X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus wrote:
    ja już po wizycie, serducho bije, niestety moja pani ginekolog mnie nastraszyła, że coś zw. z owodnią się nie połączyło do końca, nie umiała mi w przystępny sposób wyjaśnić o co chodzi ( nie chodzi o sam zarodek, który wygląda ok), pytałam się czy ciąża jest zagrożona, odpowiedziała, że nie, ale w pokrętny sposób mówiła, że nie jest dobrze, za dwa tygodnie mam własny ślub i wesele, zapytałam się co z tańczeniem, dzieciątko jest dla mnie najważniejsze i wolę nie ryzykować, powiedziała, że mogę trochę, ale nie za dużo, pytałam się czy powinnam leżeć, też niby nie, podsumowując nie powiedziała mi nic konkretnego, poza tym, że mnie nastraszyła. Mąż też był rozczarowany i wyszedł tak samo zdezorientowany jak ja. Ja po wizycie się popłakałam bo nie wiem czy dzieje się coś poważnego czy to drobiazg. Serduszko maluszka bardzo ładnie bije. Jutro dzwonię do lekarza z kliniki niepłodności, do której chodziliśmy z mężem, był bardzo okej i dzięki niemu zaszłam w końcu w ciążę, do tej pani ginekolog na pewno nie wrócę.

Zmieniaj lekarza i to szybciuko! Nasza Pani ginekolog rozrysowała nawet mojemu B. na kartce bo nie rozumiał o co chodzi z krwiakiem - cierpliwie tłumaczyła i odpowiadala jasno na pytania. Idz jeszcze przed weselem raz - po co się masz stresowac!

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus na twoim miejscu też bym poszła do innego lekarza jak najszybciej żeby się uspokoić. Będzie dobrze, zobaczysz :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że będzie dobrze. Serducho pięknie biło i tu wszystko wręcz podręcznikowo tętno: 138 :) (oczywiście wyczytałam to z opisu usg, bo pani doktor nawet tego mi nie powiedziała), patrząc na usg niczego dziwnego nie widzę. Jutro dzwonię do lekarza z kliniki niepłodności, który mnie prowadził, wszystko mi dokładnie tłumaczył, a przy tym jest bardzo dobrym lekarzem , mam nadzieję, że jeszcze będzie miał jakikolwiek wolny termin w tym tygodniu. Muszę wiedzieć co mi wolno na weselu, a czego nie mogę robić, żeby nie zaszkodzić maleństwu. Trzymajcie kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 23:25

A85K, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus trzymam kciuki ;-) Będzie dobrze :-)
    I masz rację zmień lekarza na takiego co zna się na tym I wie co mówi.
    Powodzenia :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus gratuluję serduszka. Pierwszy raz słyszę o jakimś nie połączeniu owodni. Mam nadzieję, że to nic takiego.

Lady Savage nie znam całej twojej sytuacji z mężem ale to nie wydaje się być w porządku co opisujesz. Może gorszy dzień? :/
    Trzymam kciuki żeby tych kłótni było jak najmniej bo to jednak niepotrzebny stres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 23:55

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • A85K Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pokłóciłam się z mężem aż się popłakałam ...nie powinnam się denerwować ale on nie odpuszczał...boję się o maleństwo....w dodatku szyjka jest nisko I nie do końca zamknięta . Tłumaczę sobie , że jestem po trzech ciążach I szyjka może być inna...ale sama nie wiem.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    U mnie wszyscy mowia ze bedzie chlopczyk.

Dziewczyny jak bylam 12.04 na wizycie to lekarka orzekla krwiaka miedzy jajem a macica - wielkosc ok 2 cm. Od tamtego czasu nic sie nie dzieje nie plamie itep. Czy moge miec zatem nadzieje ze on sie wchlania? Pracuje, ale duzo odpoczywam, nie uprawiamy seksu ani ja sportu - wg zalecen lekarki.
    U mnie tak samo lekarz orzekł ze mam krwiaka, na szczęście nie zagraża dziecku bo jest daleko ale jednak jest, tez nie plamie nic mnie nie boli miejmy nadzieje ze krwiak niedobrak się wchłania.... ja tez pracuje ale dbam o sobie nie dźwigam nic, odpoczywam przed i po pracy... jutro mam pobior krwi, moczu ciśnienia, waga itd na 9 rano.. jak się czujecie dziewczyny?

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to jest moja kochana Dzidzia. <3 Podczas badania Dzidzia spała. <3 Widziałam oczka, rączki i nóżki. <3 <3 Pan doktor włączył na chwilę odgłos serduszka. <3 Takie malutkie a jakie kochane. <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efa23ec215f3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a19589c031bb.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50915f620d2.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=kT9UHEYQGtQ&feature=youtu.be

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 01:38

Angie 31, Jacqueline, Lady Savage, Zołzimagic, aga1402, Nola, Yoselyn82, Tizzi, magdzia26, Aztoria, bebloszka90, kaka470, Jooozefka, k878, Basik83, Another, A85K, migiem lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa, cudowna fasola <3

Wachciowa lubi tę wiadomość

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczynki to jest moja kochana Dzidzia. <3 Podczas badania Dzidzia spała. <3 Widziałam oczka, rączki i nóżki. <3 <3 Pan doktor włączył na chwilę odgłos serduszka. <3 Takie malutkie a jakie kochane. <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efa23ec215f3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a19589c031bb.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50915f620d2.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=kT9UHEYQGtQ&feature=youtu.be

Hej dzidzia!!!
    Ależ cudna fotka❤❤❤❤
    Wachciowa to usg 3D? Świetne ujęcie mały model albo modelka :-)

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady kolejny pan idealny u wszytskich widzi u siebie nic.... Bo przecież po co popsuć może się wszytsko niczyja wina tak już jest z sprzetami ahhh jak ja to znam, oni mają inaczej mózgi zrobione czasem naprawdę marzę by to trzecie to też dziewczynka była. Bo my to jednak mamy inne charaktery.ja z moim też mam ciche dni od soboty i mam dość bo ten Pan uważa, że jest święty tylko ja piznieta i jak wczoraj to określił " jedynym moim problemem jesteś Ty"... A do niego się nie odzywaj i tyle zobaczysz jak zareaguje, ja też nie mam ochoty się klocic, ale nie zamierzam całe życie ustępować. Szczególnie że wczoraj chciałam się pogodzić a ten stwierdził, że chce bo potrzebuje pieniędzy na badania i lekarza bo to sory niech spierd... i zobaczymy kto dłużej wytrzyma. A przecież jak się ma dzieci to wydawało mi się by dawać dobry przykład i pokazać miłość, szacunek, ale nie oni mają jakieś inne myslenie

Wachciowa to już nie kropek a prawdziwy mały człowiek;)

Mus zmień lekarza, ale napewno wszytsko dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 06:16

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus - gratulacje serduszka :) No cóż, mi lekarz tłumaczył, że ich de facto nie uczą bardzo usg na studiach, uczą się na stażach, praktykach, na prywatnych kursach. Więc dlatego też jest sporo pomyłek w usg, niestety, dla zdrowia psychicznego matki, bo zazwyczaj te pomyłki są w tą stronę, że nic złego się nie dzieje, a tylko nas straszą. Może doktor coś się przywidziało, po co o czymś gada jak nie umie wytłumaczyć :/ Weź kilka głębokich wdechów i wydechów i idź do tego lekarza co mówiłaś jak ma cię to uspokoić ;) :)

A85K - szyjka nawet po jednym porodzie zazwyczaj cały czas wydaje się być trochę otwarta co no niestety może przysparzać nas o pewne obawy. U mnie co prawda skończyło się na cc bo rozwarcie nie postępowało, lekarz mi powiedział, że szyjkę mam jak po ciężkim porodzie? (pękło coś czy jak jak gmerali przy badaniach w czasie porodu) no i miałam 3 łyżeczkowania i też mam obawy co i jak może być z moją szyjką w późniejszej ciąży. Jak będzie po prenatalnych u mnie i wszystko będzie ok to będę lekarza nagabywać o szew bądź pessar.

Wachciowa - piękne ujęcia :D :D Ehh jeszcze bardziej nie mogę się doczekać po takich widokach i też bardzo się boję czy ta ciąża w ogóle jest... Wiem, głupie to, ale po tylu razach po prostu mam obawy bo tak bardzo chcę żeby było dobrze <3

Kłótnie z tą druga połówką no cóż, nikt nie powiedział, że będzie cukierkowo. Są u nas tak samo jak i wszędzie gorsze i lepsze dni, staramy się zawsze o tym rozmawiać choć czasem jest ciężko, ale jak widzę, że rozmowa nie ma sensu to po prostu to olewam i nie ciągnę tematu jak nie widać aktualnie szansy na porozumienie, mąż zazwyczaj ma focha wtedy czy coś, ale prędzej wracamy do normalnego stanu rzeczy niż by się pokłócić ;)

I mimo, że nie zrobił czegoś o co go prosiłam i uważa, że specjalnie na złość całemu światu leżę, to ma dziś urodziny i kupię mu tort chociaż i jakiś upominek ;) Wkroczył w jak to się nazywa "wiek Chrystusowy" ;)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 06:35

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa ale super masz te zdjęcia, już naprawde wygląda dzidek świetnie!
    Mus super że jest serduszko, reszte skonsultuj z innym ginem (lepszym) bo tak gadać nie powinna, mogła Cię np skierować na lepsze usg czy coś a nie tak bezsensu powiedzieć ani tak ani śrak. Mi się wydaje że jak dzidzia rośnie to jest wsio ok. A z tym weselem to faktycznie trafiło :) musisz na siebie uważać napewno.
    Ja od 5 nie śpie, ale zaraz się kłade jeszcze, mi to się dopiero teraz cyce zrobiły pełne.
    Co do chłopów, mój akurat jest taki że ugryzie się w język, nie wyobrażam sobie takich słów usłyszeć.Wczoraj jeszcze oglądałam w tvn uwaga o tym radnym co go żona nagrywała, słuchałyście? Boże jaki debil, tyran. Coś strasznego, a taka odważna kobieta.

Ładna pogoda się dzisiaj zapowiada :) miłego dnia dziewczynki!

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    I mimo, że nie zrobił czegoś o co go prosiłam i uważa, że specjalnie na złość całemu światu leżę, to ma dziś urodziny i kupię mu tort chociaż i jakiś upominek ;) Wkroczył w jak to się nazywa "wiek Chrystusowy" ;)

Miłego dnia :)
    hehe to mój miał wczoraj :P dokładnie te same lata ;) ja upiekłam mufinkowy "tort" :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya - ja nie mam kompletnie siły ani ochoty na pieczenie :P Także idę na gotowca :P

A to w TVN też trochę oglądałam. Pewne rzeczy a raczej dużo rzeczy w jego tłumaczeniach wydawało mi się kompletnie nielogiczne. Pomijając to co większość z nas jak sądzę o nim myśli, to patrząc ze strony technicznej co on tłumaczył, że niby uderzył ścierką czy czymś tam w blat a tłumaczył, że żona dopiero po chwili z drugiego końca gdzieś wołała i wyła, to mi się to nie zgadza, jak dosłownie było słychać, że w ułamku sekundy po odgłosie uderzenia było słychać płacz i szarpanie, więc te jego tłumaczenia tak ze strony technicznej nielogiczne dla mnie.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Nola Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa ale wypas to Twoje zdjecie To 3D? :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa zdjęcia rewelacyjne!! Suuuper :-)

Mus gratuluję serduszka. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze a lekarza to zmień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 07:32

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa piękne zdjęcia!

Ja czuję się już lepiej jak na tą godzinę i liczę że tak już zostanie bo mam dosyć siedzenia w domu

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś będzie może zamawiać płytę Lewandowskiej z tymi ćwiczeniami? Jestem ciekawa jak to wygląda i fajnie byłoby coś w II trymestrze się poruszać bardziej

<3 Lea <3
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa ekstra zdjęcia! fajnie ze jest u was możliwość takiego obrazu 3d. ja miałam w połowie pierwszej ciąży takie usg prywatnie i mam z tego zdjęcia i filmik ponad 20 minutowy:)
    Jacqueline wrote:
    A to w TVN też trochę oglądałam. Pewne rzeczy a raczej dużo rzeczy w jego tłumaczeniach wydawało mi się kompletnie nielogiczne. Pomijając to co większość z nas jak sądzę o nim myśli, to patrząc ze strony technicznej co on tłumaczył, że niby uderzył ścierką czy czymś tam w blat a tłumaczył, że żona dopiero po chwili z drugiego końca gdzieś wołała i wyła, to mi się to nie zgadza, jak dosłownie było słychać, że w ułamku sekundy po odgłosie uderzenia było słychać płacz i szarpanie, więc te jego tłumaczenia tak ze strony technicznej nielogiczne dla mnie.
    No przecież to jest typowy przykład przerzucania winy na ofiarę przemocy domowej. mnie rozwalił o jak powiedział że żona mu coś dosypala do alkoholu :o i po tym niby był agresywny. przecież to jest śmieszne. a z tym że on jej nie bił a na nagraniu to krzyczała dlatego że on uderzył ręcznikiem w krzesło... chyba jedynie przekupiony sędzia w to uwierzy.
    a co jest najgorsze ten człowiek chce rozwodu z jej winy, grozi że jej córki weźmie że szkoły. biedna kobieta... sądy w tym kraju działają niestety tak że do zabezpieczenia kontaktów on jej może zabrać dzieci kiedy chce a ona z tym nic nie zrobi. a oczywiście w "trosce" o dobro dzieci sądy wyznaczają terminy rozpraw o zabezpieczenie po 6ciu miesiącach najszybciej...

ten drugi reportaż o autystycznym dziecku też mi podniósł ciśnienie.

a dzis wizyta... stresuje się:(

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ