Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapach malin ale jak na 5tc to tylko pęcherzyk jest ok. Nie wiesz dokładnie kiedy miałaś ovu więc trudno określić dokładnie. Spokojnie poczekaj ten tydzień i napewno będzie już kropus. Ja w 1 ciąży zobaczyłam serducho w 5+3/4 nie pamiętam dokładnie a bilo już normalnie koło 140uderzen. Teraz na 1 wizycie byłam w 6+0 i co serduszko dopiero zaczynało bić więc zupełnie wolno lekarz mówi, że wszystko dobrze nie ma co się martwić. Jutro mam kolejna wizytę itp będzie 8+0 więc serduszko powinno pięknie bić. U ciebie za tydzień też może być serducho:) bo pamiętajmy że każdy dzień robi różnicę na takim etapie ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 11:56
zapachmalin lubi tę wiadomość
-
zapachmalin wrote:Hey Dziewczyny ja już po wizycie. W sumie jestem jeszcze bardziej skołowana niż wcześniej. Przez ten mój brak @ i to całe zagmatwanie nawet nie wiedziałam dobrze w którym mogę być tygodniu. W każdym razie lekarka długo na usg szukała i nic, chciała mnie wysłać na betę skoro testy pozytywne ale w ostatniej chwili znalazła pęcherzyk. Póki co tylko tyle. Powiedziała, że to bardzo wcześnie, dopiero 5 tydzień i za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być dziecko. Mam w czwartek za tydzień wizytę. Zupełnie nie wiem co myśleć, czy wszystko jest ok czy powinnam się martwić, czy rzeczywiście zobaczymy cokolwiek na ekranie i wgl. Gdybym wiedziała, że jest tak wcześnie w życiu nie poszłabym póki co. Więcej nerwów niż to warte. Yh. No i w sumie tyle.
ah no i termin siłą rzeczy się zmienił i to już nie będzie 16. Póki co wychodzi 25 ale poczekam na to co wyjdzie z usg za tydzień.
nie martw się będzie ok, w 5 tyg ma prawo nic nie widać, dlatego zaleca się iść w 7-8 tyg. Także ze spokojem na kolejnej wizycie będzie juz dzidziulekzapachmalin lubi tę wiadomość
-
zapachmalin wrote:Hey Dziewczyny ja już po wizycie. W sumie jestem jeszcze bardziej skołowana niż wcześniej. Przez ten mój brak @ i to całe zagmatwanie nawet nie wiedziałam dobrze w którym mogę być tygodniu. W każdym razie lekarka długo na usg szukała i nic, chciała mnie wysłać na betę skoro testy pozytywne ale w ostatniej chwili znalazła pęcherzyk. Póki co tylko tyle. Powiedziała, że to bardzo wcześnie, dopiero 5 tydzień i za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być dziecko. Mam w czwartek za tydzień wizytę. Zupełnie nie wiem co myśleć, czy wszystko jest ok czy powinnam się martwić, czy rzeczywiście zobaczymy cokolwiek na ekranie i wgl. Gdybym wiedziała, że jest tak wcześnie w życiu nie poszłabym póki co. Więcej nerwów niż to warte. Yh. No i w sumie tyle.
ah no i termin siłą rzeczy się zmienił i to już nie będzie 16. Póki co wychodzi 25 ale poczekam na to co wyjdzie z usg za tydzień.
Ja w 5t5d miałam tylko 2mm pęcherzyk, więc nie martw się, wszystko jest ok Tydzień później widziałam już bijące serducho
-
zapachmalin ja byłam w 5 tyg i 2 dni i tez byl tylko pecherzyk 5 mm. sama mówisz ze nie wiesz kiedy mialas owulację. Tydzień czekania, ja tez czekam na wizyte 3 maja czyli dzien przed Tobą, wizyta serduszkowa to będzie u Ciebie i u Mnie
-
Wachciowa, a lekarz powiedział co to za badania? Z tego co się orientuje, lekarz może zlecic darmowe ze względu na wiek i wskazania medyczne na tzw test podwójny czyli pappa. Chyba to będziesz miała. Dzisiaj rozmawiałam o wszystkich prenatalnych,ja akurat mam pappa w swoim pakiecie ale decyduje się na harmony albo nifty - te badania niestety nijak nie są refundowane nawet ze wskazań lekarskich
-
Lady Savage wrote:nie martw się będzie ok, w 5 tyg ma prawo nic nie widać, dlatego zaleca się iść w 7-8 tyg. Także ze spokojem na kolejnej wizycie będzie juz dzidziulek
Ja wiem, że 7-8 jest najlepszy czas na 1 wizytę ale pierwotnie zakładałam, że jestem 6t5d dlatego liczyłam ze coś więcej będzie.
Ale cóż, pozostało uzbroić się w cierpliwość. Nic wiecej nie wymyślę. Za to kupiłam witaminki i będę ładnie łykać -
Hej dziewczyny! U mnie jest taka historia: ostatnia miesiączka 20.02, ale cykle moje trwały ok 36 dni, owulacja około 20-ego dnia cyklu, na pierwszym usg był tylko pęcherzyk, po którym gin oceniła ze to przełom 4-5 tygodnia ciąży, dla tyg później czyli w ostatni piątek byłam na usg i był już zarodek, ale ma tylko 3 mm i brak echa serca, w piątek mam kolejne usg i gin powiedziała ze juz.powinno być echo serca a jak nie będzie to będzie to wskazywało ze zarodek obumarl... Strasznie się martwię, bo wg OM teoretycznie jestem w 9 tygodniu, wg Usg około 6 tydzień i strasznie się boje...
Co do badań prenatalnych przy niedoczynności tarczycy - co te badania obejmują dokładnie? Pozdrawiam!1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
Dziewczyny o jakich badaniach mówicie?chodzi mi o te refundowane ze względy na hashi?bo badań prenatalnych jest kilka jak wiemy...
ja mam dopiero za tydzień wizytę ale napewno zapytam mojego ginaPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Zołzimagic wrote:szkoda że mieszkasz w Niemczech bo byś sobie zrobila bete i bys byla spokojna, ale tu ciezko z takim badaniem.
No dokładnie... ale z drugiej strony nawet pęcherzyka nie widać jak jest mega niska beta podobno. Więc chyba jest ok. I tak bardzo się ciesze, ze znalazła pęcherzyk. Przynajmniej wiem, że jest w macicy itp. Tylko te nerwy takie wielkie. Bo to tyyyyyyle czasu -
Justya85 wrote:Dziewczyny o jakich badaniach mówicie?chodzi mi o te refundowane ze względy na hashi?bo badań prenatalnych jest kilka jak wiemy...
ja mam dopiero za tydzień wizytę ale napewno zapytam mojego gina
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:chodzi o te pierwsze i podstawowe czyli usg w 11-13 tyg. + pappaPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Tizzi, a mogę wiedzieć, do jakiego lekarza chodzisz? W Szczecinie? Ja ufam swojemu, ale szukam w razie czego innego dobrego, gdybym miała kiedyś wątpliwości co do jakiejś diagnozy swojego itd.
A poza tym gratuluję, piękne zdjęcia Juz nie mogę doczekać się swojej czwartkowej wizyty, chociaż jestem jednocześnie pełna obaw - tak, tak, czwartkowej, tak skutecznie przemowilyscie mi do rozumu, że cycki kłamią, że postanowiłam nie panikować. Nie mam żadnych plamień, bólów itd., zatem czekam cierpliwie - nawet jeśli, tfu tfu, coś będzie nie tak, to tego nie powstrzymam, czy pobiegnę do lekarza dzisiaj, czy planowo.
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
in_co_gni_to wrote:Hej dziewczyny! U mnie jest taka historia: ostatnia miesiączka 20.02, ale cykle moje trwały ok 36 dni, owulacja około 20-ego dnia cyklu, na pierwszym usg był tylko pęcherzyk, po którym gin oceniła ze to przełom 4-5 tygodnia ciąży, dla tyg później czyli w ostatni piątek byłam na usg i był już zarodek, ale ma tylko 3 mm i brak echa serca, w piątek mam kolejne usg i gin powiedziała ze juz.powinno być echo serca a jak nie będzie to będzie to wskazywało ze zarodek obumarl... Strasznie się martwię, bo wg OM teoretycznie jestem w 9 tygodniu, wg Usg około 6 tydzień i strasznie się boje...
Co do badań prenatalnych przy niedoczynności tarczycy - co te badania obejmują dokładnie? Pozdrawiam!
Ja też mam nieregularne cykle i wg Om powinnam byc już w 9 tygodniu. Tak to jest jak ma sie nieregularne cykle i niewiadomo kiedy OWU.in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
Ja na skierowaniu mam napisane badania prenatalne. Wczoraj jak pytałam Panią w rejestracji w klinice to odpowiedziała mi tylko że najpierw będę miała badanie krwi A następnego dnia Usg które trwa min. 30minut. Nic więcej nie potrafiła mi powiedzieć. Domyślam się że chodzi o test Pappa. Czekając w kolejce do gina rozmawiałam z dziewczyną która choruje na nadczynność tarczycy i też dostała skierowanie na badanie. Nie wiem od czego to zależy. Nie dociekam więcej. Próbowałam dzwonić do kliniki to nie było nikogo kto potrafiłby powiedzieć coś więcej. Ginekolog powiedział mi że z Dzidzią jest wszystko ok A takie badanie to tylko rutyna.
-
Zołzimagic wrote:ZapachMalin wiem co czujesz, ja ostatnie badanie mialam 15.04 i teraz czekanie az do 3.05 tyyyyyyle czasu. No ale trzeba poczekac, wykazać się cierpliwością.
Dziewczyny a jak wogóle zapatrujecie się na te badania prenatalne?większość z Was robi?Zołzimagic lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka