Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chicken - o ciśnieniu też Ci odpisałam To raczej fizjologiczna sprawa, bezpieczniejsze to niż nadciśnienie.
A dziewczyny no ja z centralnej Polski prawie, studiowałam trochę na Mazurach, a męża mam z "zagłębia"12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Zjadlas 2 godziny przed snem? Ja tak mialam w 34 tyg dzien w dzien i musialam o 3 insuline brac
Tylko mnie zastanwia czy te 140 to byl max czy bylo i 200 ??
po 15 min spadlo do 129 potem juz do 100.
Ja sie co noc budze spocona nerwowa od 2 tygodni, jakby cos sie dzialo. z kuba tez tak mialam w ciazy a wczoraj wpadlam na pomysl zmierzenia cukru. Zastanawiam sie jeszcze....bo moj diabetolog mowil ze stres mobilizuje organizm do wyrzutu cukru i cukry sa wyzsze a ja w nocy budze sie w stanie w ktorym serce ma mi wyskoczyc z piersi wrecz przerazona...moze to to?
Cukry wczoraj:
Na czczo: 93
Po 1 sniadaniu: 107 ( zjadlam jajecznice bez chleba bo z chlebem cukry mam ok 150)
Po 2 s iadaniu: kromka ciemnego chleba z szynka po 1h 117
Po obiedzie 108
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 08:31
-
Kiedyś czytałam o czymś takim jak efekt brzasku i zjawisko Somogyi, w telegraficznym skrócie jest to nieprawidłowa glikemia spowodowana złą odpowiedzią organizmu na fizjologiczne wydzielanie hormonów w nocy.
Bierzesz jakieś leki? Może masz możliwość skonsultować się ze swoim diabetologiem? -
Magdzia jak będziesz miała ochotę, to jak będę kiedyś u rodziców to możemy się wybrać razem na kawkę w Mrągowie i poznamy się osobiście! Dziewczyny okazało się, że ja wyjechałam do Niemiec, ale chodziłyśmy z Magdzia do tego samego liceum i mieszka dosłownie z 6 km od mojej rodzinnej miejscowości Świat jest mały
zapachmalin, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Ale czad Dziewczyny- świat naprawdę jest mały!
A ja wczoraj wieczorem miałam zgagę stulecia. Normalnie koszmar. A dziś dla odmiany zupełnie jak codzień mdli mnie straszliwie. Dzięki Bogu póki co nie kończy się to na przytulaniu toalety. Miłego dnia dla Wszystkich!k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zołzimagic wrote:Magdzia jak będziesz miała ochotę, to jak będę kiedyś u rodziców to możemy się wybrać razem na kawkę w Mrągowie i poznamy się osobiście! Dziewczyny okazało się, że ja wyjechałam do Niemiec, ale chodziłyśmy z Magdzia do tego samego liceum i mieszka dosłownie z 6 km od mojej rodzinnej miejscowości Świat jest mały
-
A wogole z dziewczynami z wrzesniowych maluszków 2014 też robilysmy spotkania na żywo większymi grupami a nawet jedna z dziewczyn bardzo blisko mnie mieszkała w Warszawie więc chodzilysmy codziennie razem na spacerki z wozkami super sprawa
Tizzi lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Zapachmalin a dostalas wczoraj na wizycie progesteron? Musialas za niego placic ?
Nie nie dostałam. Jak coś to pewnie dopiero za tydzień. Bo na razie nie mam nawet karty ciąży jeszcze. Tzn tak mi się wydaje.
Sorki byłam pewna że Ci wczoraj już odpisałam. Normalnie zaćmienie mózgu jakieśWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 09:58
-
Dziewczyny już po wizycie ktosiek ma 1,5cm serducho bije. Karta ciąży założona termin na 8 grudnia
Wachciowa, Mamaokruszka, nesairah, Yoselyn82, Amus87, Lady Savage, bebloszka90, magdzia26, Jacqueline, Modrzewiowa, k878, migiem, Jooozefka, Tizzi, Justya85, Basik83, Aztoria, A85K lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Zjadlam o 21 a poszlam spac o 22 czyli yo dlatego? Zjadlam platki z jogurtem. Zwykle nie jem tak pozno a kolo 19....
Tylko mnie zastanwia czy te 140 to byl max czy bylo i 200 ??
po 15 min spadlo do 129 potem juz do 100.
Ja sie co noc budze spocona nerwowa od 2 tygodni, jakby cos sie dzialo. z kuba tez tak mialam w ciazy a wczoraj wpadlam na pomysl zmierzenia cukru. Zastanawiam sie jeszcze....bo moj diabetolog mowil ze stres mobilizuje organizm do wyrzutu cukru i cukry sa wyzsze a ja w nocy budze sie w stanie w ktorym serce ma mi wyskoczyc z piersi wrecz przerazona...moze to to?
Cukry wczoraj:
Na czczo: 93
Po 1 sniadaniu: 107 ( zjadlam jajecznice bez chleba bo z chlebem cukry mam ok 150)
Po 2 s iadaniu: kromka ciemnego chleba z szynka po 1h 117
Po obiedzie 108
Amus mogę na priv? -
Dziś zaczyna mi lecieć 9 tydzień Bardzo jestem ciekawa jak tam maluszek, czy ma już choć 1cm... i czy serduszko mu puka. Denerwuję się przed piątkową wizytą, zwłaszcza, że wczorajsze badania wykazały, że mam mało płytek krwi (PLT) i trochę podwyższone MPV (wielkość płytek).
-
nick nieaktualny
-
Amus już
Mamabyć, super gratuluję ja jeszcze 20 dni do wizyty, teraz to będą wizyty takie że serce szybciej bije by dowiedzieć sie ile kluseczek waży i to machanie rączkami Moja córa w 12 tyg bawiła sie w akuku, nakładała sobie rączki na buzię i zdejmowała, i tak kilka razy piękny widok na USG ach! -
Lady ja teraz idę 31 maja na pprzeziernosc karkowa a to jednak ważne usg więc będę miała nerwy, ale to racja później te usg są fajne. Moja starsza zawsze jakoś miała czkawke podczas usg, a druga na polowkowym liczyła paluszki sobie to takie fajne jest
-
Nesairah, nie denerwuj się tymi wynikami. Mnie ginekolog uprzedził, żebym nie była przerażona, jeśli poszczególne parametry morfologii będą ponad normę czy poniżej normy, ponieważ to "normalne" w ciąży. Także póki co - bez paniki.
nesairah lubi tę wiadomość
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
nesairah wrote:Dziś zaczyna mi lecieć 9 tydzień Bardzo jestem ciekawa jak tam maluszek, czy ma już choć 1cm... i czy serduszko mu puka. Denerwuję się przed piątkową wizytą, zwłaszcza, że wczorajsze badania wykazały, że mam mało płytek krwi (PLT) i trochę podwyższone MPV (wielkość płytek).
-
Nesairah - ja i poza ciążą miała właśnie płytki ok 170 i MPV też podwyższone a jeszcze w ogólnej luczbie płytę krwi co w % jest wyrażane to udział dużych płytek krwi czy jakoś tak też miałam ponad normę, reszta morfologii idealna, żelazo i hemoglobina ok. Rodzinny spojrzał i mówi no źle nie jest i tyle. Ciekawe jak teraz będzie.
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016