X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeżeli termin z belly to większa szansa na chłopca, jeżeli termin wg. lekarza to na dziewczynkę. A poza tym ważne żeby zdrowe było :-).

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    zapachmalin ja bralam we wczesniejszej ciazy urtrogestan 100mg ale teraz przepisala mi Famenita i jedna kapsulka zawiera az 200mg progesteronu. Nie wiem co jest lepsze. Ja znosze oba leki ok, ztymze teraz mam lekkie nudnosci, ale nie wiem czy laczyc to z progesteronem. W kazdym badz razie koszt Femenity dosyc wysoki 90 tabletek 60e, a Urtrogestan 90 tabletek 30e.

ja wczeniej bralam lutinus a teraz biore etrogestan

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    U mnie wszyscy mowia ze bedzie chlopczyk.

Dziewczyny jak bylam 12.04 na wizycie to lekarka orzekla krwiaka miedzy jajem a macica - wielkosc ok 2 cm. Od tamtego czasu nic sie nie dzieje nie plamie itep. Czy moge miec zatem nadzieje ze on sie wchlania? Pracuje, ale duzo odpoczywam, nie uprawiamy seksu ani ja sportu - wg zalecen lekarki.
    U mnie sie wchlonal, wlasnie jakos w 2-3tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 18:15

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    zapachmalin ja bralam we wczesniejszej ciazy urtrogestan 100mg ale teraz przepisala mi Famenita i jedna kapsulka zawiera az 200mg progesteronu. Nie wiem co jest lepsze. Ja znosze oba leki ok, ztymze teraz mam lekkie nudnosci, ale nie wiem czy laczyc to z progesteronem. W kazdym badz razie koszt Femenity dosyc wysoki 90 tabletek 60e, a Urtrogestan 90 tabletek 30e.

O super dzieki za informacje. Ale swoja droga przecież w de kobieta w ciąży ma leki za darmo? Tak samo jak dzieci poniżej 18. To się nie kwalifikuje? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 18:19

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia, wypisala mi recepte, wykupilam... Moze jakies podstawowe leki tu sa za darmo w ciazy, progesteron daja rzadko, nie tak jak w Pl ze profilaktycznie :D daj znac czy Ty bedziesz miala za darmo.

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko to zobaczę co mi jutro powie. Matko jak ja się martwię. Niby 3 testy pozytywne, nawet pani w rejestracji jak powiedziałam to mi gratulacje złożyła a ja ciągle się boje ze to jakiś błąd, jakaś wada testu i tyle. Jest też tyle innych możliwości nie mniej przerażających. Normalnie masakra. Wiem, że nie powinnam tak myśleć ale to silniejsze ode mnie.
    Sorki że smęcę :(

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin jutro bedzie szczesliwy dzien dla Ciebie :)!

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wgl wstępnie ten sam termin porodu ;) ale czad! Choć szczerze mówiąc trochę przerażające jest takie rozsypanie się przed samymi świętami :D przynajmniej dla mnie :D

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe faktycznie, ciekawe jak bedzie w rzeczywistosci :D ale z drugiej strony, e tam my, to beda swieta z takim małym szkrabem <3 :D

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi cos suwaczek przyspieszyl. Ale zobaczymy jakie terminy nam zaznaczy gin :) Masz jakies objawy?

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moja Dzidzia ma 2.03 cm. Serduszko bije 146/min. Mam piękne zdjęcia :) później się z Wami podzielę <3

Yoselyn82, magdzia26, Jacqueline, emilydread, A85K, Zołzimagic, Mamaokruszka, Eli, Angie 31, Lady Savage, zapachmalin, kaka470, nesairah, Aztoria, Amus87, Justya85, mycha91, Jooozefka, Tizzi, migiem lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • A85K Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Kochane, moja Dzidzia ma 2.03 cm. Serduszko bije 146/min. Mam piękne zdjęcia :) później się z Wami podzielę <3

Gratulacje kochana :-) Jaki duży już.

Wachciowa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Mi zawsze marzyly sie 2 dziewczynki, jedna juz mam :) ale bez wzgledu na to jakiej bedzie plci to bede szczesliwa, jesli w czwartek okaze sie, ze wszystko ok :)
    Ja tez chciałabym mieć drugą córkę ale jak pomyśle o maleństwie to myśle " mój mały" ciekawe czy to intuicja czy nie ?

Ja dopiero wróciłam do domu. Od 6 na nogach. Najpierw praca a potem zajęcia dodatkowe młodej. Padam z nóg

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie spore dzieci już :) 2 cm wow!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    mi cos suwaczek przyspieszyl. Ale zobaczymy jakie terminy nam zaznaczy gin :) Masz jakies objawy?

Boli mnie brzuch jak na @ ale to nie wiem czy można uznać za objaw. Poza tym ciągle mi niedobrze, mdłości mnie prawie w autobusie dziś zabiły, masakra. No i mega wrażliwe piersi, przy każdym przypadkowym dotyku rażą. Ah no i częściej chodzę do toalety choć póki co głównie w nocy. :D A Ty? ;)

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od paru godzin okropne mdłości i odruchy wymiotne :/

Dla mnie płeć jest obojętna, byle było zdrowe a przeczuc żadnych nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 21:28

Tizzi lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak energii, wrazliwe piersi i od 3 dni ciągle mi nniedobrze szczegolnie jak np nie zjem ze 3 godziny...

• Mus Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, serducho bije, niestety moja pani ginekolog mnie nastraszyła, że coś zw. z owodnią się nie połączyło do końca, nie umiała mi w przystępny sposób wyjaśnić o co chodzi ( nie chodzi o sam zarodek, który wygląda ok), pytałam się czy ciąża jest zagrożona, odpowiedziała, że nie, ale w pokrętny sposób mówiła, że nie jest dobrze, za dwa tygodnie mam własny ślub i wesele, zapytałam się co z tańczeniem, dzieciątko jest dla mnie najważniejsze i wolę nie ryzykować, powiedziała, że mogę trochę, ale nie za dużo, pytałam się czy powinnam leżeć, też niby nie, podsumowując nie powiedziała mi nic konkretnego, poza tym, że mnie nastraszyła. Mąż też był rozczarowany i wyszedł tak samo zdezorientowany jak ja. Ja po wizycie się popłakałam bo nie wiem czy dzieje się coś poważnego czy to drobiazg. Serduszko maluszka bardzo ładnie bije. Jutro dzwonię do lekarza z kliniki niepłodności, do której chodziliśmy z mężem, był bardzo okej i dzięki niemu zaszłam w końcu w ciążę, do tej pani ginekolog na pewno nie wrócę.

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam zepsuty wieczor. Poklocilam sie z moim. Jeszcze sie cala trzese. Jestem za stara na klotnie, cale dziecinstwo sluchalam jak moja mama kloci sie z ojcem alkoholikiem. Potem i ja sie klocilam. Mam dosc, nadzwyczajnie mam dosc, marzy mi sie spokoj. A o co poszlo? O pralke, poszla gumka na drzwiach u woda sie wylewa, pralka roku nie ma i juz 2 usterka. I ze ja zniszczylam, tak jakbym specjalnie niszczyla sprzety w domu. Nie mam sil, jak zniszczyl samochod w zeszlym roku i poszlo 12000 na naprawe mowilam ze damy rade, pozycze od kogos, by sie nue martwil, zepsul panele w kuchni to samo mowilam, zniszczyl szafe to samo, natomiast jak sie cos popsuje za mojego pobytu w domu to awantura.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus :/ dzwina ta lekarka,nastraszyla nie wyjasnila...chyba bym nie miala do niej zaufania. Sprobujcie w tej klinice moze ktos wam porzadnie wyjasni :) kciuki trzymam !

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ