Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tygodni i wieku ciąży to ja już się przyzwyczaiłam i mówię tak jak pokazuje mi belly. Czyli jestem w 9 tygodniu. Ale rozumiem przez to, że 8 tygodni mam już skończone i idą kolejne dni czyli to dla mnie już kolejny tydzień.
A czytam informacje do 8 tygodnia w internecie bo tak też liczy lekarz.
Te tygodnie i wymiary na stronach internetowych jak np. czytamy co w danym tygodniu się rozwija to sprawdza się tak jak mówi mi gin. Czyli w skończonych tygodniach.
Lea
-
Ja poki co nie mam przeczucia ale mojemu mezowi snilo sie ze bedzie dziewczynka
najwazniejsze zeby bylo zdrowe a plec jest najmniej istotnaTizzi, Nola lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Tizzi to chyba byśmy się dogadały Mamy naszego kota, ale też mam na swoim koncie kilka tymczasków, pomagałam w adopcjach kociaków, kiedyś odłowiłam z działki 3 kocie maluchy bo babcia chciala je topic (wybaczcie, na wsi panuje takie otępienie i ludzie tak robią...) i znalazlam wszystkim domki. A jaka satysfakcja jak dostajesz po 2 latach zdjecia tych kotów Sorki dziewczyny, że odbiegłam od tematu ciąży
Tizzi, Nola lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Wazne jest jakie masz igm
Ja tez rozyczkowe mam 500 - bylam szczepiona pamietam
ja mialam rozyczke powyzej 400 ale chorowalam.. a toxo wyszlo mi watpliwy, po protu norma byla do 0.9 a ja mialam 1.. wiec na pewno i tak bede musiala powtorzyc badanieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja jeszcze nie widzialam serduszka, bo jak bylam u gin to bylo 5 tyg 4 dni... Gdybym mieszkala w Pl to juz bym byla na prywatnej wizycie USG niestety tu w Niemczech nie ma czegos takiego, musze czekac do wizyty 3,05, a to od wizyty 15.04 prawie 3 tygodnie czekania, tak ciezko wytrzymac! chcialabym wiedziec ze jest wszystko ok...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Ja jeszcze nie widzialam serduszka, bo jak bylam u gin to bylo 5 tyg 4 dni... Gdybym mieszkala w Pl to juz bym byla na prywatnej wizycie USG niestety tu w Niemczech nie ma czegos takiego, musze czekac do wizyty 3,05, a to od wizyty 15.04 prawie 3 tygodnie czekania, tak ciezko wytrzymac! chcialabym wiedziec ze jest wszystko ok...
-
nick nieaktualnyJaka twardzielka :p ja mega panikara :p stresuje mnie cytomegalia, toxo, cukry, leki ktore bralam i milion innych myslu na minute:p ale pomyslalam ze usg w tym tyg mi nic nie da a za tydzien juz serduszko bedzie poza tym gin,endo,diabetolog,hepatolog wszystko kolo 150 zl za jednego dr i mam wszystkich w jednym miesicu.... Bo chcialam do diab isc panstwowo to mi orzekli ze w grudniu maja termin hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:06
-
nick nieaktualnyBoli mnie noga okropnie z tylu kolana jakby, stanac nie umiem ani wylrostowac...w pt opieralam sie o sciane i buty mialam sliskie i zjechalam i szarpnelam...nie bolalo ale w nocy zaczal sie bol...schizuje czy to aby z tego czy moze jakis zakrzep zyly...bo to idzie od konca uda do poczatku lydki jakby...
Do dr nie ide bo przeswietlenia nie zrobia (a nawet jesli to sie nie zgodze), masci nie da jedynie paracetamolWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:16
-
Zołzimagic wrote:zapachmalin mozesz brac nospe i mozesz brac buscopan. A na kiedy zalatwilas sobie wizyte?
Amus87 masz racje, jakbys poszla teraz to tylko stres jakby nie bylo serduszka...
Wizytę mam jutro na 9 rano, się fajnie udało. Nospę mam ale dupka ani lutki nie mam, wiesz może jak to się tutaj w de nazywa? Bo muszę jej powiedzieć, że przez prawie całą pierwszą ciążę brałam luteinę ze względu na basedowa. -
nesairah wrote:Dziewczyny, widzę w naszej tabelce, że wiele z Was ma przeczucia odnośnie płci macie jakieś sny, czy po prostu tak czujecie?
-
nick nieaktualny
-
A czy w klinice gdzie sie lecze dostane od swojego lekarza prowadzacego skierowanie na prenatalne? mam nadzieje ze w czwartek bedzie wszystko dobrze, ale trzeba sie umawiac wczesniej bo potem nie ma miejsc.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
U mnie wszyscy mowia ze bedzie chlopczyk.
Dziewczyny jak bylam 12.04 na wizycie to lekarka orzekla krwiaka miedzy jajem a macica - wielkosc ok 2 cm. Od tamtego czasu nic sie nie dzieje nie plamie itep. Czy moge miec zatem nadzieje ze on sie wchlania? Pracuje, ale duzo odpoczywam, nie uprawiamy seksu ani ja sportu - wg zalecen lekarki. -
zapachmalin ja bralam we wczesniejszej ciazy urtrogestan 100mg ale teraz przepisala mi Famenita i jedna kapsulka zawiera az 200mg progesteronu. Nie wiem co jest lepsze. Ja znosze oba leki ok, ztymze teraz mam lekkie nudnosci, ale nie wiem czy laczyc to z progesteronem. W kazdym badz razie koszt Femenity dosyc wysoki 90 tabletek 60e, a Urtrogestan 90 tabletek 30e.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:52