X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzamagic ta za dwa tyg to tez prywatna :P do dwóch prywatnie chodzić to już chyba przesada :P nic postanowilam skonsultować to swoje TSH szczególnie że mam jakieś guzki na tarczycy ale wcześniej nie było z nimi problemu...zapisałam się na czwartek a przy okazji to endokrynolog ginekolog więc może i USG jakieś szybko zrobie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie jest taka historia: ostatnia miesiączka 20.02, ale cykle moje trwały ok 36 dni, owulacja około 20-ego dnia cyklu, na pierwszym usg był tylko pęcherzyk, po którym gin oceniła ze to przełom 4-5 tygodnia ciąży, dla tyg później czyli w ostatni piątek byłam na usg i był już zarodek, ale ma tylko 3 mm i brak echa serca, w piątek mam kolejne usg i gin powiedziała ze juz.powinno być echo serca a jak nie będzie to będzie to wskazywało ze zarodek obumarl... Strasznie się martwię, bo wg OM teoretycznie jestem w 9 tygodniu, wg Usg około 6 tydzień i strasznie się boje...
    Co do badań prenatalnych przy niedoczynności tarczycy - co te badania obejmują dokładnie? Pozdrawiam!
    moze zarodek zagniezdzil sie pozniej? Serduszko widac przewaznie jak zarodek ma 5mm. Trzymam kciuki za serduszko na najbliższej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 12:51

A85K, in_co_gni_to lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Tizzi, a mogę wiedzieć, do jakiego lekarza chodzisz? W Szczecinie? Ja ufam swojemu, ale szukam w razie czego innego dobrego, gdybym miała kiedyś wątpliwości co do jakiejś diagnozy swojego itd.
    A poza tym gratuluję, piękne zdjęcia :) Juz nie mogę doczekać się swojej czwartkowej wizyty, chociaż jestem jednocześnie pełna obaw - tak, tak, czwartkowej, tak skutecznie przemowilyscie mi do rozumu, że cycki kłamią, że postanowiłam nie panikować. Nie mam żadnych plamień, bólów itd., zatem czekam cierpliwie - nawet jeśli, tfu tfu, coś będzie nie tak, to tego nie powstrzymam, czy pobiegnę do lekarza dzisiaj, czy planowo.
    Do W.Kozika a ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 12:52

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A to ja podobnie, 14.04 miałam wizyte a teraz 2.05 :) niby to ponad 2 tyg ale ciągnie się niemiłosiernie....

Dziewczyny a jak wogóle zapatrujecie się na te badania prenatalne?większość z Was robi?
    Ja na pewno chce robić. Jest to dla mnie bardzo ważne badanie

Another lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    moze zarodek zagniezdzil sie pozniej? Serduszko widac przewaznie jak zarodek ma 5mm. Trzymam kciuki za serduszko na najbliższej wizycie
    U mnie zarodek 0,31cm i slyszalam bijace serduszko w 6t2d. mysle, ze jakbym poszla w 5tym to nic bym nie zobaczyla

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya ja tez chce robic, zobaczymy co ginekolog mi tu w Niemczech zaproponuje, wiem ze nie robią tu wszystkich badań, jeśli będzie ubogo to na pewno biorę pod uwagę lot do Polski i tam zrobienie badań.

Magdzia dobrze ze tak zrobilas, wiesz, lepiej czasami wydac ta kase niz sie stresowac. Ja wiem ze gdybym mieszkala w PL to nie czekalabym prawie 3 tygodnie na kolejne badanie, tylko juz bym smignela zobaczyc czy jest serduszko. A tu pozostaje mi czekac. Niecierpliwe z Nas Babeczki :D

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej jestem taka niecierpliwa ze udalo sie w 3 cyklu po poronieniu i mam obawy. Jakos nie dociera do mnie ze jestem w ciąży, może dotrze jak zobacze serduszko albo taka duzą Dzidzie jak Wachciowa :D

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wymiarów mi się zdaje że to trudno tak do 0,0mm zmierzyć. Ja miałam w 6t4d prawie 6mm zarodka. Ponad tydzień wcześniej sam pęcherzyk, ale w 4tygodniu lekarz ten pęcherzyk też widział.
    Ciekawe jak sobie później porównamy jakie dzieci nam się będą rodziły :) tzn jakie duże :)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hey Dziewczyny ja już po wizycie. W sumie jestem jeszcze bardziej skołowana niż wcześniej. Przez ten mój brak @ i to całe zagmatwanie nawet nie wiedziałam dobrze w którym mogę być tygodniu. W każdym razie lekarka długo na usg szukała i nic, chciała mnie wysłać na betę skoro testy pozytywne ale w ostatniej chwili znalazła pęcherzyk. Póki co tylko tyle. Powiedziała, że to bardzo wcześnie, dopiero 5 tydzień i za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być dziecko. Mam w czwartek za tydzień wizytę. Zupełnie nie wiem co myśleć, czy wszystko jest ok czy powinnam się martwić, czy rzeczywiście zobaczymy cokolwiek na ekranie i wgl. Gdybym wiedziała, że jest tak wcześnie w życiu nie poszłabym póki co. Więcej nerwów niż to warte. Yh. No i w sumie tyle. :(

ah no i termin siłą rzeczy się zmienił i to już nie będzie 16. Póki co wychodzi 25 ale poczekam na to co wyjdzie z usg za tydzień.

Zapachmalin ja też tak miałam i dla swojego spokoju poszłam na bete - miałam ponad 500 zadzowniłam do lekarza i powiedział, że jest oki i że mój małżonek będzie musiał mnie teraz nosić na rękach :-). Po dwóch dniach możesz zrobić kolejną przyrost powinien być 100 - 130 %. Ja po 4 dniach bete miałam juz ponad 3000. Także nie ma co się martwić na zapas :-).

Sorry dopiero teraz przyuważyłam, że nie mieszkasz w PL.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 13:22

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A to ja podobnie, 14.04 miałam wizyte a teraz 2.05 :) niby to ponad 2 tyg ale ciągnie się niemiłosiernie....

Dziewczyny a jak wogóle zapatrujecie się na te badania prenatalne?większość z Was robi?

ja mam podobne nastawienie jak w poprzedniej ciąży, jeśli moja zaufana Pani ginekolog, powie, albo zasugeruje by iść, to pójdę, a jak nie to nie. W pierwszej ciąży nie byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 13:44

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bebloszka90 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi, do K.Iry.
    Co do prenatalnych, to robie i USG i z krwi. Szczerze mówiąc, nie brałam nigdy pod uwagę opcji, aby ich nie zrobić. Co więcej, rozważam NIPT.
    A tak z innej beczki, byłaby któraś zainteresowana niepełnym pakietem "jestem w ciąży" od mamy ginekolog? Niepełnym tzn. bez segregatora. Kupiłam specjalnie dla niego, a z reszty przedmiotów nie będę korzystać, to nie w moim stylu, choć torba nieco mnie kusi, bo jest dobrej jakości ;) Jeśli któraś byłaby zainteresowana, to niech napisze pw, żeby tu nie spamować.

m3sx3e3kh2c0mitc.png
    5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Tizzi, do K.Iry.
    Co do prenatalnych, to robie i USG i z krwi. Szczerze mówiąc, nie brałam nigdy pod uwagę opcji, aby ich nie zrobić. Co więcej, rozważam NIPT.
    A tak z innej beczki, byłaby któraś zainteresowana niepełnym pakietem "jestem w ciąży" od mamy ginekolog? Niepełnym tzn. bez segregatora. Kupiłam specjalnie dla niego, a z reszty przedmiotów nie będę korzystać, to nie w moim stylu, choć torba nieco mnie kusi, bo jest dobrej jakości ;) Jeśli któraś byłaby zainteresowana, to niech napisze pw, żeby tu nie spamować.

A u mnie dziś położna z ginekologiem oglądali segregator i byli zachwyceni. Lekarz aż spisał adres strony żeby innym pacjentkom pokazywać :D
    Mało tego, w kolejce do położnej siedziała dziewczyna z takim samym segregatorem! mój mąż się śmieje, że należę do sekty mamyginekolog :D

Tizzi, Wachciowa, Lady Savage, bebloszka90 lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • A85K Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny dorodnych maluszków :-) Piękne zdjęcia Usg.

Ja będę robić prenatalne w DE I w PL bo niektóre są tańsze.

Wczoraj zobaczyłam w swojej karcie ciąży , że gin wpisała mi wynik badania cytologiczbego ( pierwsze miałam robione pôł roku po porodzie w październiku , drugie w styczniu I gin mówiła , że to tylko łagodna odmiana czegoś tam ale nie zrozumiałam dokładnie ) PAP3 D1 I jestem trochę zdenerwowana I boję się przeczytałam kilka artykułów I sama nie wiem...gin wiedziała , że się staramy ...
    Doradźcie dziewczyny bo boję się .

Wachciowa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...

Chyba do Was dołączę.
    Mam dodatni test "sikany", 2 ładnie rosnące wyniki beta HCG. Wczoraj na USGnie było jeszcze wyraźnie widać pęcherzyka, ale wg słów lekarza "macica i doczesna aż kipią".
    2 maja dowiemy się gdzie dokładnie jest Kropek.

Tizzi, Justya85, aga1402, Wachciowa, Lady Savage, A85K, Aztoria, in_co_gni_to, migiem lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Hej...

Chyba do Was dołączę.
    Mam dodatni test "sikany", 2 ładnie rosnące wyniki beta HCG. Wczoraj na USGnie było jeszcze wyraźnie widać pęcherzyka, ale wg słów lekarza "macica i doczesna aż kipią".
    Gratulacje. :) a na kiedy wychodzi Ci termin?

<3 Lea <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Gratulacje. :) a na kiedy wychodzi Ci termin?

Dzięki dzięki.
    Termin zależy od kalkulatora ale ok 25-28 grudnia.

Tizzi, Basik83 lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anar, Jozeffka i justyna XD oto wielki gar Kaszotto XD haha. Tak mi zasmakowało, że tydzień będę męczyć tym daniem rodzinę XD
    3466bty.jpg

Justya85, Jooozefka, Wachciowa lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Hej...

Chyba do Was dołączę.

Witam I gratuluję :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modewiowa witaj i gratuluję :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj chwile, od piatku jestem w szpitalu. We czwartek bylam w lekarza. Nadal nie bylo serduszka i jeszcze zaczal podejrzewać ciążę zasniadowa:( skierowal mnie do szpitala. Lekarze uważają ze ciąża obumarla i nadal nie ma echa serca. Czekaja ze podonienie samo sie zacznie, ale ja sie czuję bardzo dobrze. W sumie gdyby nie moja prośba na oczekiwanie to ciążę zakończyli by jeszcze w miniony piątek. Zgodzili sie poczekać kilka dni, jak zarodek nie podrośnie i nadal nie bedzie serduszk to wtedy koniec ;( później wysla tkanki na badanie histopatologiczne ktore potwierdzi lub wykluczy podejrzewany zasniad. Jestem zalamana:(:( ;(

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ