X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzamagic ta za dwa tyg to tez prywatna :P do dwóch prywatnie chodzić to już chyba przesada :P nic postanowilam skonsultować to swoje TSH szczególnie że mam jakieś guzki na tarczycy ale wcześniej nie było z nimi problemu...zapisałam się na czwartek a przy okazji to endokrynolog ginekolog więc może i USG jakieś szybko zrobie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie jest taka historia: ostatnia miesiączka 20.02, ale cykle moje trwały ok 36 dni, owulacja około 20-ego dnia cyklu, na pierwszym usg był tylko pęcherzyk, po którym gin oceniła ze to przełom 4-5 tygodnia ciąży, dla tyg później czyli w ostatni piątek byłam na usg i był już zarodek, ale ma tylko 3 mm i brak echa serca, w piątek mam kolejne usg i gin powiedziała ze juz.powinno być echo serca a jak nie będzie to będzie to wskazywało ze zarodek obumarl... Strasznie się martwię, bo wg OM teoretycznie jestem w 9 tygodniu, wg Usg około 6 tydzień i strasznie się boje...
    Co do badań prenatalnych przy niedoczynności tarczycy - co te badania obejmują dokładnie? Pozdrawiam!
    moze zarodek zagniezdzil sie pozniej? Serduszko widac przewaznie jak zarodek ma 5mm. Trzymam kciuki za serduszko na najbliższej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 12:51

A85K, in_co_gni_to lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Tizzi, a mogę wiedzieć, do jakiego lekarza chodzisz? W Szczecinie? Ja ufam swojemu, ale szukam w razie czego innego dobrego, gdybym miała kiedyś wątpliwości co do jakiejś diagnozy swojego itd.
    A poza tym gratuluję, piękne zdjęcia :) Juz nie mogę doczekać się swojej czwartkowej wizyty, chociaż jestem jednocześnie pełna obaw - tak, tak, czwartkowej, tak skutecznie przemowilyscie mi do rozumu, że cycki kłamią, że postanowiłam nie panikować. Nie mam żadnych plamień, bólów itd., zatem czekam cierpliwie - nawet jeśli, tfu tfu, coś będzie nie tak, to tego nie powstrzymam, czy pobiegnę do lekarza dzisiaj, czy planowo.
    Do W.Kozika a ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 12:52

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A to ja podobnie, 14.04 miałam wizyte a teraz 2.05 :) niby to ponad 2 tyg ale ciągnie się niemiłosiernie....

Dziewczyny a jak wogóle zapatrujecie się na te badania prenatalne?większość z Was robi?
    Ja na pewno chce robić. Jest to dla mnie bardzo ważne badanie

Another lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    moze zarodek zagniezdzil sie pozniej? Serduszko widac przewaznie jak zarodek ma 5mm. Trzymam kciuki za serduszko na najbliższej wizycie
    U mnie zarodek 0,31cm i slyszalam bijace serduszko w 6t2d. mysle, ze jakbym poszla w 5tym to nic bym nie zobaczyla

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya ja tez chce robic, zobaczymy co ginekolog mi tu w Niemczech zaproponuje, wiem ze nie robią tu wszystkich badań, jeśli będzie ubogo to na pewno biorę pod uwagę lot do Polski i tam zrobienie badań.

Magdzia dobrze ze tak zrobilas, wiesz, lepiej czasami wydac ta kase niz sie stresowac. Ja wiem ze gdybym mieszkala w PL to nie czekalabym prawie 3 tygodnie na kolejne badanie, tylko juz bym smignela zobaczyc czy jest serduszko. A tu pozostaje mi czekac. Niecierpliwe z Nas Babeczki :D

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej jestem taka niecierpliwa ze udalo sie w 3 cyklu po poronieniu i mam obawy. Jakos nie dociera do mnie ze jestem w ciąży, może dotrze jak zobacze serduszko albo taka duzą Dzidzie jak Wachciowa :D

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wymiarów mi się zdaje że to trudno tak do 0,0mm zmierzyć. Ja miałam w 6t4d prawie 6mm zarodka. Ponad tydzień wcześniej sam pęcherzyk, ale w 4tygodniu lekarz ten pęcherzyk też widział.
    Ciekawe jak sobie później porównamy jakie dzieci nam się będą rodziły :) tzn jakie duże :)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hey Dziewczyny ja już po wizycie. W sumie jestem jeszcze bardziej skołowana niż wcześniej. Przez ten mój brak @ i to całe zagmatwanie nawet nie wiedziałam dobrze w którym mogę być tygodniu. W każdym razie lekarka długo na usg szukała i nic, chciała mnie wysłać na betę skoro testy pozytywne ale w ostatniej chwili znalazła pęcherzyk. Póki co tylko tyle. Powiedziała, że to bardzo wcześnie, dopiero 5 tydzień i za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być dziecko. Mam w czwartek za tydzień wizytę. Zupełnie nie wiem co myśleć, czy wszystko jest ok czy powinnam się martwić, czy rzeczywiście zobaczymy cokolwiek na ekranie i wgl. Gdybym wiedziała, że jest tak wcześnie w życiu nie poszłabym póki co. Więcej nerwów niż to warte. Yh. No i w sumie tyle. :(

ah no i termin siłą rzeczy się zmienił i to już nie będzie 16. Póki co wychodzi 25 ale poczekam na to co wyjdzie z usg za tydzień.

Zapachmalin ja też tak miałam i dla swojego spokoju poszłam na bete - miałam ponad 500 zadzowniłam do lekarza i powiedział, że jest oki i że mój małżonek będzie musiał mnie teraz nosić na rękach :-). Po dwóch dniach możesz zrobić kolejną przyrost powinien być 100 - 130 %. Ja po 4 dniach bete miałam juz ponad 3000. Także nie ma co się martwić na zapas :-).

Sorry dopiero teraz przyuważyłam, że nie mieszkasz w PL.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 13:22

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A to ja podobnie, 14.04 miałam wizyte a teraz 2.05 :) niby to ponad 2 tyg ale ciągnie się niemiłosiernie....

Dziewczyny a jak wogóle zapatrujecie się na te badania prenatalne?większość z Was robi?

ja mam podobne nastawienie jak w poprzedniej ciąży, jeśli moja zaufana Pani ginekolog, powie, albo zasugeruje by iść, to pójdę, a jak nie to nie. W pierwszej ciąży nie byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 13:44

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bebloszka90 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi, do K.Iry.
    Co do prenatalnych, to robie i USG i z krwi. Szczerze mówiąc, nie brałam nigdy pod uwagę opcji, aby ich nie zrobić. Co więcej, rozważam NIPT.
    A tak z innej beczki, byłaby któraś zainteresowana niepełnym pakietem "jestem w ciąży" od mamy ginekolog? Niepełnym tzn. bez segregatora. Kupiłam specjalnie dla niego, a z reszty przedmiotów nie będę korzystać, to nie w moim stylu, choć torba nieco mnie kusi, bo jest dobrej jakości ;) Jeśli któraś byłaby zainteresowana, to niech napisze pw, żeby tu nie spamować.

m3sx3e3kh2c0mitc.png
    5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Tizzi, do K.Iry.
    Co do prenatalnych, to robie i USG i z krwi. Szczerze mówiąc, nie brałam nigdy pod uwagę opcji, aby ich nie zrobić. Co więcej, rozważam NIPT.
    A tak z innej beczki, byłaby któraś zainteresowana niepełnym pakietem "jestem w ciąży" od mamy ginekolog? Niepełnym tzn. bez segregatora. Kupiłam specjalnie dla niego, a z reszty przedmiotów nie będę korzystać, to nie w moim stylu, choć torba nieco mnie kusi, bo jest dobrej jakości ;) Jeśli któraś byłaby zainteresowana, to niech napisze pw, żeby tu nie spamować.

A u mnie dziś położna z ginekologiem oglądali segregator i byli zachwyceni. Lekarz aż spisał adres strony żeby innym pacjentkom pokazywać :D
    Mało tego, w kolejce do położnej siedziała dziewczyna z takim samym segregatorem! mój mąż się śmieje, że należę do sekty mamyginekolog :D

Tizzi, Wachciowa, Lady Savage, bebloszka90 lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • A85K Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny dorodnych maluszków :-) Piękne zdjęcia Usg.

Ja będę robić prenatalne w DE I w PL bo niektóre są tańsze.

Wczoraj zobaczyłam w swojej karcie ciąży , że gin wpisała mi wynik badania cytologiczbego ( pierwsze miałam robione pôł roku po porodzie w październiku , drugie w styczniu I gin mówiła , że to tylko łagodna odmiana czegoś tam ale nie zrozumiałam dokładnie ) PAP3 D1 I jestem trochę zdenerwowana I boję się przeczytałam kilka artykułów I sama nie wiem...gin wiedziała , że się staramy ...
    Doradźcie dziewczyny bo boję się .

Wachciowa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...

Chyba do Was dołączę.
    Mam dodatni test "sikany", 2 ładnie rosnące wyniki beta HCG. Wczoraj na USGnie było jeszcze wyraźnie widać pęcherzyka, ale wg słów lekarza "macica i doczesna aż kipią".
    2 maja dowiemy się gdzie dokładnie jest Kropek.

Tizzi, Justya85, aga1402, Wachciowa, Lady Savage, A85K, Aztoria, in_co_gni_to, migiem lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Hej...

Chyba do Was dołączę.
    Mam dodatni test "sikany", 2 ładnie rosnące wyniki beta HCG. Wczoraj na USGnie było jeszcze wyraźnie widać pęcherzyka, ale wg słów lekarza "macica i doczesna aż kipią".
    Gratulacje. :) a na kiedy wychodzi Ci termin?

<3 Lea <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Gratulacje. :) a na kiedy wychodzi Ci termin?

Dzięki dzięki.
    Termin zależy od kalkulatora ale ok 25-28 grudnia.

Tizzi, Basik83 lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anar, Jozeffka i justyna XD oto wielki gar Kaszotto XD haha. Tak mi zasmakowało, że tydzień będę męczyć tym daniem rodzinę XD
    3466bty.jpg

Justya85, Jooozefka, Wachciowa lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Hej...

Chyba do Was dołączę.

Witam I gratuluję :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modewiowa witaj i gratuluję :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj chwile, od piatku jestem w szpitalu. We czwartek bylam w lekarza. Nadal nie bylo serduszka i jeszcze zaczal podejrzewać ciążę zasniadowa:( skierowal mnie do szpitala. Lekarze uważają ze ciąża obumarla i nadal nie ma echa serca. Czekaja ze podonienie samo sie zacznie, ale ja sie czuję bardzo dobrze. W sumie gdyby nie moja prośba na oczekiwanie to ciążę zakończyli by jeszcze w miniony piątek. Zgodzili sie poczekać kilka dni, jak zarodek nie podrośnie i nadal nie bedzie serduszk to wtedy koniec ;( później wysla tkanki na badanie histopatologiczne ktore potwierdzi lub wykluczy podejrzewany zasniad. Jestem zalamana:(:( ;(

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ