Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlxawl wrote:ja już po usg, maluch ma 1,83cm czyli wg usg 8t 0d
z OM 8t 2d czyli różnica niewielka. Dziś miałam USG przez powłoki brzuszne, zdziwiłam się że tak szybko ale obraz był bardzo czytelny.
A co do tych objawów i ich braku... ja wczoraj czułam się super. Wstałam rano, zrobiłam śniadanie, ubrałam dziecko i zapakowałam mężowi do auta. Ze złych rzeczy czułam tylko duże zmęczenie i lekkie zawroty. A dziś wstaje i od razu mi się załączył helikopter ;/
szczupła jesteś to USG może byc przez powłoki :)ja z Kuba nawet te w 12 tyg miałam usg dopochowe nawet nie wiem czy te w 20 nie miałam -
A ja nie wytrzymałam... Wizytę mam pojutrze ale się naczytałam o tych pustych jajach, że cały weekend ryczałam i wynalazłam lekarza z dobrymi opiniami i super sprzętem i poszłam dziś rano. Doktor miał ze sto lat, grzebał mi tam 10 minut. Dzidziuś ma 4,5 mm serduszko bije 113, dr twierdzi, że trochę mało ale jak poczytałam to na ten dzień powinno być ok OM 6t2d, usg 6t1d. Ile u was biło?
Dał posłuchać, ryczałam jak dziecko. Niesamowite przeżycieWachciowa, Tizzi, A85K, Mamabyc3, Yoselyn82, migiem lubią tę wiadomość
-
Mała nie mam pojęcia ile u mnie biło serduszko, moja ginekolog wychodzi z tego założenia że nie podaje serducha na pierwszej wizycie, bo dzieciakom bardzo różnie bije to serce, innym słabo, jednym wolnej, innym szybciej, jak motyl uwięziony w klatce, nie chce stresować pacjentki, bo na tym etapie dzidziusiowi ma prawo serducho bić różnie. Serducho malucha dopiero się uczy bić, także spokojnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 16:05
-
Lady Savage wrote:Mała nie mam pojęcia ile u mnie biło serduszko, moja ginekolog wychodzi z tego założenia że nie podaje serducha na pierwszej wizycie, bo dzieciakom bardzo różnie bije to serce, innym słabo, jednym wolnej, innym szybciej, jak motyl uwięziony w klatce, nie chce stresować pacjentki, bo na tym etapie dzidziusiowi ma prawo serducho bić różnie. Serducho malucha dopiero się uczy bić, także spokojnie.
może to i lepiej nie stresuje się
Lady Savage lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dziewczyny czy któraś mierzy się tutaj z problemem Wilczego apetytu ?
nazywam to problemem ponieważ to już nie jest normalne
dzisiaj jestem strasznie Głodna Burczy mi w brzuchu co chwilę jem cały czas. Nawet jak poczulam sie gorzrj brzuch zaczal bolec dostalam bulgotania wzdec napilam sie miety i o zgrozo dalej jem
najgorsze ze sa to zachcianki typu tosty z ketchupem czy czekolada
nesairah lubi tę wiadomość
-
Ja żrę. Bo jedzeniem tego się nie da nazwać. Nie wiem na co mam ochotę więc co chwilę coś mielę żeby się przekonać na co. A to czekoladka to mi z słodko więc na to kiełbaska to znów mi się chce słodkiego i czasem już jestem objedzona a nadal coś bym zjadła. Wolałabym już nie mieć wcale apetytu
Nola lubi tę wiadomość
-
Nola wrote:Dziewczyny czy któraś mierzy się tutaj z problemem Wilczego apetytu ?
dzisiaj jestem strasznie Głodna Burczy mi w brzuchu co chwilę jem cały czas. Nawet jak poczulam sie gorzrj brzuch zaczal bolec dostalam bulgotania wzdec napilam sie miety i o zgrozo dalej jem
Mam dokładnie to samo... ale są dni, że jem normalnie, jednak większość mam takich, że ciągle jestem głodna. Wszystko mi smakuje!Nola lubi tę wiadomość
-
Nola wrote:Dziewczyny czy któraś mierzy się tutaj z problemem Wilczego apetytu ?
Nola lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:No ja nawet się lekarza nie pytałam jak bije, a sam mówił że bije i tyle
może to i lepiej nie stresuje się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 16:27
-
Wiecie co, nie wiem co się stało mojemu ginowi Ale zmienił się o 180stopni od kiedy jestem w ciąży. Jest oschły i muszę go ciągnąć za język żeby coś powiedział.
Szukam innego gina na nfz w łodzi- ktoś coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 16:53
-
chicken wrote:Wiecie co, nie wiem co się stało mojemu ginowi Ale zmienił się o 180stopni od kiedy jestem w ciąży. Jest oschły i muszę go ciągnąć za język żeby coś powiedział.
Szukam innego gina na nfz w łodzi- ktoś coś?
Zrobił Ci Usg? Wszystko ok z Dzidzia? -
Ech z tymi lekarzami...
A co do jedzenia, to ja mam odwrotnie, mniejszy apetyt i mam mdłości po słodkim i kwaśnym. Na dodatek nie mogę za dużo smaków mieszać. I ogólnie jest tak sobie.
Dziś na obiad jadłam paluszki, bo od wszystkiego co miałam w domu mnie odrzucało. Wczoraj jadłam chrupaki - takie chrupki z mąki pszennej.Jak tak dalej pójdzie to moja dieta się ograniczy do mąki, wody i soli. Idealna dla ciężarnejCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019