X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa nie przesadzajmy :P nikt Ci nie każe nas opuszczać. Nie jako pierwsza :P i nie jako ostatnia na tym forum masz termin graniczny. :) Czujesz się dobrze tutaj, to siedź :P

Wachciowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie :) Może komuś przyda się powiększenie garderoby dla dzidziusia w rozmiarze 56? https://www.olx.pl/oferta/37-sztuk-mega-paka-firmowych-ubranek-dla-chlopaka-blizniaki-CID88-IDlQUNe.html

magdzia26 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Jest śliczne 10,3 mm; tętno 158!
    Wiek wg usg 7 t 1 d, czyli się wszystko zgadza :-)

Gratulacje kochana ...spory maluszek :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Hej przyszłe mamusie :) Może komuś przyda się powiększenie garderoby dla dzidziusia w rozmiarze 56? https://www.olx.pl/oferta/37-sztuk-mega-paka-firmowych-ubranek-dla-chlopaka-blizniaki-CID88-IDlQUNe.html
    Chłopaki wyrosli już :) tutaj jeszcze chwilę zanim dowiemy się jaka płeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 21:54

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin mialam z om na 28 z usg 20 a ur 18. Ale chodzi o to ze dla lekarzy najwazniejszy jest z om, w ksiazeczce wpisywany jest glownie z om i tym sie lekarze sugeruja. Ja wiem ze rozne owulki cykle itp. Zreszta kazda robi jak chce ;) po usg termin sie na kazdej wizycie zmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 21:53

Tizzi, Mamabyc3 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa termin terminem a z doświadczenia i tak cześć z nas będzie listopadowym, część grudniowymi a część styczniowym mamusiami ;) ja jeżeli będę miała planowane cc to zapewne też będę listopadowa mamusia ;) bo termin mam na 2-3 grudnia

Wachciowa, Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wiecie ile powinien wynosić prawidłowy puls w ciąży? Ciśnienie mam ok, najniższy pomiar 100/67 wystąpił w tym momencie zawrót głowy A tak to waha się pomiędzy 115/65 A 120/70. Martwi mnie puls- około 90-93. Dzisiaj miałam trochę stresujący dzień. Może dlatego? Przed ciąża miałam zawsze około 80-83, kardiolog powiedział że u kobiet zawsze jest delikatnie podwyższony i nie przepisał mi leków, poniżej 80 źle się czułam. Podobno taką mam naturę.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    To wg tego powinnam przenieść się do listopadówek. Wg om 1.12 A z Usg 30.11. W karcie ciąży mam 1.12 I tego będę się trzymać. Nie chcę Was zostawić <3
    Nigdzie cię nie puszczamy :D

Ja znowu mam wrażenie że ciążę przenoszę.
    Nie wiem czy to może mieć też jakiś wpływ ale ja byłam przenoszona do tego stopnia że rodziłam się już w zielonych wodach :O

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczynki wiecie ile powinien wynosić prawidłowy puls w ciąży? Ciśnienie mam ok, najniższy pomiar 100/67 wystąpił w tym momencie zawrót głowy A tak to waha się pomiędzy 115/65 A 120/70. Martwi mnie puls- około 90-93. Dzisiaj miałam trochę stresujący dzień. Może dlatego? Przed ciąża miałam zawsze około 80-83, kardiolog powiedział że u kobiet zawsze jest delikatnie podwyższony i nie przepisał mi leków, poniżej 80 źle się czułam. Podobno taką mam naturę.
    Tak normalnie to do 90 przyjmuje się za normę u zdrowego człowieka ale wiadomo że jakieś małe odstępstwa, zwłaszcza teraz w ciąży są pewnie dozwolone.
    Ja jako nastolatka cierpiałam na tachykardie i nie wspominam tego dobrze. Boję się że może mi to wrócić w czasie ciąży :/

<3 Lea <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden syn przed terminem z om. Drugi po terminie om. Nie da sie przewodziec idealnie - chociaz przy drugim, dwa razy z USG data sie pokryła.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie było mnie dwa dni, a tyle naprodukowałyście, że pół wieczoru zeszło mi na nadrabianie :)
    Gratuluję nowym mamom fasolek, pęcherzyków, serduszek i wszystkiego <3
    JaKa będę trzymała kciuki za to żeby jednak lekarze się pomylili,a dzidzia po prostu była młodsza niż się wydaje <3
    Po lekturze opisze kilka rzeczy.
    Mój apetyt: jestem przerażona, mogę jeść 24/7, ale na czeko miałam chętkę raz, a tak poza tym to mięso, mięso, mięsko i ser. Chociaż jak dzisiaj mój T. się postarał zrobił specjalnie dla ciężarnej potrawkę z królika zdrowe i w ogóle, to po trzech kęsach podeszło mi do gardła :/ W pracy muszę się pilnować, bo jeżeli nie przekąszę czegoś dłużej niż 3 godz. to zaczyna mnie potwornie mdlić. Mogłabym jeść na okrągło kanapki z wędlinkami i warzywkiem świeżym, ahhhh no i tak.... obowiązkowo ser żółty pod każdą postacią. Dzisiaj jak wpadłam na szybkie zakupy po pracy to wywiozłam pół wózka sera żółtego właśnie. Z tym jedzeniem najgorzej to jest jeszcze tak, że jestem pełna, ale czuję że jeszcze coś wcisnę, brzuch pełny, jakieś przelewania w jelitach, ale nie, jem dalej ;) w związku z tym boję się co będzie z wagą. Dopóki nie miałam mdłości i zaparć ważyłam się regularnie, ale przestałam, bo na razie się boję co ujrzę ;) odważę się pewnie w weekend i tak z raz na tydzień będę kontrolowała wagę. Pociesza mnie, że przynajmniej nie mam chęci na czeko i słodycze, może przyrost nie będzie tak duży jak po solidnej dawce cukru.
    Mdłości: pierwsze pojawiły się jakiś tydzień temu, generalnie są wkurzające, ale myślę (czytając wasze posty), że u mnie jeszcze nie jest tak źle, bo zazwyczaj mija jak przekąszę coś na co miałam akurat ochotę. Gorzej jak nie mam nic takiego pod ręką. Dzisiaj z rana najpierw byłam zachwycona, ponieważ wstałam i czułam się rewelacyjnie, ale później mnie dopadł stres, czy wszystko w porządku. Nie możliwe, żeby mdłości minęły po tygodniu. Długo się nie zamartwiałam, ponieważ ok. godz. 14 dopadło mnie ze zdwojoną siłą. Czasami towarzyszą temu bóle głowy - wtedy w pracy jest ciężko.
    Wizyta: wizytę mam ustaloną dopiero na 16.05, ale chyba skisnę zanim się doczekam, tak więc dzisiaj zapisałam się prywatnie (jeszcze do innej kliniki), żeby sprawdzić czy jest serduszko i mogę się w pełni cieszyć. Zwłaszcza, że wczoraj dopadło mnie lekkie plamienie, jednak wszędzie czytam, że nie powinno to niepokoić, dopóki jest lekkie (ledwo widoczne na bieliźnie) oraz nie towarzyszą mu inne dolegliwości. Jeżeli jutro nie ustąpią to będę jeszcze dzwoniła do mojego gin, może jeszcze jutro po pracy załapię się na wizytę ;P oj ta niecierpliwość.
    Przeczucia: bardzo, bardzo, bardzo wymarzyłam sobie dziewczynkę, ale jak na razie przeczucia mam na chłopaka ;) wiadomo - byle zdrowe. Ale jeżeli można by wybrać.... ;)
    Nie mogę się doczekać wyznaczenia terminu z usg :)
    Sprawa z byłym członkiem PiS: bez komentarza :/ bydle..
    Sorki za takie rozpisanie, ale jakoś tak chciałam się wypowiedzieć w poruszanych tematach :)
    Edit: miałam jeszcze napisać, że masakrycznie przetłuszczają mi się włosy, a teraz mam dodatkową zagwozdkę, ponieważ jak się zacznie wczytywać co wolno w ciąży a co nie, to większość kosmetyków z mojej łazienki idzie w odstawkę do grudnia, stosujecie aż tak restrykcyjne zasady? Jak zmiana szamponów, past do zębów itp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:23

Tizzi, magdzia26, A85K, Wachciowa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś jest po IVF na cyklu sztucznym i się udało? Mi wychodzi 8 tydzień i biorę mnóstwo leków progynove, luteine, lutinus, clexane, acard no i suplementy czy któraś też bierze taki złoty zestaw i ma wiedzę do kiedy brac? Bo każda klinika to osobna szkoła

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę jutro ale dopiero wieczorem i nie wiem jak wytrzymam cały dzień :O nawet jak chcemy myśleć pozytywnie to po prostu się nie da. Zwłaszcza w dniu wizyty u mnie przechodzą przez myśl wszystkie czarne się scenariusze.

<3 Lea <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Tak normalnie to do 90 przyjmuje się za normę u zdrowego człowieka ale wiadomo że jakieś małe odstępstwa, zwłaszcza teraz w ciąży są pewnie dozwolone.
    Ja jako nastolatka cierpiałam na tachykardie i nie wspominam tego dobrze. Boję się że może mi to wrócić w czasie ciąży :/

Pamiętam jak kardiolog testował na mnie leki w czasie nauki w liceum. Zawsze na widok białego fartucha miałam podwyższone ciśnienie A ten uparciuch majstrował mi dawki. Chodziłam przy ścianie. Koszmar. Nigdy więcej.
    W necie znalazłam info że od 7 tygodnia standardowo podwyższa się puls u ciężarnych, najwięcej uwagi powinno się poświęcać ciśnieniu. Póki co zapisuję wszystko do zeszytu.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Dziewczyny czy któraś jest po IVF na cyklu sztucznym i się udało? Mi wychodzi 8 tydzień i biorę mnóstwo leków progynove, luteine, lutinus, clexane, acard no i suplementy czy któraś też bierze taki złoty zestaw i ma wiedzę do kiedy brac? Bo każda klinika to osobna szkoła
    Jest tu parę dziewczyn po in vitro więc na pewno Ci odpowiedzą ale niestety nie pamiętam nickow wszystkich :)
    Widziałaś już fasolke na usg? :)

<3 Lea <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie puls podwyższył się o około 10 jednostek. Zawsze mialam w okolicach 65/70. Teraz mam 80 w spoczynku przy biurku w pracy ( mierzyłam sobie telefonem :p).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:37

geeky-2017-12-12.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:

ja jestem po crio na cyklu sztucznym :P luteine na pewno do 13tc jak nie dluzej.. acard to zalezy jakie masz schorzenia. odnosnie estradiolu to z tego co wiem bierze sie go do 70dpt jakos tak. Fragmin tez w zaleznosci pewnie jakie schorzenia masz i czy musisz to brac dalej

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj otrzymałam przesyłkę od mamaginekolog #jestemwciąży. Superancki zestawik :) magnesy na lodówkę rzucone, ale zakryte na razie innymi pierdułkami, bo jeszcze nie wszycy, którzy niispodziewanie mogą się zjawić w domu wiedzą, torbę zdecydowanie będę nosiła, tylko jak będzie już widoczny brzuszek, prasowanki na koszulkę i naklejki też nie w moim stylu, ale jak się później zaopatrzę w jakąś jednolitą koszulkę brzuszkową to kto wie :)

Tizzi, Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Pamiętam jak kardiolog testował na mnie leki w czasie nauki w liceum. Zawsze na widok białego fartucha miałam podwyższone ciśnienie A ten uparciuch majstrował mi dawki. Chodziłam przy ścianie. Koszmar. Nigdy więcej.
    W necie znalazłam info że od 7 tygodnia standardowo podwyższa się puls u ciężarnych, najwięcej uwagi powinno się poświęcać ciśnieniu. Póki co zapisuję wszystko do zeszytu.
    Ja się tyle tych tabletek nalykalam, że potem strasznie długo trwało ich odstawianie. Jedne na zwolnienie akcji serca po czasie tak mi zwolnily tętno, że znowu było za małe. A jak tylko nie wziął tabletki to znowu ponad 100..straszne i jeszcze kolatania serca /arytmie też mialam ale dzięki Bogu jakoś to wszystko minęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:36

Wachciowa lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust wrote:
    A i dzisiaj otrzymałam przesyłkę od mamaginekolog #jestemwciąży. Superancki zestawik :) magnesy na lodówkę rzucone, ale zakryte na razie innymi pierdułkami, bo jeszcze nie wszycy, którzy niispodziewanie mogą się zjawić w domu wiedzą, torbę zdecydowanie będę nosiła, tylko jak będzie już widoczny brzuszek, prasowanki na koszulkę i naklejki też nie w moim stylu, ale jak się później zaopatrzę w jakąś jednolitą koszulkę brzuszkową to kto wie :)
    Ja zamówiłam z powodu segregatoru i bardzo mi się podoba :) z jednej przegródki wypada mi jedna kartka ale to pewnie dlatego że jest tylko jedna. Z czasem się zapelni i będzie ok.

Missjust lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ