X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tygodni i wieku ciąży to ja już się przyzwyczaiłam i mówię tak jak pokazuje mi belly. Czyli jestem w 9 tygodniu. Ale rozumiem przez to, że 8 tygodni mam już skończone i idą kolejne dni czyli to dla mnie już kolejny tydzień.
    A czytam informacje do 8 tygodnia w internecie bo tak też liczy lekarz.
    Te tygodnie i wymiary na stronach internetowych jak np. czytamy co w danym tygodniu się rozwija to sprawdza się tak jak mówi mi gin. Czyli w skończonych tygodniach.

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co nie mam przeczucia ale mojemu mezowi snilo sie ze bedzie dziewczynka :)

najwazniejsze zeby bylo zdrowe a plec jest najmniej istotna :)

Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi to chyba byśmy się dogadały :) Mamy naszego kota, ale też mam na swoim koncie kilka tymczasków, pomagałam w adopcjach kociaków, kiedyś odłowiłam z działki 3 kocie maluchy bo babcia chciala je topic (wybaczcie, na wsi panuje takie otępienie i ludzie tak robią...) i znalazlam wszystkim domki. A jaka satysfakcja jak dostajesz po 2 latach zdjecia tych kotów <3 Sorki dziewczyny, że odbiegłam od tematu ciąży :D

Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Wazne jest jakie masz igm

Ja tez rozyczkowe mam 500 - bylam szczepiona pamietam :)

ja mialam rozyczke powyzej 400 ale chorowalam.. a toxo wyszlo mi watpliwy, po protu norma byla do 0.9 a ja mialam 1.. wiec na pewno i tak bede musiala powtorzyc badanie

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że będzie chłopak, tak jestem nastawiona :) Ale jak bedzie dziewczynka to będę również szczęśliwa. Oby było zdrowe!

Tizzi lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie widzialam serduszka, bo jak bylam u gin to bylo 5 tyg 4 dni... Gdybym mieszkala w Pl to juz bym byla na prywatnej wizycie USG :D niestety tu w Niemczech nie ma czegos takiego, musze czekac do wizyty 3,05, a to od wizyty 15.04 prawie 3 tygodnie czekania, tak ciezko wytrzymac! chcialabym wiedziec ze jest wszystko ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fema86 wrote:
    I toxo i różyczka ujemne.
    To wsio okej :D

fema86 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszko różyczka Igg 64,3 IU/ml podświetlane na czerwono (wynik powyżej normy-opis reaktywny) o co chodzi???

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Ja jeszcze nie widzialam serduszka, bo jak bylam u gin to bylo 5 tyg 4 dni... Gdybym mieszkala w Pl to juz bym byla na prywatnej wizycie USG :D niestety tu w Niemczech nie ma czegos takiego, musze czekac do wizyty 3,05, a to od wizyty 15.04 prawie 3 tygodnie czekania, tak ciezko wytrzymac! chcialabym wiedziec ze jest wszystko ok...
    Ja jeszcze wcale na usg nie bylam ide dopiero 4 maja ;)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 twardzielka jestes :D cierpliwosc to akurat w ciazy dobra cecha :D Tu jej tyyyyyyyle trzeba...

zapachmalin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka twardzielka :p ja mega panikara :p stresuje mnie cytomegalia, toxo, cukry, leki ktore bralam i milion innych myslu na minute:p ale pomyslalam ze usg w tym tyg mi nic nie da a za tydzien juz serduszko bedzie ;) poza tym gin,endo,diabetolog,hepatolog wszystko kolo 150 zl za jednego dr i mam wszystkich w jednym miesicu.... Bo chcialam do diab isc panstwowo to mi orzekli ze w grudniu maja termin hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:06

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie mnie kłuje w jajnikach, myślicie że mogę wziąć nospę? I do tego ciągle to uczucie jakby coś płynęło między nogami. Normalnie schizy mam...

Sorki za obrazowość. :|

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin mozesz brac nospe i mozesz brac buscopan. A na kiedy zalatwilas sobie wizyte?

Amus87 masz racje, jakbys poszla teraz to tylko stres jakby nie bylo serduszka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie noga okropnie z tylu kolana jakby, stanac nie umiem ani wylrostowac...w pt opieralam sie o sciane i buty mialam sliskie i zjechalam i szarpnelam...nie bolalo ale w nocy zaczal sie bol...schizuje czy to aby z tego czy moze jakis zakrzep zyly...bo to idzie od konca uda do poczatku lydki jakby...

Do dr nie ide bo przeswietlenia nie zrobia (a nawet jesli to sie nie zgodze), masci nie da jedynie paracetamol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:16

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    zapachmalin mozesz brac nospe i mozesz brac buscopan. A na kiedy zalatwilas sobie wizyte?

Amus87 masz racje, jakbys poszla teraz to tylko stres jakby nie bylo serduszka...

Wizytę mam jutro na 9 rano, się fajnie udało. Nospę mam ale dupka ani lutki nie mam, wiesz może jak to się tutaj w de nazywa? Bo muszę jej powiedzieć, że przez prawie całą pierwszą ciążę brałam luteinę ze względu na basedowa.

• Eli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziewczyny, widzę w naszej tabelce, że wiele z Was ma przeczucia odnośnie płci :) macie jakieś sny, czy po prostu tak czujecie?
    Mi zawsze marzyly sie 2 dziewczynki, jedna juz mam :) ale bez wzgledu na to jakiej bedzie plci to bede szczesliwa, jesli w czwartek okaze sie, ze wszystko ok :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala chlopca ;)
    Ciaza poki co podobba do poprzedniej. Slodkie bleee a na miesko mam ochote non stop :p ot takie przeczucie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:37

Another lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w klinice gdzie sie lecze dostane od swojego lekarza prowadzacego skierowanie na prenatalne? mam nadzieje ze w czwartek bedzie wszystko dobrze, ale trzeba sie umawiac wczesniej bo potem nie ma miejsc.

❤️❤️❤️
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy mowia ze bedzie chlopczyk.

Dziewczyny jak bylam 12.04 na wizycie to lekarka orzekla krwiaka miedzy jajem a macica - wielkosc ok 2 cm. Od tamtego czasu nic sie nie dzieje nie plamie itep. Czy moge miec zatem nadzieje ze on sie wchlania? Pracuje, ale duzo odpoczywam, nie uprawiamy seksu ani ja sportu - wg zalecen lekarki.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin ja bralam we wczesniejszej ciazy urtrogestan 100mg ale teraz przepisala mi Famenita i jedna kapsulka zawiera az 200mg progesteronu. Nie wiem co jest lepsze. Ja znosze oba leki ok, ztymze teraz mam lekkie nudnosci, ale nie wiem czy laczyc to z progesteronem. W kazdym badz razie koszt Femenity dosyc wysoki 90 tabletek 60e, a Urtrogestan 90 tabletek 30e.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 17:52

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ