten już ma łatkę łobuziaka, rodzice pewnie zabraniają dzieciom się kolegować. Żal mi naprawdę dzieci, bo niepotrzebnie biorą udział w konflikcie rodziców.
Kciukam za wizyty, dawajcie znać.
My z A85K mamy dopiero za tydzień
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Wachciowa, rośnie tap madl!
Ja juz po wizycie, wszystko idealnie, Kruszyna urosła od zeszłego wtorku 0,60cm i mierzy dziś 1,80cm Udało mi się nawet posłuchać bicia serca
Założona karta ciąży, luteina na wszelki wypadek do końca I trymestru, kontrolna wizyta i przedłużenie zwolnienia lekarskiego 10 maja a badanie prenatalne 23 maja
@ tizzi, mogę prosić o dopisanie do wizyt :*?
Nie mogę się doczekać!
Poniżej zdjęcie Kruszyny,głową do góry, dzidzia spała, nie chciała się ruszać mimo że lekarz starał się ją obudzić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66f14362429f.jpg
Kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty
Yoselyn82, Mamabyc3, Justya85, Jacqueline, Aztoria, magdzia26, Wachciowa, Lady Savage, Tizzi, kaka470, migiem lubią tę wiadomość
-
Śliczne zdjęcia dziewczyny!
Mam nadzieję, że już niedługo też się będę mogła takimi pochwalić!
A z tv to nie wiem o czym mówicie, ale mam poczucie, że coś mnie ominęło. Ostatnio oglądam dokumenty na National Geographic; uspokajają mnie; szczególnie te o zwierzątkach i roślinach; mam mniej mdłości po nich.
Albo sobie tak wkręcamWachciowa lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Powiecie żem szalona, ale byłam dziś w mieście po torcik, mąż ma urodziny
No i obok była apteka, musiałam kupić test żeby się uspokoić Kreseczka pokazała się zanim pasek nasiąknął całkiem, a po 3 minutach było tak
Zołzimagic, Justya85, Alxawl, magdzia26, Yoselyn82, Wachciowa, Tizzi, kaka470, A85K, migiem lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A ja dzis zaczynam 9 tydzien ^^ witam sie z wami ^^
nesairah, Jacqueline, Justya85, magdzia26, Lady Savage, Wachciowa, Tizzi, kaka470 lubią tę wiadomość
-
Paulka123 wrote:Mus a lekarz nie mial na mysli taśm owodniowych? Gratuluje serduszka. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Wachciiwa piękne zdjęcia. Dopiero teraz sobie uswiadomilam jakie to dziecko juz duże rośnie.
Magdzia ja tez nie mam żadnych objawów. Nic zupełnie. W pierwszej ciąży takie poważne wymioty były koło 10-12tyg ale takie sporadyczne juz w 6, zgaga, mdłości. A teraz kompletnie nic nie czuje. Nawet żadnych takich subiektywnych objawów. Trzeba być dobrej myśli.
Ja w sobotę mam USG. Takie tylko żeby sprawdzić serduszko.25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
24.04.17 jest serducho
-
Zołzimagic wrote:Magdzia ja tez nie mam prawie żadnych objawów, nudności sa wręcz subtelne i tylko wrażliwe sutki. Moze niektore kobiety tak maja.