Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie. Lekarz dał mi skierowanie na usg. Ostatnim razem jak u niego byłam mówił że może on mi zrobi ale dziś stwierdził że jest już za późno. - Może gdybym przyszła od rana to byłoby inaczej no ale niestety - Ja pracuje!!!
Całe szczęście że poszłam prywatnie w zeszłym tygodniu bo bym zwariowala. Jutro zadzwonię umówić się na to usg. Może na piątek się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:59
-
Jaka miałam tą samą sytuację co Ty...2 razy na zabieg jechałam...bo mimo, że ciąża od OM była 7t4d to zarodek był malutki na 6t3d...bez serducha...dzień później biło serduszko ale wolniutko i niemaiarowo...a 4 dni później już było 118...to dość mało...ale to dopiero sam początek...bądź dobrej myśli...jeszcze może być wszystko w porządku...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Dziewczyny dziękuję bardzo za wszystkie kciuki, jestem już po wizycie, okazało się, że ciąża przebiega prawidłowo mam tylko niewielkiego krwiaka i w związku z tym muszę uważać się na siebie dopóki się nie wchłonie. Co do wczorajszej wizyty i samej pani ginekolog brak słów, bo pytałam się jej czy to nie jest krwiak, a ona odpowiedziała, że nie. Przez tę kobietę zaliczyłam nieprzespaną noc i parę nowych siwych włosów na głowie.
Yoselyn82, Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
24.04.17 jest serducho
-
JaKa wrote:Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj chwile, od piatku jestem w szpitalu. We czwartek bylam w lekarza. Nadal nie bylo serduszka i jeszcze zaczal podejrzewać ciążę zasniadowa:( skierowal mnie do szpitala. Lekarze uważają ze ciąża obumarla i nadal nie ma echa serca. Czekaja ze podonienie samo sie zacznie, ale ja sie czuję bardzo dobrze. W sumie gdyby nie moja prośba na oczekiwanie to ciążę zakończyli by jeszcze w miniony piątek. Zgodzili sie poczekać kilka dni, jak zarodek nie podrośnie i nadal nie bedzie serduszk to wtedy koniec ;( później wysla tkanki na badanie histopatologiczne ktore potwierdzi lub wykluczy podejrzewany zasniad. Jestem zalamana:( ;(
Jaka nie poddawaj się, mam koleżankę, u której dzieciątka bicie serduszka dopiero jakoś koło 8 tygodnia zarejestrowano, dzieciątko ma się dobrze i skończyło już prawie 17 miesięcy , możliwe, że ciąża jest młodsza i niepotrzebnie Cię straszą25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
24.04.17 jest serducho
-
mycha91 wrote:Jezu laski ale zle sie czuje... tak mnie muli a zwymiotowac nie moge....makabra...
Niestety nie jestem w stanie nadgonić forum idę spać może jutro będzie lepiejhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
in_co_gni_to wrote:Hej dziewczyny! U mnie jest taka historia: ostatnia miesiączka 20.02, ale cykle moje trwały ok 36 dni, owulacja około 20-ego dnia cyklu, na pierwszym usg był tylko pęcherzyk, po którym gin oceniła ze to przełom 4-5 tygodnia ciąży, dla tyg później czyli w ostatni piątek byłam na usg i był już zarodek, ale ma tylko 3 mm i brak echa serca, w piątek mam kolejne usg i gin powiedziała ze juz.powinno być echo serca a jak nie będzie to będzie to wskazywało ze zarodek obumarl... Strasznie się martwię, bo wg OM teoretycznie jestem w 9 tygodniu, wg Usg około 6 tydzień i strasznie się boje...
Co do badań prenatalnych przy niedoczynności tarczycy - co te badania obejmują dokładnie? Pozdrawiam!Wachciowa, in_co_gni_to lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
majamia wrote:U mnie @ 24-02. Okolo 20dc owulacja. Dzis na usg lekarz okreslil fasolcie na 7tc i bylo serducho. Wiec jest nadzieja i nie martw sie!usi byc dobrze!
-
Jest śliczne 10,3 mm; tętno 158!
Wiek wg usg 7 t 1 d, czyli się wszystko zgadzamagdzia26, Wachciowa, Aztoria, Lady Savage, Jacqueline, Jagna0707, chicken, A85K, Yoselyn82, Tizzi, Marteczka93, migiem, Jooozefka lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Jest śliczne 10,3 mm; tętno 158!
Wiek wg usg 7 t 1 d, czyli się wszystko zgadza
Tizzi proszę o zmianę terminu porodu lekarz wyliczył mi, że to będzie 11.12.17 r.Tizzi lubi tę wiadomość
25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
24.04.17 jest serducho
-
nick nieaktualny
-
Amus moim zdaniem nie jest to bez sensu, ja licząc sobie wyszła mi inna data, wg OM inna, a wg usg inna, musiałabym wszystkie 3 daty wpisać na początku jak tu przyszłam podałam datę OM i pewnie większość dziewczyn tak zrobiła, jednak lekarze po wymiarach dzidzusia mówią inny termin i każą się tym sugerować. Z Zuzą mi wychodził termin na 29.08. Moja ginekolog na pierwszej wizycie, bo obejrzeniu dzidziusia powiedziala 20.08 i tak też urodziłam. Dlatego moim zdaniem zmiana terminu porodu na tym etapie nie jest bez sensu.
-
78beti wrote:Mam to samo. Ledwo przeżyłam w pracy. Niestety teraz nie jest lepiej głowa mi pęka i ciagle mnie mdli
Niestety nie jestem w stanie nadgonić forum idę spać może jutro będzie lepiej
Ja az sie trzese z tego. No tak mnie muli i boli jak nigdy. Nie moge nic zrobic. Na nic sie nie skupie. Tylko marze o rzyganiu..... ciezki ten poczatek 9 tygodnia.
-
78beti wrote:Mam to samo. Ledwo przeżyłam w pracy. Niestety teraz nie jest lepiej głowa mi pęka i ciagle mnie mdli
Niestety nie jestem w stanie nadgonić forum idę spać może jutro będzie lepiej
Ja az sie trzese z tego. No tak mnie muli i boli jak nigdy. Nie moge nic zrobic. Na nic sie nie skupie. Tylko marze o rzyganiu..... ciezki ten poczatek 9 tygodnia.
-
To wg tego powinnam przenieść się do listopadówek. Wg om 1.12 A z Usg 30.11. W karcie ciąży mam 1.12 I tego będę się trzymać. Nie chcę Was zostawić
A85K, Jooozefka lubią tę wiadomość