X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka bardzo mi przykro :( tulę Cię mocno. Nie poddawajcie się. Kolejna ciąża zakończy się różowym bobasem! Trzymaj się!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka bardzo mi przykro ale jeszcze nie wszystko stracone, ile ja opowiesci slyszalam ze mialo dojsc do poronienia i indukowanego a na usg sie okazalo ze wszystko okej :)

Jaka a ktory o teraz powinien byc tydzien i dzien ciazy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 14:31

• Modrzewiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj chwile, od piatku jestem w szpitalu. We czwartek bylam w lekarza. Nadal nie bylo serduszka i jeszcze zaczal podejrzewać ciążę zasniadowa:( skierowal mnie do szpitala. Lekarze uważają ze ciąża obumarla i nadal nie ma echa serca. Czekaja ze podonienie samo sie zacznie, ale ja sie czuję bardzo dobrze. W sumie gdyby nie moja prośba na oczekiwanie to ciążę zakończyli by jeszcze w miniony piątek. Zgodzili sie poczekać kilka dni, jak zarodek nie podrośnie i nadal nie bedzie serduszk to wtedy koniec ;( później wysla tkanki na badanie histopatologiczne ktore potwierdzi lub wykluczy podejrzewany zasniad. Jestem zalamana:(:( ;(

Ufaj swojej intuicji i pamiętaj...wszystko jest możliwe!!!

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka a ktory o teraz powinien byc tydzien i dzien ciazy??

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj chwile, od piatku jestem w szpitalu. We czwartek bylam w lekarza. Nadal nie bylo serduszka i jeszcze zaczal podejrzewać ciążę zasniadowa:( skierowal mnie do szpitala. Lekarze uważają ze ciąża obumarla i nadal nie ma echa serca. Czekaja ze podonienie samo sie zacznie, ale ja sie czuję bardzo dobrze. W sumie gdyby nie moja prośba na oczekiwanie to ciążę zakończyli by jeszcze w miniony piątek. Zgodzili sie poczekać kilka dni, jak zarodek nie podrośnie i nadal nie bedzie serduszk to wtedy koniec ;( później wysla tkanki na badanie histopatologiczne ktore potwierdzi lub wykluczy podejrzewany zasniad. Jestem zalamana:(:( ;(
    Strasznie mi przykro :( trzymam mocno kciuki by dzidziuś podrósł i serduszko było :( coś strasznego :(

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A to ja podobnie, 14.04 miałam wizyte a teraz 2.05 :) niby to ponad 2 tyg ale ciągnie się niemiłosiernie....

Dziewczyny a jak wogóle zapatrujecie się na te badania prenatalne?większość z Was robi?
    Ja na bank zrobię, mam test podwójny (USG+PAPP-A+bHCG) w pakiecie medycznym i zamierzam skorzystać, szczególnie, że historii położniczej nie mam idealnej a i listę chorób mam całkiem pokaźną

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wiem, co przeżywasz :( bardzo mi przykro, bądź dzielna!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • A85K Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa bardzo mi przykro .Powodzenia kochana I dużo siły Ci życzę...nie poddawaj się I miej wiarę. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia I ślicznego bobaska ...

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa, trzymam kciuki, żeby maluch pokazał lekarzom środkowy paluszek i na przekór wszystkim zaskoczył bijącym serduszkiem! Trzymaj się Kochana, gdybyś potrzebowała wsparcia, pisz!

Zołzimagic, Nola lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug belly ciąża ma 7 tygodni 3 dni, ale lekarze uważają że zarodek jest mlodszy niż wynika to z terminu ostatniej miesiączki i oceniają go na 6 tydzien i 5 dzien.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ja na bank zrobię, mam test podwójny (USG+PAPP-A+bHCG) w pakiecie medycznym i zamierzam skorzystać, szczególnie, że historii położniczej nie mam idealnej a i listę chorób mam całkiem pokaźną
    Ja tez niestety mam pokazna. Otylosc, pcos, niedoczynnosc, nietolerancja glukozy i chora watroba :/ az strach myslec

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Dzięki dzięki.
    Termin zależy od kalkulatora ale ok 25-28 grudnia.
    mniejwiecej tak jak mi :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Tizzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka bardzo mi przykro :( a czemu podejrzewają zaśniad? :/

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • chicken Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wspolczuje :( Niewyobrazalne przezycie :(

geeky-2017-12-12.jpg
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka bardzo mi przykro mimo wszystko trzymam kciuki zeby jeszcze pokazalo sie bijace serduszko

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja tez niestety mam pokazna. Otylosc, pcos, niedoczynnosc, nietolerancja glukozy i chora watroba :/ az strach myslec
    U mnie dość podobnie, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipoglikemia reaktywna, trombofilia wrodzona, nadwaga, do tego od dawna bardzo niski poziom żelaza, stan po udarze krwotocznym przysadki... Jak się tak zacznie wymieniać to aż się wierzyć nie chce, że w wieku 27 lat można mieć taką listę chorób.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Wedlug belly ciąża ma 7 tygodni 3 dni, ale lekarze uważają że zarodek jest mlodszy niż wynika to z terminu ostatniej miesiączki i oceniają go na 6 tydzien i 5 dzien.
    Jaka jakąś tragiczna różnica to nie jest. Ale współczuję Ci i życzę z całego serca by to małe serduszko pokazało się mniej wiarę.

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po usg, maluch ma 1,83cm czyli wg usg 8t 0d :) z OM 8t 2d czyli różnica niewielka. Dziś miałam USG przez powłoki brzuszne, zdziwiłam się że tak szybko ale obraz był bardzo czytelny.

A co do tych objawów i ich braku... ja wczoraj czułam się super. Wstałam rano, zrobiłam śniadanie, ubrałam dziecko i zapakowałam mężowi do auta. Ze złych rzeczy czułam tylko duże zmęczenie i lekkie zawroty. A dziś wstaje i od razu mi się załączył helikopter ;/

Justya85, nesairah, Lady Savage, Wachciowa, Tizzi, Aztoria, k878, A85K, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    No nie wiem, ale ja na Twoim miejscu jeszcze bym wytrzymała, bo u mnie w pierwszej ciąży na usg byłam dopiero w 7t4d i było serduszko, a ile zarodek ma? i na jakiej podstawie zaśniad? kurcze że lekarze tak pochopnie wszystko robią, ja wiem że lepiej nie mieć nadziei i się ucieszyć niż nastawić i rozczarować ale w 6tyg rozwiązywać ciąże ?no ale ja lekarzem nie jestem, za głupia jestem na to...

To dziewczyny ja narazie mam tylko hashi, lekko podwyższona prolaktyna przed ciążą, i dodatkowe skurcze komorowe serca (na to nic nie biore) i nikt mi nie szuka dalej chorób hehe:)ale jako ciekawostke Wam powiem że np po pierwszej ciąży odrazu mi wyskoczyły dwa guzki, jeden w piersi drugi na tarczycy, po pół roku okazało się że zniknęły :) także nastawiam się na rewolucje po ciąży hormonalną :)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam swoje wyniki krwi i trochę się zmartwiłam :(

TOXOPLASMA GONDII P/C IGG
    0,1 - wynik ujemny
    TOXOPLASMA GONDII P/C IGM
    0,06 - wynik wątpliwy

PLT
    150 ↓ (10*3/uL)
    norma: 154 - 386

MPV
    12,4 ↑ fL
    norma: 7,5 - 12

czy macie jakieś doświadczenia z takimi wynikami? Wizytę mam w piątek, ale ta toxoplazmoza nie daje mi spokoju... no i krew taka średnia.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ