Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJaka bardzo mi przykro ale jeszcze nie wszystko stracone, ile ja opowiesci slyszalam ze mialo dojsc do poronienia i indukowanego a na usg sie okazalo ze wszystko okej
Jaka a ktory o teraz powinien byc tydzien i dzien ciazy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 14:31
-
JaKa wrote:Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj chwile, od piatku jestem w szpitalu. We czwartek bylam w lekarza. Nadal nie bylo serduszka i jeszcze zaczal podejrzewać ciążę zasniadowa:( skierowal mnie do szpitala. Lekarze uważają ze ciąża obumarla i nadal nie ma echa serca. Czekaja ze podonienie samo sie zacznie, ale ja sie czuję bardzo dobrze. W sumie gdyby nie moja prośba na oczekiwanie to ciążę zakończyli by jeszcze w miniony piątek. Zgodzili sie poczekać kilka dni, jak zarodek nie podrośnie i nadal nie bedzie serduszk to wtedy koniec ;( później wysla tkanki na badanie histopatologiczne ktore potwierdzi lub wykluczy podejrzewany zasniad. Jestem zalamana:( ;(
Ufaj swojej intuicji i pamiętaj...wszystko jest możliwe!!! -
nick nieaktualny
-
JaKa wrote:Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj chwile, od piatku jestem w szpitalu. We czwartek bylam w lekarza. Nadal nie bylo serduszka i jeszcze zaczal podejrzewać ciążę zasniadowa:( skierowal mnie do szpitala. Lekarze uważają ze ciąża obumarla i nadal nie ma echa serca. Czekaja ze podonienie samo sie zacznie, ale ja sie czuję bardzo dobrze. W sumie gdyby nie moja prośba na oczekiwanie to ciążę zakończyli by jeszcze w miniony piątek. Zgodzili sie poczekać kilka dni, jak zarodek nie podrośnie i nadal nie bedzie serduszk to wtedy koniec ;( później wysla tkanki na badanie histopatologiczne ktore potwierdzi lub wykluczy podejrzewany zasniad. Jestem zalamana:( ;(Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:A to ja podobnie, 14.04 miałam wizyte a teraz 2.05 niby to ponad 2 tyg ale ciągnie się niemiłosiernie....
Dziewczyny a jak wogóle zapatrujecie się na te badania prenatalne?większość z Was robi? -
JaKa, trzymam kciuki, żeby maluch pokazał lekarzom środkowy paluszek i na przekór wszystkim zaskoczył bijącym serduszkiem! Trzymaj się Kochana, gdybyś potrzebowała wsparcia, pisz!
Zołzimagic, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Ja na bank zrobię, mam test podwójny (USG+PAPP-A+bHCG) w pakiecie medycznym i zamierzam skorzystać, szczególnie, że historii położniczej nie mam idealnej a i listę chorób mam całkiem pokaźną
-
Amus87 wrote:Ja tez niestety mam pokazna. Otylosc, pcos, niedoczynnosc, nietolerancja glukozy i chora watroba az strach myslec
-
JaKa wrote:Wedlug belly ciąża ma 7 tygodni 3 dni, ale lekarze uważają że zarodek jest mlodszy niż wynika to z terminu ostatniej miesiączki i oceniają go na 6 tydzien i 5 dzien.
-
ja już po usg, maluch ma 1,83cm czyli wg usg 8t 0d z OM 8t 2d czyli różnica niewielka. Dziś miałam USG przez powłoki brzuszne, zdziwiłam się że tak szybko ale obraz był bardzo czytelny.
A co do tych objawów i ich braku... ja wczoraj czułam się super. Wstałam rano, zrobiłam śniadanie, ubrałam dziecko i zapakowałam mężowi do auta. Ze złych rzeczy czułam tylko duże zmęczenie i lekkie zawroty. A dziś wstaje i od razu mi się załączył helikopter ;/Justya85, nesairah, Lady Savage, Wachciowa, Tizzi, Aztoria, k878, A85K, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
JaKa wrote:Wedlug belly ciąża ma 7 tygodni 3 dni, ale lekarze uważają że zarodek jest mlodszy niż wynika to z terminu ostatniej miesiączki i oceniają go na 6 tydzien i 5 dzien.
To dziewczyny ja narazie mam tylko hashi, lekko podwyższona prolaktyna przed ciążą, i dodatkowe skurcze komorowe serca (na to nic nie biore) i nikt mi nie szuka dalej chorób hehe:)ale jako ciekawostke Wam powiem że np po pierwszej ciąży odrazu mi wyskoczyły dwa guzki, jeden w piersi drugi na tarczycy, po pół roku okazało się że zniknęły także nastawiam się na rewolucje po ciąży hormonalnąPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Odebrałam swoje wyniki krwi i trochę się zmartwiłam
TOXOPLASMA GONDII P/C IGG
0,1 - wynik ujemny
TOXOPLASMA GONDII P/C IGM
0,06 - wynik wątpliwy
PLT
150 ↓ (10*3/uL)
norma: 154 - 386
MPV
12,4 ↑ fL
norma: 7,5 - 12
czy macie jakieś doświadczenia z takimi wynikami? Wizytę mam w piątek, ale ta toxoplazmoza nie daje mi spokoju... no i krew taka średnia.